Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Erdélyi magyarok, dögöljetek meg!

2012. július 21. - Harun al Rasid

....

....

SZERZŐ: PARÁSZKA BORÓKA

/ 2012. JÚLIUS 12. CSÜTÖRTÖK

„Bolsevik gyökerűnek” nevezte Kövér László az RMDSZ-t (nagyon öreg, nagyon fáradt, nagyon rossz poén), és vélhetőleg nem számolt azzal, milyen felelőtlenül leplezi le magát. Nyilatkozatával egy időben a Traian Băsescuhoz hű médiában (rendes kelet-európai országban élünk, ezért hát fogalmazzunk pontosabban: médiabirodalomban) azzal vádolják az egyetlen legitim (megnyert választással, elegendő szavazattal rendelkező) erdélyi magyar szervezetet, hogy „elárulta” a távozó államelnököt, hozzájárult leváltásához, és a demokratikus intézmények leépítésével „posztkommunista ügynökként” működik.

Boris Savluc: Erdélyi falu (Rozsnyó)

Nem feltételezem, hogy Kövér László naponta bekocog az Adevărul szerkesztőségébe (ámbár láttunk már karón varjút), de tény, ugyanazt, ugyanúgy mondja, mint a bukarestiek.

A valóság az, hogy antidemokratikus eszközökkel egy antidemokratikus elnöktől vált meg Románia. És ez egy nagyon nehezen kezelhető helyzet: jogszerűtlenség révén nem működik a jogvédelem. Legtöbbet a román baloldal veszít a helyzeten, amely agresszíven túltaktikázta magát, és demonstrálta, hogy éppannyira hiteltelen és kormányzásra képtelen, mint a magyar jobboldal. (Habár a nyugati sajtó szerint Victor Ponta miniszterelnök jogszerűtlenségben, Európa-ellenességben vizet se vihet Orbán Viktornak, sokat kell még tanulnia.)

Az RMDSZ olyannyira nem bolsevik párt, hogy politikájában, stratégiájában, hangvételében, kapcsolataiban nyomokban sem találhatunk baloldali elemet (hogy bolsevizmusról már ne is beszéljünk). Ezzel a magát gyűjtőpártként meghatározó szervezet (és rajta keresztül az erdélyi magyar közösség) is rendkívül sokat veszít, de nem ezen a hazugságon csúszik el Kövér László.

Az RMDSZ leginkább azzal a hajdani Fidesszel áll politikai rokoni kapcsolatban, amelynek még lehettek komolyan vehető nemzetpolitikai elkötelezettségei, valamikor legutoljára 1998 környékén. Ha tehát Kövér (nyilván jól felfogott, kiszámított pártpolitikai érdekből, fegyelemből és nem saját, hirtelen jött ötletétől vezérelve) elmarasztalja, akkor a Fidesz múltjával fordul szembe.  Ez azonban csak részletkérdés, nincs különös jelentősége annak, hogy az RMDSZ, a Fidesz vagy bármely más politikai szereplő hol áll most elvileg, ideológiailag. (Konkrétan sehol.)

A tény az, hogy az RMDSZ, és vele az erdélyi magyarok, sok tűz közé szorult. Az antidemokratikusan elküldött antidemokratikus elnök és nagyon jól felépített, kézben tartott klientúrája, vagyis a romániai gazdasági és politikai elit szerint a szervezet és a magyarok: árulók. A Fidesz szerint a bolsevikok legyőzendők és kicsinálandók. A többi magyarországi párt szerint (van még több párt Magyarországon?) senkik és semmik. Na jó, hát még van az LMP, kedves, bohó, fiatal társaság, próbálkozik valami HTM politikával, egyelőre fogalma sincs, hogy hogyan.

És akkor hol tartunk most? A nagy büdös, ellenséges, kipellengérezett, leírt semmiben. Ilyenkor szokták mondani, hogy vigyázni kell, mert „előveszik a magyar kártyát”, hogy jön a román nacionalizmus, és akkor lesz igazán jaj. Nem ez a legnagyobb veszély, a román nacionalizmus a magyarral ellentétben marginális és elcsökevényesedő jelenség, nincs román Fidesz, Jobbik, gárda, Betyársereg és a többi, egymáshoz egyre jobban hasonlító gittegyletek sora.

A legnagyobb veszély, hogy a magyarok képtelenek lesznek visszakapaszkodni arra a térképre, amelyről önként, tudatosan, programszerűen iratkoztak le. Mióta a Fidesz-kormány regnál és a nemzeti politika ilyen borzasztóan előremutatóan megerősödött, a két ország közötti kapcsolatok nem hogy nem épültek tovább, de évekre (évtizedekre) visszamenően elhaltak. Most az RMDSZ és az erdélyi magyarok romániai és magyarországi kooperatív kiiktatása folyik budapesti és bukaresti koalícióban.

Nemhogy híd nincs, de az utolsó pilléreket is enkezünkkel ássuk ki (együtt a csatabárddal). Mi lehet ennek a történetnek a vége? Két válságba jutott ország fordít egymásnak hátat, és annyit üzennek a középen maradt túszoknak, erdélyi magyaroknak, hogy dögöljetek meg. Legalábbis ne legyetek, ne képviseljétek magatokat, ne szerveződjetek szervezetekbe, ne szerezzetek mandátumokat stb.! Kösz szépen, mondanám, hogy azon vagyunk, de nem.

Az írás a www.community.eu oldalán jelent meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr768309936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2012.07.21. 09:28:05

A megosztás, amiben olyan nagy a fidesz, az árokásás gyümölcse szépen beérett.

179584 2012.07.21. 13:16:03

Személyesen nem vagyok érintett. Utolsó ott élö rokonaim egyike idöben elhunyt, a testvére Németországba költözött, még idöben! Kérdésem: miért jó "Kedves vezetönknek " mindenütt az ellenségeskedést szítania, nem elég abból itthon (otthon) is? Megáll az eszem!!!

Nagytibor 2012.07.21. 14:38:51

"18. harunalrasid 2012. 07. 21. 13:32 anyád a fasiszta, te féreg! ellened nem kell uszítani, seggfej, mert az olyasmit csak arra érdemesek ellen teszik! te meg egy senki vagy. nem mellesleg, nem szeretetről van szó, hanem protokollról és elemi udvariasságról!" Útálom a paraszt, fasiszta stílust! Tanulj illemet, ha már otthon nem vették a tanyán a fáradságot, hogy kikupáljanak! Tehát, ha az elemi udvariasságot említed nem csípem az ilyen sült bunkó stílust! Világosan mondom és nem többször vén fasiszta!

280567 2012.07.21. 19:06:29

Elég rossz az érvelés, attól, mert rá többen szavaztak azért nem kommunista?! NEm is értem...pedig az, köztudottan a securitate tagja voltak a vezetői/alapítói...

34417 2012.07.21. 20:29:49

4. Nagytibor (látogató) 2012. 07. 21. 14:38 van itt egy kis bibi. hogy te mit és kit utálsz, az a te problémád. most akkor fasiszta, vagy paraszt a stílus? no meg, melyik stílus is? milyen tanyán? csak nem hiányosak az ismereteid? te akarnál kioktatni illem tárgyában? hát, komám, ahhoz elég kevés vagy:-) milyen a sült bunkó? mivel fából van, elég nehéz megsütni! de, ha van egy jó recepted, ide vele! milyen kor számít vénnek? szerintem a 90, mint ami rajongásod tárgya, csatáry apó sajátja. fasiszta lennék? és ezt pont te mondod? na, neeee... világosan mondom, és nem többször:-))) a post tartalmához persze, jó szokásod szerint, most sem szóltál. hozod a szintedet, pubi.

34417 2012.07.21. 20:33:50

5. Lemur 2012. 07. 21. 19:06 ha esetleg utána néznél, hogy mit is jelent, filozófiailag, világnézetileg és szervezetileg az, hogy egy párt/szervezet kommunista, sokban javítana a véleményed komolyságán. az, hogy vezető/alapító szekus volt, milyen érv? szekusnak lenni állás, foglalkozás volt, nem pártos elv. ezen az alapon a mi elhárításunk mi?

34417 2012.07.21. 22:33:35

4. Nagytibor (látogató) 2012. 07. 21. 14:38 még valami, picinyem: te egy senki nick vagy, egy nicket pedig nem lehet megsérteni. azonban harunalrasid és a polgári nevem összefüggése a verecke-ügy óta ismert a nolblogon. tehát két lehetőséged van: vagy bebizonyítod, hogy fasiszta vagyok, vagy kurva gyorsan a vádlottak padján találod magad, és kétséged se legyen, hogy nem ítélnek el rágalmazásért! cserébe megígérem, hogy a jövőben semmibe se veszlek. szóval, adott a dolog: befogod a pofád, és a továbbiakban nem sértegetsz, vagy megindítom az eljárást ellened is. sárgapitykés zöldhajtókás haverod már elcsitult, neki több esze van. gondolkozz: megéri?

Farkas 2012.07.22. 07:42:30

Harunka! Nagyon szivesen kisegítelek a jogi kategóriák között, ha épp nem tudnád, mit teszel. Olvass már hozzá, hogy fasiszta jelző miért nem becsületsértés! Vona is eljárást indított, de bebukta! Se időm, se kedvem huzakodni a bíróságon és látni sem akarlak! Ne mérgelj fel, hogy felvegyem a kesztyűt! Világos? :-))))))))))))))))))))))))))))))))))

34417 2012.07.26. 13:38:32

9. Farkas (látogató) 2012. 07. 22. 7:42 ne is vedd fel, mert még a végén jól pofán csap:-) amatőr...
süti beállítások módosítása