Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Tesco gazdaságos békemenet.

2012. január 22. - Harun al Rasid

sokan voltak, de nem elegen:-)

sokan voltak, de nem elegen:-)

Legközelebb mindenki hozzon magával még egy embert – már, ha lesz. Mert, ahogy elnéztem a vonulgatók korcsoportját, jövőre erős harmadolással lehet számolni, és nem a jó magaviselet miatt.

A városnéző csoportok élén egy-egy tábla magaslott, vivőjének részben az volt a dolga, hogy visszavezesse báránykáit, kik részben helyismeret hiányában, részben korukból adódó szenilitásuk okán nem találtak volna vissza a buszaikhoz. Másrészt, magyaráztak szorgalmasan, ahogy egy jó idegenvezetőnek kell: ez itt az Andrássy út 64, az ott a jugoszláv nagykövetség, ahol tudjátok, a Nagy Imre…ez a Terror Háza, ez a balettintézet, valami nagyon sötét ügylet van mögötte, itt meg az opera, ami előtt azok a gonosz libsibolsibibsik tüntettek… hogy mi az a Tiffani, Hilfinger, Cartier, Tag Hauer meg Gucci? Nem mindegy? Nem a ti világotok.

A Kossuth-téren a végére valami árubemutatót is szerveztek, de a cucc késett, Horst Fuchs is lemondta a maga műsorát (csak itt, csak most, csak ennyiért) így a tömeg csalódottan feloszlott.

A jelentések szerint a szerbiai és romániai buszok már korán megérkeztek, mert az újvidékiek előtte még piacoltak egy kicsit Pécsett és Mohácson, az erdélyiek meg felpakoltak a kínai piacon, elvégre, ha már itt vannak, ne gyalogoljanak annyit hiába!
Bayer megszámolta a sokaságot, azt mondta, egymillióan voltak, pedig Rákay elvtárs ott sem volt mellette.. Hát, akkor baromira gyorsan számol a nemzet Zsoltija. Ha másodpercenkét 10 embert is beszámol, akkor még mindig ott kellene vonulnia a tömegnek előtte, mert kb. 28 óra alatt érne el egymillióig. De hát, mint tudjuk, Bayer, ha kell, csodákra képes.

Pintér atyus is letörölte az aggódás hideg verítékét, mert megszólalt a telefonja: főnök, jelentem, a békemenet atrocitás nélkül lezajlott, különös esemény nem történt. Jó van, Jocikám, szóljatok oda lécci a románoknak, hogy ha lehet, hazafelé ne zaklassák ezeket a derék bérmagyarokat, mert legközelebb nem jönnek, aztán hogy fogunk kinézni? Asszony, jöhet az a húsleves, most már talán lemegy egy-két falat a torkomon.

Volt a tömegben jó sok tudathasadt jobbikos, akik piros-fehér csíkos dekorációkkal (hadd ne nevezzem már árpád-sávosnak, mert ez inkább szálasi-örökség, mint árpádi, különös tekintettel az utóbbi eredeti színösszetételére) vonultak. Lehet, nem hallották, hogy ők nem támogatják a kormányt, annak politikáját, legkevésbé a gaz kapitalisták és a zsidó IMF hazai térhódítását, mert leginkább ellenzékben vannak? A francba, Vona, valahol eldugult az ideológiai csatornád! Ja, hogy esetleg ezek a betiltott gárda bármelyik formációjának képviselői voltak? Az más. Pintér darabontjainak nem tűnt fel. Nomeg, nem is mertek volna hozzájuk nyúlni.

Lényeg az, hogy békében lezajlott a békemenet. Sikerült mind a négyszázezer szimpatizánsukat az utcára szólítani. Februárban már nem lesznek ennyien, jövőre még kevesebben és nem csak a kihalás okán.

Hivatkozásnak viszont jó lesz Selmeczy, Szíjjártó meg a többi agyatlan szócső számára, lehet most a demokráciára hivatkozni, meg arra, hogy lám-lám, mekkora is a nemzeti egység. De a kenyér ettől még nem lett olcsóbb, mi több, a kerítés egyetlen centijét sem látom, hogy kolbászból lenne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr698309628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12392 2012.01.22. 09:51:26

Hiába! A Béke-tábor (különösen munka-táborokkal színesítve) legyőzhetetlen!!! =))

34417 2012.01.22. 10:12:37

egy a jelszónk, a béke, harcba korgó gyomorral megyünk, egy nagy cél érdekében tör előre nyugdíjas seregünk! ...milliónyi szív dobogja ritmusát: repetát, repetát!

ejmiakő 2012.01.22. 10:35:59

Hiába erölködtök, Rasid. Annál inkább gyülölni fognak benneteket. De nem vagytok ártatlanok a dologban.

62853 2012.01.22. 10:39:43

Igazán valós és helyes megfogalmazás az Árpád-sávos szóösszetétel. Ugyanis az Árpádok zászlaja piros, vörös volt. Tehát a a piros, vörös sávok szimbolizálták az Árpádokat. piros, vörös = Árpád

ombre 2012.01.22. 10:45:49

Engem őszintén meglepett, hogy tényleg 80%-ban öregek voltak a menetben. Még akik külföldről jöttek, azok is, úgy nézett ki, hogy jöttek kirándulni, Pestet nézni, aztán majd csak kialusszák magukat a hosszú úton hazafelé. 2002-ben még nagyon sok volt a fiatal a Millenárison például. Írta is akkor Bayer, hogy a csillogó szemű fiatalokra vigyázni kell, az az övéké, azt meg kell őrizni, stb. Na azok most olyan 30-sok, épp munkanélküliek, vagy már kihúztak innen. Most nem volt igazán fiatal egy sem. Mert azok meg éppen most kapnak az oktatási tárcától óriási pofonokat. A viszonylag jó anyagi körülmények közt élő, és a világra egyébként nem figyelő (bóvli? IMF? EU-s követelések? Bakfitty) nyuggerek sétáltak szépen ott. az meg, hogy felszorozzák 10-zel a résztvevőket, már megszokott, a showder-klub kategóriája, csak még gyerekesebb és röhejesebb.

ombre 2012.01.22. 10:51:55

Semmit nem jelent az ilyen megmozdulás. Ebben persze profik, láttuk az "elmultnyócév" alatt. Na már most 100 ezer nyugdíjas szimpatizál velük, abból 10ezer külföldi - attól még nyugodtam bukhatnak. Én inkább a NOL szalagcímein csodálkozom. Mintha elragadtatva lelkendeznének. Jó, ne csináljják azt, mint a kormánypárti média_ elhallgatni, bagatellizálni a résztvevőket - na de vagy 6 cikk lelkendezik, a "végeláthatatlan", meg egyéb bombasztikus kifejezésekkel. Mi van, a nol már nem ellenzéki lap? És a ami tüntetés? Most meg lehetne mutatni: a kormány dicstelen politikáját elutasítók is vannak elegen.

193225 2012.01.22. 11:01:50

Ezt a szaros csürhét látva az embernek hányni támad kedve. Ez a magyar nép? És azok a vezetői? :)))))))))))))))))))

114634 2012.01.22. 11:07:28

Szerintem a tegnapi felvonulás azt mutatta meg, h a határon túli bértapsoncokkal ennyien voltak! Nem egy nagy teljesítmény! Csak arra volt jó, h pubiék még egy ideig lelkendezzenek rajta!

114634 2012.01.22. 11:12:00

A másik, h pintyőke et. lelkendezik, h ennyi, meg annyi felvonuló volt a rendőrség számítása szerint, hát ........ Vajon miért nem volt rendbontás? Csak nem a jobbosokhoz köthető a csőcselék? Csak naivan kérdezem!

12635 2012.01.22. 11:19:50

Jól működik a szelektív emlékezet: ki vette el a 13. havi nyugdíjat és ki ígérte, de nem telesítette a 14. havit? Egyébként ki a fene menne az ilyen szimpátia tüntetésre, az aktív korúak között rengeteg a munkanélküli, a fiatalok jövőjét most teszik tönkre, a megszokott nyugdíjat azért, bármekkora is, minden hónapban hozza a postás, és a homokba dugják a fejüket.

69910 2012.01.22. 11:30:47

Harun, A rendszerváltás óta ez volt az első eset, amikor a nemzeti tőke ilyen nyíltan állt ki a kormány politikájának támogatása mellett. Széles Gábor személyében. Aki mint a szervezők egyike, -- feltételezhetően -- állta a költségeket. Mert valaki állta a buszok, zászlók Erdélyből, Bácskából, s az az ország távolabbi vidékein lakó emberek szállításának költségeit. A kormány mégsem tehette ezt, ugye? meg ugye a kormánypárti és mindenféle média is beszállt. S olyikban Széles úr is érdekelt, vagy rosszul tudom? S "aki ételt, italt, zászlót és ingyen buszt adott nekünk, annak neve legyen áldott". -- szól így az ima. De ha ezt a béketüntetést összehasonlítom az operaházi civil-szervezetek tüntetésével, csak létszámilag, fele volt csak igaz, de azok mind budapestiek voltak. És valamit hadd ígérjek én is: Ha Bajorország kormányának szüksége lesz német származású tüntetőkre, s állja is a költségeket, rám számíthat. Százados.

58395 2012.01.22. 11:38:47

A "tömegek" mozgatásában mindig jók voltak, pláne ha kormányon vannak. Ilyenkor a pénz nem számít, az otthon maradottak fizetik... Nem beszélve arról, hogy nem is finnyások, bárki tömeget alkothat, akár a "b közép is". Ezek az alkalmak Orbánék kvázi "majálisa" csak sör és virsli helyett öt rugó a tarifa... Sajnos nem volt alkalmam látni egy tudósítást sem, de el tudom képzelni a perspektívát, a lakájmédiától....

34417 2012.01.22. 12:20:05

3. ejmiakő (látogató) 2012. 01. 22. 10:35 óh, öcsi, nekem ez korántsem megerőltető...igen könnyedén csinálok belőletek bohócot...ha már szereted a többes számot.

34417 2012.01.22. 12:22:51

4. lusta 2012. 01. 22. 10:39 való igaz. csak ahhoz később ezüst szín jött be másodikként, és csak később fakult ki. nem került volna sokba fehér helyett ezüsttel - mint az a heraldikából is előtalálható - kombinálni vonáéknak, de nekik jobban tetszett a szálasi-féle kombináció.

34417 2012.01.22. 12:31:36

11. szazados90 2012. 01. 22. 11:30 hát igen, a költségeket valakik állták. csakhogy, nem csak kormányközeli vállalkozók, mert be volt vetve bőven bkv, volán meg önkormányzati szállítóeszköz is. azok forrásainak felderítése meg megérne egy tényfeltáró cikket. no meg az is, hogy honnan is kapták a bérmagyarok a 3.500 huf fejkvótát meg a meleg ebédet - igaz, azt csumpiban ki lehet hozni 500-ból is. pécsről pl. csak 1000 huf volt az ebéd mellé, ráadásul még vissza kellett találni mindenkinek a népligetbe, mert a szállító buszok kirakodás után visszafordultak az anyabázisra:-) nyugi, akad szavahihető forrás. miért hazudnának?

34417 2012.01.22. 12:35:57

még századosnak: annak idején az első külföldi színes tv- és videogyár beruházását - igaz, csak összeszerelő volt a báden-würtenbergi tartomány kormányzata finanszírozta. ez volt az itt, később a selectronic. jó kis konkurencia volt az orionnak és a videotonnak, ráadásul mecsoda minőségi különbség! egyetlen feltételük volt: a dolgozók 50%-át az un. donausvábok közül kellett felvenni. persze, amikor lejárt az 5 év adómentesség, ők is kivonultak:-)

34417 2012.01.22. 12:39:28

12. Kokó 2012. 01. 22. 11:38 ezért mondom én is: most még ment a buli. de azért szomorú volt látnii ennyi megvezetett nyugdíjast. a jövőre nézve, tömegügyileg márc. 15 kibérelve, május 1 már nem come il faut, október meg hol van még?

34417 2012.01.22. 12:43:04

6. ombre (látogató) 2012. 01. 22. 10:51 én inkább úgy vélem, hogy kellő iróniával kezelték a kérdést. tudod, ha valaki jól láthatóan pöffeszkedik, túloz és nyálcsorgatva liheg, nevetségessé lehet tenni azzal, ha alájátszol, mi több, esetleg még túl is szárnyalod. ki veszi ez után komolyan, mondjuk, a hír tv-t, vagy az acsar nemzetet?

62853 2012.01.22. 13:22:55

Ezt a vereckét mikor ítélik már el, mert egy normális országban az ilyen trollok már régen ültek volna. Ne hagyjuk magunkat eltéríteni. Ne terelgessünk,modnjuk ki, mi mindannyian, adófizetők fizetjük ennek a demonstrációnak a sezmélyi költségeit, kiadásait.

34417 2012.01.22. 13:41:00

[lusta](#1320525) azt kérdezem, mint a pirosruhás nős reklámban: hol látsz te itt vereckét?:-))) amúgy, ami késik, nem múlik. az eljárás folyamatban, csak hát a bírónő előjegyzési naptára teli van:-)

14927 2012.01.22. 15:56:36

Február elejére nem merték tenni a "békemenetet", mert ugye akkor kapják a dolgozók a fizetési elszámolást. Sokan akkor szembesülnek vele, hogy hopp hopp, nem elég hogy mindennek megy fel az ára, de jelképes borítékban is kevesebb a pénz, és nem jelképes összeggel, hanem leglább egy hétvégi bevásárlásnyival. De menjünk csak tovább. A kormány szégyene, hogy Szerbiából, Romániából kellett importálni egy csomó felvonulót, hogy tömeg legyen a békemenetben.

69910 2012.01.22. 17:01:25

22 re Ghost, Nem tudom, hogy a felvidéki magyarokért miért nem küldtek buszokat Orbánék? Pedig közelebb vannak Budapesthez, mint az erdélyiek, meg az Újvidékiek. Talán azok nem igazi, vagy "nemszeretem" magyarok? Van valami tipped? Százados.

34417 2012.01.22. 17:01:51

[ghost](#1320630) importálni? hát jöttek ők maguktól, buszrakományszámra, nem? mondom, hogy nyitva volt max. du. kettőig a kínai piac, nincs is messze a népligettől:-) már a februáriban is kevesebb lesz:( de én jól jártam: 755 huf nyugdíjemelést kaptam! igaz, hogy a csirkefarhát még a kutyaeledelesnél is 180 huf/kg, a tescoban is 250 huf, de hát nem kell minden nap dőzsölni:-)

34417 2012.01.22. 17:03:29

[szazados90](#1320656) na, ne izzéjjen mán kend! hát nem budapesten mondják meg, hogy ki a magyar? főleg, melyiket és mennyire szeretjük?

179584 2012.01.22. 17:43:01

23. harunalrasid Aki 755 Ft. nyugdíjdemelést kapott, az ne is panaszkodjon!!! 3 kiló far-hátat tudsz venni érte a Tescoban, az minimum 3 napi kaja Nektek + a blökiknek!!!

14927 2012.01.22. 18:01:00

Szazados90 Valószínűleg a két ország közötti politikai ellentétre vezethető vissza, hogy onnan nem jöttek hisz láthatjuk, hogy aki felveszi a magyar állampolgárságot, saját országába joghátrányba kerül.

14927 2012.01.22. 18:03:25

Rasid 23-ra Jöttek, mert mondták nekik, hogy jönni kell. Viszont a nagycsarnokban "csak" 150

rodosto 2012.01.22. 19:01:49

Ma van a Himnusz , és a Magyar Kultúra emléknapja. „Hányszor támadt tenfiad Szép hazám, kebledre, S lettél magzatod miatt Magzatod hamvvedre!” Ezt a néhány sort Kölcsey a NOLblogon megjelenő hazaárulókról írta. Hogy kik azok, elegendő az utóbbi hónapok bejegyzéseit fellapozni. Maradó bizonyíték a NOLblogi Lenin-fiuk belső indíttatásra. Remélem készül másolat ezekről és mikor elérkezik a sor, -mint tegnap a Béke napja- az igazságszolgáltatásra,-mint ahogy a terrorista eredeti fiukkal történt- bizonyíték lesz a hazaárulásra. hamwedre, mi?:-) hazaárulás, mi? csak győzd kivárni! milyen érzés ez a tehetetlen nyálverés, amit itt előadsz? odaengedtek a géphez? neked éjszaka van itt a helyed, ahol nagy az esélyed, hogy verbálisan senki nem csap pofán:-) azért a vérnyomásodra vigyázz, egyszer még megüt a guta ettől a tehetetlen vergődéstől:-))) amúgy, ha már kölcsey: biza, terólad és vesztes társaidról írta e veretes sorokat! mi van, megtaláltad a gyerek olvasókönyvét? :DDD nem vagy ellenfél, kicsi díszsvábom, tudod, még verbális párbajt se vívok fegyvertelenekkel:DDD te miért nem csinálsz másolatokat? igény van rá, hát szerezz jó pontot! időnként leveszem rólad a szájkosarat, hadd élvezze más is magasröptű, hazaffyas gondolataidat:-))) harunalrasyd

168956 2012.01.22. 20:08:20

otthon, anyukáddal engedd meg az ide büfögött szöveged, ő már megszokta:-) moderálva vagy, kis modortalan:-))) (bejegyz: harunalrasid)

34417 2012.01.22. 20:54:41

25. Marijja 2012. 01. 22. 17:43 három napra? két napra úgy, hogy másnap a levébe, vagy ha sütöm, a zsírjába keverek száraz eledelt. én maradok a lazacnál, a libamájnál és a szarvasgombánál:-)

sirius00 2012.01.22. 21:30:16

rasid! ellenvélemény nélkül ez a blog semmit sem ér, nem tudtok ütköztetni gondolatokat, mert nincs kivel, ez az árnyék box teljesen értelmetlen csak egymás közt kommunikáltok , belterjessé váltatok, mert tűzzel vassal irtottátok a másik oldal kommentelőit.......mások hozzászólásaiba beleírni nem fair....

34417 2012.01.23. 06:21:45

[sirius00](#1320827) és hazaárulónak nevezni valakit, az fair? terroristának nevezni, az fair? ez nem ellenvélemény, mi több, egy becsületsértés sem az. Rodostó visszatérő hagymázos lenin-fiúzása talán alkalmas gondolat ütköztetésre? ha követed a postjaimat, egyetlen tartalomhoz szóló kommentet se találsz, csak személyeskedést! hagyjam bent? te benn hagynád? de őszintén! amúgy te sem vagy különösebben tárgyilagos...valóban nem tudok gondolatot ütköztetni a másik oldal okosaival, mert sajnálatos módon, az nincs nekik...

257949 2012.01.23. 13:22:01

Régen élt, tudós bácsi mondta, h. a lét határozza meg a tudatot. Ismerős? Amikor egy széles társadalmi réteg úgy érzi, értékeli, h. a létbizonytalanságát a közösségi összetartozását erősítve csökkentheti, akkor felértékelődik a nemzeti érzés. Az ezzel járó státuszszimbólumok a racionális v. irracionális eredetüktől függetlenül alkalmasak a nemzeti összetartozás kifejezésére. Nem ez van éppen? Akik viszont, a helyzetüknél fogva nem érzik magukat rászorulva a közösségi kompromisszumok megkötésére, természetesen tiltakoznak az ilyen kötöttségek ellen, mert ezek akadályozzák őket a saját, egyéni és hatékonynak gondolt problémakezelésükben. Ezeken az ellentétes túlélési stratégiákon nem csodálkozni kell, és egymást értetlenül ócsárolni miattuk, mert egyik oldal számára sem nyereséges, hacsak nem egymás kiirtására játszanak. Persze, ez az alternatíva is él, és a feszültség a polgárháborúig is gerjeszthető, de azért mindkét fél felelős azért, ha ebbe az utcába téved. Jobb lenne inkább gondolkodni sztem.

58395 2012.01.23. 15:13:21

Most így belegondolva, ez volt a hosszú nyelvek délutánja, csak belföldön kevés volt a nyelv....

34417 2012.01.23. 18:36:28

[Kokó](#1321026) arról nem is beszélve, ahogy EZEK lekommunikálták, még a mohácsi csatát is győztesre hozták volna ki:)))
süti beállítások módosítása