Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Ne sokat költsön, legyen inkább Kötcsön!

2012. szeptember 09. - Harun al Rasid

Róna György észrevételei

Róna György észrevételei

Csapatépítés váltott helyszínekkel

Kis túlzással „nomen est omen” –ként is beszélhetünk az új állampárti frakció hétvége (bár igazából a valóság a hét második fele) helyszínei kapcsán. A következő parlamenti évad megalapozása hangzatos indokával tartott szokásos (igen, szokásos, Orbánnál már évtizedekkel ezelőtt megtanulhattuk, ha már egyszer volt, a második az már szokásos) hacacáré, ami olyan mint a fociban is szokásossá vált meccs előtti együtt-ordítás, ez idén két lépcsőben és két helyszínen jött létre. Elsőbben Sárváron, ami ugye kis lengyel akcentussal prófécia arra, hogy mi vár ránk (aki nem tudná abból, ami van). Majd Kötcsén, amit elég úgy bunkó-parasztosan (ez már magában is adott) ejtett költés és/vagy kölcsön szavak helyett értelmezni.

Az egész hacacárét áthatotta a daliás 2/3 isten tetszelgése. Melyet a belbecs és a külcsín teljes összhangja határozott meg:

http://www.blikk.hu/data/cikk/2/10/75/75/cikk_2107575/frakcio1_mti-szigetvaryzsol.jpg

Szigetvári Zsolt fotója nem sok magyarázatot kíván meg

Nekünk Mohács kell, vagy még az sem elég

Gondolatok egy beszélgetés margójára

Mottó:

Kohn nemi-szervén elváltozásokat észlel. Elmegy orvoshoz, aki megállapítja, hogy ez zimbizimbi, és el kell távolítani az egészet. Megrémül és sorra járja az orvosokat, de mind azt mondja, hogy le kell vágni. Végső elkeseredésében elmegy a javasasszonyhoz. Az dünnyög egy kicsit, majd kiböki: ez bizony zimbizimbi! Mire Kohn: és tényleg le kell vágni? Mire a javasasszony: Minek! lerohad az magától is!

Péntek este, vagy késő délután – kinek-kinek kedve szerint - Kálmán Olga vendége volt Bokros Lajos. Két felkészült ember beszélgetett. Értelmes gondolatokat cseréltek egymással, de a lényeget nem látták, vagy nem akarták, nem merték megfogalmazni.

Olga asszony értetlenségét fejezte ki abban, hogy az IMF miért tűri, azt amit Orbán művel velük. Bokros valahogy úgy fogalmazott nem az a dolguk. Mindkettőnek igaz van, s nincs igaza.

Teoretikusan jól látják a dolgot, de praktice tévednek. Tévednek abban (is, és sok másban is, de az egy másik tészta), hogy az un. makarenkói pofon lehetséges-e, kell-e, vagy hasznos lehet-e.

Meglátásom szerint pestiesen szólva tök-mindegy.

Sajnos tudom, hogy az egyre posványosabb, sekélyesebb és leértékelődött (nem, pontosabban fogalmazok: tudatosan erodált) általános műveltségünk és benne a történelmi is. Így csak félve hivatkozhatok rá, de felteszem a kérdést: tud valaki olyan történelmi eseményről – pedig a Himnuszunk is úgy fogalmaz, hogy „balsors, akit régen tép” – amiből levontuk a logikus következtetéseket? Tud valaki olyat említeni, amiből tanultunk?

Róna György

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr668310024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

34417 2012.09.09. 08:55:48

"Ha csak az utóbbi napok történései tekintetében pozitív visszacsatolást tud csak adni a frakció, és nem tud szembeszavazni adott esetben a miniszterelnöknek, az jelenthet egyfajta átcsapási pontot. Túljutást azon a ponton, amikor már nem a frakciónak van miniszterelnöke, hanem a miniszterelnöknek vannak képviselői tisztet betöltő alattvalói. " ezt endresy írja blogspotjában. nos, a frakció felhatalmazta orbánt. kérdem én, mégis, mijaf@asz az a frakció, ami az országgyűlés helyett vindikálja magának a jogot ilyesmire? azt tudtuk, hogy orbán maga magyarország. de, hogy a frakció maga az országgyűlés, eleddig nem volt világos. bár mindegy, hiszen az egybitesek úgyis bármit megszavaznak, de mégis, legalább a látszatra adnának!

193936 2012.09.09. 09:00:12

Nézd meg az én fotómat is! http://ejhaj.nolblog.hu/archives/2012/09/08/Kotcsere_hangolva/

34417 2012.09.09. 09:15:20

hehehe hát igen, nézőpont kérdése az egész...de mitől van, hogy a jobbkéz is csíkos inget hord? piszkosul előnytelen viselet!

HG 2012.09.09. 11:09:18

2. Operabarát 2012. 09. 09. 9:00 Söprik az utcát az utcaseprők, Mennek egy lépést, sepernek kettőt. Egy lépés, két söprés, két söprés, egy lépés. Egy lépés, két söprés, két söprés, egy lépés. Na söprés... 2. Sietve söpörnek (sietnek) mindahányan (ááá), Méghozzá csíkos, csíkos, csíkos kardigánban. Súlyosan sepernek, sohasem pihennek, Súlyosan sepernek, sohasem pihennek, Súlyosan sepernek, sohasem pihennek, Na söprés... http://youtu.be/_rPQWIkqGEw

193936 2012.09.09. 11:28:39

4. HG Elsöpörnek?

193225 2012.09.09. 12:13:11

Igen sajnálatos, hogy Róna Gyuri sajtómagyarázatait nem olvashatom. Arról tudz valamit, hogy a szárnyas csacsi él-e még, vagy hal?Én a jó beefsteakre szavazok.

193936 2012.09.09. 12:22:48

A miniszterelnök sajtófőnökének tájékoztatása szerint a zártkörű találkozón a kormányfő hangsúlyozta: az ország stabilan áll a lábán, az IMF-megállapodásra csak biztonsági garanciaként kell tekinteni. A kormány örül annak a fontos fejleménynek, hogy ezt már az EU is így látja. Az IMF ugyanolyan megszorító elvárásokat támaszt most, mint 2008-ban az MSZP-kormánnyal szemben, a mostani kormány politikája viszont nem a megszorításokon alapul, így más alapon kell megállapodni - mondta a kormányfő. Magyarországnak ma már nem kell elfogadnia egy 2008-as, MSZP-IMF típusú megállapodást, mert hazánk erősebb lett, és szélesebb mozgástérrel rendelkezik - tette hozzá. Egy rossz megállapodás tehát már született, most egy jó megállapodás tető alá hozásán dolgozunk - mondta Orbán Viktor a jelenlévőknek a tájékoztatás szerint. A kormányfő sajtófőnöke szerint a kötcsei találkozó résztvevői mindezek alapján egyetértettek abban, hogy ebben a helyzetben az IMF-fel kötendő megállapodás érdekében a magyar kormánynak saját megoldási javaslattal kell előállnia.

283390 2012.09.09. 12:31:39

Hát igen a pofon is csak akkor ér valamit, ha "esemény" előtt adják...:-))) Aztán ilyenkor már mindegy hogy "makarenkói" vagy "kőporosi"..... "Augusztuluszka" meg csak egy kétharmados "simogatást" kapott előtte...:-(((

34417 2012.09.09. 20:06:09

4. HG (látogató) 2012. 09. 09. 11:09 igazad van, agyatlan. söprés, a részedről a 3,14csába, ahol a helyed van!

34417 2012.09.09. 20:10:54

7. Operabarát 2012. 09. 09. 12:22 végre talán eljutott az agyukig, hogy eddig is erről volt szó! az imf hónapok óta várja a kormány javaslatát, ugyanis nem ők diktálnak, hanem a kormány kell, hogy benyújtsa a garanciákat, amit vagy elfogadnak - már, ha ennek a hazug bandának még hisz valaki egyáltalán - vagy nem. na, akkor lehet közelíteni az álláspontokat. orbán, persze, el fogja fogadni, mert nyakig ül a kloákában, de majd az imf-re fogja fogni, hogy miért is kell a megszorításokat - amiket persze, nem annak fog nevezni - bevezetni. hiába, jól tudja, ha valamivel becsődölt, a legjobb, ha ráfogja a nyuszira.

70185 2012.09.09. 21:42:19

"Londoni elemzők:legalább 1996 óta nem volt ilyen rossz adat a magyar gazdaságban.Az egyik londoni gazdaság-pénzügyi elemzőház,a Capital Economics közgazdászai az elmúlt héten közzétett legutóbbi térségi teljesítményadatokat összegezve arra a következtetésre jutottak befektetőknek összeállított hétvégi értékelésükben,hogy a közép-és délkelet-európai régióban a növekedés legfőbb visszahúzó tényezője a gyenge hazai fogyasztás,amely mindenek előtt a költségvetési szigor,és a hanyatló fogyasztói bizalom eredménye." Ha jól értelmezem akkor az adócsökkentés kormánya valahogy eltüntette a lóvét a nép zsebéből,aki ez miatt nem tud fogyasztani,és ez az elsődleges oka annak hogy merülünk a sz@rba.Hasonlókat mondott pl a Csányi is,a Demján is,a Róna Péter is régebben,miszerint ha a belső fogyasztás nem indul be,akkor nekünk reszeltek. De ez Orbánékat aligha érdekli.Nekik így jó hogy a nép nagy részének rossz.Matolcsyné férje majd ebből is győzelmi jelentést fog írni.
süti beállítások módosítása