Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

2011. november 08. - Harun al Rasid

A fal adja a tápanyagot

Gondolatok az orosz csodafegyverhez, aki többet szólt értünk mint ellenünk, és többet vétett kenyéradójának, mint kiszolgáltatott önmagának.

A némaság olykor többet ér a reményvesztett fecsegésnél.  Hallgatni rendületlenül, amikor már az üres szavak sem csattannak harsányat társadalmunk üvegfalán, mikor már mizantróp gondolatok alatt is fuldokolnak az indulatok, és csak egy dologban bízhat a terjengős, hogy kellő ideig kitart a hazugsága.

Meddig még? Mikor járulsz elé a tiszta és becsületes küzdelemhez? Vádjaid évtizedes demagóg rendszere éppen abból a közös hajtásból ered, mely hosszú ideje rátelepült egy megfáradt nemzet életére. Csak fekszem sötétített szobám tölgyfapadlóján, és hallgatom az emberek vészkiáltását. Te ezt miért nem hallod? A kilátástalanság hangja terjed körülöttem, a levegő is porladozik, de amint látom számodra minden békésen, egy újkori rendszerváltás rendjében zajlik. Csak mi itt páran torlaszoljuk Budapest és az egész ország légmozgását. Csak szívünk bal pitvarában csörgedezik ordas eszmék nemzetellenes érdeke, csak belénk szorult némi vad kapitalista rendszerhiba, e politikai irányzatok muscipula.

Látom semmit sem változtál, tovább lángol a mező körülötted. Ugyan azon reflexiód szülik jelen korunk márványlapba foglalt dicshimnuszát, melyek annak idején megmérgezték az ébredező demokráciát, és vele egy egész nemzet boldogulási szándékát. És mi lett mindennek az eredménye?: Mostanra egy rozsdás kerti csap végéből is bátran szólnak izzó balkáni gondolataid. Hamis dallamok járják körbe karóra vont eszmék veteményeit, s a keményre vetett pázsit, szinte vörösen parázslik hátrahagyott lábnyomaid alatt.

Úgy tartják az autokrácia nagyurai, még nagyobb teret kell szentesíteni a hozzád hasonló önkényeknek és a dolog el lesz rendezve. A benned gerjesztett nyugtalanság, majd legyűri a koraszülött ambíciót, a kavargó gondolatok pedig elzárják a tiszta forrású csapokat, hogy még legyen időd eltiporni a köztársaságba vetett bizalmamunkat.

Drága orosz csodafegyver, látod semmi sem lett végül elrendezve!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr698309522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása