Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kultúrkampf, mint a nép felügyeleti eszköze?

2011. november 21. - Harun al Rasid

összeesküvés elmélet...

összeesküvés elmélet...

A jövendő múzeumi negyed kialakítása okán megszólalt az ezügyi államtitkár, aki eleddig a Szépművészeti Múzeum főigazgatója volt. Kicsit idegesen, vállát rángatva, szaporán lélegezve, de hát, még nem tudhatta, milyen kérdéseket fog kapni (nem a fenéket, már tegnap este megkapta).

Oda nyilatkozik az elvtárs - beállva jó szorosan Kerényi mögé, hogy mindkettőjüknek jó legyen - tkp. a Nemzeti Galéria és a Szépművészeti Múzeum egybevonásával történelmi igazságtétel történt, hiszen azok a gaz komenisták '57-ben szétválasztották a nemzeti örökséget, és most csak összenő, ami össze tartozik. Leírnám, hogy Baán elvtárs mije mihez tartozik, de lányos szemérmem ettől visszatart.

A lényeg, hogy a most teljesen kihasználatlan, mindössze pár száz autó parkolását, meg némi tömegrendezvény helyszínét biztosító Felvonulási teret kívánják - és fogják is, ez nem kétséges -  a Nagy Nemzetegyesítő koncepciója alapján Nagy Nemzeti Múzeumnegyeddé változtatni, beolvasztva ide a Galéria mellett több múzeumot, pl. egy kecskeméti fotómúzeumot is.

Baán elvtárs, ihletetten belenézve a levegőbe, rezzenéstelen arccal belehazudja a képünkbe, hogy áh, dehogy lesznek leállítva pl. a Galéria jelenleg is folyó felújítási, karbantartási munkálatai, áh, dehogy sorvasztják el a kecskeméti fotómúzeumot, legfeljebb az előbbi nem kap pénzt, az utóbbi meg, megtartván a helyiséget, azt szervez oda, amit akar.

Az egész nemzetesdi nem fog többe kerülni, mint 15 km-nyi autópálya, és 2017 a befejezés időpontja,  csacsogja Baán elvtárs. Érdekes: erre az időre kell befejezni az M71-es út 2x kétsávossá bővítését, aminek előkészítésére és kivitelezésére pont annyi idő van szánva, mint a múzeumi negyedre.

Arra a halk kérdésre, hogy ugyan, a terjeszkedés megáll-e az '56-osok emlékparkjánál - ami egyes kultúrítészek szerint zavaros, átláthatatlan, méltatlan, kifejezés nélküli, és különben is - a szintjükön már szokásos terelés volt a válasz: 2017 még messze van, különben is, a koncepciót csak 2012 nyarán fogja tárgyalni a kormány!

A Galéria főigazgatójának lemondásával kapcsolatban meg szijjártói mélységből érkezett a válasz: februárban amúgy is kirúgtuk volna (bocsika, lejár a megbízatása, de mi úgysem újítottuk volna meg, beee), ez csak egy durcás gyerek reakciója, beeee... Válasza méltó volt egy államtitkárhoz, nem kétséges. EZEK államtitkárához.

Most jön az összeesküvés elmélet.

Eleddig két helyen rendeztek komolyabb tömegcirkuszt - a pápa látogatását is belevéve - a Kossuth téren, és a Hősök terén - aminek szerves tartozéka a Felvonulási tér. A Kossuth-teret a jövőben el lehet felejteni, botanikus kert és retro szoborpark lesz a helyén. A Hősök tere ugyan egyes számmisztikusok szerint 2-3 milló embernek is helyet adott már, de már ez is felejtős, a múzeumi negyed közelében, tűzrendészeti, közegészségügyi, vagy bármilyen okból - majd kitalálják a fijjuk, okosak ők, ha negyed óránként képesek benyújtani egy törvényjavaslatot, biztos erre is lesz megoldásuk - nem lehet majd tömegrendezvényt szervezni. A Felvonulási tér beépítve lészen, ezzel kész, slussz-passz, egyszer és mindenkorra megoldottuk, hogy tömeges demonstrációt sehol ne szervezhessenek, mivel nem biztos, hogy a 2/3 szimpatizánsaival lenne feltöltve.

Persze, az is lehet, hogy ha véletlenül, valami csoda folytán, a fijjuk megbuknának, tuti, hogy az utolsó pillanatban leállítanák a negyed kivitelezését, eldózerolnák, leaszfaltoznák szép simára a terepet, hiszen kell majd nekik a hely.

Szerintem elég lenne, ha kibérelnék a székesfehérvári stadiont. Még üres szék is maradna...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr368309548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

95527 2011.11.21. 11:17:01

Ha az 56 -os emlékmű meg lett említve, akkor annak befellegzett. Díszszemle sem lesz már arrafelé, igaz a mai hadnak elég két platós kocsi.

60145 2011.11.21. 12:11:53

Feljebb a tekintetet: a Horn-Kuncze és az Orbán-Torgyán kormány tervei után hamarosan vissza fogja kapni eredeti rendeltetését a királyi palota. Nincs ott helye kacatoknak!

14927 2011.11.21. 13:04:03

Minden szarra van pénz, csak épp arra nem amire kéne arra nincs - szerintük. Kell a nemzeti katyvasz. Az, hogy lassan a 3 millió koldus nemzeti országa leszünk az le van szarva magasról. Na ez se semmi, még a végén kiderül, hogy a népnyomorító az maga OV és kormánya: http://atv.hu/cikk/20111121_oszko_peter?source=hirkereso

243343 2011.11.21. 15:23:41

ejnye-bejnye. Az uzsorás- ellenségeink összeesküvési tevékenységét meg tagadod. Nem vagy te rasszista?

163107 2011.11.21. 17:46:13

Nem lesz ezeknek arra már idejük, hogy minden ilyen baromságot megvalósítsanak. Hamarabb lesz itt totál bukás, az irhájukat kell menteni, nem pedig múzeumnegyeddel pepecselni. Pubi nem szerepel mostanában, mi van???

34417 2011.11.21. 20:34:48

4. ahazafia 2011. 11. 21. 15:23 dehogynem. még orbán nevét is orsósnak ejtem:-)
süti beállítások módosítása