Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Navracsics Brüsszelben

2012. február 11. - Harun al Rasid

osztályfőnöki óra volt

osztályfőnöki óra volt

Volt egy meghallgatás egy európai bizottság előtt, amit történetesen Neelie Kroes vezetett. Sajnálatos módon a magyarországi média szabadság és egyéb fideszes huncutságok voltak a meghallgatás tárgyai. Hazai részről Navracsics szállt be a ringbe. Hát, mit mondjak, nem voltak egy súlycsoportban.

Navracsicsot eddig tiszteltem, a Fidesznek egyetlen, józan és visszafogott politikusának tartottam, de sajnos, ezen a meghallgatáson leszállt az orbáni mélységbe. Azt már megszoktuk, hogy Orbánhoz szótár kell, egy Orbán-Brüsszel és egy Orbán-Budapest, de, hogy Navracsics is beáll a kettősbeszélbe, azért az nekem csalódás.

Kroes asszony hozzászólása során két dolgot emelt ki – a mellet, hogy egy hangyányit megkérdőjelezte a Klubrádió frekvenciája körülötti pályázati eljárás korrektségét.

Egy: ha a magyar kormány nem ért valamit az Unió elvárásai, ill. szabályai közül – amit nem mellesleg belépésekor elfogadott – kérdezzen bátran, nem szégyen az, hadd tanuljon a gyerek! Ennél fogva elvárja, hogy a magyar kormány kérjen tájékoztatást az általa kerek szemmel, értetlenül bámult uniós szabályzatok mikéntjéről, annak tagországokra vonatkozó alkalmazásáról. A báncsák a magyart már kevés.

Kettő: beszéljen világosan. Lehetőleg ugyanazt, otthon is, amit Brüsszelben.

Jövel ezek után Navracsics, és teljesen rezzenéstelen arccal – el sem röhögte magát – bizonygatja, hogy nálunk minden az uniós elvárások szerint van, az alaptörvény és a sarkalatos törvények mind a demokráciát szolgálják, mi több, ők az egyetlen párt az unióban, akik ennek szellemében mind a hazai, mind az európai parlamentbe roma, mozgáskorlátozott, sőt, siketnéma képviselőt delegáltak!

Te jó ég! Ez érv? Mondjuk, a hazai roma parlamenti képviselő – mi több, szervezeti vezető – nevét hadd ne említsem meg, jelleméről hadd ne beszéljek, mert nem ér annyit. A hazai siketnéma képviselőt még csak értem, de a siketnémák jelbeszéde, sajnálatos módon, nem nemzetközi, így minden tiszteletem ellenére, igencsak sajnálom a Brüsszelbe delegáltat. Az Országház akadálymentesítéséről meg mintha olyan nagyon nem lehetne hallani. De hát, ha Navracsics ezeket érvnek szánta, biztosan úgy van. Gondolom, a meghallgatáson résztvevők el is morzsoltak egy könnyet a szemük sarkában.

Azután előjött Navracsics a fékek és ellensúlyok rendszerével, hogy ők aztán igencsak kialakították – igaz, hogy az egész meghallgatás azért jöhetett létre, mert az Unió megkísérli átvenni ezek hiányzó szerepét, de ez apróság a Fidesz szemléletében. Amikor ezt mondta, harsány derültség futott végig a hallgatóság sorain: magyarán mondva, kiröhögték a magyar miniszterelnök helyettest. Fura egy humoruk van.

Dicsekvőn hozza fel Navracsics, hogy íme, milyen jól alkalmazkodnak ők, hiszen az Alkotmánybíróság elmeszelte a médiatörvényt első verzióját, és most ők homlokuk verítékével dolgoznak az új kiadáson, íme, mily fényesen is működik nálunk a demokrácia, csak éppen azt felejtette el mondani, hogy ez, biza, Baka Andrásnak fejébe került.

Kroes asszony a navracsiáda után csöndesen felhívta a miniszterelnök helyettes figyelmét, hogy bocsika, két órával ezelőtt, az irodámban nem ezt mondtad, pubi! Na, erről szól a kettes pont.

Persze, Navracsics is beszélt szabadságharcról, meg szűk negyedév forradalmi törekvéseiről, meg arról is, hogy egyelőre (?!) világosak az Unió elvárásai!

Mi van? Kérdezz, pubi, ha nem tudsz valamit, és ne szabadságharcolj!

Lehet, hogy Budapesten már nem lesznek világosak? Egyenlőre...

Komám, ez nem Deutsch Tompi -féle ugróiskola: egyenlőre, két kettőre, három hatra, hat kilencre, üsd ki tízre, tizenegyre, gyertya tartó, vas koppantó, fuss!

Ő pedig Magyarország miniszterelnök helyetteseként adta elő mindezt Brüsszelben. Szegény Magyarország!

Navracsics fiam, menj a helyedre, Európai Unióból elégtelen. A következő órára jobban készülj fel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr298309666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

114634 2012.02.11. 19:57:31

Rasid! Ezt Navracsicska itthon úgy adja elő, h legyőzte, meggyőzte Neeli Kroest! Ezt azoknak el tudja adni, akik nem látták, hallották a vitát! És sajnos ők vannak többen!

163107 2012.02.11. 20:09:26

"Komoly kudarcra készül Navracsics Tibor? Nem kell szívinfarktust kapni, ha elítélő határozat születik Magyarországról az Európai Parlament következő plenáris ülésén - mondta Navracsics Tibor. Jövő héten csütörtökön döntenek ugyanis arról a szocialista, liberális, zöldpárti és kommunista frakciók által benyújtott határozatról, amely elítélné "a magyarországi jogalkotási folyamatokat". " És azért nem kell infarktust kapni, mert az elmeszelésnek nincsenek jogi következményei - szerinte. Tényleg nincsenek, ennyi erővel el is küldhette volna ott Kroes asszonyt a halál faszára. Ha úgyis mindegy.

163107 2012.02.11. 20:15:44

Emlékszünk, mit össze istenkedett Orbán az AU parlamentben, hogy mi milyen európiak vagyunk, meg mindent be fogunk tartani, csak szóljanak, na a kettős beszéd máris itt van: "Nagyon sok, az európaiság iránt elkötelezett ember él, a többségünk ilyen Magyarországon. De az, amit tapasztalunk, az a viselkedés, az a bánásmód, az a nyegleség, az a bántó, sértő, inzultáló hangnem, ahogyan velünk és rólunk beszélnek, az bizony nem barátaivá tesz minket az Európai Uniónak és az európai gondolatnak, hanem inkább ellenfelévé" - fogalmazott a beszélgetés során kérdésre válaszolva a miniszterelnök. Vagyis az, amit ma Magyarországgal csinálnak, pont az ellenkező hatást váltja ki - tette hozzá a kormányfő. A politikus, aki a Fidesz és a KDNP egri kihelyezett frakcióülése alkalmából nyilatkozott a városi televíziónak, hangsúlyozta: az a helyzet, hogy bele akarnak szólni abba, hogy miként éljünk, de ebből nem kérünk, ezt a kérdést majd 10 millió magyar fogja eldönteni. Ugyanis kívülről akarnak nyomást gyakorolni arra, hogy a magyarok hogyan szervezzék az alkotmányukat, hogyan védjék meg a gazdasági érdekeiket, vagy hogy a bankokat is bevonják-e a teherviselésbe. Leszögezte, hogy az európai szabályokat betartjuk, de hogy nekünk mi a jó, azt nem tudják megmondani Brüsszelből, de ha meg akarnák mondani, akkor nagyon sokat ártanának az európai eszmének .." Az EU már kezdi unni a kettős beszédet - na és épp ők beszélnek nyegleségről, bántó, sértő, inzultáló hangnemről...

34417 2012.02.11. 21:03:05

"...ezt a kérdést majd 10 millió magyar fogja eldönteni. Ugyanis kívülről akarnak nyomást gyakorolni arra, hogy a magyarok hogyan szervezzék az alkotmányukat, ..." megint ez a rögeszmés számmisztika! itt nem 10 millió magyarról van szó, hanem egy kerge kosról, meg 200egynehány birkáról. már régen nem mi, magyarok döntünk, hanem orbán és csahosai. ne jöjjön nekem senki a választásokkal, meg a felhatalmazással! erre nem kaptak senkitől, semmit! ki mondta nekik, hogy egy év alatt 365 törvényt kell alkotniuk? elolvasni, megérteni se képesek a "törvényalkotók"! valóban nem fogják megmondani brüsszelből, de ha egyszer itthon fogják nekik megmondani, az kurvára fog mindannyiunknak fájni! mert azt úgy fogják hívni, hogy jobbik, meg polgárháború!

163107 2012.02.11. 21:10:54

De látod, kint vannak, hízelegnek, megígérnek fűt fát, német barátainkról áriázik Lézer, aztán itthon megy az ekézés tovább. A röhej meg az, hogy senki se a "büszke magyarokat" bántja, hanen ezt az idióta kormányt bírálja. Lehet ennek jó vége?

34417 2012.02.11. 21:26:13

hát persze. itt hagynak minket a saját levünkben főni, orbán meg kevergeti a levest. teheti, senki nem állítja meg arturo ui-t!

relatív 2012.02.11. 23:04:30

Kétségbe ejtő az, amit művel ez a banda, mert bármelyikük kerül válaszadó helyzetbe azt a sületlenséget, amit megjelenítenek egy hatelemis, dadogós IS hitelesebben jeleníti meg. Például az általuk 'gyártott' alaptörvényben foglaltak európai kritikájaként összehívott Parlamentben a magyar miniszterelnök helyettes - pléh pofával - jelenti arra a kérdésre, hogy, hogy - ha nem fogadják el megindul a 'kényszerítési eljárás' ! - elfogadják-e ( már a magyar kormány ) a kritikákat, és ennek megfelelően javítják, azt felelte, hogy ha azok az alaptörvénnyel nem ellenkeznek, igen !!!!!!! Szerintem azt sem fogta fel, hogy mit mond !!! Hiszen éppen ( annak okán állt fel jelenleg ez a fórum, hogy kifejtse ) a kifogások nem felelnek meg az elfogadott 'alaptörvénynek', és annak megfelelő javítását kérik ! És ez a kretén a magyar egyetemen előadó. Ezért olyan alacsony a magyar egyetemek színvonala, hogy az első 500 'jó egyetem' közt egy magyar sem található ! A sötétség egyre jobban lepi el hazánkat !

59854 2012.02.12. 00:31:48

Hablatyics nem most kezdte az orbániádákat. Aki nem tanulja meg ezt a beszédet az repül.

11958 2012.02.12. 02:14:33

UZi- a kulcs .Lehet TEK, ,Le lehet zárni fél Budát , ez a pöcs húzzon el Budáról..A szemét bukott nemeseivel együtt: Kékessy, Szapáry,Mondja ezt egy Andrássy, aki Széchenyi barátja volt, -és az én dédnagymamám Andrássy volt.Pont.

34417 2012.02.12. 08:10:05

[relatív](#1330038) erre mondta azt kroes asszony, hogy ha nem értik, miről van szó, kérdezzenek! de nem, ragaszkodnak minden leírt szóhoz, nehogy már! legközelebb rovásírással fogják kiküldeni brüsszelbe a mondanivalójukat, azt aztán úgy magyarázzák, ahogy akarják!

179584 2012.02.12. 14:33:38

Nagyon sajnálom, hogy nem láttam a párbeszédet, bár enélkül is étvágytalan vagyok. Ennyi pökhendi, cinikus, agyament pasast egyrakáson másnak nehezen sikerült volna csatasorba állítania. Csak így tovább VIKTOR, s a Haza süllyesztöbe kerül!

179584 2012.02.12. 14:42:27

9. hééé Igazad van! Nem minden hajdani nemes görény. Sokak által ugyan nem ismert, hogy az emberi tulajdonságok nem származásfüggöek.
süti beállítások módosítása