Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A Kossuth-téri hatalmi háromszög

2012. április 03. - Harun al Rasid

avagy Orbán basi elszólása

avagy Orbán basi elszólása

Volt ez az izé, a Kúria 150 éves fennállásának megünneplése. Ott volt mindenki, aki számított - Orbán, Kövér, Polt - meg mások is, akik nem igazán számítottak, vagyis, a bírák, akik, biza, nyugdíjba kényszerülnek, természetesen az igzságszolgáltatás korszerűsítésének érdekében.

Orbán itt is kitett magáért, hablatyolt mindenről, ígért fűt-fát, bort, búzát, békességet, azután elszólta magát: a Kossuth-téri hatalmi (?!) háromszög visszaállításáról, mi szerint ismét együtt lesz a végrehajtó hatalom - izé, azaz, hogy is mondjam csak, az országgyűlés, a Kúria és a végrehajtó hatalom.

Namármost. Nem kétséges, hogy Orbán teljesen komolyan gondolta, hogy az országgyűlés az a végrehajtó hatalom. Hát persze. Az ő akaratát végrehajtó.

Amúgy három, (jobb helyen) jól és kötelezően elkülönítendő intézményrendszere van az államnak.

A jogalkotók (törvényhozók), vagyis az országgyűlés, a jogalkalmazók, vagyis a bíróságok, valamint a jogérvényesítők/végrehajtók, vagyis az erőszakszervezetek, önkormányzatok, egyéb hatóságok.

Az orbáni magyar állam - Orbanisztán - ettől egy hangyányit különbözik. A végrehajtó hatalom egyetlen szerve sem volt soha sem a Kossuth-téren. Kivéve manapság. Úgy hívják: országgyűlés, ami a régi szép időkben a népképviselet legfőbb szerve volt. Most meg nemi szerve. De ezen az apróságon ne akadjunk fenn.

Ha Orbán háromszöget akar a Kossuth-téren, meg is fogja kapni. Mindegy, minek nevezi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr368309758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

175210 2012.04.03. 20:31:30

El-elszólja magát, de mimikája, gesztusai is árulkodók.

relatív 2012.04.03. 21:01:09

Szerintem nevezett ténykedéséről egyáltalán véleményt alkotni sem érdemes, a történelem süllyesztőjében a helye. A napjainkban sokak figyelmét felkeltő előfordulásai, felolvasásai ( inkább nevezném 'nyögéseinek' ) sokakat tévesztenek még meg, de figyelő szemeinket nem kellene ezzel borzolni, annyi hülyeséget hord össze, melyet 'mimikájával' még meg IS tetéz. Majd később a zagyvaságait szépen kimagozva kell a rendszert egy élhető vágányra irányítani, de a most média-szerte megjelenő megnyilatkozásai nem érnek meg egy vitát sem .

34417 2012.04.03. 21:06:59

2. relatív (látogató) 2012. 04. 03. 21:01 nos, ez nem vitaindító - aLEx-nek mondom, nehogy már TIT-előadást tartson itt - csak egy csúnya miteszer a Nemzet Boldogsága makulátlan orcáján!

relatív 2012.04.03. 21:11:37

Köszönöm, többen hasonlóan gondoljuk !
süti beállítások módosítása