Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Sátánidézés Bayer módra

2011. június 30. - Harun al Rasid

A mai témánk vallás, a hitbéli dolgok legsötétebb titkaival fogok foglalkozni. A sátán lesz itt előtérben - igen, jól olvassák, pedig szívesebben foglalkoznék az Annamáriának nemrég kézbesített levelével, de mit lehet tenni, ha a sátán felbukkan a politika bugyraiban, kénytelen vagyok megkeresni a búvóhelyét.

De mielőtt Cruise, és Travolta furcsa tézisei kerülnének terítékre, megelőzve a Presley lány lelki nyomorúságát szeretném leszögezni, hogy a vallást sohasem tekintettem politikai eszköztárnak, amelyet bárki felhasználhatna a jó, netán egy rossz ügy érdekében. Ami az én nézetem, hitbéli felelősségem, az miért is képviselné a többi honfitársaim irányelvét, és ezzel itt rendben is volnánk, ha nem újfent a gonoszt bátorkodnánk odafentről megidézni, e vallási témák tekintetében. Nem szép dolog ez. Ahogyan az sem illendő elintézési forma, legyen szó kormánypárti, vagy ellenzéki publicistáról, hogy "egyházbizniszként" emlegetik mindazt a büntetőügyi halmazt, amely nyomokban sem tartalmaz valódi egyetemes egyházközösséget. A lényeg(és még véletlenül sem a sátán) a közösségben lakozik, és sohasem szabad egyháznak tekinteni azokat a csupasz papírlapokat, melyeket bár térítési szándékból készítenek, azok sohasem fedtek valóságos hitbéli felekezetet.

Ha vallás, akkor nem szabad kihagyni a politikát sem. Ezt tanítják, tanítja a világsajtó, és most már idehaza is tömérdek követővel büszkélkedhet. De teszem fel a kérdést: miért kell, ha úgy tetszik az én identitásomat, egyfajta társadalmi felfogást összemosni többségében bizonyítatlan vallási bűncselekményekkel, és miért kell végletesen, és gyökerestül kiforgatni a liberális szó értelmezését, ha a mocskolódók hűen követik a liberalizáció XXI. századi eszközeit?

A Facebook nem a konzervatív gondolkodás "torzszülötte", és a megosztási hajlandóság sem éppen ebbe a csoportkörbe sorolható. És még is, amikor az ember végigolvassa a liberális társadalmunk lejáratását, megtoldva némi rongyosra hajtott emeszpézéssel, akkor már nem is annak tartalma válik botrányszagúvá(bár szoktam mosolyogni, hogy a szocik keze milyen messzire is nyúlik), hanem az az előterjesztési forma, ahogy azt a világ, a magyar értelmiség felé közvetítik.

Az emberek fel sem fogják, hogy odafenn egy új, egyistenhitű vallást teremtettek. Követőit a közösségi oldalakon toborozzák, némi lejárató kampány kíséretében, és attól sem riadnak vissza, hogy sátáni szavakkal illessék azokat az embereket, akik nem kívánják e csoportosulás részeként feláldozni magukat az istenségért.

Pechükre!

Az emeszpézés lassan világvallássá növi ki magát, ahogyan a liberális emberek végtelen szapulása is már régen annak tulajdonítható, egy újfajta jobboldali felekezet. Legyünk rá büszkék, hogy ennyi követője van ennek a rongyosra hallgatott magnószalagnak, amely csak egyetlen prédikációt ismer: a liberális ember mindörökké egy tróger.

 

Derecskei Zoltán/Ellenszék

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr878309358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12635 2011.06.30. 18:30:42

Zoli, Te leírod, sőt a címben még ezt a nevet? Arra sem méltó (persze, értem miért)

profil 2011.06.30. 18:40:24

Biztos van ma Magyarországon nagyobb felbújtó, kitartóbb uszító és mindent ami nem olyan, mint ö erösebben, még mélyebb zsigerböl gyülölö ember, mint Bayer Zsolt --de nagyon kevés.

27518 2011.06.30. 19:09:28

furcsa módon ragaszkodsz a liberális mivoltodhoz, amikor megint megvéded a gonosz fidesztől az éppen soron következőt, legyen az bármilyen aljas módon éppen bizniszező vallási szekta. Szóval, nálad az a lényeg, hogy mindenkit védeni kell, akit a fidesz rendszabályozni akar, mert az sajnálatra méltó még akkor is, ha törvénytelen módon pénzzé teszi mások hitét? Remek, hiszen milyen erkölcsi törvény tisztelsz te valójában, egy párt által eszkábált törvényt? És mi van ezzel szemben, mondd meg, hol a francba volt egy liberális, amikor már rég tudta az ősember milyen törvénynek kell engedelmeskednie, amitől emberi formája van, amitől emberi közösségben tud élni? No, csak vissza kellene menni a kályhához, és egyből tudnátok, hogy milyen erkölcsi normát kell követni. Mellesleg, a gonoszt nem is kell megidézni, állandóan ott ólálkodik az ember körül, és ha az ember engedi, elhappolja az értelmét, amitől aztán megesik, hogy liberális lesz valaki :)

34417 2011.06.30. 19:31:39

3. Only 2011. 06. 30. 19:09 attól tartok, ez veled nem fordulhat elő. mármint, hogy liberális legyél. ahhoz ugyanis tényleg kell némi értelem. ami, ugyebár, a te esetedben...

34417 2011.06.30. 19:33:44

zoli, ma az, hogy liberális, magyarországon szitokszó, az pedig, hogy fideszes, a fajmagyarok legkiválóbbikának jelzője. de valahogy szívesebben tartozom a liberálisok közé, bárkik is legyenek azok.

115729 2011.06.30. 19:38:18

Gerti! Hát, ha egyszer ő írta....

27518 2011.06.30. 19:39:04

4. Harun, azonkívül, hogy nagy pofád van, és alázni szoktad a más nézeteket vallókat, azon kívül van érdemben mondanivalód nekem? Nincs. Ahhoz ugyanis értelem is kéne benned legyen.

115729 2011.06.30. 19:39:14

Profil! Ő ilyen, így szereti ez a nemzet.

115729 2011.06.30. 19:46:59

Only! Vallási szekta? Kire gondolsz ezen vallási szekták alatt? Ezek szerint számodra az értelem - mint említed csupán egy erkölcsi síkon való közlekedés?Aztán a törzsfejlődés során eljutunk oda, ahová a magamfajta liberális gondolkodóknak nincsen bejárásuk? Nevetséges! Gondolod, hogy egy eszmeiségnek, amely már a Te tudatodban is régen megfogalmazódott az én segítségemre vetemedne?

profil 2011.06.30. 19:47:51

8. Zoli, "ö ilyen" oké, de milyen akkor az a nemzet, ami öt ÌGY szereti? Ez a fontos, hisz Bayerek mindenhol vannak.

27518 2011.06.30. 20:10:34

9. hagyjuk, nem ezt mondtam... más a szellemi adatbázisunk, nem lenne könnyű megmagyarázni...

12635 2011.06.30. 20:53:30

6-ra Zoli csak úgy értettem, hogy azt olvastam valahol, - egy régi történelmi ügy - hogy úgy bojkottáltak egy képviselőt, hogy soha többé még a nevét se ejtették ki, hozzá se szóltak, nem írtak róla...és bevált...

115729 2011.06.30. 20:54:10

11. Valóban más információ zsákban nevelkedtünk. A Te nézeted, én tiszteletben tartom.

115729 2011.06.30. 20:55:53

Gerti! Szerinted ezt bárki is kibírná?

12635 2011.06.30. 21:35:59

Oké, az régen volt...

122188 2011.07.01. 01:27:13

Only! Világosan látszik a Lenin fiucska a vallásellensséget védi. Ez horda erre szerződött. Vajon kivel? Amire jutottak szánalmas, Kültrült Mogyoródon, bakter a versenypályán, giccsszökökút az autópályazajban,

58395 2011.07.01. 10:33:38

Only, nem tisztem Rasidot megvédeni, nincs is rászorulva... Ennek ellenére reagálok a kommentedre, mert Te élból elkezdted pocskondiázni csak azért, mert nem borul le az eszme, (de könnyen lehet , hogy téveszme) világod előtt. Az még meg sem fordult a fejedbe, hogy a Te "gonoszod" nem az Ő "gonosza"... Miért érzed magad olyan tévedhetetlennek, hogy szószólója legyél egy olyan politikai formációnak, ami most hatalmon van, és figyelmen kívül hagyod azt a tényt, hogy valami ordenáré megtévesztés által került oda. Ez a banda egyszer már megbukott, és amilyen ütemben derülnek ki a trógerságai, nem kell már sokat várni, hogy újra bukjon... Majd akkor magasztald őket ilyen szolgaian, és kritikátlanul....

12388 2011.07.01. 11:35:21

5. Nagy munkával teljesen összemaszáltuk a 'liberális', illetve a 'töketlen, gyengekezű, gumigerincű mutuj' fogalmakat, és most ennek a hatása az, hogy ha valaki egyiknek van kikiáltva, akkor automatikusan életbelép a másik sztereotípia is. Holott önmagában a liberális csak azt jelentené, nem egyebet, hogy szabadelvű, tehát nem akar egyetlen merev, mindenre kiterjedő szabályrendszeren keresztül látni mindenkit (vagy, durvábban: nem a sztereotípiákat használja még az agya helyett is). 7. Az a baj, hogy ha van mondanivalója, azt se hallod meg. És tökmindegy, hogy ez Harun vagy más, egyáltalán nem az ő - nem is annyira szerény - személyét próbálom bevédeni. Hanem általában azt az elvet, hogy nem árt tudni, hogy kivel vitatkozol, és miről, és ezt bedugott füllel, háttal, ésplusz esetleg ordítva elég nehézkes.

Head Astaire 2011.07.01. 22:38:23

Nem értelek, Zolcsika. Nem értelek. Te kéred ki a zemeszpézést, meg a libsizést? Hja kérem... Tetszettek volna a zelvtársaid, a haverjaid, a mentoraid, a múzsáid, a seggeseid nem ekúrni a magyar gazdaságot, politikát, társadalmat és morált abban a nyolc éves hatalmi periódusban, amikor egymás után kétszer is ők győztek a választáson, illetve kolcsiba préselve magukat alakítottak három emberrel összeen négy kormányt. De nem tetszettek nem megcsinálni az elkúrást. Akkor pedig, bébi, ne csodálkozz a rajtuk való utálkozásunkon, mint bornyúl az üveghegyeken túl...! Ők azt kapják, amit megérdemelnek. Ők ezt érdemlik, tehát ők ezt kapják. Ők azok, mi lényegük: tolvaj, hazug, csaló, balliberális hatalmi tévelygő banda, Magyarország tönkretevői, eladósítói, normális ember nem azonosul velük, nota bene nem szavaz rájuk. Te pedig egyoldalú vagy, mint a serpenyőbe ragasztott hamis peták. Nagyon nem fűlik a fogad a saját oldaladdal szembeni kritikához... És miért is? Tán tőlük kapolkálod a sok gempátot? Vagy mégis inkább egy amolyan elvtársi dac- és vérszövetségben vagytok? Utóbbi esetén jobb, ha vigyáztok magatokra! Óvakodj a felesleges strázsálástól! Még jön néhány eltéved dene vér nélkül, oszt jól kiszipolyozza belőletek aztatat a sok vértet... :)))))
süti beállítások módosítása