Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Izzó tüske a köröm alatt

2011. június 28. - Harun al Rasid

Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek!

 

Tisztelt Miniszterelnök úr!

 

Szenvedélyes levelem nyitányaként, kérem engedje meg nekem, hogy elismeréssel beszéljek emberi példamutatásáról, azokról a megnyilvánulásairól, melyek önzetlen tisztességből merítkeznek, remélhetőleg a tiszta forrású, demokratikus politizálás érdekében.

Édesanyám, valamint a hozzá hasonló több millió honfitársam nevében írom ezeket a sorokat, remélve a meghallgatást, hogy azok a szavak és mondatok, melyek megfogalmazódnak levélírásom során, nem válnak martalékul az érdektelenség mocsarában. Édesanyám igazán jó asszony, ahogyan azok az emberek is jó szándékkal vannak felvértezve, akik a jobb élet reményében, egy olyan eszközhöz folyamodtak, amely mostanra felemésztette teljes eddigi életüket. Szándékosan írok az életükről, kihasználva a szóban forgó felelősséget, hiszen mindaz a keserűség, ami benne ül ezen becsületes emberi lelkekben, az egy család jövőjét veszélyeztetik, az édesanya szívétől, egészen egy fiúgyermek gondoskodásáig.

Senki sem tudhatta előre, talán még Ön sem Miniszterelnök úr, hogy a felelőtlen lakossági hitelezés nyomai olyan mély sebeket ejtenek nemzetünkön, mely nyomok generációkat taszítanak a kilátástalanság sötétjébe, hogy az állam lámpás helyett csak látszatintézkedésekre fog törekedni. Miniszterelnökként, és most, megújulni vágyó demokrataként is igen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az emberek problémája meghallgatásra találjon, mert ahogyan Ön is fogalmazott: "a szegénység a legfájóbb társadalmi betegség, ami beköltözik gondolatainkba, álmainkba, félelmeinkbe, és maró fájdalma olyan, mint egy izzó tüske a köröm alatt." Nos ez a tüske, amelyet ön gyakran említett a szegénység forrásának, mára felszakította a körömágyat, behatolt a legfájóbb testrészünk közé, és egészen odáig merészkedett, ahonnan már képtelenség lesz következmények nélkül eltávolítani.

Édesanyám a tüskéjét, ha szabad így fogalmaznom, maga helyezte körmének közelébe, mert képtelen volt parancsolni a nélkülözés szellemének. Képtelen volt úrrá lenni gondolatain, egyszerű kislányként megfogalmazott titkos vágyain, hogy felnőve  jobb életkörülményt teremtsen, majdan kibontakozni vágyó családjának. Ezek a napok elillantak, mára már alig maradt emléke a boldogságos pillanatnak, amikor egy szebb élet sugara, svájci hitel formájában beköltözött a nappalinkba. Tanulságos legyen ez mindenki számára, mert jól példázza egy egész ország boldogulását, hogy amit ma nagyon szeretnénk elérni, akár még áldozatokra is képesek vagyunk a megtestesüléséért, az holnapra megvadul akár egy fához kötözött kutya, és a földel teszi egyenlővé, gondossággal felépített álmainkat.

Önnek is van egy tüskéje elnök úr, de ez nem igazán hasonlítható édesanyám szegénységbe forgatott töviséhez, mert egészen más forrásokból merítkezik. Semmihez sem hasonlítható, még is ugyan azt a hatás fogja biztosítani a legvégén, és édesanyámhoz hasonlóan, kínzó lesz az álomból való felismerés: túl nagy árat fizet, egy jelentéktelen semmiségért.

Létezik egy demokratikusnak vallott párt Magyarországon, amelyet a megújulás makacs szele fenyeget, de ahelyett, hogy orcáját a friss szellő fel fordítaná, a kezeit használja menedékül. Egykor Ön is ezt a pártot vezethette, és bár egy egész ország bízott a feltétel nélküli sikerében, még is elbukott, és bukésának máig jól láthatóan fennmaradtak a következményei. Tudom én, iszonytatóan nehéz lesz az újrakezdés, de nincs más választása, egy új pártot kell a semmiből építeni. Építkeznie kell, szerveznie egy új szövetséget, mert az édesanyámhoz hasonló emberek, máig ismeretlen okokból csak Önben bíznak, Gyurcsány Ferencben látják boldogulásuk egyetlen reménysugarát. Rám egyenlőre ne  számítson, nem jött el még annak az ideje, hogy egy olyan embert támogassak, aki elherdálta egy igen fontos  szavazat becsületét, de vannak tömegével a bal felén, akik szívesen csatlakoznának egy új demokratikus mozgalomhoz, melynek vezetője pontosan az az ember, aki egykor saját bőrén tapasztalta, milyen sebet tud ejteni egy köröm alatti tüske. Bíznak a sikerében, bíznak abban, hogy aki egykor oly szenvedélyesen tudott beszélni a szegények nyelvén, az öröké hallgatni fog a hívó szóra.

Sok sikert kívánok!

 

Derecskei Zoltán/Ellenszék

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr558309348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

122743 2011.06.28. 16:26:20

Atya Isten.

115729 2011.06.28. 16:29:14

Ahonfia, mondd, mi a problémád?

69910 2011.06.28. 17:35:48

T Derecskei Zoltán! Nagyon szép fogalmazvány. És szép az a gondolat is, hogy az édesanyja lelki nyugalma érdekében "kijárja" az ő vágyának teljesülését. Ami a lelki indíttatását illeti, dicsérni való dolog. De mindezt csak az édesanyja vágyának teljesítésért teszi. Mibe kerül ez önnek? Öt perc az életéből e célra, s kész is a levél. Mehet, tegye rendbe azt a pártot, s álljon az élére, s mindezt az édesanyjáért tegye. No meg több hasonló vágyakkal rendelkező emberek lelki nyugalmáért is. Ez önnek öt percet megér. De önre, Gyurcsány úr ne számítson. De ne ám. Ezt kiemeli. Az már sok lenne. Elég az édesanyja. Miért ne számítson önre? Hát azért, mert Gyurcsány úr, elherdálta egy igen fontos szavazat becsületét. Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ez az "egy igen fontos szavazat" az öné volt. És most oda becsülete ennek a szavazatnak. Amely egyúttal, igen fontos is volt. Az édesanyjáét már nem tartja annyira fontosnak, arra számíthat Gyurcsány úr. De az önére nem, -- egyelőre. Majd talán később, -- értem alatta én. Ha pl Gyurcsány úr személyesen és nyilvánosan megköveti önt. -- Fűzöm tovább gondolataimat. Derecskei úr, eddig én úgy tudtam, hogy minden szavazat fontos. Egyformán fontos. S mint kiderült tavaly májusban, a legfontosabb szavazatok azok voltak, amelyeket a jogosult gazdájuk le sem adott. Oda sem szagolt. Ebből született a kétharmados parlamenti Istenség. Nos, ha az ön szavazata fontos volt, az csak azért lehetett az, mert, nem történt meg. Különben egyenlőnek kellett lenni a többi leadott szavazattal. Például, az enyémmel. Ön Derecskei úr, Gyurcsány úrnak írta e nyílt levelet, Ami azért volt nyílt, hogy más is olvashassa, esetleg véleményezze is. Ez jogosított fel arra engem, hogy kommentemet leírjam. Hogy Gyurcsány úr fog e önnek válaszolni, s mit, azt nem tudhatom. Lehet, hogy megköveti önt. Ő is úriember. Helesfay Attila.

122743 2011.06.28. 17:51:19

2. DerecskeiZoltan (szerkesztő) 2011. 06. 28. 16:29, egyrészt Piroskaveje. A kártevései. Másrészt egyszerüen amit írsz. Hozzá. A fohász.

115729 2011.06.28. 17:57:36

Kedves Attila. Itt nem valamiféle lelki nyugalomról szól a történet. A levélben édesanyám szerepe nem több, puszta szimbólumnál, az más kérdés persze, hogy nem tudtam kihagyni az érzelmi vonalat sem. Talán mindketten másképpen képzeljük a politikai vonalakat, nem gondolom, hogy a szüleim politikai pártállását kellene töretlenül követnem. A levél, melyet nyíltságából eredően bárki kommentálhat, egyfajta figyelemkeltés azok az emberek iránt, akik még bíznak Gyurcsány Ferencben, hisznek abban, hogy végigvisz félbehagyott elképzeléseit. Az én szerepem megint csak más kérdést képvisel, de jól látja, jelenleg nem kívánok integrálni hasonló politikai mozgalmakba.

profil 2011.06.28. 18:06:16

"...Tudom én, iszonytatóan nehéz lesz az újrakezdés, de nincs más választása..." Zoltán, azt most komolyan gondoltad, hogy egy politikus --el is lehet most vonatkoztatni konkrétan Gyurcsánytól, ha akarunk, de nem kötelezö-- szóval, hogy egy politikus ugyanabban a funkciójában újra eljön, eljöhet??? (Kérdezem, mint baloldali.)

profil 2011.06.28. 18:18:54

"...egykor olyan szenvedélyesen tudott beszélni a szegények nyelvén..." Na, de Zoltán, magunk között: Ennyit azért minden politikusnak tudnia kell.

115729 2011.06.28. 18:19:04

profil! igen, bár ezen elgondolást kicsit másképpen fogalmaznám. Nem hiszem, hogy Gyurcsány Ferenc újra miniszterelnökként kívánna harcba szállni, és magam sem gondolom úgy, hogy ezt az utat kéne választania. Ettől függetlenül, ahogyan fenti írásomból is kiolvasható, még megfelelően képviselheti a felzárkózni vágyó rétegek érdekeit, egy új, demokratikusabb párt vezetőjeként. Úgy vélem, ez lesz a végkifejlete a mostani huzavonának.

115729 2011.06.28. 18:22:51

profil! most azt kéred, magyarázzam meg írásom lírai eszközeit?(a szóképeket és a benne foglalt üzenetet?) ...de most, hogy mondod, tudnék sorolni ilyen politikusokat

profil 2011.06.28. 18:26:25

Nézd Zoltán, én nem akarom kedved szegni. Mégis azt gondolnám, hogy Gyurcsány "lejátszott". Egy új párt vezetöjeként is. Szóval, szerintem ilyen nem lesz. Túl nagy a nyomás, nagy a konkurencia... Akkoriban, abban a bizonyos, abban a speciális környezetben naggyá tudott lenni, igen, de ma már nem. Gondolom én.

Freewolf 2011.06.28. 18:27:34

Szia! Igaz, nem vagyunk egy véleményen és borzolódik a szőr a hátamon Ferencünk ilyen méltatása olvastával, de ez a Te véleményed és tiszteletben tartom. Egy jó eklektikus sörözést azért beiktathatnánk, gondolom, Harun mester is szívesen olajozná a torkát! Az írástechnikád tetszik és jók a fordulatok, de a tartalommal nem tudok azonosulni! Na bumm, hát így jártam! :-)

profil 2011.06.28. 18:28:29

Nem, nem kell megmagyaráznod a szóképeket, az üzenetet. Nö vagyok, de nem szöke.:-(

115729 2011.06.28. 18:36:11

Profil! Nézd, vélemények találkoznak egy demokratikus felületen, ahol mindenki kifejtheti társadalompolitikai értékrendjét. Az gondolom,majd a választók eldöntik a későbbiek során, hogy hogyan ítélkeznek Gyurcsány Ferenc értékrendjén, de semmiképpen sem szabad elengedni őt a politika világától. Ha másért nem, hát azért, hogy wolfi barátom tudjon kin bosszankodni. Ugye wolfi?

profil 2011.06.28. 18:40:03

"...gondolom,majd a választók eldöntik ..." Igen Zoltán, majd eldöntik. De MI, Te, én, mi is választók vagyunk.:-) Csak ezért gondoltam, hogy van közöm ahhoz amit írtál. Ne érts félre, jó szándékkal jöttem. De komolyan!

115729 2011.06.28. 18:48:34

14. és mindazon választók, akik majd ott állnak kétségbeesetten a szavazófülkék előtt(már amennyien elmennek legközelebb az urnákhoz), azok az alapján fognak ítélkezni, hogy mit tapasztaltak az előző pár év során. Jelzem pár év, mert ilyen a magyar, a nagy többség már alig emlékszik egy bukott politikus lemondó arcára. Gyurcsány szerintem nem lesz többé miniszterelnök, de nagy tömegeket fog tudni az oldalára állítani, és az sem kizárt, hogy fontos tisztség hárul még személyére.nem kételkedtem a szándékodban, szívesen olvasom okfejtésed.

204326 2011.06.28. 18:56:22

Ez valami groteszk "szkeccs"?

12635 2011.06.28. 19:02:14

Zoltán, az írás jó, nem kell magyarázni a fordulatokat, érthető, aki nem érti, az Ő baja. Gyurcsány Ferenccel nem az a baj, hogy nem rátermett, nagyon is, karizmatikus is, az a baj és erről nem tehet, szándékosan, erőteljesen, "komoly munkával", lejáratták, az Ő személye egy nagyon határozott, konkrét célpont volt... (pedig az öszödi beszéd a mai kormány körökben történő kommunikációhoz képest már egy gyerekmese) van feladata, de inkább a szervezésben és csendesen, de szívósan, nem feltétlenül állandóan a reflektorfényben talán hatásosabb lenne...nem kell mindenkinek mindig Őt figyelni... ami a legfontosabb, szavazni el kell menni, a legkárosabbak az otthon maradók, adott esetben az sem mindegy, hogy kire nem szavazunk...

115729 2011.06.28. 19:02:42

17. Igen, annak tűnik, most komponálom a végkifejletet.

Valaki 2011.06.28. 19:06:10

Szavazat? Szavazat?????? Ember! EMBER!!!!!!! Aki sír, nevet, éhezik, szenved és most éppen mindenét elveszíti a politikusok játszmái miatt! EM-BER... EM-BE-REK!!!!!!!!!!!!! Addig amíg ezt meg nem tanulod, ne irkálj leveleket senkinek! Ha megtanultad, akkor kezd el megtanítani a politikusokat is erre, lett légyen az bal vagy jobboldali és hívják akárhogyan! Majd akkor iírkálj és fohászkodj!

163107 2011.06.28. 19:08:49

"profil! igen, bár ezen elgondolást kicsit másképpen fogalmaznám. Nem hiszem, hogy Gyurcsány Ferenc újra miniszterelnökként kívánna harcba szállni, és magam sem gondolom úgy, hogy ezt az utat kéne választania. Ettől függetlenül, ahogyan fenti írásomból is kiolvasható, még megfelelően képviselheti a felzárkózni vágyó rétegek érdekeit, egy új, demokratikusabb párt vezetőjeként. Úgy vélem, ez lesz a végkifejlete a mostani huzavonának." Ez a lényeg! Egyetértek, azzal, hogy miniszterelnök még vagy 10 évig ne legyen, mert sajnos, bár Orbánnál minden szempontból 100-szor különb - műveltebb, eszesebb, jól lát dolgokat, és demokrata is - megosztó személyiség. De a baloldallal valamit kell kezdeni. Az összefogást nagyon fontosnak látom, és remélem eljön az ideje, mert csak akkor lehet abban gondolkodni, hogy elzavarva ezt a maffiát, valami rendes kormányzat összeálljon. Ment 1 + is!

115729 2011.06.28. 19:15:41

Gert! Azt gondolom, mindenki pontosan tudja e levél valódi tartalmát, még maga az érintett, Gyurcsány Ferenc tudni fogja, miről is írtam valójában.

Freewolf 2011.06.28. 19:19:18

Igaz! Jót szoktam bosszankodni a Demokratikus Koalición és Ferencünkön! És? :-) Majd elmúlik! :-)

192385 2011.06.28. 19:29:21

Kivanok GYF-nek tovabbi sok erot es egeszseget a baloldal teljes szetveresehez. Ma ismet hatartalanul nagy gyozelmet aratott a part szavazason (legalabbis szerinte), tovabbi hasonlo gyozelmek kovessek ezt az orszagra-vilagra szolot. Addig jo a Fidesznek, amig Gyurcsany ur minden erejevel a baloldal teljes es vegleges szetveresen faradozik, megtamogatva az emesztobe kuldott SZDSZ legkivalobb megosztoival. Jo manapsag Fideszesnek lenni, de legalabbis rendkivul szorakoztato.

204175 2011.06.28. 19:49:27

Táncolj Feri , búcsú buli:)

204175 2011.06.28. 19:54:02

Feri ! Mi van a haverokkal? Szilvásy ,Laborc "A Budapesti Katonai Ügyészség illetékese nem kommentálta a gyanúsítással kapcsolatos információt. Így egyelőre nem tudni, miért vették őrizetbe, és milyen ügyben gyanúsítják a nyugalmazott vezérőrnagyot. Galambos Lajost 2004-ben Medgyessy Péter nevezte ki az NBH élére. 2007-ben szerelt le, a nyilvánosság előtt nem indokolta döntését, de akkor robbant ki az Egymásért Alapítvány körüli botrány. A szervezetről kiderült, hogy egy aktív és egy korábbi NBH-s munkatárs is részt vett a tevékenységében. Galambos az alapítvány kuratóriumának tagja volt. "

27518 2011.06.28. 21:34:24

Komolyan elképedtem ezen a nyitásodon: "...elismeréssel beszéljek emberi példamutatásáról, azokról a megnyilvánulásairól, melyek önzetlen tisztességből merítkeznek, remélhetőleg a tiszta forrású, demokratikus politizálás érdekében." de egy perc múlva a nevetés is elkapott, annyira hihetetlen, hogy egy ép eszű, tanult ember ilyeneket írjon Gyúrcsányról.

123758 2011.06.28. 21:44:14

Hiába jelent meg itt a sok gyíkarcú gyurcsány-fóbiás, egyet nem lehet elvitatni tőle: ő demokrata. Ha pedig orbánhoz hasonlítjuk, akkor pedig különösen az. Ha demokratikusan akarja az ország leváltani ezt a mostani tolvajbandát, akkor igenis szükség lesz egy Gyurcsány-pártra, de szerintem nélkülözhetetlen lesz egy külön Bajnai-párt is. Akkor a háromnak (a töpörödött Mszp-vel) együtt akár kétharmada is lehet 2014-ben. És akkor eltakaríthatja az ország ezt a szemétdombot, amit ezek csinálnak/tak.

115729 2011.06.28. 21:50:51

Only! Valóban, az ember olykor elképed azon, ahogyan az emberek Gyurcsányhoz viszonyulnak.

115729 2011.06.28. 21:53:53

G&X! A nélkülözés más asztalra tartozik, legfőképpen a jövőbeni kétharmad kérdése. Minden bizonnyal, érdekes helyzetet teremt majd Gyurcsány a közeljövőben, tessék csak megfigyelni.

204175 2011.06.28. 22:02:06

26. Állam ellenes bűncselekménnyel gyanúsítják. Nagyjából életfogytiglant érdemel.

34417 2011.06.29. 10:36:21

31. nolatlan 2011. 06. 28. 22:02 ennek mi köze a posthoz? ejnye, verecke, elgurult a gyógyszered? hogy te mit érdemelsz, majd megbeszéljük.

204175 2011.06.29. 11:00:14

31. Na igen az már közel volt egy valódi diktatúrához , amikor magyarokat vertek össze az utcán rendőrök , amikor az egész titkosszolgálatot felhasználták , majd idegen érdekek szólgálatába állították. ***** te meg ne fenyegetőzz ,mert meglátod egyszer megmakacsolom magam és akkor nagyon mélyen a zsebedbe kell majd nyúlnod , ami most éppen nem esne neked jól tudtommal. Szóval nyomatékosan megkérlek ******, hogy az e-mail-en való fenyegetőzéseid abbamaradása után most ne kezd el itt is a fenyegetőzést!

163107 2011.06.29. 13:10:31

Rasid, nem vitatkozni kell vereckével, aki kizárólag szemtelenkedni tud és semmi mást, hanem spamre tenni. Ha én következem itt az ellnszéken újra, mirnix-dirnix törlöm és kész, nem vergődök vele, és nektek is ezt ajánlom.

204175 2011.06.29. 13:28:03

34. Pitiáner cenzor. Megint kezditek? :) Már mindenki rajtatak röhög , ahogy a megvénhedt énetek kizárólagosságáról gagyeváltok. (ez milyen szó? ha megmagyaráznád?) Ki vagy te hogy itt mindenkit cenzorálásra szólitasz. Nem vetted még észre , hogy beteges rögeszmédet csak a beteg jehu követi. Huzz (helyesen húzz) a francba , ez egy jótanács:)

204175 2011.06.29. 13:29:01

34. Ki kiváncsi az irományaidra? Mert én nem , majd ir (helyesen: ír) yankari meg raptro (helyesen: raptor) neked 40 kommentet és büszkelehetsz , hogy mionden (helyesen: minden) agytröszt nálad tanyázik , te barom.

163107 2011.06.29. 14:07:10

36. Az én irományaimra tegnap több mint ötszázan voltak kíváncsiak, és ha kint van az ajánlóban, a háromszorosa az érdeklődés. Viszont amikor te néha összeeszkábáltál valamilyen néven egy szerencsétlen bejegyzést, (mondjuk mikor jujj voltál:-D), volt 5 kommentelőd és 30 olvasód. Fogalmazni is kell tudni pajtás, sőt nem árt, ha téma is van, de a legfontosabb az igazmondás. ennélfogva verecke belőled soha nem lesz blogger, úgyhogy csak öntsd a sárga epét, az irigységet...:-))) Savanyó a szőlő, mi?

204175 2011.06.29. 14:25:13

37. Na neee. 500 aaaan? Vagy 5en de azok egyfolytában kattingattak , hogy az 5ször felrakot (helyesen: felrakott) egyértelmű közgazdasági nonszenszeket tartalmazó szocialista posztodat tollják. (helyesen: tolják) Nem mindenki olyan ökör ám mint raptor vagy az Ágika. kicsit elszállt felettetek az idő ,de sehogy sem akarjátok beismerni . Mondjuk amikor én irtam egy kommentet az valahogy mindig túlszárnyalta az akkori frissülök olvasottságát és még a te degenerált abszurd hazudozó obszcén nemzetellenes kommentjeid is bentmaradhattak ,mert nálam nincs hagyomágya a besúgásnak ,spicliskedésnek ,mint nálatok. Tehát a cenzorált felületed pontosan jól illusztrálja ,hogy is álltok bármely más vélemáényre. (helyesen: véleményére) Nagyapám mondta régen , hogy meg kell várni hogy kiahaljatok (helyesen: kihaljatok) és valóban. Bárérzékelhetően (helyesen: bár érzékelhetően) egyre kevesebb az olyan nagyszájú tanulatlan egykori spicli mint te és elvtársaid ,mint pl az egykori orosztanár és tanártársait besúgó jahu (helyesen: jehu) , aki már csak a melegfelvonulásokon érzi otthon magát NDK-s papucsban zoknival. Fogalmazni is képes vagyok ezt majd tanulmányozhatod a FergetegeS Péter posztba vagy egyebekben amiről rasid elvbarátod , a fenygetőző adócsaló minössze annyit irt ,ezt nem irhattam én annyira jó. Szóval Te benyöpösödött fasiszta , kicsit tanulj még mert a modern kor elszaladt a Te benyöpösödött cenzorált besúgó világodban. Belölem sosem lesz blogger , valóban .De én veled ellentétben nem is akarok blogger lenni , mert dolgozom. Nem tudom érted -e.Én sosem abból kerestem a kenyerem , hogy spicliskedtem és azért fizettek vagy blogger lettem és azért fizettek. Szóval , te maradi cucliba , ha majd irok nem cenzorállak ,mert nem akarok hozzád hasonlítani .Ha fel akarsz nőni a feladathoz ,akkor tanulj még és haladj a korral. Ha pedig irsz egy posztot akkor legalább a LEGALAPVETőbb abban fogalalt dogokkal legyél tisztába , különben a cenzorálásod mellett is csak egy buta ostoba kérkedő cuclista leszel. A szőlő ,idén nem tudom milyen.Ráadásul szőlőm nincs is. Viszont van kb , 500 kilo paradicsomom pár száz kilo paprika és jó egy mázsa uborka. Mindegyik permet mentes ,ízes és nem teszkós. Ha mjad (helyesen: majd) szőlő kell , akkor kérek a szomszédtól Te BLOGGER:)))))))

34417 2011.06.29. 14:31:52

nolatlan 2011. 06. 29. 14:25 verecke, fogd vissza magad. azért, mert te agyatlan agymosott vagy - micsoda anakronizmus! - nincs jogod mást degeneráltnak, fasisztának, baromnak nevezni. hidd el, a nick nem takar, ha nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértéssel vádolnak meg, mint gubka barátodat, ugyanis a szolgáltató ki fogja adni az idézhető nevedet és címedet. úgyhogy, én azt javaslom, csitulj el, mert, amit te itt elkövetsz, az, bizony, btk-ba ütközik. amúgy meg, hogy te mit érdemelsz, az mitől lenne fenyegetés? ne értékeld túl magad.

204175 2011.06.29. 14:47:31

Kedves Pista ,kedves adócsaló.Én tudom , hogy nm takar a nick név , ezért is kértelek , hogy miután befejezted az e-mail-en keresztül való fenygetőzésedet nem kellene folytatni ,mert nem szertenék olyat tenni ami sokba kerülne neked. De ha azt gondolod humosos másokat megfenyegetni ,akkor kénytelen leszek a város legjobb ügyvédjét pár mással egyetemben elküldeni hozzád , hogy poeren kivül hajlandó vagy e megegyezni , vagy a bíróságon szeretnéd hallani , hogy 2-3 millióval támogass. Fejezd be:) Megkérlek , a Te érdekedben:) Köszönöm Tehát kedves adócsaló Pista fejezd be , utoljára mondom mosolyogva:)

163107 2011.06.29. 14:48:29

Ostoba vagy te verecke. Egy szerencsétlen senkiházi. Hát én bizonyítani tudom, hogy mekkora forgalom van nálam. Ez nem hencegés, hanem tény. A tegnapi bejegyzésemnél 567 olvasó volt, az azt megelőzőnél 890. Az Osszián blogban dupla ennyi, a kommentek túl a 100-on, van ami közel 200. Ez van, akár tetszik akár nem. Úgyhogy ne hencegj itt, tudjuk hová tegyünk. az nem cenzúra, ha valaki a saját blogján nem tűri a terelést, a személyeskedést és másról beszélést, a gorombaságot, az, hogy baromnak nevezi egy valóban gyenge szellemi kapacitású, talán 90 IQ-jú lúzer. "Fogalmazni is képes vagyok ezt majd tanulmányozhatod a FergetegeS Péter posztba vagy egyebekben amiről rasid elvbarátod , a fenygetőző adócsaló minössze annyit irt ,ezt nem irhattam én annyira jó. Hülyült a Rasid, tuti...-)))) Verecke elszórakoznék még veled, de dolgom van. Egyébként teljesen következetlen vagy a besúgásokkal és feljelentésekkel kapcsolatban. Ki fenyegeti Rasidot minden második hsz-ében? Ki dicsekedett azzal, hogy ilyen meg olyan lapokat, blogoldalakat tett tönkre a feljelentéseivel? Nekem ilyen 100 évig se jutna az eszembe. De te akadályozod a normális párbeszédet minden blogon, ezért javaslom a távol tartásodat. Na, szerintem innen az ellenszéktől is elhúzhatsz hamarosan, a spamek köz...

34417 2011.06.29. 14:54:00

[nolatlan](#1219349) verecke, figyelmeztettelek, hogy ha adócsalónak nevezel, sajnos, rágalmazást követsz el. megtetted. szarok az ügyvédeidre. nem tudom, mit fognak felhozni az ellened felálló vád ellen: Rágalmazás 179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. (2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást a) aljas indokból vagy célból, b) nagy nyilvánosság előtt, c) jelentős érdeksérelmet okozva na, erre varrjál gombot.

204175 2011.06.29. 15:04:19

42. kedves ***** , jelets fel.Én meg majd viszem a fenyegetéseidet és a posztodat ahol magad vallod be , hogy adócsaló vagy. Ha mindenképp rosszul szertnél járni okoskodó jogműveletlen szakbarbár akkor tudod , hogy kell tenni.Tehát ne fenyegetőzz tovább megkértelek. Nem varrok gombot az nem az én feladatom , ajogot (helyesen: a jogot) meg magadnak ismertesd ne nekem. Tehát ****** ,kedves adócsaló ,fejezd be:) Magad miatt!:)

204175 2011.06.29. 15:06:55

41. nem ciki , hogy itt nekem akarod bizonygatni , hogy mennyire jó vagy és mennyire szuper és mennyien irnak (helyesen:írnak) és mennyien olvasnak és jujj de szuper vagy? Figyelj már ha 6 ember ir (helyesen:ír) 100 kommentben hülyeséget attól még nem vagy valami kivételes tehetség.:) Az IQ-m egyébként 128:) (kizárt dolog. ennyivel már kellene tudni helyesen írni) Várom további hencegésed , hogy milyen szuper vagy és király és nagytudású.Csak azt nem értem akkor a posztodben leirt "copy paste"-k 3/4e miért nonszensz?:) (modortalanság miatt törölve. HaR)

163107 2011.06.29. 15:18:13

Kérdezd már meg Rasidot, milyen vén vagyok? ...-))) Verecke, az elismerésedre nem áhítozom, snassz lenne... Vasy Gézának az elismerése... az igen. Na és a barátaimé. 128-as IQ? Na ne izéljen má' kend. Talán 128 tökmag a zsebben. :-)))

204175 2011.06.29. 15:26:27

46. De én nem kérdezem meg ****t. Nem érdekel , ohgy Te ki vagy.*** is csak azért érdekelt mert fenyegtőzött (helyesen:m fenyegetőzött) és a csládomat (helyesen: családomat) fenyegette. Nem értem akkor sem miért nekem bizonygatzs (helyesen: bizonygatsz) a 6 kommetelődedel? És mi baj a 128as IQ-val ,nem olyan sok az (hát, tényleg nem. a többi pimaszság miatt törölve HaR)

34417 2011.06.29. 15:27:48

[nolatlan](#1219358) valamit nagyon félreolvastál. ha ide idéznéd, amikor adócsalásomról beszéltem, nagyban elősegítené a dolgok kifejlődését. amennyiben nem megy, hát, viseld a következményeit. gondolom, a siófoki rendőrkapság megfelelő lesz a feljelentés leadására. postán, persze, a franc se fog ilyen apróság miatt annyit autózni.

204175 2011.06.29. 15:40:28

47. Mint már mondtam adócsalokkal ,fenyegetőzökkel nem beszélek. Megkérlek sokadszorra , magad miatt , hogy felejts el ne fenyegetőzz . Nem tudom érted -e ,eljut e az agyadig...Ha nem akkor kérj meg valakit , hogy mondja el a magad érdekében ezt nagyon sürgősen fejezd be. Majd viselem a következményeit , add be a siófoki rendőrkapitányságra. Biztos szivesen fogják majd olvasni a feljelentésed amikor a fenyegetéseidet mint már mondtam akkor beadtam egy barátomnak megőrzésre. Tehát utcu (helyesen: uccu neki) neki , ne a pofád járasd hanem tedd meg adócsaló . Postán add fel szerintem is ,és akkor legalább majd csak a tárgyalásokra kell ideutaznid (helyesen: ide utaznod),ha nem lesz annyi eszed hogy peren kivül megegyezz. na ne huzzd (helyesen: húzd) az időt ,nyomás megfogalmazni és feljelenteni azonnal te adócsaló fenyegetőző

163107 2011.06.29. 15:44:07

46. A 6 kommentelővel és a 20 nevemmel mi? Mert egyszer azzal rágalmaztál meg, hogy 20 néven kommentelek... Ám megbecsülöm a 6 kommentelőt is, tiszteletben tartom, ahogy a 186-ot is. Gerinctelen, hazudozó hencegő senkiházi vagy. Az a szerencséd, hogy Rasidot mulattatod gondolom a hülyeségeiddel, azért nem tett még spamre. De ami késik nem múlik. Gyurcsányról szólt a post... látod Rasid, ehhez tényleg ért ez a tökmagagyú, jól elterelte. Jön még Gyurcsány, aki remélhetőleg okult korábbi hibáiból, ami elsősorban az engedékenység volt és a túlzott őszinteség. Megfordul a szél, mint már annyiszor, amikor a nép rájön, hogy valójában Őszödön Gy. igazat mondott, Orbánék pedig azóta is (persze azelőtt is) szakadatlanul hazudnak, hát ez majd az ő malmára hajtja a vizet.

34417 2011.06.29. 15:54:19

[nolatlan](#1219383) nos, adok egy esélyt, hogy visszavond, amit ide pöttyentettél: ahogy ígértem, elküldöm neked az ügyemben eljáró bíró határozatát (már, ha a mail címed valós, amit erősen kétlek). ha abban egyetlen szót is találsz adócsalásról, hát ünnepélyesen, nyilvánosan megkövetlek. de ha nem, akkor öcsi, bizony, nagy szarban leszel.

163107 2011.06.29. 16:17:44

51. Kukackám, vagyis gilisztácskám, ez valami irónia akart lenni? Tele helyesírási hibával? Hát érdekel az engem, hogy azt állítod, senki se kíváncsi a bejegyzéseimre? Legyen igazad. Az automata tévedett: "Legkommenteltebb Éljen a Köztársaság! (184) "Hiszek az igazamban" (174) Ez megbocsájthatatlan (146) A feje tetejére állított ország II. (136) Mentsük meg! (132)" - és nem is volt csak 2 kommentelő. ...:-)) Neked ilyen kis boldogság elég? Szegény fejed... most mért veszekszel Rasiddal, aki legalább eccer elismert? Csókolj neki kezet, mert többé az életbe nem dicsér meg élő ember...:-)) kukac, te vérbeli fideszes vagy, minden megnyilvánulásodban. Mérték nélkül hazudsz, pofátlan vagy és gátlástalan rágalmazó. Tudtam én, miért tiltalak ki a blogomról. Ez a maffia bukni fog. Hogy ezt majd hogy éled meg, azon töprengj, ne velem foglalkozz. Te itt egy helyesen írni nem tudó, a magyar nyelvet nem ismerő, fogalmazásból gyenge kettes lúzer vagy. Semmi több.

34417 2011.06.29. 16:18:21

[nolatlan](#1219392) valamit nagyon nem értettél meg. ez nem fenyegetés, hanem ígéret. a rágalmazás pedig, kisfiam, nyilvánosan történt, tehát esélyes a két év.

204175 2011.06.29. 16:22:46

Te most mit bizonygatsz cucli. Igen Fideszre szavaztam és? Elég sokan. És be is vallom nem kell hazudni mint nektek , hogy független ,meg ááá nem is szavaztam. Ti még ebben is hazudtok ,medig a lejárt szavatosságú tésztát megkaptátok:) A maffia már megbukott:) Szilvásy ,Laborc ,Galambos Zuschleg bűnszervezetben Hunvald bűnszervezetben Hagyó bűnszervezetben hogy csak párat idézzek:) Szóval feletébb érdekes , hogy amikor már ott vannak a vádak itéletek a maffia ellen akkor te a pártolójuk másra kennéd. benned igazán erős a bűnözöi hajlam ezért is vagytok jóüban rasiddal :) Tehát kicsitóvatosabban mert még téged is belerángatnak valamiba:) Na húzz bele Feri vár. Tényleg ...szavaztál? És mit szólsz hogy már az mszp áés kipaterolja a túlmozgásos nemzetrontót

Halacska 2011.06.30. 03:36:49

DerecskeiZoltan 2011. jún. 28. 16:05 Mi van, Zotyesz? Benyaltál a Ferkónak? Mert? Vársz tőle cserébe valami pozisönt? :))))) 18. gordius 2011. 06. 28. 19:02 Hiába mondod, hogy mit csináljon, vagy mit ne, leszarja. Még a tanácsadóira sem hallgat. Te tényleg azt gondolod, hogy a Gréczy Készülődés Zsolt(i(ka)), vagyis az egyik leghűségesebb Gyurcsány(i) fan is hatással van rá? Ugyan már... A Feri az egy amolyan izgága fajta. Nem nyugszik, ha nem baszhat szét valamit. Eddig Magyarországot baszta szét, most pedig az MSZP-t bassza szét. Te mindig olyan naiv vagy, mint ahogyan itt és most mutatod magad, vagy csak - az olvasók kedvéért - ráteszel egy lapáttal? 28. -G&X- 2011. 06. 28. 21:44 Na, mi van, te gyíkarcú, monomániás és paranoid Orbánfóbiás seggfej? Ide toltad az arcod, te proli? Álmodik a nyomor, mi? Méghogy három párt kétharmados többségben. Ugyan már, királylány! Barátkozz meg a gondolattal, te gyíkarcú nyálfröccs, hogy 2014.-ben - háromszor - is a Fidesz fog nyerni, ráadásul 50% + 1 mandátum feletti többséggel. Addig pedig kétharmad van. És tudod, kétharmaddal mindent lehet. Még azt is, hogy végre a dutyiba kerüljön az Őszödi Böszme... A mérnökeink már dolgoznak az ügyön... Kiröhöglek, te puppancs, muffancs, pukkancs... Figyelj csak, pubsi(ka)! Így 'e: Muhahahahha!!! :))))))))))

Halacska 2011.06.30. 04:10:49

39. harunalrasid 2011. 06. 29. 14:31 Mert jehunak, erlauernek és a mártírvédő-navigatornak van ám joga minden olyan embert, aki nem ért velük egyet, (neo)nácinak, (neo)fasisztának (sőt, jehu által már faszistának (!!!) is) és (neo)nyilasnak nevezni, mi? Na, ne röhögtess már, te nyeretlen csataló, mert mindjárt kiszáradnak a légutaim! :)))))

Halacska 2011.06.30. 04:26:18

49. Osszián 2011. 06. 29. 15:44 "Jön még Gyurcsány" Megy még Gyurcsány(i). A böribe. Tölteléknek. Hamarosan... "aki remélhetőleg okult korábbi hibáiból" Gondolod? Naiv vagy. Nem kicsit. De nagoyn... :))))))))) "ami elsősorban az engedékenység volt" Mert? Talán szembe kellett volna mennie a népakarattal? Igaz, sokszor szembe ment azzal. De - szerinted - nyilván nem elégszer... :))))) "és a túlzott őszinteség" Akkor - szerinted - az őszödi rizsa is felesleges volt, pláne annak a nyilvánosságra kerülése is. Vagyis - szerinted - nyugodtan lehet lopni, csalni, hazudni, elkúrni, megszorítani, eladósítani, de annak az okait soha nem kéne tudni... Te több, mint gonosz vagy... Szolgáltassson beléd áramot a Magasságos Úristen! Nagyfeszkóval, viharban, fa alatt!
süti beállítások módosítása