Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Ébredés az orbáni álomból

2012. február 09. - Harun al Rasid

ki csókolja fel?

ki csókolja fel?

Egy több nemzetiségű állam – de nevezhetjük etnikumoknak is – külön akar válni a 21. században? Miért is? Nemzetállammá nem lehet, mert mit csinál a szlovákjaival, svábjaival, szerbjeivel és a többiekkel? Az állampolgárság nem egyenlő a nemzettudattal. Magyar a szerb is, de a Nas Ekran-ban nemzetének nyelvét, hagyományait ápolja! A nemzetiségek betagozása az állam részéről önkény, másik részről veszteség, az identitás vesztése. Van erre megoldás? Eddig sem volt, de most Orbánéknál még csak kísérlet sincs erre. Ellenben van zsidózás, cigányozás, de jöhet majd a tótozás, oláhozás, rácozás is, semmi nem gátolja. Se eszme, se erkölcs.

Önállósodni akarunk Európa közepén, ahol a kisállamok saját belső integrációjukat se képesek megteremteni, ahol az európai közösségben akad azért példa a hogyanra és mikéntre! Vannak a katalánok és a spanyolok, vannak a korzikaiak és a franciák, vannak a vallonok és a flamandok, és?  Néha csattannak a konyhában a lábosok, de azután az ebédhez mégis összeül a család.
Megáll-e saját lábán ez az ország, mely századokon keresztül másoktól függött – területi megszállásáról nem is beszélve. Óh, igen, Lengyelország is végigjárta ezt az utat, csakhogy, van egy apró különbség: területi, népességi és gazdasági.

A két nép történelmi múltja valóban közös, de másképpen, mint a dve bratanki. Mindkettő lankadatlan hősiességgel harcolt végig évszázadokat, áldozott életeket a hazájának, vallásának és főleg EURÓPÁNAK! Mi, magyarok és lengyelek, soha nem adtuk be a derekunkat, se Bizáncnak, se töröknek, se orosznak, se németnek. Csak éppen mi, a született harcosok, belerokkantunk, a lengyelek meg felálltak. Forradalmakkal és harcokkal van tele a történelmünk, most is harcolunk – bár az kérdés, ki és mi ellen, szerintem leginkább önmagunk ellen – minek eredményéül több háborús évünk számláltatik, mint békés. Pedig Európában ez éppen fordítva volt.
Lassan ott tartunk, hogy mindenki rosszul érzi magát a bőrében. A példa, amit uraink mutatnak, ragadós: hátba támadni, de szembe mosolyogni! Lapulni kell, túlélni, csalni és lopni, ez lassan már nemzeti tudattá válik, és ezt csak önmagunknak köszönhetjük, ezt senki nem erőltette ránk, mit az IMF a pénzét!

Az igazság nem tetszik nekünk, hát kormányzati szinten gyártunk szebbet, de amikor kiderül, hogy az is csak egy rosszul sminkelt kurtizán, még csak el se szégyellik magukat…
Itthon Orbánék minden magyar gyámolának kiáltják ki magukat, ugyanakkor Erdélyben, vagy a Felvidéken se csinálnak mást, mint megosztják ottani nemzettársainkat, azután fel vannak háborodva, ha az ottani kormányzat rárepül erre!
A román történetszemlélet szerint a székelyek is románok, akiket mi, magyarok, elmagyarosítottunk. Azok a székelyek, akik a honfoglaló törzsek közül a legkorábbiak voltak, akik a 800-as években megérkeztek a mai Erdélybe, ahol az akkor még nem is létező románság még úgy 4-500 évig elő sem fordult! Azután ott vannak a moldvai csángók, akiket a román nacionalizmus nem is akar ismerni! 500 évvel ezelőtti MAGYAR nyelvet beszélnek! Teszünk értük valamit? De a NAT-ba belevesszük a szobanövények ápolását…

A folytatás itt olvasható

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr38309660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ejmiakő 2012.02.09. 11:05:38

van zsidózás, cigányozás, de nincs svábozás, tótozás, oláhozás, rácozás , pedig semmi nem gátolja. Se eszme, se erkölcs. Lehet, hogy az okokban van a különbség.

163107 2012.02.09. 11:17:54

Ez nagyon jó, Rasid. Sikerült több szempontból is rávilágítanod az orbánizmus lényegére. Ez bizony nem a mostani kormányzásuk, hanem az eredendő ideológiájuk (ez nem is jó szó, talán inkább viselkedésforma lenne a jó), ami arról szól, hogy a gátlástalanság, a hazug cinizmus, a hülyénk nézés a trend. Emellett pedig elkúrták a gazdaságot, fejre állították a demokráciát. A kétharmados frakció minimum bűnrészes: érdekes, most jön Lézer, hogy így a hibák, meg úgy a hibák: majd kijavítják - hányan és hányszor mondták, írták, figyelmeztették őket, hogy a legelképesztőbb elkúrás lesz így, csőd , gazdasági katasztrófa , de Lézerék megszavaztak mindent. Most kapkodnak fűhöz fához. Ez az ország soha nem látott letargiában van. Még az a pár kedvezményezett ünnepelheti magát, akik részt vettek a nagy országértékelő hazug süketelésen.

163107 2012.02.09. 11:27:07

Itt egy tudósasszony véleménye az alkotmányukról: "Hiteltelen volt, ahogy Orbán Viktor az új magyar alkotmányt védte az Európai Parlamentben – írta január végi cikkében Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem alkotmányjogász-professzora. A Fidesznek szerinte nem volt felhatalmazása a néptől ilyen alaptörvény elfogadására, nem konzultált sem a társadalommal, sem az európai szervezetekkel. Az sem igaz, hogy egy sztálinista alkotmányt helyezett hatályon kívül: a korábbi alaptörvény méltó volt egy demokratikus európai államhoz." Ki is lett rögvest kiáltva ellenségnek. Pedig nem az, 4 évig élt itt, beszéli a nyelvünket: "– Itt szinte mindenki olvasta kedvenc könyvemet, a Micimackót, és egy egész ország Fülessel azonosul, akárcsak én. Amerikában mindenki azt kérdezi: megőrültél, miért éppen szegény Füles? Magyarország más, itt az emberek imádnak panaszkodni – ahogy én is. Tréfán kívül: ez hihetetlenül intellektuális ország, ahol a szellemi önállóságnak még azok szemében is nagy az értéke, akik nem jutottak el a felsőfokú tanulmányokig. Ez a világ egyetlen országa, ahol a szobrok többségét nem hadvezéreknek és uralkodóknak, hanem költőknek és tudósoknak állították. Itt elméleti statisztikusokról még utcát is elneveznek, tudtam meg, amikor a Keleti Károly utcában laktam. Egy tudós számára ellenállhatatlan ez a közeg..."

45691 2012.02.09. 11:50:55

Természetesen van megoldás Rasid. A megoldást nemzetállamnak nevezik. A megoldásra recept nincsen, ez itt a bibi! Azt lehet csak tudni, különösen Közép-Kelet Európa történetéből, hogy a lecke itt is minden társadalomnak ugyanaz: nemzetállamokat kell tudni csinálni, olyanokat, amely társadalmai a nemzetet nem keverik össze az etnikummal. (És ha már van nemzetállam, annak szuverenitását pedig nem keverik össze a választott politikai hatalom döntési jogainak korlátlanságával. Hiszen,mint tudjuk, a népszuverenitás nem Münchent, hanem népszavazást jelent.) Amíg az etnikai problémákra,szemben állásokra, esetleg véres konfliktusokra könnyedén és könnyelműen rámondjuk, hogy ezek "nemzeti problémák",addig az ezekről való közbeszéd képtelenség, ergo a nemzetté válás is képtelenség. Addig pl. integrációs, asszimilációs feladatokra azt fogjuk monadni,hogy képtelen és teljesíthetetlen feladatok,mert azt hisszük, hogy az asszimiláció valamiféle közösségi pusztulás - miközben nem az. És lehetne sorolni napestig a borzasztó végeredményekkel járható nagy közösségi tévesztéseinket. Nemzetállamot kell csinálnunk, végre valahogyan azt. Ellenkező esetben ez a "nép", valami hihetetlen módon,de pont úgy fog eltűnni egy csodás és modern korban, mint az inkák anno.

45691 2012.02.09. 11:57:14

Emlékszem, amikor Semjén Zsömle Zsolt büszkén aszonta, hogy az új alaptörvény " nem definiálja Magyarországot nemzetállamként." Baró, Semjén szépen hirdeti a közösségi pusztulatot !

45691 2012.02.09. 12:04:32

3. Ez fontos Osszian. Európában, európai társadalom nemzetállamot csak a liberális demokrácia közjogi, hatalmi konstrukciójában képes teremteni. Jogállamban. Bármi más pusztulat - a nemzetre nézvést.

34417 2012.02.09. 12:49:23

[ejmiakő](#1328634) a te okaidban

34417 2012.02.09. 12:54:38

köszönöm a lényegre világitó hozzászólásokat! én csak egy csekély értelmű medvebocs vagyok, nem látom ilyen mélységében a dolgokat, csak kapirgálom a felszínt, hátha találok egy-egy emészthető gyökeret. de egyre kevesebb van. a szarvasgombáról meg kiderült, hogy nem is szeretem.

114634 2012.02.09. 14:23:56

8. harunalrasid (szerkesztő) Nem baj, hozd el nekem!! :-))
süti beállítások módosítása