Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbán Viktornak nem adtak vacsorát!

2012. február 10. - Harun al Rasid

persze, szavazatokkal is jó lehet lakni, állítólag

persze, szavazatokkal is jó lehet lakni, állítólag

“Isten óvja attól Magyarországot, hogy ezek hatalomra kerüljenek!”

Zazrivecz-Vona Gábor a neonáci Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke 2012. január 28-án, a parlamenti párt rendezvényén több ezres hallgatósága előtt kimondta azt, amely milliók számára eddig sem volt kétséges, ti. azt, hogy “Nem vagyunk demokraták”. Az 1999-ben alakult, 2003-ban pártként bejegyzett organizáció – hasonlóan az önmagát szabadelvűnek, liberálisnak hirdető, az 1988-as pártállami törvényeket tiszteletben tartó Fideszhez – eljutott oda, hogy büntetlensége biztos tudatában kimondja azt is: ha pártja hatalomra kerül, “a nyugati világot és Magyarország többi politikai erejét is átható materialista, ultraliberális eszmeiséggel szemben tűzzel-vassal tiltani fogja az elhajlást és az ellenségeikkel való megalkuvást. – Egy jogállamban, önmagában ez az egyetlen mondat elég lenne a kétségtelenül nyilas-hungarista retorikát használó párt betiltására, de Orbán Viktor és cinkosai nagyon is jól tudják, hogy ők is ugyanolyan úton, a weimari demokrácia útján, az öngyilkos demokrácia gyengeségét kihasználva jutottak hatalomba…

“Aki elveszi a szólás szabadságát, a vélemény szabadságát, aki korlátozni akarja a lelkiismereti- és vallásszabadságot, a sajtó szabadságát, aki fenyeget, megfélemlít – az szolgaságba akar hajtani minket. Az nem a barátunk, nem a jótevőnk. Az nem fölemelni akar, hanem eltaposni.

Legyünk józanok, maradjunk szabadok, és akik szolgaságba akarnak bennünket hajtani, azoknak ne adjuk meg magunkat. Álljunk ellene a gonosznak.

Magyarországot újra egy beteg ember vezeti. Nem tudjuk, ez hová vezet, de diktatúrából jó még nem származott…

Milyen nagy szükség lenne a magyar futballban egy olyan emberre, aki még Platini szerint is jobban ért a focihoz, mint bárki más. Micsoda pazarlás egy ilyen gyöngyszemet miniszterelnöknek használni, miközben ahhoz meg nem ért.

Amikor a görbe lábaival, kacsázó járásával megjelenik az európai politikusok mellett, pontosan olyan érzésünk támad, mint amikor a naszályi csapat meccse után a Bogyesz vagy a Kutya kijött a kocsmából. – Nincs ezzel az emberrel semmi baj, csak nincs a helyén. Jóravaló falusi középpályás. Nem miniszterelnök, hanem focista…” (Bartus László)

Az “agyagbadöngölő”. – A pesti népnyelv ezzel a jelzővel látta el Orbán Viktor FIDESZ-politikust az 1989. június 16-át követő hónapokban, utalva arra a beszédre, melyet a “szerencsét hozó talizmánként” emlegetett Nagy Imre-koporsó mellett mondott el, és amelyben állítólag szerepelt az a mondatrész, miszerint “a kommunistákat agyagba fogjuk döngölni”. – Az emlékezetes nap óta ugyan kutatók és történészek tucatjai hallgatták végig az ’56-os kommunista vezetők újratemetéséről készített hangfelvételeket, de végül is arra a következtetésre jutottak, hogy a budapesti Hősök terén jelen volt népes hallgatóság a tényekkel ellentétben arra emlékezett, amit hallani szeretett volna – nem pedig arra, ami valóban elhangzott.

Évek múltán, mikor a kontraforradalmár Orbán az “agyagba döngölt” pártállami személyek tucatjait látta maga körül és legalább ugyanennyit ő maga bízott meg fontos gazdasági-politikai intézmények vezetésével, hamiskás mosollyal vallotta be: 1989-ben igen jól jött számára a suttogó propaganda, a pesti pletyka – de ő ilyen vagy ehhez hasonló kijelentést sohasem tett.

A FIDESZ emblematikus személyiségeit bemutató írások közül most ismerkedjünk meg Orbán Viktor III. osztályba rangsorolt futballista, és ex-miniszterelnök életének három olyan epizódjával, melyeket a karrierpolitikus propagandistái nem tettek közzé a Nagy Indiánkönyv oldalain.

a többi itt olvasható

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr248309664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12392 2012.02.10. 06:19:25

Orbán nem karrierpolitikus!!!!! S az első story sok hibát tartalmaz!!

34417 2012.02.10. 11:09:45

[ronagyuri](#1329087) ha kifejtenéd...akár önálló postban...nem vagyok sértődékeny, csak a mosottagyúakatól kapok kiütéseket, az meg nem egészséges. tőled bármilyen kiegészítő információt elfogadok. hogy orbán miféle emberfaj, arról megvan a magam külön véleménye, de nem hinném, hogy ne hívnák másképpen, mint "nyomdafestéket nem tűrő kifejezés", így inkább megtartom magamnak.

259612 2012.02.10. 11:21:17

2. Kiütéses vagy magadtól ? Hmmmm 24-en mint a gonoszok ? :)

34417 2012.02.10. 12:27:13

3. zseniális. 2012. 02. 10. 11:21 ugyan, kicsi verecke, tudsz te ennél jobbat is! ha nem, kérdezd meg orvosodat, gyógyszerészedet. meg fogsz lepődni, mennyi jó ötletük lenne veled kapcsolatban:-) a témához, esetleg? ja, hogy jó szokásodhoz híven, fingod sincs róla? sebaj. hozod a formádat:-)))

12392 2012.02.10. 12:35:41

A karrier.... jelentése - a karrier diplomata kifejezésből ered -: olyan személy, aki a szakmáját a megfelelőképzettségek megszerzése után, a "szamárlétrát" végig járva gyűjti szakmai tapasztalatait, míg a szakmája csúcsára ér!!!

257722 2012.02.10. 12:54:54

Orbán Viktor óriási öngólja a balfelsőbe Bihari Ernő2012. február 10. 11:52 Erre is csak a legnagyobbak képesek: csinált magának ellenzéket. Tarkóján fogja érezni Brüsszel „hideg leheletét” a ciklus végéig. Ha már itthon elszívta a levegőt a többiektől. http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/1653_orban_viktor_oriasi_ongolja_a_balfelsobe

12392 2012.02.10. 14:07:59

A hibák közül a legegyértelműbb: „Az ifjúdemokraták elnökével, aki akkor éppen Budapesten tartózkodott a Soros-ösztöndíjjal elnyert oxfordi tanulmányai után, 1988. június 16-án ismerkedtem meg. " Nos a Soros ösztöndíjat nem lehetett elnyerni, mert nem pályázat, hanem – mint az minden vonatkozó dokumentációból kiderül - kijelölés útján kerültek kiválasztásra. Csurka többször nyilatkozott róla, hogy ő tett javaslatot Orbánra. Más források Pozsgayra mutogatnak, ami nagyon hihető a Pozsgay-Horváth átmentési akciók fényében. Az „ugyan csak egy apróság”, de a jelzett időpontban még Soros sem tudott róla, hogy „alapfokú késsel-villával való bánásra oktató” tanfolyamot fog szervezni a magyaroknak!!! „Az után” meg aztán végképp nem, hisz a tanfolyam elvben szeptember végétől március közepéig tartott, már akinek!!!! =)). Ráadásul 1989-ben!!!! Azon kívül: azon a bizonyos tüntetésen, mikor állítólag vegzálták Viktorkát az akkori Fidesz több potentátja is ott volt, többen határozottan állítják, hogy még a kocsiba sem kellett beszállnia. S ez egyezik azzal, amit a készültség – egyébként az esemény után kirúgott – vezetőjétől egy fél évvel később én is hallottam.

34417 2012.02.10. 21:36:08

[ronagyuri](#1329253) köszönet. a lényegen azonban nem változtat:-)

34417 2012.02.10. 21:39:49

@Szabad Gábor "26 országban nem a fidesz győzött" ezt megmondta valaki orbánnak is?
süti beállítások módosítása