Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kiegészítés a vidékfejlesztési posthoz

2012. január 17. - Harun al Rasid

mert vannak ám még tanúk!

mert vannak ám még tanúk!

Nem vagyojk híve annak, hogy valaki postjaival elárassza a frissülőt, lenyomva ezzel másokat. DE! Ez az olvasói levél annyira előző bejegyzésemre rezonál, hogy ide kell idéznem. Íme:

"Egy pár gondolat az Orbán által legújabban "megvédeni kívánt" vidékről, a volt agráriumról, a magyar földről..., különösképpen annak fényében, amikor nagyon jól tudjuk, hogy mit jelent az, ha Orbán és pribékjei "megvédenek" valamit.

Először is egy dolgot szögezzünk le. Ennek az embernek (Orbán Viktornak) semmilyen erkölcsi alapja nincsen megszólalnia, véleményt formálnia az agrárium-, a termőföld-, a vidék-, és a parasztság ügyében. Ezzel kapcsolatban egy dologhoz van joga, jó mélyen hallgatnia.

Ő és jobboldali elődje és példaképe, néhai Antall József miniszterelnök úr (kiegészülve egy Torgyán Józseffel és Raskó Györgyel), mindent megtettek a magyar agrárium, - horribile dictu, néhai mezőgazdasági termelőszövetkezetek és Állami Gazdaságok - totális szétveréséért, amivel a vidéken élők egyetlen védbástyáját, megélhetésüknek egyetlen bázisát tették tudatosan, előre megfontolt szándékból, aljas indokból elkövetve, kizárólag politikai indíttatásból, örökre tönkre.

Ezzel nem csak a tenyészállatokat hajtották vágóhídra, hanem egyúttal az azokat (szarvasmarhákat, sertéseket, juhokat, baromfiakat stb.) addigi szorgalmas, fáradtságot nem ismerő, éjt nappallá tévő, önmagukat nem kímélő nevelőiket, tenyésztőiket is, egyben ítélték az egykor virágzó és megművelt földeket ugarrá, tették az enyészetévé. Örökre és visszavonhatatlanul. Élvezetből, számításból, politikai megfontolásból, önös érdekek mentén, úri huncutságból...

Ezek az emberek(?), Orbán és tettestársai soha el nem évülő bűnt/bűnöket követtek el a vidék, az ott élő parasztság ellen. Soha semmi nem mentheti fel őket ez alól a felelősség alól, mert úgy és annyira mélyen gyökerezően, a csontja velejéig irtották ki, üldözték tűzzel-vassal a volt mezőgazdasági szövetkezeteket (a mi fajta "zöldbárókkal" az élen) és lehetetlenítették el a vidéki parasztság helyzetét, hogy az egy teljesen irreverzibilis folyamattá alakult át, eljutott oda, ahonnan visszaút többé nincsen.

Nekem egy Orbán, ne meséljen, - főleg ne "jópofáskodjon" és humorizáljon a parasztsággal, a magyar földdel, a vidékkel, - nekem egy Orbán ne mutassa be a vidék, a parasztság múltját és jelenét, - a jövőről meg nem is beszélve, - ("Bizonyára közrejátszik abban, hogy Orbán a kőfejtő apukával proletárgyereknek számít, meg talán a kőbölcső is hagyhatott valami nyomot abban a kis buksi fejében." /by PuPu/) mert én abban a létra minden fokát megjárva valamivel több mint 33 évet dolgoztam le és a legvégén szövetkezeti elnökként, az a legborzasztóbb, feldolgozhatatlan, soha el nem múló fájdalommal járó feladat hárult rám, hogy nekem kellett "lekapcsolni a villanyt" abban a szövetkezetben, ami uszkve 50 éven át több száz családnak, pár ezer embernek adott létbiztonságot, nyújtott biztos egzisztenciát, (ha nem is eget rengető fizetésekkel) azt a villanyt, aminek a fénye azért mindig ott pislákolt és reményt adott arra, hogy hátha túléljük, de aztán egyszer csak "földi megváltóként" jöttek először azantallok, araskók aztán később ellenállhatatlanul és fogvicsorgatva azorbánok, és atorgyánok, népünk nagy betegei és felszántották, majd sóval behintették a magyar falut, a parasztság egykor jobb sorsra érdemes, megélhetésüket, egzisztenciájukat jelentő vidékét, a nem "ÚRI MAGYARORSZÁGOT"...

És akkor most kiáll, ez az Elmeroggyant (by PuPu) és hadovál itt össze-vissza IMF-ről, meg hitelminősítőkről, meg külföldi imperialista támadásokról a magyar föld, a vidék, az ottani emberek sorsa kapcsán.

Most már aztán tényleg itt az ideje, hogy valaki már visszarángassa valahogy Döblingbe, hogy haladéktalanul csináljanak neki újfent egy EEG-t, a szükséges terápiával kiegészítve, amíg valóban teljesen el nem uralkodik rajta a rettenetes kór ...

Pákey László"

a szerk.megjegyzése: Orbán baját az EEG nem mutatja ki...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr858309620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

179584 2012.01.17. 18:02:38

Sajnos tényleg nem!!!

pepe 2012.01.17. 18:06:00

hogy részesüljetek "verecke" nagy ívű, rendkívül okos gondolataiban, közzé teszem, habár moderált. "Végre egy szélsőbalos levelecske , ahol az 52 éves megszabja , hogy kinek mihez van joga . Ez csak egy olyan amarikai népszavás magyarellenes gyülölet levél. Csak a szokásos arról az oldalról. Tegnap az egész Eu hadovált a hitelminősítőkről , még az EKB elnöke is:) Sajnálom a bácsit , remélem ez nem betegszik bele a rögeszméjébe mint egyesek :)" szegény gyerek...

114634 2012.01.17. 19:08:53

Hát biz' nagy igazság ez! Erre csak azok nem emlékeznek, akik fiatalok voltak, akik nem akarnak, akiknek annyi eszük sincs, h felfogják mi is történt itt! Az ilyen apátlanul felnőtt verecke-félékkel ne törődj, mert neki a legfontosabb, h az "Utálom Gyurcsányt Klub-ban részt vegyenek! :-))

12635 2012.01.17. 19:10:48

2. pepe/látogató/ Nos, ez a nagyon nagy baj. Hány éves vagy? megmondod? Mert akkor mondok neked valamit.

12635 2012.01.17. 19:14:37

Bocsi pepe,, azt hiszem félreértettelek, most látom, mentségemül mérgemben. Elnézésed kérem.

pepe 2012.01.17. 19:30:03

namármost. a kedves "verecke" még annyira sem képes, hogy elvigye a balhét. gén hibás. kimaradt a gerince. tényleg másik filmet néz :-) (harunalrasid) "kedves gordius , az agyon bukott cenzorokkal nem tudok mit kezdeni .Tudod akinek nincs érve az cenzorál , akinek nincs esze az még meg is hamisitja :)pepe"

34417 2012.01.17. 19:40:27

[gordius](#1318157) a harmincas évei elején jár a kis mama kedvence. cserébe a a felfogó képessége, műveltsége, ismeretei megrekedtek a négy buta, négy ostoba szintjén. azért az mégiscsak kitesz 8 általánost:-)

114634 2012.01.17. 19:54:25

Rasid! Szeptemberben erről írtam! (Orbán agymenéséről) Úgy látszik, megint előjött nála az ötletelés! Csak azt nem veszi figyelembe, h ő(k) is hathatósan közrejátszott(ak) a mostani állapotok előidézésében! http://hvg.hu/itthon/20110907_orban_egy_koca_egy_porta#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_9_7

34417 2012.01.17. 20:26:07

8. raptor 2012. 01. 17. 19:54 hát, van nekünk egy polihisztorunk. bízzunk benne. az anyakocát meg senki sem kérdezi. különös tekintettel arra, hogy házi moslékkal nem is lehet etetni:-) az csak a népnek jár . élelmiszer-ipari hulladék, by orbán

ejmiakő 2012.01.17. 21:21:10

Azért nagy szerencséje van Orbánnak. Az emberek megvesztek jódolgukban, hogy a Fideszre szavaztak. Pedig Piroskaveje&co megmutatták, hogyan kell ezt csinálni. Felfutatták a mezögazdaságot, kiaknázták gyógyvizeinket, mi szállítjuk a világnak a geoberendezéseket,. Egyszóval, rendbetették az országot. Kiterjesztették az állampolgárságot, megvédték nemzeti érdekeinket az uzsorásokkal szemben. Nem pofáztak, szépen csendben ügyesen politizálva, kiénekelték az EU szájából a sajtot. Vagy csak annyi, hogy nehezen, földrerogyva túléltük? De még mindig rugdosnak bennünket, szervezik az ellent világszerte?

34417 2012.01.18. 04:48:26

11. ejmiakő (látogató) 2012. 01. 17. 21:21 kímélj meg a rögeszméidtől, olajbogyó, és gyurcsányozz meg elmúltnyócévezz máshol, ha kérhetlek. ha nem tudsz a post tartalmához szólni, akkor vedd elő marx díszkötésű remekműveit - ott van a polcodon, nem nagyon kell keresgélned, tudod, a lenin-összesen mellett - és olvasgasd egy kicsit. ne szennyezd itt a környezetet.

34417 2012.01.18. 04:50:12

10. raptor 2012. 01. 17. 20:57 fogalmam sincs. akire te gondolsz, az a tandemugráshoz gyáva (sok minden máshoz is)
süti beállítások módosítása