Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Pályakezdők

2012. május 18. - Harun al Rasid

kormányzati támogatással

kormányzati támogatással

Megy a pályakezdő fiatal az utcán, mert ő egy olyan. Az utca le van aszfaltozva, mert az meg olyan. Megy a pályakezdő, aki 24 éves, és önhibáján kívül tanárnő. Nem tudni, milyen szakos, északos, vagy erőszakos, minden esetre pályakezdő.

Mi több, für alle Fälle, műköröm építő is. A mai pályakezdő fiatal már csak ilyen, több lábon akar állni. Ha már nincs lehetősége egész népét nem középiskolás fokon tani-tani, hát egye fene, műkörmöt épít. Az is pénz.

Szóval, megy, mendegél a pályakezdő fiatal az utcán – ami még mindig aszfaltozott – amikor olthatatlan vágy ébred benne egy darab, darabka, egy ici-picike földre. Mert, amit eddig látott, a tornácon, a muskátlis ládában, már nem elégíti ki.

Nosza, meg is pályázza az első útjába eső 240ha termőföldet, mert hát, bátraké a szerencse!

A pályázati kiírással nem volt semmi baj, simán beírhatott bármit, hiszen fingja se volt se az állattenyésztésről, se a gabonatermesztésről – vagy csak a tanárképző főiskolán hiányzott ezekről az órákról, a műköröm építő tanfolyamon meg léha nemtörődömségből ezekkel a témákkal nem foglalkoztak – de ígérni, azt nagyon tudott, na meg a szubjektív pontok, ebben a Klub Rádió ügye óta nagyon bízhatott…

Egy kicsit aggodalmaskodott, hogy elég kérges-e a tenyere – mert hát Fazekas államtitkár ezt szinte előfeltételként szabta meg – meg hogy a műkörmétől hogy fért majd hozzá a kapa nyeléhez, de azután megnyugodott: arrébb van az még!

Azután hallotta még Mészáros Lőrinc – no nem a barát, ill. mégis, csak másképpen – magabiztos nyilatkozatát a pályázatokkal kapcsolatban, mi szerint: leszarom, ki, mit mond, ennek szellemében úgy is mint pályakezdő, teljesen megnyugodhatott pályázatának sorsát illetően.

És lőn! Nyert!

Ugyan, mint említettem, halvány lila gőze sincs a mezőgazdasághoz, de már dagaszthatja honleányi kebelét a tudat: 240ha felett rendelkezik! Ami pedig a hozzáértést illeti, nem is kell. Elég egy megbízás valami hozzáértő, és megfelelő gépi eszközzel rendelkező komának, sógornak, aki 10 milléért ugaron tartja a területet. Más követelmény ugyanis nincs. Cserébe az államtól ezért kap 30 mille támogatást. Hát 20 milléért nem megéri pályakezdőnek lenni? Pláne tanárnak és műkörmösnek egyszerre!

Itt jegyzem meg, hogy a Professzorok Batthyány Köre teljesen vakvágányon volt, amikor a miniszterelnöknek abbéli aggályát fejezte ki – amit amúgy Népünk Boldogsága, a Nagy Polihisztor simán el is hajtott – hogy a kormányzati földosztás (ugyan, hadd ne nevezzem már földbérleti rendszernek) , idézem: „nem a kis- és középméretű családi és magángazdaságok földhöz jutását segíti, hanem a tőkeerős nagyvállalkozókét”.

Ez a kis multifunkciós pályakezdő semmi módon nem lehetett tőkeerős nagyvállalkozó.

Legfeljebb annak a strómanja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr168309820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

265793 2012.05.18. 11:31:00

Rasid! Vedd tudomásul, h undok vagy! Próbáltad már műkörömmel művelni a földet? Nem? Na ugye? Lehet, - sőt biztos, h úgy az igazi!! Máskülönben elnyerte volna?

229059 2012.05.18. 11:47:38

Igen Rasid előítéletes vagy nagyon, mit tudod te mit lehet műkörömmel csinálni volt neked olyan?

34417 2012.05.18. 13:50:44

2. nekeresd rt. 2012. 05. 18. 11:47 a múltkor még a természeteset is belereszeltem a vágott sárgarépába, mert egy pillanatra nem figyeltem oda. műkörömmel ez teljesen elképzelhetetlen:-) igaz, a kapálás is. viszont nem kell a föld szennyét - mert van, aki annak tartja - kimosni alóla, elég kicserélni.

34417 2012.05.18. 13:52:51

1. trex 2012. 05. 18. 11:31 nem értem...azzal nem lehet mélyszántást csinálni? vagy csak zöldborsónak árkot húzni? esetleg fokhagymát duggatni? hogy én mennyire nem ismerem a földművelés technikáját!

199664 2012.05.31. 20:05:07

Na,szóval régi a poszt,de azért ideírom,mert nagyon piszkálja a csőrömet,hogy annyira rosszindulatúak vagytok!Mi az hogy a csajszi nem ért a földhöz!?Lehet,de Mészáros úr segítsége az fontos!Azzal a "leszarommal" a trágyázás már meg is van oldva! Oszt még jön pár ilyen egyszerű trükk,aztán a műkörmös fölművelés meg is van oldava!!!!!
süti beállítások módosítása