Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Mit tanultunk a történelemből? Szálasi Ferencet is rehabilitálni fogják?

2012. június 02. - Harun al Rasid

Dr. Vadai Ágnes – egy ember az emberszabásúak között

Dr. Vadai Ágnes – egy ember az emberszabásúak között

1939. május 31. – A hitleri Harmadik Birodalom térképszobáiban elméletben már elkezdődött a háború. Joachim von Ribbentrop külügyminiszter ezen a napon Herluf Zahle dán nagykövettel tárgyalt a két ország közötti megnemtámadási szerződés cikkelyeiről… Ugyanezen a napon, Budapesten a Magyar Nemzet című napilap első oldalon – már akkor is helyesírási hibákkal tarkítottan – közölte az országgyűlési választások eredményét, azt, hogy a jobboldali Magyar Élet Pártja 180, a Nyilaskeresztes Párt 39, a Független Kisgazdapárt 14, a Polgári Szabadságpárt és a Szociáldemokrata Párt 5-5 mandátumot szerzett. 1962. május 31-én Izrael Ramle nevű városában végrehajtották a halálos ítéletet Karl Adolf Eichmann SS-Obersturmbannführeren, a holokauszt egyik kitervelőjén – aki Magyarország német megszállását követően logisztikai segítséget nyújtott több százezer zsidó honfitársunk deportáláshoz és különböző megsemmisítő táborokban történt meggyilkolásához. 2012. május 31-én a hírügynökségek jelentéseiben már részleteket lehetett olvasni dr. Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalició független parlamenti képviselője interpellációjáról, melyet Orbán Viktornak és helyettesének, Navracsics Tibornak tett fel másfél nappal korábban – „Szálasi Ferencet is rehabilitálni fogják?” címmel.A magyar Országgyűlésben elhangzottakat betűhíven ismertetjük olvasóinkkal:

Dr. Újhelyi István levezető elnök: Szóval, „Készülhetünk-e Szálasi rehabilitációjára is?” címmel teszi fel a miniszterelnök úrhoz interpellációs kérdését Vadai Ágnes képviselő asszony. A miniszterelnök úr megbízásából a téma szerint feladat- és hatáskörrel rendelkező Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter úr helyett államtitkára, Rétvári Bence államtitkár úr fog válaszolni. Képviselő asszony, három percben öné a kérdezés lehetősége.

Dr. Vadai Ágnes (független): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Úgy tűnik, Horthy-reneszánsz van, mintha szezonja lenne Horthy Miklós rehabilitációjának. (Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Jól látod, így van! – Közbeszólások a Jobbik soraiból: Így van! – Taps a Jobbik padsoraiból.) Teret neveznek el róla, Kerekiben köztéri szobrot állítanak neki, a Debreceni Református Kollégiumban pedig a legmagasabb egyházi asszisztenciával avatják fel az emléktábláját. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Így van! – Dr. Rétvári Bence átadja helyét dr. Navracsics Tibornak.) Immár nemcsak a szélsőjobboldal buzgólkodik a Horthy-kultusz megteremtésén, fideszes politikusok, polgármesterek is ott vannak a lovas tengerész utólagos fényezésén, fideszes országgyűlési képviselők vállalnak védnökséget vitézi bál fölött, amelynek bevételéből lovas szobrot kívánnak emelni Horthy számára. Csak hogy tisztázzuk: arról az emberről beszélünk, aki idegen csapatok szuronyának árnyékában szerezte meg a főhatalmat (közbekiáltások a Jobbik és a kormánypártok soraiból, nagy zaj); arról, aki uralmát vérfürdőt rendező különítményes hordáinak támogatásával szilárdította meg… (Nagy zaj. Az elnök csenget.)

Dr. Újhelyi István: Képviselő asszony! Én szeretnék a Ház többsége nevében elnézést kérni öntől, mert már én sem hallom itt, hogy mit kérdez. (Közbeszólások a kormánypártok és a Jobbik padsoraiból.) Gondolom, a televíziónézők is így vannak ezzel. Javaslom a képviselő hölgyeknek és uraknak, hogy várják meg, amíg végigmondja az interpellációs kérdését a képviselő asszony, mert különben a végén nem fogják tudni, hogy pontosan mit akar kérdezni államtitkár úrtól. Beszámítom az idejébe, legfeljebb megvárjuk, amíg a Ház elcsendesedik, van időm bőven, gondolom, a képviselő asszonynak is. Folytathatja a képviselő asszony? (Novák Előd: Térjen a lényegre!) Köszönöm szépen. Akkor öné a szó.

Dr. Vadai Ágnes: Csak hogy tisztázzuk: arról az emberről beszélünk, aki idegen csapatok szuronyának árnyékában szerezte meg a főhatalmat (dr. Gaudi-Nagy Tamás: Miről beszélsz?); arról, aki uralmát vérfürdőt rendező különítményes hordáinak támogatásával szilárdította meg… (közbeszólás a Fidesz soraiból: Kádár!); Arról, aki rábólintott a jobboldal által előszeretettel a legnagyobb nemzeti tragédiának nevezett trianoni békeszerződésre; Arról, akinek országlása idején fogadták el a XX. század első, zsidókat diszkrimináló törvényét, amit utána három további zsidótörvény követett; arról, akinek népnyúzó rendszerét egyként utasították el nemcsak a baloldal legjobbjai, de a mai nacionalista jobboldal által példaképnek tekintett népi írók is; arról, aki politikájával kiszolgáltatta Magyarországot a hitleri Németországnak… Arról, aki belevitte hazánkat az országot csaknem földig romboló háborúba; arról, akinek kormánya már a német megszállás előtt három évvel a halálba küldött 23 ezer magyar zsidót; arról, akinek közigazgatása német megrendelésre csaknem félmillió magyar állampolgárt deportált és hurcolt megsemmisítőtáborba alig három hónap alatt; arról, aki magyar állampolgárok százezreit küldte az orosz hómezőkre megfagyni; arról, aki életműve megkoronázásaképpen a bukás előtt pár hónappal Szálasi gyilkos hordái kezébe játszotta át a hatalmat; arról, akinek egymillió magyar életéről kellett volna háborús bűnösként számot adnia, ha Sztálin kegyelme ettől meg nem óvja. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból: Idő!)

Trianonban csak Magyarország lakóinak száma fogyatkozott meg ötmillióval, de a magyar nemzet lélekszámában nem esett kár. Horthy a magyar nemzet egymilliós veszteségéért felelős.

Tisztelt Miniszter Úr! Kérem, válaszában kíméljen meg az önkormányzatok szuverén döntésére való hivatkozástól, semmi sem akadályozta volna meg önöket abban, hogy a párizsi békeszerződés szellemében (az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét) törvénnyel állják útját a terjedő Horthy-kultusznak. (Közbekiáltások a kormánypárti padsorokból: Idő! – Nagy zaj.) Nem tették, mert nem is akarták. Önök a szélsőjobboldali szavazatokért (az elnök ismét csenget) a Jobbikkal folytatott versenyben jónak látták Horthy feledésre méltó…

Dr. Újhelyi István: Képviselő asszony, túlléptünk az időn!

Dr. Vadai Ágnes: …emlékének ápolását felkarolni. Meddig még, miniszter úr? A végén Szálasit is rehabilitálni fogják? (Taps a függetlenek, az MSZP és az LMP soraiból.)

Dr. Újhelyi István: Tisztelt kormánypárti Képviselő Hölgyek és Urak! Ha önök visszanézik az előző három és fél perc felvételét abból a rendszerből, amiből ez visszanézhető, akkor meg fognak döbbenni saját viselkedésükön, ugyanis egy olyan témát feszegetett a képviselő asszony, amelynek látszólag semmi köze a mai politikai történésekhez (dr. Gaudi-Nagy Tamás: Szidalmazta a kormányzót, és ez pont elég!), és ezért senki nem értheti, hogy a kormánypárti képviselők milyen jogon ordibáltak ilyen elképesztő módon közbe, úgy, hogy még én sem hallottam a kérdés minden mondatát. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.)

Ezzel együtt… (Közbekiáltások a kormánypárti padsorokból. – Tállai András: A házbizottsági ülést hívják össze!) Amennyiben elcsendesedtek, és módot adnak a miniszter úrnak arra, hogy válaszoljon a képviselő asszony mondataira, azokra a mondatokra, amelyeket szerintem a miniszter úr sem hallhatott ekkora zajban, abban az esetben szeretném megadni a lehetőséget Navracsics Tibor miniszter úrnak mintegy négy percben, hogy válaszoljon a képviselő asszony interpellációs kérdésére.

Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Engedjék meg, hogy a válaszomat egy olyan – hogy az elnök úr szavait idézzem –, a napi politika történéseivel semmilyen kapcsolatban nem lévő mondattal kezdjem, amely egy nyilatkozat: „Alulírott kijelentem, hogy 1940. … hó … napjától 1940. … hó … napjáig a Nyilaskeresztes Párt tagja voltam. Belátom, hogy ez népellenes cselekedet volt, és hibát követtem el. Hibámat jóvá akarom tenni, és kötelezem magam, hogy minden időmmel és teljes erőmmel a népi demokráciáért folytatott harc szolgálatába állok. Fogadom, hogy hűséges, harcos tagja leszek a Magyar Kommunista Párt X. Y. szervezetének.” (Derültség a kormánypártok és a Jobbik soraiból.)

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Amikor Szálasi rehabilitációjáról, a Nyilaskeresztes Párttal való kapcsolatról, illetve a nyilaskeresztes politikával való kapcsolatról kell beszámolni, akkor azt hiszem, hogy itt egy pártnak és a függetlenek egy csoportjának van beszámolnivalója, a többi pártnak nincsen beszámolnivalója. (Taps a kormánypártok és a Jobbik soraiban.) Vonatkozik ez azon független képviselőkre is, akik egy olyan politikust választottak politikai példaképüknek, aki egy kétszeresen konfiskált zsidó vagyonban lakik: először a nyilaskeresztesek vették el zsidó tulajdonosától azt a bizonyos Szemlőhegy utcai villát, aztán pedig a kommunisták vették el zsidó tulajdonosától azt a Szemlőhegy utcai villát.

Azt hiszem, ha történelmi kontinuitást keres Vadai Ágnes, akkor üsse fel a Kratkij kurszt, üsse fel a kommunista párt történetét, üsse fel azt, hogy a nyilaskeresztesek milyen mértékben és hányan áramlottak be 1945-öt követően a Magyar Kommunista Párt szervezeteibe…A kommunista vezetők hogyan éltek vissza azon jóhiszemű támogatókkal, akik azt hitték, hogy valóban a nyilaskeresztes mozgalom elleni küzdelemről van szó, amikor a kommunisták felveszik ezeket a nyilaskeresztes aktivistákat, és gondolkozzanak el azon, hogyan vállalhattak bárminemű kontinuitást is a magyar nyilaskeresztes hagyománnyal akár lopva, akár rejtve, akár sunyin, akár néha összekacsintva.

Köszönöm szépen a figyelmüket. (Hosszan tartó taps a kormánypártok és a Jobbik soraiban. Közbekiáltások. – Dr. Józsa István: Ez a válasz Horthyra? Éljen Navracsics! Éljen Horthy! Nem tudjátok, mit csináltok!)

Dr. Újhelyi István: Ugyan a kérdést valószínűleg nem hallhatta, de a válasz elhangzott. A képviselő asszonynak egy perc áll rendelkezésére, hogy megindokolja, elfogadja-e a választ, vagy sem.

Dr. Vadai Ágnes: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! Önt ént ön… – önt én egy nagyon intelligens embernek gondolom. (Derültség a kormánypártok soraiban.) Most bebizonyította, hogy az intelligenciát felül tudja írni a párthűség. Szégyellje magát, miniszter úr! Öntől megkérdeztem… (Felzúdulás a kormánypártok soraiban. Közbekiáltások ugyanonnan.) Öntől megkérdeztem, hogy mit gondol a Horthy-kultuszról, és vajon feléled-e a Szálasi-kultusz is. Joggal kérdeztem meg, az elmúlt napokban ettől volt hangos a magyar sajtó.

Önök a Nemzeti alaptantervben Nyirő Józsefet akarják taníttatni az ifjúsággal, azt a Nyirő Józsefet, aki Szálasi parlamentjének volt a tagja, és Goebbelst istenítette (folyamatos közbekiáltások a kormánypártok és a Jobbik soraiból), majd az önök pártjának egy prominense, a Magyar Országgyűlés elnöke, aki 22 éve tagja ennek a Háznak, részt vesz ennek az embernek a rehabilitációjában. (Közbekiáltások, köztük a kormánypártok soraiból: Nagyon jól tette!) Szégyelljék magukat, képviselőtársaim! És nagyon-nagyon remélem, hogy egy nap majd a gyerekeiknek kell választ adni ezért a gyalázatos viselkedésért, amit a parlamentben és a parlamenten kívül mutatnak! (Közbekiáltások a kormánypártok soraiból, köztük: Idő! Idő!)

Szégyelljék magukat! A választ nem fogadom el. (Dr. Józsa István dr. Gaudi-Nagy Tamásra mutatva: Jegyzőkönyvbe! Azt mondta, lehet rettegni! – Dr. Gaudi-Nagy Tamás: Vállalom!)

Dr. Újhelyi István: Tisztelt Országgyűlés! A képviselő asszony nem fogadta el a miniszteri választ. (Folyamatos közbekiáltások.)

Nézzék, ugye tudják, hogy tőlem nem áll távol, hogy akár berekesszem az Országgyűlés munkáját? (Felzúdulás a kormánypártok és a Jobbik soraiban.) Amennyiben elfáradtak esetleg a hosszú pünkösdi hétvége alatt, és nem bírnak csendben még egy interpellációs választ sem meghallgatni, nem beszélve a kérdésről, majd utána nem engedik feltenni az elnöklő alelnöknek, hogy a kérdést megfogalmazza, miszerint elfogadják-e a miniszteri választ vagy sem, akkor képes vagyok berekeszteni, és akár az önök kívánsága szerint – ahogy néhányan jelezték – a házbizottságot összehívni.

Ugyanis éppen olvasgatom az új országgyűlési törvény és a Házszabály idevaló rendelkezéseit (Novák Előd: Csak most? – derültség), és miután nehéz lenne egyenként felsorolni az összes olyan kormánypárti és jobbikos képviselőt, aki megzavarja a Ház működését ezekben a percekben, ezért kollektíven azt kérem önöktől és frakcióvezetőiktől, hogy tegyék lehetővé, hogy a következő órákban ennél sokkal nyugodtabb és békésebb hangvétel mellett folytatódhassék az ülés. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Amennyiben megengedik, akkor még egyszer a jegyzőkönyv számára mondom, hogy a képviselő asszony nem fogadta el a miniszteri választ.

Ezért megkérdezem most az Országgyűléstől, hogy önök hogyan szavaznak. Most döntsenek! (Szavazás. – Nyakó István: Szavazzatok Horthyra! – Lukács Zoltán: Micsoda szégyen!)

Az Országgyűlés 239 igen szavazattal, 44 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a miniszter úr válaszát elfogadta. (Lukács Zoltán: Ez legalább világos!)

*

1939. május 31-én a Nyilaskeresztes Párt képviseletében csak 39 szélsőjobboldali ült az Országgyűlés padsoraiban – Hubay Kálmán, dr. Csia Sándor és Kovarcz Emil vezetésével… Szálasi börtönben volt. 2012. májusában, napjainkban, kedvezőtlenebb a helyzet: a neonáci Jobbik Magyarországért Mozgalom 49 mandátumot birtokol, többet, mint Szálasi Ferenc és a Nyilaskeresztes Párt hívei hetvenhét esztendővel ezelőtt. Tanultunk a történelemből? – A jelek szerint aligha. Zsidó honfitársaink és más népcsoportokhoz tartozók ezrével, tízezrével hagyják el az országot… A demokratikus pártok, szemben a több milliós néptömegekkel, még nem ébredtek fel – összefogásuk szükségszerűségét egyetlen egy politikus sem ismerte fel. És mert az Európai Unió egyelőre nem lép fel határozottabban, Orbán Viktor pártja és hungarista szövetségeseik már arról beszélnek, nyilatkoznak, hogy 2014-ben lejár a trianoni békeegyezmény (szóhasználatukban: diktátum) érvényessége…

Szemenyei-Kiss Tamás

Ez az írás a Kanadai Magyar Hírlap oldalán jelent meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr798309852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

57665 2012.06.02. 21:50:04

Így részletesen még rettenetesebb ,mint idézve . Akkor is azt mondom amit már ez ügyben írtam ilyenkor egy becsületes ember feláll és kimegy legalább jelképesen tiltakozik. Gondolok itt az MSZP re és az LMP re.

ZOrbán 2012.06.02. 22:05:48

Gaudit kivezetni a Duna partra és egyből fejbelöni tárgyalás nélkül.

fóbi 2012.06.02. 22:13:45

Hé, miért nem írsz a tárgyalásodról, csak nem elbuktad!? Győzött wereke?

265793 2012.06.02. 22:19:16

4. fóbi (látogató) El vagy maradva pici huszár! Olvass sűrűbben Harunalrasidot! Akár visszamenőlegesen is és megtalálod!! :-))

265793 2012.06.02. 22:20:16

Ez így leírva is ugyanolyan borzalmas, mint a videón!

12910 2012.06.02. 22:48:31

szégyen ez a t. ház!

11958 2012.06.03. 02:02:57

Bassza meg! Be kell hívni az arabokat, megbeszélni, hogy ezt a hitetlen gyaur népet negligálja. Főleg tekintettel egy bizonyos genom, név szerinti megkülönböztetés célpont.Úgy tudom a keletiek sincsenek egyezségen....Orbán.. Balogh...-mind cigány vezeték név....Indiával még nincs kapcsolatunk...De azért már sok embert elüldöztünk...Kertész-nem volt hajlandó páváskodni -én sem.

58395 2012.06.03. 08:13:50

Már csak arra vagyok kíváncsi mikorra tervezik a "hosszú kések éjszakáját"..... Szerintetek nincs egy kis "áthallás".....

14927 2012.06.03. 08:27:43

Láttam a közvetítést, és mélyen elszomorított az a piaci stílus ami a T. Házat uralta. Vadait ha lehetett volna a betonba döngölték volna, Navracsics válasza pedig kritikán aluli volt, de mit is várunk ettől a bandától. Eddig is tudtuk, ha kell akkor a Jobbikkal is, meg az ördöggel is összeborulnak, csak hogy egyeduralkodóvá válhassanak. Meg lesz ennek a böjtje, csak az a baj, hogy nem ők szívnak majd, hanem azok a kisemberek akik most is szenvedik az uralmukat.

180524 2012.06.03. 08:31:59

Egy ideig Navracsics volt köztük "a" normális, legalábbis úgy nézett ki...

vicces 2012.06.03. 09:51:47

Szálasit még lehet, hogy rehabilitálni fogják, de vadait biztosan nem! :-)

34417 2012.06.03. 09:58:54

12. vicces (látogató) 2012. 06. 03. 9:51 te azt hiszed, hogy vicces vagy, de csak ostoba.

34417 2012.06.03. 10:00:49

5. trex 2012. 06. 02. 22:19 hagyd a csudába. nem véletlenül fóbi a nickje. a fóbiásoknak eléggé beszűkült a világa. pláne, ha még becézi is magát:-) ha pedig annyi esze sincs, hogy felfogja, a cikket nem én írtam, tényleg kár rá egyetlen karaktert is pazarolni.

12635 2012.06.03. 10:02:41

Egy bátor, egyenes nő és van tartása!

34417 2012.06.03. 10:02:55

11. maiman 2012. 06. 03. 8:31 annyiban legalábbis, hogy nem állt be a farkasfalkába, és nem üvöltötte velük együtt a teliholdat. hallgatott. most nem tudom, mi késztette - kényszerítette? - erre a aljas megszólalásra?

14055 2012.06.03. 10:39:21

Nekem úgy tűnik, hogy nem nagyon vagyunk hajlamosak tanulni a történelemből.. A magántulajdon egy darabig koncentrálódik, aztán jön egy robbanás, szétszóródik, és kezdjük újra. Ha figyelmesen, a lényegét nézve nézzünk vissza az emberiség történetére, akkor lényegében a történelem arról szól, hogy ki mikor és hol írta át vérrel és könnyel -lehetőleg más vérével és más könnyével- az enyém határait. A győztesek vérontóiból lettek a hősök, a vesztesek vérontói meg a gaz "terroristák" A tulajdon koncentrálódik egy darabig, aztán amikor a nincstelenek tömege, azok, akik csak a láncaikat veszíthetik elér egy kritikus tömeget, akkor következik be mindig a nagy robbanás, akkor mindig szörnyűségek során át jött létre egyfajta új nyugalmi, egyensúlyi helyzet, ami azonban továbbra is magában hordozza az újabb robbanás szükségszerűségét... Vadainak ettől még ebben a kérdésben természetesen igaza van, de maga is tevékeny részese volt annak, hogy a helyzet idáig fajult.. Az Mszp-nek 12 év jutott, hogy korrigáljon, fékezze a tőkés rendszer összeomlásának hatásait erre a közösségre nézve, de nem tette, sőt, rátett egy lapáttal.. Az ő hibás politikájuknak, és a mi magunk ostobaságának - ostoba az, aki a saját kárán sem tanul, aki újra ugyanazokat a hibákat követi el- köszönhetjük, hogy megint ott tartunk lassan, mint 80 éve.. Tőke és Fasizmus jegyesek. Minden külön értesítés helyett...

34417 2012.06.03. 10:57:28

17. KerekesZS (szerkesztő) 2012. 06. 03. 10:39 ami leírtál, nagyon tanulságos. csak hát, mintha a cikk nem erről szólna. nomeg, a parlamentben jelenleg tízzel több nemzetiszocialista képviselő ül, mint Szálasi idején, és a miniszterelnök-helyettes az mondja, amit mond. minden külön értesítés helyett...

14055 2012.06.03. 11:09:41

Kalifa, aki szelet vet, vihart arat.. A helyzet, ami ellen Vadai amúgy jogosan emeli fel a szavát, nem kismértékben Vadainak és pártjának is köszönhető. Lehet csodálkozni, hogy a tűzre tett víz felforr, lehet szidni a vizet, hogy miért forrt fel, de szerintem nem érdemes. Tudtuk, hogy ha feltesszük felforr, ha nem akartuk, hogy felforrjon, miért tettük fel? Ha már a történelemből való tanulást emlegetjük..

34417 2012.06.03. 11:27:52

19. KerekesZS (szerkesztő) 2012. 06. 03. 11:09 nem kismértékben vadainak és pártjának köszönhető wass. nyirő, horhy, szálasi feléledő kurzusa, a rasszizmus és egyéb sötét nacionalista kultúra terjedése? hát, ez elég meglepő állítás tőled, kedves zsuzsa. de biztosan tudod, miért írod ezt.

62853 2012.06.03. 12:34:53

Ez az írás a Kanadai Magyar Hírlap oldalán jelent meg. Ez a végmondat mindent elárul a hazai médiáról. Itt legfeljebb a videót tették közre. Elszomorító még az is, hogy a világban a hírünk egyre rosszabb. Ez a maffia nemn veszi észre, hogy ők maguk genberálják a rossz hírünket. A pofonokat nem mi kapjuk, hanem állandóan belerohanunk.

Szemenyei-Kiss Tamás 2012.06.03. 13:13:27

Tisztelt "Lusta"! Inkább nem kellett volna megírni? - HALLGATNI KELLETT VOLNA, hogy jó hírünk legyen a világban? Tett Ön valamit azért, hogy ne így legyen? (Úgy egyébként jó hírek lennének Orbán Viktor nemzetállamáról?) - Európa és külföld nem azonosítja a jelenlegi állapotokat a magyar néppel. Ezért MOST egyedül Orbán Viktor és pártja felel - és természetesen az a moslék társaság, amely NÉPKÉPVISELŐKÉNT a parlamentben ül. Vadai Ágnes milliók helyett tiltakozott: nő létére Ő viselkedett férfiként, és igyekezett megmenteni a nemzet becsületét.

180524 2012.06.03. 13:40:37

16. harunalrasid Igen, Rasid, eddig... "A farkasokkal együtt kell üvölteni." („Il faut hurler avec les loups”). Fouché Talán érzi, hogy "a nemzetközi helyzet fokozódik"...

34417 2012.06.03. 13:41:03

21. lusta 2012. 06. 03. 12:34 nem vak ez a fidesz, hanem bátor - mint a cigány lova.

62853 2012.06.03. 14:26:43

Hányszor, de hányszor leírtam az ügy kapcsán, hogy nem sokára Hitlernek is emlékművet, de minimum emléktáblát fognak állítani. Küzdött a kommunisták ellen és ami ebből a szempontból nagyon fontos osztrák festő volt. A NAT-ba, mint festő fog kötelezően bekerülni és külön megjegyzik majd, hogy külön kell tudni választani a művészt a politikustól. Egyébként Szálasi múltjában is erős kutatás indult. Hátha találnak valamilyen apró művészeti alkotást, amivel bekerülhet a NAT-ba. Egyébként kár, hogy csak ˝Egy, csak egy legény van talpon a vidéken, Meddig a szem ellát puszta földön, égen; Szörnyü vendégoldal reng araszos vállán, Pedig még legénytoll sem pehelyzik állán...˝ Pont azért, mert hölgy. Van egy kleménykötésű hölgyünk, aki ki mert állni és elmondani a lényeget. Navracsicska botrányos válasza pedig senkit sem kényszerített a további tiltakozásra. A legbotrányosabb volt a válaszban, hogy a kérdélsre nem válaszolt. Ennek a maffia bandának újfent elég volt gyucsányozni és a teljes kielégülés és magömlés fázisában érezték magukat

14055 2012.06.03. 17:40:08

Kalifa, Vadai és pártja a tőke, a tőkés termelés kőkemény védelmezői...

11958 2012.06.03. 19:35:06

Bassza meg, mivel kötődök Kendereshez,(anyám családja dédszülőktől kezdve ott....) Talán objektíven tudom leképezni. Nemrég megpályáztam ott egy állást.DE....az önkormányzat legjobb szándéka szerint sem NEM.Ha kimegyek a kenderesi temetőbe, nem a Horthy kriptához megyek, hanem nagy szüleim sírjához, unokaöcsémhez,(31).A francia "fogságban" lévő Nagyapámhoz, aki 3-4 évet élt kint......gyermekkoromban..később is én még magyart nem halottam úgy beszélni, káromkodni, mint Őt-franciául,persze.

11958 2012.06.03. 19:46:14

....és nem volt ott olyan "Hurrá-optimizmus"(Kenderesen).A Horthy-birtokon rengeteg zsellér,alattvaló dolgozott "megalázva".Ahol fázva, nagykendőbe mentek a gyerekek iskolába, meleg sült krumplit szorongatva a kezükben.

34417 2012.06.04. 19:35:28

26. KerekesZS (szerkesztő) 2012. 06. 03. 17:40 ébresztő! a rögeszméid már fájnak.

34417 2012.06.04. 19:38:47

27. hééé 2012. 06. 03. 19:35 exem nagyanyja is a horthy- kastélyban szolgált. mábocs, de a nagykendő nem csak a kenderesi gyerekek téli öltözete volt. magam sem a hurrá-optimizmusról beszéltem, mivel attól tartok, egy horthy-szobor állítása nem az egykori zsellérek akaratán múlik.

ribi 2012.06.04. 21:38:43

30-ra Cseléd volt, ö is?

34417 2012.06.04. 21:40:53

31. ribi (látogató) 2012. 06. 04. 21:38 igen. konyhai.
süti beállítások módosítása