Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Reformok ? Megfejtettem !

2011. november 10. - Harun al Rasid

A nemzeti-keresztény elit azóta mondja,de jó hangosan, hogy a szerkezeti reformok sima megszorítások, amióta csak a nemzetáruló Bokros, még a kilencvenes évek közepén, elkezdte mondani,hogy ezzel a jóléti állam cuccal nagy gáz van,és hogy ezekre a szerkezeti reformokra lenne,de nagy szükség.

A nemzeti-keresztény elit, és annak eleitől fogva kettőharmados, hatalmas tábora annyira elhitte az elmúlt kb. másfél évtizedben, hogy a szerkezeti reformok megszorítások, hogy most, amikor az ő kormányuk eszement brutális megszorításokat csinál, szentül vannak meggyőződve arról, hogy szerkezeti reformokat hajtanak végre, és nem megszorításokat.

És ez zseniális ! Ugyanis lehet így is haladni : először brutálisan leverik a magyar államháztartás összes jóléti kiadását, anélkül, hogy átalakítanák magát a rendszert, majd miután összedőlt egészségügytől oktatásig az egész, akkor - utólag - kitalálják majd, hogy hogyan kellene a szerkezeteket átalakítani. Teljesen logikus, igaz, ezt az egészet az elmúlt másfél évtizedben pont az ellenkező irányból is meg lehetett volna csinálni, sőt, ehhez az IMF nevű rontó csapat bárki másnál olcsóbban, még hitelt is adott volna, hogy ne legyen ez az egész nagyon sok magyarnak annyira rohadtul fájdalmas, de hát, Istenem, nekünk valaminek mindig fájni kell ! Hogy lehetnék mi végre egy valódi, igazi közösség, ha valamitől mindig össze nem sza...juk magunkat fájdalmunkban.

Szóval, a nemzet előtt álló feladat most nem az, hogy ócsároljuk az Orbán-kormányt. Egyáltalán nem az ! A hősi, közösségi feladat annyi, hogy népi mozgalmat kell indítsunk, fészbukon, iviven, smsben, festményeken, stb.stb. olyan jelszavakkal, hogy " Barmok, vezessétek már be a vizitdíjat ! ", meg olyanokkal, hogy " Már mindannyian tudjuk, hogy kb.hárommillió ember nem tudja kifizetni kb. tízmillió egészségügyi ellátását ! Abbahagyhatjátok a hülyülést ! "

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr578309528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása