Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Inkubátor az Országházban

2012. április 27. - Harun al Rasid

de inkább egyenlőségjel

de inkább egyenlőségjel

Mármint, az Országház és az inkubátor közt. Miből is gondolom?

Mondjuk, abból, hogy bekerült oda 263 újszülött, aki sem a kontrollált izomműködésre, sem az önálló gondolkodásra nem képes. Ül bambán a székében, körülbelül olyan állapotban, mint egy autista Waldorf óvodás, mered maga elé - mert hát a laptopján kicsi, színes képek villódznak, amit Tetrisnek, passziánsznak - na, ez már a kicsit fejlettebb agyúaknak való - vagy Eporner-nek hívnak - ha már unió, legyen a porno Kövér - ezt az kipirult arc, meg az égő fülek és a pad alatt matató kezek jelzik, tkp. mindegy, csak lekösse a kisded figyelmét.

Nem véletlen, hogy lecserélték az összes laptopot olyan képernyősre, ami csak szemből, használója számára látható, oldalról már nem enged betekintést.

Az inkubátorba rakott csecsmők egy része álmában csenget is egy kicsit, de legalább nem hasad tovább. Más része meg érdeklődve figyeli azt a három kis gombocskát, amit pavlovi reflexel időnként megnyom, hátha történik valami. Igaz, nem érti, minek oda három, amikor csak egyet szokott megnyomni, de hát, nem lehet elég korán kezdeni az idomítást, előfordulhat, hogy később még szükség lesz a másik kettőre is, jó, ha szokja a csecsmő, hogy ott van.

Aztán van olyan kisded is 2/3-ban, akinek már nyiladozik az elméje: nyáladzva tekergeti a fejecskéjét minden felé, néz felfelé is, oszt elképed: aztaaaa...mekkora kupola! Hogy tudják ezt kifűteni?

Szóval, jó kis inkubátor ez 263 csecsmő számára. Langyi testmeleg, figyelő tekintet a gondozó nénitől - úgy hívják, Kövér László néni - gondoskodás a pelluscseréről, a papi is időben érkezik, úgyhogy, jól elvannak. Persze, lesz, aki kikerül az inkubátorból. Rohadtul meg lesz lepve, hogy odakint még a sz@rnak is más íze van.

De a lényeg, hogy a gondozó néni marad. Ha valaki nem tudná, van neki munkaköri leírása is, mégpedig:

- képviseli az Inkubátort a nemzetközi kapcsolatokban;

- képviseli az Inkubátort más állami szervekkel, illetve a civil szervezetekkel való kapcsolatában;

- összehívja az Inkubátor ülésszakát és ezen belül az egyes üléseket;

- megnyitja és részrehajlás nélkül vezeti az üléseket, ügyel a Házszabály betartására és az ülések rendjére;

- összehívja és vezeti a Házbizottság üléseit;

- összehangolja a bizottságok munkáját;

- irányítja az Inkubátor Hivatalát, kinevezi vezetőit;

- megteszi az Inkubátor biztonsága érdekében szükséges intézkedéseket;

- rendészeti és fegyelmi jogkört gyakorol az Inkubátor zavartalan működése és méltóságának megőrzése érdekében.

Sajnos, a gondozó néni nem olvasta el a munkaköri leírását, de hát, a reá bízott csecsmők szellemi színvonalából kifolyólag olyan sokat nem mulasztott. Hála istennek, a nemzetközi kapcsolatoknak közelébe se engedik. Részrehajlással sem lehet vádolni, mert nem ismer részt, csak egészet. Az egésznek pedig Fidesz-frakció a neve. Mivel ő is csak ember - állítólag - mégpedig gyenge asszony, ha esetleg valamelyik retardált csecsmő rózsaszín ínyével meg akarná harapni az ő áldott jó kezét, hát ezt a biztonsági részt egy kicsit felerősítették: a gondozó néni rendelkezésére darabontok fognak állni - latinos műveltségűek számára pretoriánusok - akik az Inkubátoron kívül is gondoskodnak a rendről és fegyelemről.

Egy baj van csak. Ugyan a csecsmőknek mindegy, de az Inkubátornak nem: nem kellene a gondozó néni esetében a munkakör betöltését alkalmassági vizsgához kötni? Mert hát - bár egyes inkubátorban ápoltaknál ez fel sem merülhet, mert az már katasztrofális állapotromlást jelentene - torzulhat ám annak a csecsmőnek a személyiségfejlődése, akit ilyen gondozó néni felügyel! Sőt, ha szigorúan ránéz, még meg is állhat a fejlődésben!

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr68309788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

235117 2012.04.27. 06:01:11

Tetszett, nagyon tetszett! Egyet viszont sajnálok, ez az inkubátoros ötlet nem nekem jutott eszembe, de láthatóan attól még egészen jól kidolgozott. +++

163107 2012.04.27. 12:59:01

Van 1 különbség, Rasid: a csecsemő az inkubátorban ártatlan, ezek pedig minden hájjal megkent bűnözők.

34417 2012.04.27. 19:15:41

3. Osszián (szerkesztő) 2012. 04. 27. 12:59 szerintem hájra se tellik nekik.

58395 2012.04.28. 07:22:57

Osszi, ezt hívják "eredendő bűnnek", 'itt aljasságnak'.... Azt felejtik el, hogy a semmire sem alkalmas ember erre a legalkalmatlanabb....A kontraszelekció akadémiai példája....
süti beállítások módosítása