Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán minisztere és az Európai Unió

2012. április 26. - Harun al Rasid

“Szabadságharc” az Emberi Jogok Európai Bírósága ellen

“Szabadságharc” az Emberi Jogok Európai Bírósága ellen

"A magyar Parlamentnek 2012. április 20-án, pénteken benyújtott határozati javaslatában Navracsics Tibor azt javasolta, hogy Magyarország ne hajtsa végre a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság vele szemben hozott elmarasztaló döntését.

Nagyracsüccs elvtárs

A nemzetközi bíróság tavaly ősszel már második esetben állapította meg, hogy a vörös csillag nyilvános viselésének büntetőjogi tilalmával Magyarország megsértette az Európai Emberi Jogi Egyezményben biztosított szólásszabadsághoz való jogot. – A határozati javaslat értelmében a kifogásolt paragrafus továbbra is érvényben maradna, és Magyarország nem fizetné ki a bíróság által megítélt kártérítést sem.

A jogi relevanciával nem, de politikai jelentőséggel bíró határozat az elmúlt 20 évben példa nélküli módon egy hatályos nemzetközi szerződés megsértésére és figyelmen kívül hagyására buzdítja a magyar Országgyűlést, valamint a kormányt. – Navracsics javaslata ellen tiltakozó szervezetek (Amnesty International Magyarország, Magyar Helsinki Bizottság, Társaság a Szabadságjogokért, stb.) felszólították a közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy vonja vissza a H/6854 számú határozati javaslatát, melynek elfogadásával a Parlament kimondaná, hogy Magyarország – mint részes állam – nem hajlandó elfogadni az Emberi Jogok Európai Bíróságának ítéletét.

A tiltakozók hangsúlyozzák: egyetlen országgyűlési képviselő vagy párt sem kért vagy kapott felhatalmazást arra választóitól, hogy Magyarország megszegje az Európai Tanács tagjaként rá háramló kötelezettségeit. A demokratikus szervezetek emlékeztették a kormányt és az összes demokratikus értékeket valló, az Európai Uniós tagság mellett elkötelezett képviselőt arra, hogy az Európai Unió éppen csatlakozni készül az Európai Emberi Jogi Egyezményhez, és az Emberi Jogok Európai Bíróságának gyakorlata irányadó az uniós jogfejlesztés és jogalkalmazás szempontjából is.

Az Európai Tanácsban viselt tagságból fakadó kötelezettségek megszegésével Magyarország tehát egy újabb frontot nyithat meg az Európai Unióval folytatott viták küzdőterén – ráadásul olyan kérdésben, amelyben a kormány álláspontja védhetetlen.

A Navracsics-javaslat elfogadása, annak minden felelőssége a határozati javaslat benyújtóját és az azt megszavazókat terheli, a következményeket pedig minden magyar állampolgár viselni fogja.

Szemenyei-Kiss Tamás

Kanadai Magyar Hírlap"

Hát, ez mókás. Navracsics, aki eddig viszonylag értelmesebbnek tűnt a sok "szabadságharcos" között, szépen beállt a sorba. Persze, lehet, hogy a bábszínházban, amit Parlamentnek hívnak, a zsinórpadlásról most az ő madzagját rángatták meg. Jó is ez, bábunak lenni, gondolkozni egy cseppet sem kell, mire vezet is ez a dacoskodás...

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr328309786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

relatív 2012.04.26. 11:29:52

A jelzett kormány-tag ( majdnem valami más tagot írtam, de a neveltetésem.... ) már korábban eljátszotta minden emberi becsülethez való kötődését az ismert párt farizeusaként ! Kimagasló volt az EU 'meghallgatáskor' való megnyilvánulása, amikor a tévesen ( jogsértően) meghozott törvények kifogásolása során azok nemzetközi egyezményekhez való igazítása érdekében fellépő kérdésre azzal válaszolt, hogy mindent kifogást elfogad, ami a jelzett törvényekkel nem ellenkezik ! Az értelem teljes hiánya !!! De lehetne sorolni bármely esetben adott válaszait, és e blog tárgyában szereplő esetben pedig már nem IS lehet megfelelően nyilatkozni tevékenységéről, annak fényében sajnálom a jelenlegi felsőfokú tanulmányokat folytatókat, akik ilyen tanárnál tanulnak !!! Az a görcsös gyűlölet, mely jellemzi a regnálók mindegyikét sajnos minden emberi becsület és méltóság csúfságaként nehezedik országunkra, és valószínűsíthető, hogy onnan fakad ami a jelzett eszmeiség ellen-pólusának támogatását igazolja !

11951 2012.04.26. 11:46:38

Ezek nekimennek e falnak is,semmi nem számít...... Nagyon sokan perlik őket Strasburgba,a nyugdíjak miatt is (köztük én is),lehet hogy most tesztelik az Unió-t,kíváncsiak mennyi enged meg nekik...

122188 2012.04.27. 00:36:42

Mennyivel engedelmesebb volt Kádár apátok!

34417 2012.04.27. 04:33:35

[rodosto](#1372598) nyugi, picinyem, a te apád is volt. ott nyaltad a küszöbét egy kis szochaza kitüntetésért, de nem jött össze:-)))
süti beállítások módosítása