Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Tartalékos Ellenszék

2011. november 05. - Harun al Rasid

mert a remény hal meg utoljára!

mert a remény hal meg utoljára!

...vagy a lepényhal...

A gerillaakció után, átmenetileg, mert kétség ne legyen a felől, kedves olvasóink, hogy teljes pompánkban visszatérünk, az alábbiakban közöljük aktuális írásainkat.

A tyúk, és a tojás.

Olvasom, a magyar hírlap nevű - jelzős szerkezet, ezért a kisbetű - újságnak látszó tárgyban, Bayer Zsolt írását. Húsevő virág, a címe. Jó írás. Arról szól, hogy Dániel Péternek - (ő az, aki összekente a párt szent írásait, és különben is gyurcsányista) - nincs igaza, és Wittner Mária nem is volt kurva, mint ahogyan azt Dániel Péter kijelentette. Én elhiszem Bayernak, mert nagyon csúnya néni szegény. Így lett fideszes országgyűlési képviselő belőle. De íme, egy szerintem jellemző mondat a cikkből, hogyaszongya: "...A TÖMEGEMBER MEGJELENÉSE A TÖRTÉNELEM SZÍNPADÁN." Ezt ugyan Dániel Péterre érti  de valami tévedés lehet benne, mert elsősorban elírás, mert ha már, akkor TÖMEGZEMBER. A tömegzember, a polgári önkéntes csoportokból - röviden: PÖCS-ből - keletkezett. Ráadásul, Dániel Péter egyedül kente össze szent írásainkat, amelyeket a falra kellett tenni, és asztalt kellett adni alá, meg felvigyázót hozzá. Így, a tömegzember Dániel Péterre nem értelmezhető. A kérdés azért érdekes, mert azt a kérdést kellene feszegetnünk, hogy a mi tömegzemberünk volt először a történelem színpadán - például a rettenthetetlen Túró Rudi forradalomban - vagy a Dániel Péterek? Ezt a kérdést viszont most nem feszegetjük tovább. Mindeni eldönti magában. Az biztos, hogy mi jutottunk el az antalli uraktól, a polgárokon át, a zemberekig. Tömegzemberekig. Wittner Máriáig.

Oszt jónapot.

Olvastam tovább mást, mert a tömegzember kérdése csupán epizód volt művelődésemben. Azt találta mondani Matolcsy György, Vezéri Szentjobb, hogyaszongya: "A GAZDASÁGNAK FRISS TŐKÉRE, AZ ÚJ VÁLLALKOZÁSOKAT SEGÍTŐ HITELEKRE, ÉS BŐVÜLŐ PIACOKRA VAN SZÜKSÉGE, HOGY AZ ORSZÁG NE SÜLLYADJEN A STAGNÁLÁS SZINTJÉRE." - aztán kijelentette, hogy az ország 2010-ben elkerülte a csődöt, - természetesen az év második felében, mert az első felében még nem, sőt rohant a csőd felé országunk, - az isén, 2011-ben pedig, idézet szószerint, hogyaszongya: "...MINDEN MEGÚJULÁS, ÁTSZERVEZÉS ELINDULT, MELYEK RÉVÉN NÉHÁNY ÉVEN BELÜL SIKERESEBBEK LEHETÜNK." Ugyan ilyet már hallottam sokat, mert öreg vagyok, de most elhiszem. Azért hiszem el, mert például most, hogy legyőzzük a bankokat, a multikat, a biztosítókat, az energiaszektort, a gyógyszeripart, a csipszet, a baleseteket az idevonatkozó adóval, az IMF-et, a nyugdíjasokat, az uzsorásokat, a tüzoltókat, rendőröket, bírákat, alkotmánybírákat, médiumokat, - akik nem tetszenek Vezérünknek - továbbá, a MAL Zrt-t, az Európai Uniót, a szlovákokat, az osztrákokat, a tandíj mentességet, Feri Hegyet, Moszkva Teret, - (ottan azért elgondolkodtató, hogy a névváltoztatással a Moszkva tér tervezett rehabilitációja teljesen megállt... Miért? Kicseréltük a táblát, és mindjárt más lett! Mégse lehetett volna "Moszkva Terv," Vezérünk géniuszi gondolata) - naszóval, amikor ezeket mind legyőztük, meg még pár kis csatát megnyerünk, azért akkor, Matolcsy fényei az alagút végén világosan látszani fognak. Biztos vagyok benne!

Kicsit aggódom ugyan, hogy a Vezéri Szentjobb, "...ÚJ VÁLLALKOZÁSOKAT SEGÍTŐ HITELEKRE.." utal, mert éppen hadban állunk a bankokkal, ezek a kínaiak, meg szaudiak pedig egyáltalában nem vesznek tőlünk állampapírt, és nem adnak pénzt, pedig, pedig... Pedig a szelek keletről fújnak... A "...BŐVÜLŐ PIACOKRA VAN SZÜKSÉGE..." Szentjobb kitétel sok háborút kíván, mert a belső fogyasztás csökken, az európai fogyasztói társadalom hanyatlik, - mondta a Viktor Vezérünk is - tehát ez neccesnek látszik... Suzukit pedig állati ritkán vesznek ezek az arabok... A kínaiak is. De a siker biztos! Nem igazán számít az sem, hogy az adósságunk most több, mint amikor az adósság elleni harcot elkezdtük, de versenyképességben, az utolsó felmérés kimutatta, hogy csak 5 helyet léptünk vissza. 46-ik helyről, az 51-ik helyre. Ez szinte semmi, mert a többiek ugyan előbbre léptek, - volt aki meg is előzött minket, - de ők nem is harcoltak. Kockázati felár mutatónk a Bajnai-féle 170 pontról, 500 pont fölé ment, és közel van a 600-hoz, ahol is Gyurcsány lemondott... De ez az imperialista hitelminősítők összeesküvése. Még leértékelnek bennünket, de Matolcsy megmondta korábban, hogy azért értékelnek le, hogy később felértékeljenek. Biztosan így van, mert egy idő után nincs hová leértékelni, tehát, csak felértékelhetnek. Nagyon csúnya dolog arra utalni, hogy jelenleg a bóvli kategória felett csak egy fokkal állunk. Én biztos vagyok abban, hogy dögleni fognak értünk a befektetők. Tehát optimistán nézek a világba...

Ebben a sikerben annál is inkább biztos vagyok, mert Matolcsy gondolt a zemberekre. A tömegzemberre. Ugyan nem tudom, hogy ez szószerinti idézet-e, de a tartalma biztos ilyen volt: "A KORMÁNY ELISMERI, HOGY MINDEN MUNKAADÓ MÁS-MÁS NEHÉZSÉGEKKEL KÜZD. ENNEK ELLENÉRE ILYEN NAGY NEMZETI ÜGY, AMELY EGY MÁSIK JÖVŐT MEGALAPOZÓ ADÓRENDSZERRE TÖRTÉNŐ ÁTTÉRÉST JELENT, MINDENKIBEN AZT KELLENE ERŐSÍTSE, HOGY TEGYEN HOZZÁ A BÉREKHEZ!"

Na ezért vagyok biztos a sikerben! Nincs piac, nincs hitel, nincs fogyasztás, nincs növekedés, - de a tömegzember az fontos... Aztán, hogy ki hívta először színpadra a tömegzembert, és miként, az más kérdés...

Nem tudom miért jutott erről az egész bayerosról, matocsysról eszembe egy vicc:

Ül a tyúk, és a tojás a pszichológus rendelője előtt. Kinéz a nővér, és kiszól:

- Ki volt előbb?

- Na menj a 3,14csába!

 

Thought

-.-

Fogyasztói kosár és hazugság ipar

A felcsúti hitelkirály újabb sallert és kokit kapott korpa helyett a pénzpiacoktól. „Az adósságkezelő 40 milliárd forintnyi adósságpapír eladását tervezte, azonban az elsődleges forgalmazók mindösszesen 22,82 milliárd forintra nyújtottak be ajánlatot. Erre még a világgazdasági válság legsötétebb időszakaiban sem volt példa.”  Természetesen ez is Gyurcsány miatt van, mert kilépett az MSZP-ből és megalakította végre saját pártját. Ezt árazza be a nagyvilág, nem pedig sallerviktor és jobbkeze mérhetetlen dilettantizmusát. Matolcsy elvtárs pedig már tényként beszél az ország következő leminősítéséről, amit normális országokban, normális pénzügyminiszterek nem szoktak megtenni. A Szent-jobb szerint „a visszatérés a Nemzetközi Valutaalaphoz egyértelműen a gyengeség jele lenne”. Márpedig ha az állampapírjaikra továbbra is olyan a kereslet, mint homokra a Szaharában, akkor fogjuk még látni őket végelgyengülésben. Ha nem a mi irhánkkal szórakoznának, akkor még örülhetnénk is neki.

A kormány által képviselt, nem ortodox közgazdasági eszközöket is bevető gazdaságpolitika legalább annyira hiteles, mint a kedves hitelkirály ortodox vallási fanatizmusa. Ha még jobban leminősítik Magyarországot, akkor ez azt jelentené, hogy elveszítjük befektetésre ajánlott minősítésünket, amely súlyos következményekkel járhatna az ügynökségek szerint. Ezek a minősítő intézetek sajnos nincsenek avval tisztában, hogy egy igazi kapitalista rendszer alapja az államosítás. Világszám kormányunk ugyanis most éppen a cafeteriát államosítja az önkormányzatok, az iskolák, a kórházak, a manyup vagyon stb. után. „… nem tűnik el teljesen a hidegétel-utalvány, de értéke jelentősen csökken, illetve a törvény értelmében a kormány felhatalmazást kap arra, hogy meghatározza az utalvány kibocsátóját 2012. októberétől.” Hiába érvel e terv ellen az Étkezési Utalvány Forgalmazó Egyesülés, a nemzeti együttműködés rendszerét nem igen hatják meg ők sem. Ezzel a pár százmilliárdos üzlettel elboldogulnak majd a haverok is.

Mint ahogy vidáman boldogulnak a Szerencsejáték Zrt-vel is. Simicska Lajos elvtárs nemcsak jó elvtárs, hanem szerencsés elvtárs is, hiszen majd minden hónapban ötöse van a Lottón. Legalábbis akkora pénzeket kaszálnak a Szerencsejáték Zrt-től a különböző cégei (pl. Mahír) és érdekeltségei, mintha telitalálata lenne rendszeresen. Nem finnyásak, a 20milliótól az 500millióig bármekkora összegű megbízást elfogadnak. De ne féljünk attól, hogy a többi Fidesz közeli cég kimaradna Fortuna áldásos tevékenységéből, mert jut korpa rendesen a Hír- Tv-nek, a Lánchíd Rádiónak, a Class FM-nek, a Nézőpont Intézetnek és egyéb „független” szervezeteknek is az állami pénzekből. Lehetséges, hogy azért nem jut semmire pénz már ebben az országban, mert másra költik el a korpát az elvtársak, mint amire kellene?

Amíg a nyuggereknek van a nyugdíjas fogyasztói kosár, amivel számolhatják a nyugdíjemelést, addig a Fidesznek van a Szerencsejáték fogyasztói kosár, amiből annyit fogyaszthatnak, amennyit nem szégyellnek. Márpedig az elvtársak nem szégyellősek. Létrehozták a Határok nélkül a magyar nyelvű sajtóért alapítványt, mely megalapítása előtt egy nappal (!) már szerény 250milliós támogatásban részesült az Szerencsejáték Zrt-től. Az alapítvány sorozatban vásárolja fel az erdélyi újságokat, média cégeket és internetes portálokat szintén a magyar adófizetők pénzéből. Nincsen ebben semmi új, ugyanezt csinálták itthon is, amikor az adófizetők pénzén létrehozták a Fidesz médiabirodalmát, a sokat átkozott sanyarú 8 év alatt. Az elvtársak nem szeretnek a saját zsebükbe nyúlni, sokkal inkább kotorásznak az adófizetők zsebeiben. Nem is olyan nagy pofátlanság a magyar adófizetők pénzéből, ellenük, az ő átverésükre létrehozni egy hazugság gyárat. Sőt, nem is gyárat, hanem egy egész hazugság ipart. Csak abban reménykedhetünk, hogy a külhoni magyarok nem olyan hülyék, mint az itteniek, és nem harapják meg azt a sok hazugságot, melyek idehaza melengetik a szíveket már több mint 10 éve.

Nem mellesleg jövőre választások lesznek Romániában is, és szüksége lesz a Fidesz áltál (nyilván közpénzből, Tőkés annyira nem tőkés) gründolt Tőkés László féle pártnak (Erdélyi Magyar Néppárt) a médiatámogatásokhoz, mert le kell váltania az RMDSZ-t. Ott nem a kedves vezető embere posztol. Ha így folytatják, akkor nemsokára elfoglaljuk egész Európát, és Felcsútról fogjuk irányítani Brüsszelt is. Bár ehhez szükség lesz még egy kis pénzre, de a magyarok már úgyis hozzá vannak szokva a megszorításokhoz, ahogy Shit Pál megmondta. Így az sem lesz probléma, ha az ingatlanadó 100% lesz, majd csak kigazdálkodjuk valahogy azt is. A magyar ember egy szál számlatömbbel az Északi-sarkon is megél, jeget árulva az eszkimóknak.

Egy dolog a fontos, ez lebegjen a szemünk előtt, amikor már az ánuszunk is benőtt a kihasználatlanságtól: a kedves polihisztor kedvére tegyünk, különben azt teszi velünk, mint az ellenfeleivel: leszalámiz, amortizál, és ha esélye van megölni a riválisait, akkor nem sokat gondolkodik. Legutóbb a Kossuth Rádióban ugyan felcsillantott némi reményt nekünk, forradalmároknak: "Nem akarok és nem is fogok olyan országban élni, ahol egymillió ember adósrabszolgasággal kell hogy szembenézzen" – jelentette ki. Talán el kívánja hagyni végre ezt a hazát? El akar végre költözni ebből a disznóólból? Nincs ilyen szerencsénk. Magától nem fog. A segítségünkre lesz szüksége. Majd a kormányfő arra biztatta a családokat, hogy végtörlesztéssel "szabaduljanak meg a devizahitelüktől". Ő is ezt tette, ö is megszabadult tőle. Neki biztosan adtak kölcsön a haverok, elég sok köztük az oligarcha. Konkrétan mind az. Ilyen egyszerű ez kérem, csak meg kell szabadulni. Tőle. Ezt az ötletét élőben is felvethette volna október 23.-án az Erzsébet-híd lábánál, és bíztathatta volna az ott jelenlévőket, hogy szabaduljanak meg a devizahitelüktől. Több mint 50ezer torokból hallhatta volna a hallelúját.

A kormányfő szerint meg kell osztani a terheket, mégpedig úgy, hogy a bankok viselik azok kétharmadát, egyharmadát pedig a hitelfelvevők. A kormány mossa kezeit, köszöni szépen, nekik elég a kétharmad a kormányzásban, ebben az esetben a bankoké lehet a kétharmad. Igaz, hogy a deviza hitelekbe anno az ő volt pénzügyminiszterük, későbbi Nemzeti Bank elnök, Járai elvtárs kergette bele az embereket, mert indokolatlanul magasan tartotta a forint kamatot. És nyilván a horror árú forintkamatok helyett mindenki a sokkal kedvezőbb svájci frank hitelt választotta inkább. Mint a Fideszes párttársak. Akiket most próbál kimenteni a végtörlesztéssel, ugyanis nekik van akkora jövedelmük, amiből ezt megtehetik.

„Egyetlen olyan forintot sem költhetünk, amelyet nem kerestünk meg" – üzeni nekünk az az ember, aki még sohasem hazudott, és akinek vagyona nagy része olyan pénzből van, amit nem ő keresett meg. Hanem mi, adófizetők.

A végén jön a beismerő vallomás: „szám szerint több adó van, de ne felejtsük el, hogy tavaly tíz adót megszüntettünk. Összességében jól állunk az adórendszer átalakításával". Na ja, megszüntetett tíz kis luxus adót, ami az oligarchákat érintett többnyire, és helyette bevezetett több mint tízet, ami viszont mindenkit érint. Nem kicsit, nagyon. Így állunk kérem, az egyszeri és nagyarányú adócsökkentés kormánya tesz az ígéretei szerint. Vagy inkább tesz az ígéreteire?

http://www.vg.hu/penzugy/tokepiacok/magyarorszag-nem-tudta-eladni-az-adossagpapirjait-361202

http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20111026-allami-bank-mentheti-a-devizahiteleseket-matolcsy-gyorgy-szerint.html

http://www.mfor.hu/cikkek/Gyakorlatilag_allamositja_a_kormany_a_cafeteriat.html

http://atlatszo.hu/2011/09/12/holdudvartartas-ketharmaddal-simicskaekat-uldozi-a-szerencse/

http://magyarinfo.blog.hu/2011/10/11/a_fidesz_allami_penzbol_epit_mediabirodalmat_erdelyben

http://www.origo.hu/uzletinegyed/20111028-orban-viktor-szerint-nem-lehet-egymillio-adosrabszolga-az-orszagban.html

Gas Cabir

 

-.-

 

Privatklinik Graz-Ragnitz, Berthold Linder Weg 15.

-->

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr638309518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

193225 2011.11.05. 14:11:41

Nem ismerem sem Wittner Máriát, sem Dániel Pétert. A dolognak viszont van egy egyszerű megoldása. Tessenek nyilatkozni! Wittner Mária azonos a Mocsok nevű személlyel? Mikor, miért ítélték el Wittner Máriát? Azért egy "főbenjáró" ügy esetében csak nem tűnnek el iratok?

11381 2011.11.05. 18:12:57

Nem az a baj, hogy Wittner Mari fiatal korában erkölcsös volt-e avagy sem. Talán még az sem lenne gond, hogy 56-os volt és valóban majdnem halálra itélték. Le is űlt belöle 13 évet. Ez elég arra, hogy egy különben éppeszű ember is kissé, szóval hmmmm. A baj, hogy ezt a nőt a hatalom kiemeli, és aljas módón saját érdekében fölhasználja. Ugyanezt a személyt, annak ideján Göncz Árpi bácsi kitüntette, kapott komoly összeg kárpótlást. És elhitte magáról, hogy Ö most már ezek után egy országos tiszteletre méltó nagyság lehet. Mari nénit én sajnálom, de jobb lenne, ha már otthon ülne és nyugalomban etetné a kacsákat kis házában.

34417 2011.11.05. 19:03:18

bocs, judith, de a kor csak egy állapot, nem a dicsőség és a tisztelet alapja.

34417 2011.11.05. 19:05:07

1. Shakespeare 2011. 11. 05. 14:11 lényegtelen. mint említettem, se a fidesznek, sem önmagának nem tesz jót jelenlegi működése.

193225 2011.11.05. 21:07:04

Lényegtelen? Akkor mit beszélünk róla?

11381 2011.11.05. 21:56:28

Rasidom, nincs vita köztünk.:))

relatív 2011.11.05. 23:56:42

A legnagyobb kérdés, hogy a jelenlegi vezetés körül ólálkodók mikor kapnak észbe, kikkel vannak egy a táborban ?! Vagy az emberi méltóságról már nincs IS lövésük sem ?! A gazdaság szakadékba lökése, az emberi szellem elsekélyesítése már csak mintegy megkoronázása a mindennapjaiknak. Valamiféle névsort azért össze kellene állítani a későbbiekben sorra kerülő felelősségre vonás saját gyakorlatuk szerinti végrehajtása alapjául !

122188 2011.11.06. 01:35:35

Csak nem kaptad vissza az összes terrorista Lenin-fiú zsiványkodásodat az orcádra? És még csodálkozol? Lesz ez még így se! Már rajtad vagyunk.

34417 2011.11.06. 12:32:41

[relatív](#1283835) akkor lemennénk az ő szintjükre. elmúlnak ők maguktól is!

34417 2011.11.06. 12:33:41

[rodosto](#1283858) nem vagytok ti senkin. főleg te nem, kicsi díszsvábom. max. a budiforradalmi ülőkéden:-) még mindig adós vagy a lenin-fiú fogalmával:-))) azon kívül, hogy képességeid csak a személyeskedésig terjednek, valamit, a felsoroltakhoz?

relatív 2011.11.06. 16:38:32

Kedves harunalrasid ! Nem hasonlítanám a jelenlegi 'csőcselékhez' - meg kell nézni kik képezik a vezető erejüket - egyik embertársamat sem. A bánásmód viszont az "amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten" szlogen ( hajazva hitük iránymutatására ! ) szerint legális, hiszen amit ezek az országgal csinálnak csak ugyanazt érdemlik maguk IS ( ha erre egyáltalán hagynak lehetőséget! ) ! Az nem egy járható út - látható az utóbbi évek gyakorlatában -, hogy egy megveszekedett csoport randalírozására a szenvedők a polgári demokrácia síkján szálljanak szembe ( ezt a lehetőséget már a gyakorlatuk során IS lehetetlenné tették ! ), mert akkor csak a vesztesek lehetünk !!!!!!!!! Ezekkel szemben nem kell szégyellni semmilyen eszköz alkalmazását, mert akkor könnyen úgy járhatunk mint azok a 'dalolva menetek' naivan a gázkamrákba !

34417 2011.11.06. 18:28:52

[relatív](#1284128) igaz. magam is azt hirdetem, hogy nem tartom oda a másik orcámat, hanem keményen visszacsapok. azonban a névsort már saját magukról, saját maguk összerakták, a felelősségre vonás meg tényleg a saját jogrendjük szerint fog történni, mert a fene se fog egy ilyen tökéletes rendszeren változtatni:-)

relatív 2011.11.06. 19:32:43

Hogy úgy legyen ! De a 'lecserélés' minél előbb, mert a végén semmink sem marad, ha sokáig húzzák.... Most már eleget 'bizonyítottak', a világ-megváltásra nem kellene várnunk !
süti beállítások módosítása