Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kultúrált jobbikos beszólás

2012. április 11. - Harun al Rasid

fene bátran, mikrofon nélkül persze

fene bátran, mikrofon nélkül persze

"Mocskos gyilkos baloldaliak, szemét baloldali hazaárulók" - ekképp kommentálta mikrofon, így jegyzőkönyv nélkül, egyik jobbikos képviselőtársam egy kellemes tavaszi estelőn a plenáris vitát. Épp a gyűlöletkeltésről szóló határozati javaslat előterjesztői indoklása hangzott el, amikor kifakadt belőle a látens pártigazság.

Miután az LMP lemondásra szólította föl azt a jobbikos képviselőt, aki a tiszaeszlári vérváddal gazdagította a napirend utáni felszólalások történetét, az MSZP benyújtott egy gyűlöletkeltés elleni határozati javaslatot, amit egyébként napirendre is vett a ház. Épp az előterjesztői indoklás hangzott el Harangozó Gábortól, amikor az egyik jobbikos képviselőből kifakadt a látens pártigazság. Nemsokkal ezután hazudta bele a mikrofonba Vona G. ennek a javaslatnak a vitájában, hogy a Jobbik az egyenlő méltóság elvének talaján áll. Emésztgessük eme állítást. Ha sikerült hányinger nélkül az emésztés, akkor folytassuk.

A fent idézett "állítást" megfogalmazó jobbikos képviselőtársam  a vita egy későbbi pontján azt fejtegette /egyébként már sokadjára (!)/, hogy "Hitlernek mindenben igaza volt, csak az eszközben tévedett kicsit", merthogy "ezzel a holokauszttal" hatalmas fegyvert adott a zsidók kezébe. Itt közbeszúrta, hogy "sátán népe, mert én ezt gondolom a zsidókról", elég lett volna őket kirakni Európából, folytatta, merthogy "nem európai nép". Mindezt egy tiszaeszlári vérvádról szóló beszélgetésben, ahol azt is kifejtette, hogy "nálam vannak a dokumentumok, az egész egy rituális gyilkosság volt".

Hiába gondolom továbbra is, hogy a Jobbik részben azért nőtt nagyra, mert a politikai elit és az újkapitalizmus kritikáját úgy mondta el, ahogy előtte más politikai mozgalom nem, és ezért a diszkurziv kirekesztés fegyvere ellenük kevés, de nekem ebből elegem van. Két éve hallgatom, ahogy a tőlem jobbra ülők egymást váltják a hol szánalmas (szentkoronázó, hazaárulózó), hol életveszélyes (fajgyűlölő: durván négerező, buzizó, zsidózó, cigányozó) megjegyzéseikkel. Két évig úgy gondoltam, hogy nem illik magánbeszélgetést kipakolni, ennek most vége. Mégiscsak a parlamentben vagyunk, és az országházi légtérbe jól hallhatóan belemondott szavakról beszélünk, amit akár egy újságíró is meghallhatna, ha nem lenne az "firkásztársadalom" a parlamenti patkó mellől kitiltva Kövér bajtárs jóvoltából. Ráadásul visszaeső elkövetőről beszélünk, akivel szemben teljesen hatástalannak bizonyult a rendszeres személyközi konfrontáció, közlemény, parlamentméltósága-szólam, házbizottsági ülés, amivel az LMP az elmúlt két évben harcolt az ilyen típusú parlamenti uszítások ellen.

Kedves náci képviselőtársak: csatoljatok harci mentét, fogjátok a Mein Kampfot és a sámándobot, és lovagoljatok el egy kiadós szellemi-erkölcsi továbbképzésre - kezdhetnétek mindjárt a Bibliával. Vagy ha már az olvasás meghaladja a képességeiteket, és ragaszkodtok a fajgyűlölethez, akkor - hogy is szoktátok mondani a melegek kapcsán - legalább ne a szemem előtt csináljátok."

http://scheiringgabor.blog.hu/2012/04/10/mocskos_gyilkos_baloldaliak

Namármost. Ezek a hátulról bátor, igencsak emelkedett szellemiséggel, széles látókörrel, műveltséggel és kultúrával rendelkező jobbikos, leginkább tornából, de úgy néz ki, józan gondolkodásból is felmentett, de agyonmagyar "képviselők" vagy von Haus aus degeneráltak, ez esetben nem hibáztatom őket, születési hiba - vagy menet közben degenerálódtak, hogy gondolkodásuk, látásmódjuk ennyire eltorzult!

Ez az elmeroggyant, begőzölt humanoid állítja, hogy a birtokában vannak a dokumentumok! Ejnye már, csak nem lopta őket? Mert mintha az ilyesmi nem heverne az utcán! Meg azután, mit is tekintünk dokumentumnak? Jó lenne, ha a nyilvánosság elé tárná azokat, ne sajnálja tőlünk a tudást, hátha annak ismeretében százezrek állnának a Jobbik zászlaja alá!

Nem mellesleg, ajánlom a templomba járó - talán csak akad olyan is -, habzó szájjal zsidózó jobbikosoknak, hogy nézzenek a templomban körül, mindjárt, ott, elől, két zsidó néz le rájuk: Mária és Jézus...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr468309764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12019 2012.04.11. 09:46:07

Nem is igényel kommentet. A különbség a nácik-nyilasok és ezek között nulla, a dolog teljesen egyértelmű. Kommentet csak az igényel, hogy ezekre képes a magyar társadalom olyan mértékben szavazni, ahogy teszi. Számomra ugyanakkor megfoghatatlan rejtély, miért tiltakoznak ezek az újnáci, vagy újnyilas megnevezés ellen. Hiszen amúgy büszkék minderre. Tényleg, vajon miért?

58395 2012.04.11. 10:43:10

Nem is tudom, talán egy "próbanácizmust" be kellene vezetni, mondjuk három hónapos határozott időre, hogy az egyszerűbbek is a bőrükön érezzék, hogy milyen is az.... Vagy az most történik? Remélem, csak 2014ig tart legkésőbb, hacsak már nem késő most is... Már az is elkeserít, hogy egyáltalán létre jöhetett a lehetősége hogy egy ilyen elhangozhat az országnak házában... Vagy társadalmi törvényszerűség a válság ilyenforma "lereagálása"?

110481 2012.04.11. 12:07:38

1.-re Csak várd ki gordon mi lesz 2014.-ben! Ilyen baloldal mellett már kétpárti Parlamenten (FIDESZ, JOBBIK) sem lepődnék meg! A kiábrándult alacsony iskolázottságu tömeg az MSZP-től oda vándorol. Nem egyedi eset! A kisnyilasból nagyon jó komminista lett, most uez megy forditva!

15184 2012.04.11. 12:09:18

Ez csak annak újdonság, aki még sosem olvasott jobbikos irányzatú médiákat.

15184 2012.04.11. 12:15:03

1. Ugyanaz az ideológia, azonban más kor, Így természetesen nem ugyanaz teljesen, de lényegileg ugyanaz. A magyar társadalom fele nacionalista, s ennek a kemény magja, 15-20 % pedig nyilas. Azért szavaznak rá, mert ez a véleményük. Ha valaki nyilas nézeteket vall, természetes, hogy a nyilas pártra szavaz. A név ellen való tiltakozás oka, hogy a név rosszul cseng. Hasonló megfigyelhető egyébként egyes kommunistáknál is, akik "kommunista" helyett a "rendszerkritikus baloldal" álnevet eszelték ki. Ugyanez a nyilasoknál "nemzeti jobb", "radikális", stb.

15184 2012.04.11. 12:18:52

2. Ne hidd ezt. A szavazótábornak tetszene. Emlékezzünk vissza a történelemkönyvekből a 30-as, 40-es évek nyilas mozgalmára. Rendkívül népszerűek voltak. S amikor hatalomra kerültek, kevés nyilas bánta meg - persze dokumentáltan voltak olyan nyilasok, akikre az események kiábrándítóan hatottak és nyilasellenesek lettek, de a nagy többség elégedett volt: azt kapta, amit akart.

58395 2012.04.11. 12:21:00

Max, ez nem újdonság kérdése! Én nem lepődök meg rajta, hanem felháborodok... Az viszont meglep, hogy milyen kevesen háborodnak fel... Talán ha kevesebben nyugtáznák, és többen háborognának az ilyesmin, akkor lenne valami hatása is a józan észnek.... Zili, a magasabb iskolázottságú tömeg akkor hová is vándorolt...?

110481 2012.04.11. 12:33:00

7.-re Szerintem az SZDSZ-sek részben átmetnek az LMP-hez, meg most GyF.-hez, és sokan a FIDESZ-hez. A dolognak az lesz a szépséghibája, hogy ha a DK összeáll az LMP-vel GyF. miatt együtt esnek ki, ha külön indulnak kiejtik egymást. Hogy az MSZP mit akar számomra titok. Ha megnézed a JOBBIKNAK nincs komolyabb szakemberekből háttere.

58395 2012.04.11. 12:34:53

Tudod Zili, az "egyszerűbb" népeket könnyű megtéveszteni, befolyásolni... És ezt tudod kik tudják a legjobban? Segítek! A nem annyira egyszerű népek.....Azok akik a leghamarabb kollaboráltak az adott hatalommal, majd teljes mellszélességgel támogatták... Így volt ez '33ban, '47ben, '89ben, is.... A nem "egyszerű" népek hamarabb felismerték, hogy lehet a helyzetet kihasználni, az "egyszerűbb" népek felhasználásával....Gratula nekik.... A mostaniak meg teljes erőből azon mesterkednek, hogy minél több "egyszerű" népek legyenek....

ejmiakő 2012.04.11. 12:43:55

9. Kokó 2012. 04. 11. 12:34 "Gratula nekik" ezt komolyan gonolod? Azoknak gratulálsz, akik szétlopták az országot és azóta a demokrácia demagóg hazugságával etetik a népet? Tudod kiknek az érdeke, hogy a tömeg ne is tudja, hogy van ellensége, aki a globális diktatúrát fenntartja?

110481 2012.04.11. 12:56:24

9.-r Tévedsz Kokó! Az "egyszerűbb" népeknek meglepően jó a memóriájuk, és piszkosul tudnak számolni! Ráadásul ki akarnak próbálni mindent. Most sokan a Jobbkikat, ilyen még nem volt alapon. Egyszerűen, de hatékonyan mérik fel a külpiacokat. Pl. Zalakaros környékén mindenki tudja, hogy Ny.-on is baj van, hisz az osztrák vendég stanicliból ebédel az étterem helyett. Pontosan tudják ki hol verte át Őket, ki mennyivel csökkentette a jövedelmét. Lehet, hogy nincs klasszikus műveltségük, azt sem tudják, hogy Heller, vagy Konrád kicsoda, de mindenkinél jobban megérzik, ha valahol baj, züllöttség, tanácstalanság van! És imponál Nekik a vagányság, meg az, ha megértik mit mondanak.

58395 2012.04.11. 12:57:31

Ejmiakő, azt hittem átmegy a szarkazmus direktben, azért nem tettem idézőjelbe... De most pótolom "Gratula nekik"...:-)))) De azt megjegyzem, hogy a most hatalmon levők is pont olyan gazemberek mint a többi, semmivel sem különbek....Engem nem tévesztenek meg....

163107 2012.04.11. 14:02:38

"De azt megjegyzem, hogy a most hatalmon levők is pont olyan gazemberek mint a többi, semmivel sem különbek....Engem nem tévesztenek meg...." Összehasonlíthatatlanul rosszabbak. A szocik kiscserkészek volta, pár millás köztörvényessel, akiknek bíróság előtt kell felelniük. Itt az egész politikai elit egy nagy maffiacsalád tagja - a keresztapa maga a miniszterelnök, de háttérben ott vannak a simicskák, nyergesek, akik kidolgozzák a maffiamódszereket. Bajnaiék után még nagyon sok minden maradt, amit el lehetett lopni: 50 ezer hektár földtulajdon,. 3000 milliárd megtakarítás, az MNB tartalékai - ezek mind el lesznek lopva, vagy mát el is lettek. A földek a csókosoknak, a 3000 milliárd az 1 kulcsos adóra (egy részét eltőzsdézték, 200 milliárd veszteség), az MNB tartalékokat még vigyázza Simor, de hamarosan azt is lenyúlják, apad is már erősen, mert nem kapnak IMF hitelt. Ez az ócska banda most a babakötvényekre vetette a szemét...2024-ig használni akarja, vagy teljesen ellopni. 15 milliárd. Úgyhogy kokó, ne hasonlítsd az elődökhöz, mert itt nagyságrendekkel nagyobb disznóságok folynak, és amíg Bajnaiék után jelentős tartalékok maradtak, ezek után a felperzselt föld marad.

58395 2012.04.11. 14:20:19

Bocsi Osszián, de a tisztességtelenségnek nincsenek fokozatai, az vagy van vagy nincs... Nem látok bele az arányokba, mert rengeteg látens disznóság van, és attól még nem lesz erényesebb senki, hogy nem derül ki a szemétség... Viszont az is disznóság, ugyanolyan, ha nem dobják ki maguk közül a gazembert.... Meg még azt is annak tartom ha egy alakulatnak nincs elég tehetsége megakadályozni a kétharmadot....Az eszközök rendelkezésükre álltak csakúgy mint a többinek....

34417 2012.04.11. 15:23:43

jobbiknak nincs szakembergárdája? na és? majd lesz nekik, megveszik őket, kilóra, ahogy a fidesz tette. van recept, lesz pénz, és mindig akad valaki, akinek ettől korpásodhat a haja. de lehet, hogy izomból fognak dolgozni, ahhoz meg nem kell ész. majd egyszerű dolgokat fognak tervbe venni, amit a pór is megért: ék, kerék, tutaj, népi kohó, kaurikagyló, árvalányhaj, sámándob, ilyesmi. könnyen megvalósítható célkitűzések, jó csereértékű tárgyak. a hozzáértés, mint tudjuk, úgyis csak komenista szemfényvesztés.

163107 2012.04.11. 17:02:50

Kokó, te szándékosan nem akarsz érteni engem. Túl azon, hogy igenis vannak fokozatai a tisztességtelenségnek is, nem lehet pl. egy zsebmetszőt egy sorozatgyilkossal összevetni - ez a politikában pláne érvényesül. Nem mindegy, hogy egy formáció soraiban akadnak ügyeskedők, korruptak, vagy az egész banda úgy ahogy van, korrupt, maffiózó, a tolvajlást országos szintre emelő gazember. Nos már némely fidesz szavazónak is kezd kinyílni a csipája. Persze csak ha a saját bőrén érzi, ezért utálom én ezeket, mind a másfél millió maradékot - akik már lemorzsolódtak, korábban észrevették, hogy átverték őket. Most Szigetszentmiklóson áll a bál, ahol a Kövér család barátját, egy volt írországi chipösszeszerelőt nevezett ki a kormány az iskola élére. Avolt igazgató elmondja, hogy bár ő fideszes, de most arra „vetemedett”, hogy még az ATV-nek is nyilatkozzon, annyira nagy bajt csinál az erőszakos kinevezéssel a Fidesz. Sőt, szerinte emiatt kétezer szavazattal kevesebbet kap helyben a párt legközelebb. Gyereküket otthonmarasztaló szülők, fáklyás tüntetés, folyamatosan bővülő kiállások a helyi érdek mellett - még az iskola honlapja is az „ellenállás” felülete: ott sorjáznak a tiltakozó lemondások, a tiltakozást szervező Facebook-oldal linkje, még az üggyel foglalkozó cikkeket is kigyűjtötték. Szigetszentmiklóson ugyanis a pőre bőrön csattant a kétharmad, és nem tudta enyhíteni, hogy itt is, mint szerte az országban, a polgárok többsége fideszes. Schmitt Pál hazugságai kapcsán és most is bebizonyosodott, hogy lehet valaki úgy is konzervatív, hogy közben nem veszi fel a Borókai-féle cselédtempót. Mede Norbertet pedig pontosan úgy lehet elzavarni, ahogy Schmitt Pált. 2014 is ezen fog eldőlni – azon, hogy a fideszes bűnök és hibák áldozatai közül hányan döntenek úgy, hogy nekik ez már nem fér bele. Ha elindul a dominó, ha a mai fideszes szavazók már nem érik be annyival, hogy „de legalább Viktor van”... stb.

163107 2012.04.11. 17:07:51

Czeglédi Zoltántól idéztem, és bár én lenézek minden fideszest, mert ez a 2 év bőven elég kellett volna legyen az összes törvénytelenséggel, hogy felnyissa a szemeket, még mindig bőven vannak, akiket ezek hidegen hagynak - és csak akkor lázadnak fel, ha a saját bőrükön érzik ezeket a törvénytelenségeket. A jobbik már nemigen nő tovább. A leszakadt fidesz szavazók leghülyébbje már átment - a többinek a fidesz demokráciaellenessége is sok - elvégre itt összességében 2 millió emberről van szó - én nem hiszem, hogy ennél több idióta lenne a hazában.

58395 2012.04.11. 17:19:14

Te sem értesz engem Ossi! A nevek nekem nem jelentenek semmit, én nem vagyok bennfentes, én kívülről nézem a politikát... A politikai bűnök nem köztörvényesek, amelyik politikusra ráhúzható a Btk. az lakol érte...(kicsit)...:-) Az igazi bűnös az, aki egy országgal szélhámoskodik, annak is a nyomorult szegmensével... Viszont '90 óta nem lett jobb egyik formáció vezetése alatt sem, tehát valahol mindenki be lett csapva, (itt a választókat értem) tehát nincs okom rangsorolni.....Ezt akár honnan el lehet kezdeni számolni, akár a honfoglalástól is....

16940 2012.04.11. 17:19:48

NEM PANASZ - TÉNY! Nálunk is akadnak csemegék. Az imént helyezte föl egy NOL-os bloggerina a postját, amelyet ekként indít (és ugyanebben a szellemben vezeti tovább): "Sajnálom, Izrael. Eddig példának állítottalak. Most azonban a nácikkal cimborálsz." - http://hihetetlentortenetek.nolblog.hu/archives/2012/04/11/GnterGrass/ Amikor jelzem, hogy talán inkább az a náci jellegű politikai magatartás, ha nácikkal cimborálónak hirdetjük a zsidó államot, engem küld el a "szerző" a kuruc.info-ra. Szépen vagyunk. És ez csak egy példa arra, hogy sokaknak most nem könnyű az ocsút és a búzát szétválasztani.

58395 2012.04.11. 17:28:46

+18,: Ossi Te csak a józan észben bízol, azzal számolsz. Abban bíztál két éve is hogy nem lesz kétharmad. Lett...... Abban bízol most, hogy a Jobbik bázisa stagnál, pedig nem.... A jobbik támogatása akkor fog megszűnni, mikor lejáratja magát a Zili féle "egyszerűbbeknél" az meg időbe telik. Én is csak remélem hogy, a következő két év elég lesz hozzá....De kétlem hogy addig feláll egy IGAZI baloldali formáció....

193225 2012.04.11. 18:04:53

Kokó, erről van szó. Nincs baloldali formáció. Még csírája sincs. Csak vágyálom.
süti beállítások módosítása