Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Tartüffiád

2011. június 24. - Harun al Rasid

„Azon rendszer, azon kétszínűség, vagy helyesebben mondva képmutatás, mely a népekkel el akar hitetni hihetetleneket, vagy korrektebb kifejezéssel, megcsalni, hogy úgy mondjuk lóvá tenni akarja őket; ha például azt mondják neki: van szabad sajtótok – pedig nem igaz, fölöttetek csak törvény határoz –, és nem úgy van, nem akarjuk szabadságtokat megnyírbálni – és épp az ellenkező történik… az ily eljárás, ezen tartüffiád az, amely végre a legszelídebb vért is mérges anyagokkal fertőzteti meg, és előbb-utóbb kitörésre kényszeríti…”

A legszelídebb vért is… milyen ismerős. Széchenyi írta e sorokat, és komolyan mondom, a mai állapotokra szinte jobban illik a nagy Széchenyi legtöbb mondása, mint a saját társadalmára, amely koránt sem volt annyira tartuffe-i, mint napjaink politizálása. Amikor olyan a közbeszéd, hogy minden másképp van, mint ahogyan eladják, minden kormányzati kifejezésnek más az értelme, és ha igaz, hogy az ilyesmi a legszelídebb vért is mérges anyagokkal fertőzteti meg, akkor ma már – szellemi értelemben – igencsak fertőzött vér kering sokak ereiben. Szeretnék kormányról, kormányzásról írni, de az minálunk nincs. Nem vicc: Magyarországnak nincs rendes, normális, elfogadható kormánya: kormányfő van, olyan valaki, aki egy személyben dönt élet és halál felett, aki kézi vezérléssel irányítja minisztereit – akik senkik és semmik. Megalázható, megzabolázható, harmadrangú szakmai tudással rendelkező, hajbókoló rabszolgák. Azért nem szolgák, mert az pozitív kifejezés lenne rájuk, hiszen rangjuk szerint az ország szolgáiról van szó, jó értelemben véve: a miniszter azt jelenti: szolga, a miniszterelnöknek pedig az lenne a feladata, hogy a fő szolgája legyen a hazának. Jelenleg ez is fordítva van: a mi kormányfőnk meg van győződve, hogy egyedül ő az úr – mindenki más az ő csicskása.Orbán immár teljesen hiteltelen ember.

Lámpással nem találhatnánk egyetlen őszinte mondatot a hülye forradalmazástól az ostoba nenyizésen át a szentkoronás, szentistvános, avítt, dohszagú alkotmányig, amely a társadalom szégyene lesz, annak is pirulnia kell a bornírtságért, a birkatürelemért, aki vétlen a sorozatos szemforgatásban, képmutatásban, a tartüffiádákban. De a legveszélyesebb vizek, amelyeken evezünk, a gazdaságban észlelhetők. Jó, hazudjanak a szentekről, a történelemről (éppen most készülnek átírni fideszesre), hazudjanak a vallásukról, hitükről, a magánéletük makulátlanságáról, mert kit érdekel – na de a gazdasági bajokat, kudarcokat eredményként, sikertörténetként eladni több mint bűn: az hiba.

„Munkaalapú társadalom”, „mindenkinek dolgozni kell”, „a munka menti meg az országot” – ilyen hazug, képmutató szövegeléssel van tele a padlás, amikor száz álláskeresőre jut hat állásajánlat. Kilencvennégy hoppon marad, ha kerékbe töri is magát: de a hatalom munkakerülőnek és élősködőnek kiáltja ki. Lassan omnipotensnek képzeli magát a vezér, már fékjei sincsenek, csak hagymázai, mintha nem is lenne körülötte senki, ő van egyedül az ország bajával, mint a Jóisten az univerzum működtetésével. Ungár Klára már csak jól ismeri, együtt kezdtek a Fideszben, liberális alapon, fiatalon, új erőként, a politikai mocsoktól szűzként és nagy remények alanyaiként. Ezt írja: „Hallgatom éjszaka a televízióban Orbán Viktort. »Konzultálok«, »egyeztetetek«, »döntök«, »végrehajtok«, »megállapodok«, »tárgyalok« stb. Viktor mindent maga csinál. Nem a kormány, nem a parlamenti többség. Őszinte nyilatkozat. Nem tagadja, hogy a távozni készülő orvosokkal ki akarja fizettetni a taníttatásuk költségét, hogy igenis vége lesz a korkedvezményes nyugdíjazásoknak. Persze Viktor a néppel, a választókkal konzultál. Nem engedi, hogy a nép és közé álljon bárki is, mint például a szakszervezetek vagy civil szervezetek.”

És ez még semmi. Azt üzeni a nyugdíjaiktól megfosztott rendvédelmieknek, hogy ad ő majd nekik munkát, ha akarnak dolgozni. Orbán úr, tessék mondani, miért nem a négyszáznyolcvanezer munkanélkülinek tetszik akarni rögvest, egyes szám első személyben munkát adni? De piaci alapút, nem kényszermunkát! Akik tárgyalásról tárgyalásra járnak, akik a munkaügyi központokban reményvesztett arccal toporognak, és már mindent elvállalnának, de nincs semmi, és akik kétségbeesetten böngészik az állásajánlatokat az interneten, és ott sincs semmi.

S akik azt mondják: innen el kell menni. Hányan írják nekem a blogomra, titkon sikoltva a bánattól, mert nem olyan könnyű elmenni, itt hagyni falut, várost, barátokat, családot, öreg szülőt: de a muszáj nagy úr. És aki tud, el is megy, ebben biztosak lehetünk. Orvosok, mérnökök, szakemberek. Az, hogy kellő megbecsültségük nincs, az hagyján, eddig sem volt, na de most még hülyének is nézik őket, fogturizmussal, egyéb marhaságokkal traktálják őket ott, ahol semmilyen perspektíva nincs, és áldatlan állapotok vannak. Külön fideszes beszéd, afféle mz/x, mint hajdanán a Mézga családban. Illetve dehogy, az csak rövidítés volt, de ez a mai fideszes köznyelv olyan, hogy minden állításuk éppen az ellenkezőjét jelenti. Széchenyi ilyesmit is érezhetett, mint egy vátesz, aki ellátott a mai korba. Ám az igazi pofonok nem spirituális okok miatt, nem is a nagy mellény, nem a győztes elmebeteg hencegése miatt, hanem gazdasági okokért jönnek majd. Ott is muszáj hazudni ennek a formációnak, de ez az a síkos talaj, ahol hasra kell esni annak, aki elkendőzi a valóságot. A vezető sok mindent állít, aminek épp az ellenkezője az igaz.

Állítás: „Nem lesznek megszorítások, mert azok nem vezetnek sehová.”

Értelmezés: „Súlyos megszorítások lesznek.”

Az Orbán-kormány konvergenciaprogramja sok olyan tipikus megszorító intézkedést tartalmaz, mint a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány által bevetett egyensúlyjavító megoldások, némelyik kifejezetten annak folytatása (a munkanélkülieknek járó juttatások és a táppénzszabályok szigorítása, a korkedvezményes és rokkantsági nyugdíjrendszer felülvizsgálata, a közösségi közlekedésben a párhuzamosságok megszüntetése, a kedvezmények ritkítása, az államilag támogatott felsőoktatási férőhelyek számának szűkítése, a gyógyszerek támogatásának csökkentése, a gyártói befizetések növelése, az önkormányzati feladatok, hivatalok és önkormányzati finanszírozású intézmények koncentrációja és/vagy integrálása). Ami a megszorítások mértékét illeti, a Széll Kálmán-terv angol nyelvű változata a Bajnai-kormány egyensúlyjavító intézkedéseinek hatását 2009-ben 398 milliárd forintra, 2010-ben és 2011-ben 957, illetve 1024 milliárdra becsüli. Ehhez adódik az a további 550, illetve 902 milliárd forint, amely az Orbán-kormány megszorításai révén javítja az államháztartás szaldóját.

Állítás: „A kormány radikálisan csökkentette az adókat.”

Értelmezés: „A kormány radikálisan átrendezte az adókat.”

Az Orbán-kormány a személyi jövedelemadó és a társasági adó módosításával csaknem 500 milliárd forintos adócsökkentést hajtott végre. Ezzel szemben a bankadóval, a különadókkal és a gyógyszergyártók befizetési kötelezettségének növelésével 400 milliárd forint többletterhet vetett ki.

Állítás: „A bérből és fizetésből élők az adóváltozások miatt az idén nem járhatnak rosszabbul, mint tavaly.”

Értelmezés: „Az alacsony keresetek vásárlóereje csökken.”

Állítás: „Január 1-jével a nyugdíjak 3,8 százalékkal emelkedtek, ez meghaladta az inflációt.”

Értelmezés: „A nyugdíjak egyelőre nem követik az inflációt.”

A januártól áprilisig terjedő időszakban a fogyasztói árak 4,3 százalékkal haladták meg az előző évit. Múlt héten megjelent prognózisában az OECD az év egészére 4 százalékot vár, ha teljesül, a nyugdíjak veszítenek értékükből.

Állítás: „A kormány megvédte a nyugdíjakat.

Értelmezés: A kormány elvette a fiatalabb korosztályok nyugdíjcélú megtakarításait.”

A korábban a magánpénztárakba irányított járulékok 360 milliárd forinttal növelik a Nyugdíjbiztosítási Alap bevételeit, amelyhez a pénztári vagyon likvidálása után további 343 milliárd forint adódik. A jövőben esedékes kifizetések rapid elköltése a mostani nyugdíjakra és más célokra – mint azt a konvergenciaprogram is elismeri – „a hosszú távú állami nyugdíjkiadások növelése irányába hatnak”.

Állítás:” A magán-nyugdíjpénztári vagyonból a kormány semmilyen folyó kiadást nem fog finanszírozni.”

Értelmezés: „A pénztári vagyon nagy része folyó kiadásokra megy el.”

Állítás: „A kormány a Mol-részvényeket az IMF által nyújtott hitelből vásárolta vissza, az ügylettel az államadósság nem nőtt.”

Értelmezés: „Csökkentek a devizatartalékok.”

Orbán Viktor idén januárban a Dow Jones hírügynökségnek és a The Wall Street Journalnak adott interjúban azt ígérte, Magyarország az IMF-től lehívott, fel nem használt hitelből (ami április végén 3,2-3,3 milliárd euró volt) az államadósságot fogja csökkenteni. Ha ebből a kormány csaknem 2 milliárd eurót a Mol-részvényekre költ el, a hitel visszafizetéséhez új kölcsönt kell felvennie.”

Folytassuk? A végtelenségig folytathatnánk, de minek, amikor lassan mindenki kezdi már felismerni a Fidesz kommunikációjának igaz természetét. Azt, hogy mit jelent valójában fideszül, hogy „megvédjük a nyugdíjakat”, hogy „mindenkinek dolgozni kell”, hogy „életerős emberek nem lehetnek nyugdíjban, hogy „visszahoztuk a szakadék széléről a magyar gazdaságot”, hogy „igazságosabbá tettük az egy kulcsos adóval a magyar emberek adózását”, ja, és „megvédjük a devizahiteleseket” is. Mármint azokat, akik eddig se voltak bajban és fizetni tudtak. Vagy azokat sem, mert itt már semmit sem lehet tudni, mert valószínűleg nem a józan ész dominál, csak még azt nem tudjuk, mi.

Szabadságharcot vívunk boldog-boldogtalannal. Harcolunk, fakarddal, a bánat tudja kivel, kikkel, minden arra járóval, létező tényezőkkel és elvont fogalmakkal. Most éppen háborúban állunk a saját államadósságunkkal például, úgy, hogy növeljük azt szakadatlanul. (Mol-részvények, potom 500 milliárdért. Mert az sincs ám ingyért…) Közben gyerekes hencegéseket hallunk, az ember szeretné, ha csak annyi lenne, hogy megcsóválja a fejét, na de ez nálunk vérre megy. Büdzsére, hogy valaki szándékosan félre ne értse.

„Orbán Viktor évértékelője folytatta a sikerpropagandát, azzal a lényeges különbséggel, hogy a kormányfő bölcs óvatossággal szinte teljesen mellőzte a konkrét tényeket, nem úgy viszont a rá jellemző nagy ívű megállapításokat. Magyarország harcban áll, mondta, és ez adta meg beszédének az alaphangját. Szerinte a gazdaságban óriási eredményeket értünk el, de miniszterével ellentétben sem ezt, sem pedig a gazdasági fordulatot bizonyító tényeket nem részletezte, hanem inkább jövő időben beszélt, mintha az újabb ígéretek az eddigi munka sikerét igazolnák. A kívülről érkező kritikákat elintézte azzal, hogy »ez nem a ti dolgotok«, mi jobban tudjuk, mit kell csinálnunk. Bizonyítékként azt hozta fel, hogy »egyre többen irigyelnek minket«, de hogy kik és vajon miért, azt homályban hagyta.” (Lengyel László, HVG)

A tények röviden: ma a munkanélküliségi ráta az Antall-kormány idején regisztrált mértékre hasonlít, a termelékenység nem nő, csak valami keveset az export (ez viszont a kormánytól merőben független tényező). Az adóbevételek semmire sem lennének elegek, ha nem lenne a sarc és a hatalmas lopott pénz. Beruházó nem jön, a gazdaság stagnál. Európában Orbán kelletlenül megtűrt személy, az USA elnöke egy kézfogásra se méltatná, hogy mindenki tudja: hazudik a kezdetektől és autokrata hatalmat épít, nagyratörő álmokat dédelget, de mire fel? Jelen sorok írója csak annyit mondana erről: majd felébred, ha a bilibe lóg a keze. Máshogyan állt hozzá az indokolatlan, gyerekes nagyratörő álmokhoz hajdanán Bethlen Gábor, ahogy kifejezte 1610 körül az akkori erdélyi fejedelemnek, Báthory Gábornak, akit már csak származása, de tehetsége, férfiszépsége és hatalmas testi ereje, alapvető emberi őszintesége miatt sem próbálok hasonlítani ehhez a mi parvenünkhöz, ám a mondatok mégis ide kívánkoznak: „…mert ezen kisded országocskának tudnia kell magáról, hogy szűkek a határai: igaz, való, hogy kincsekkel rakott ország, de mennél aranyosabb a kapca, annál jobban szorít, ha kicsi a saru… Okosan kell lépjen, aki viselje, mert avagy a saru megyen szerte, avagy a láb nyomorodik el…” A mi mostani vezéregyéniségeink olyan aranyos kapcát hordanak, hogy abban a mi lábunk nyomorodik el.

Lengyel László közgazdász, politológus rendkívül negatívan ítéli meg az elmúlt egy évet, viszont lát valami pozitívumot is: „Talpra álltak azok a civil, érdekvédő csoportok, amelyek a nyolcvanas évek óta hallgatásba burkolóztak. A fiatalok a szabadság és az autonómia irányába fordultak. Gondolniuk kell a jövőre, arra, hogy nem véd meg senki, nincs fogódzóm, nincs senki, akitől legalább tanácsot kérhetek. Emberi létkérdések vetődnek fel. Mozdíthatatlan tekintélyek dőltek halomra. Kiderült, hogy ha valaki akadémikus, nemhogy ki lehet rúgni, meg is lehet alázni. Ha valaki miniszter, börtönnel fenyegethetik. Az előadásaimon megkülönböztethetetlen, hogy a hallgatóság zöme kire szavazott. Nyilván a Fideszre. De ezt nem lehet észrevenni, a szövegből már nem derül ki. Csak düh, sértettség, keserűség érzékelhető. A nyolcvanas évek végén vagyunk. És elmúlt egy év.” (HVG)

Hány év múlik még el? Móricz után Mikszáthot idézem: „A magyar ember szereti keresni az igazságot. De nem szereti megtalálni. És ha megtalálja, mindjárt beleun: ejnye, de kellemetlen pofája van…”

Az ám, kellemetlen.

Ennél csak a képmutatás, az örökös hazudozás és a szemfényvesztés a kellemetlenebb.

A tartüffiád.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr418309340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

204326 2011.06.24. 19:36:13

S akik azt mondják: innen el kell menni. Hányan írják nekem a blogomra, titkon sikoltva a bánattól..... Ühüm Akkor menjenek Volt ismerősömmel közös cégünk én természetesen nem csináltam semmit csak pénzzel száltam be a barátom vitt mindent, aztán osztottuk a lovét egymás közt Na ott dolgoztak srácok egyébként tök rendes faszik állandóan a pénzért reklamáltak Na egykettő kiment doslandba ott melóznak 1300 euróért a gebedésig érted a gebedésig hogy taknyuk nyáluk folyik annyit ,annyit hogy odáig el nem tudták képzelni hogy van ennyi munka aztán abból kell fedezniük lakást rezsit mindent maguknak Hogy valami pénzük maradjon egy patkányjuk szerű helyen laknak levesporból főzött levesen élnek Úgyhogy bátran ajánlom a blogon sikoltózóknak egy kis kiruccanást Csak tessék csak tessék

163107 2011.06.24. 19:40:07

Rapti, bocs, de most veszem észbe, hogy ez nem a saját blogom, és nem is tudok bemenni a bétába, hogy spamre tegyek valakit. Hát persze, hogy azért tudott idejönni... Na ez téged ne zavarjon, öreg harcos - de ez az ellenszék, nem az ossz jegyezte erről is arról is.

163107 2011.06.24. 19:44:56

Én ennél vidámabb és jövedelmezőbb eseteket tudok. Ha valakinek rendes munkája van itthon ma, akkor jobb, ha meggondolja. De az ilyen melóknál, amikről írsz, általában biztosítanak rendes lakást. Azt aláírom, hogy csak úgy éri meg - úgy viszont igen.Mert kosztra Németo-ban sem kell többet költeni, a sör pedig nagyon olcsó. Én egyébként még senkinek sem ajánlottam. Kibírjuk ezt a pár évet - vagy kevesebbet, amíg ezek teljesen bedőlnek, bár igaz.addigra kő kövön nem marad.

12635 2011.06.24. 21:13:22

Ossián, ha Moliere fösvényére gondolok, itt nem csak az egyesek harácsolása, irigysége, a puszta fösvénység a baj, hanem a kettesek teljes letaszítása és lenézése, megsemmisítése a cél... Kimi, ezt írod "én természetesen nem csináltam semmit csak pénzzel száltam be a barátom vitt mindent," - tudod, ha ezt tudod tenni, akkor örülj ennek és becsüld is meg a helyzetet, és ne feledkezz el az emberségről, van Benned és képes is vagy olykor megmutatni...

163107 2011.06.24. 21:24:48

Szia Gordius. Most olvasom, hogy hogy hencegett és dicsérte saját magát a dicső kormányfőnk a soros elnökség leköszönésekor. Ez hülyének néz mindenki, nem csak minket, azt hiszi, hogy nem tudnak mindent a mi gazdaságunkról. Meg lehet a véleményük a többieknek, meg Barrosónak a kínos jelenet után. Eztán a köszönését se fogadják...

204326 2011.06.24. 21:28:42

12. gordius 2011. 06. 24. 21:13 Én a pénzemet ha teszem valahova csak ismerőshöz teszem Olyan barátaimhoz akikkel óvodás korunk óta barátok vagyunk akikra nem csak a pénzemet bíznám hanem vakon látatlanban az életemet is A világon a legnagyobb kincs nem a tudás nem az információ nem a pénz hanem a bizalom

163239 2011.06.24. 21:34:52

Osszián, nolatlant, kimit, figyelemeet - most utáltuk ki FSP-nél, telerondították az oldalt, látom most itt vannak Nálad. Ne hagyd, hogy bárki szóba álljon velük, menjenek Isten hírével! Most olvaslak...

163107 2011.06.24. 21:40:33

La liberté, ez egy közös blog, nolatlan (verecke) nálam, a sajátomon spamen van. Kimitake még nem írt nálam olyat sosem, ami miatt törölném. verecke leginkább fsp-nél szeret terelni, nálam ez nem megy, szigorú szabályaim vannak.

163239 2011.06.24. 21:54:02

Kedves Osszián, ehhez nincs mit hozzátenni. +++++

163107 2011.06.24. 21:56:43

17. Vereckéhez, vagy a cikkhez...:-))) Vágom no, és kösz.

13438 2011.06.24. 22:06:34

Kedves Osszián, remek helyzetleírás, minden szavával egyetértek. Sajnos, nem látni a végét, pedig jó volna. Elméleti lehetőségek: 1. 2014-ben leváltjuk. Lehetetlen. Törvényes módon már nem szabadulunk meg tőle, ezen fáradozik a teljes jogászapparátusával. Sikerrel. 2. Elsöpri a népi forradalom. Lehetetlen. Mint tudjuk, és látjuk is, ez a mienk nem olyan forradalmi nép, nagyon nem az. Amúgy a forradalomhoz mindenekelőtt forradalmi helyzet kell - ehelyett még mindig milliónyian helyeselnek ennek a kóklerkedésnek. 3. Személyében kínossá válik, és az őt pénzelő néhány rémes, és közismert "magyartőkés", a rezsim és saját kiváltságai fennmaradása érdekében eltávolítja a hatalomból. Ahogyan a római császárkorban a pretoriánusok tették: az egyik felük kikiáltja az új császárt, a másik felük felkoncolja a régit. Pretoriánusok már vannak 12 milliárdért. (A felkoncolás persze nem szó szerint értendő, végülis megteszi egy gumiszoba, benne vízipisztoly, műanyagkard: lehet háborúzni, hadban állni mindenkivel, egészen a falig. 4. A körülmények és a Hende nevű tevékenysége ellenére, mégiscsak akad egy bátor tábornok, és némi telefonálgatás után, pár óta alatt megpuccsolja ezt az eszementet. Szerintem ez volna a legpraktikusabb megoldás, ha a szükséges őrizetbevételek simán mennek, még erőszak sincs. (Nem kedvelem ugyanis a rebelliót, amikor mindenféle indulattal fűtött bosszúállóké az utca, és ott bizony, ilyenkor nagyon csúnya dolgok is megtörténhetnek. Inkább ne.) Az új forradalmi kormánynak két rendelkezést kell hoznia haladéktalanul: deklarálni a forradalom győzelmét, egyben a közjogi állapotok visszaállítását a tavaly április választások előttre - ezzel egy tollvonással eltörölni, en bloc, az Orbán rezsimet, minden intézkedésével együtt -, majd közölni, hogy 6 hónap múlva választások lesznek, amelyen az ismert (már fertőzött) pártoknak és ismert tagjainak tilos indulni. Persze egyik pontomra sincsen semmilyen reális esély, de Isten bizony jól esett átgondolni - gondolom a Bretschneider titkosrendőrnek is a TEK-nél, aki ezt olvassa. Gyengébbek kedvéért az igazi Bretschneider a jó Svejket és Palivec kocsmárost vitte el a prágai Kehelyből felségsértésért, mert egyetértettek abban, hogy Őfelsége képét leszarták a legyek. Ha engem, mint bottal járó rokinyuggert visznek, ezért a szövegért, államellenes öszeesküvésért, na, az éppen olyan lesz. Olyan röhejes.

163239 2011.06.24. 22:10:16

Széchenyi mondásai valóban annyira jellemzőek a mai korra, hogy azon gondolkodom éppen, nem lehet, hogy mi már a múltban vagyunk? Fénysebességgel száguldunk tovább, a még sötétebb múltba...

72881 2011.06.24. 22:12:21

Újabb gyöngyszem Orbántól az eu csúcson. Orvost nem hívtak hozzá. "Magyarország az elmúlt években arról volt híres, hogy mi omlottunk először össze pénzügyileg, megelőzve a görögöket, meghamisítottuk a gazdasági adatokat, és orránál fogva vezettük a nemzetközi közvéleményt, az államadósságunkat az égbe lőttük föl, és a pénzügyi egyensúlytalanságunk párját ritkítóan tragikusan nézett ki" - fogalmazott. Ma viszont szerinte azt lehet mondani, hogy "Magyarország hozzájárul az európai gazdaság sikereihez, transzparens, kiszámítható és stabil". A mostani kormány nagy erőfeszítéseket tesz az eladósodás leküzdése érdekében - hangsúlyozta, emlékeztetve, hogy csak a múlt héten négy százalékkal, 77 százalékra csökkent az államadósság. "Minden okunk megvan arra, hogy úgy tekintsük, visszanyertük a tekintélyünket és az elismertségünket, amely egy nemzet önbecsüléséhez mindig szükséges" Pont arra készülnek, hogy lenyúlt pénzekkel meghamisítsák az idei valós költségvetést.

204112 2011.06.24. 22:16:30

Egy ismerősöm fia Hollandiában dolgozott fél évig. Normál nyolc órában. Szervezett munkaközvetítés révén jutott ki, egy házat bérelt a cég a külföldiek számára, ezért fizetniük kellett az alkalmazottaknak. Miután többen laktak a sokszobás házban, a költségek megosztásával olcsóbban jöttek ki, mintha itthon szociális bérlakásban élnének. A rezsi, koszt annyit vitt el havonta, hogy a félretett pénzből a haza jövetele után felújították a lakást, bevásároltak, és elégedetten körbe néztek, hogy így is lehet élni. Idén tavasszal a fiú értesítést kapott a holland cégtől, hogy az adóvisszatérítés átutalásához töltse ki a szükséges nyomtatványokat, melyeket természetesen mellékeltek. Ja, és kapott egy külön levélkét, hogy a válság elmúltával, várják vissza, ha az érdek kölcsönös. Azt hiszem, ez nyugat.

12635 2011.06.24. 22:18:53

14-re Kimi ezt jól mondod, én is így gondolom. Ezért írtam, hogy ez bizony megbecsülendő.

204112 2011.06.24. 22:19:50

La liberté, szia, ne izgass, érdekel az időutazás!

163107 2011.06.24. 22:20:57

Keves Jó Gábor, nagyra értékelem a véleményét, és nagyon örülök, hogy idelátogatott. Ez a blog közös, van egy másik , saját blogom, az Erről is arról is - oda is szeretettel várom alkalomadtán. Azt tudom mondani, hogy az első két pontot én sem tartom valószínűnek, de már a harmadikat inkább. A többiről én is "álmodozom", latolgatom a lehetőségeket. Mivel sík elmebeteg a vezető, és ezt, ha korábban nem is, de ma nyilván észrevették az EU csúcson, lehetetlen, hogy több cikluson át megmaradhassanak. Hogy s mint nem tudom előre, de csúfos bukás lesz a részük. A Svejket kívülről tudom, a bornírtság, az ostobaság (nem a főhősé!) bizony visszaköszön. Nekem Marek önkéntes halhatatlan mondása jutott eszembe, éppen ma "hencegésnek gyász az ára". üdvözlettel: osszián

163107 2011.06.24. 22:22:16

"Fénysebességgel száguldunk tovább, a még sötétebb múltba." Nagyon pontos, La liberté...

163107 2011.06.24. 22:23:52

Sorel, hajmeresztő, valóban. Írtam is a topikra: "...talán normális dolog, amit Orbán csinál? Meg kehet a véleményük, az biztos. Ez a viselkedés gyerekes és nevetséges: kutattam az emlékezetemben, hogy ki csinált ilyet, hát senki, még Kádárék se, esetleg Rákosiék, na de nem Európában.(Felső határ a csillagos ég, vas és acél országa stb). Ez az ostoba hencegés és öndicséret (de mire?), nem szokás sem a környező ország vezetői részéről, de még a nagyhatalmak részéről sem. Gondolom a kínos jelenetek után megkönnyebbültek, és gondolom beválik, amit a szlovén ormányfő mondott: elszigetelik ezt a szájhőst és júl. 1-től senki nem áll vele szóba."

163107 2011.06.24. 22:28:26

Üdv itt, Nyírfa! Az én rokonságomban is ilyenek a tapasztalatok: igen sok pénzt megspóroltak, és rendesen étkeztek, rendes lakásban. A meló az kemény volt. De a kapitalistánál már idehaza se megy a lazsálás - negyedannyi pénzért, mert kiirugják a fószert.

204112 2011.06.24. 22:32:52

JoGabor, az egyetértés is államellenes összeesküvésnek számít? Gondolom, igen. Hát, akkor vagyunk itt egy páran. :-)

163107 2011.06.24. 22:37:56

Nyírfa, ellenségek vagyunk. A főnök úgyis folyton ellenségeket keres, harcol, háborúzik, hát hadd örüljön.

204112 2011.06.24. 22:39:45

Valahol végtelenül szomorú ám, hogy arra várunk, kintről szigeteljék már el a mi miniszterelnökünket. Mintha itthon nem lenne épelméjű, felelősen gondolkodó politikus, egy szál sem. De, nem is kell, hogy politikus legyen. Elég, ha abban a pozícióban van, ahonnan szólni és tenni lehet.

163239 2011.06.24. 22:45:01

24. Nyírfa Szia Nyírfa, ez az időutazás sem izgalmas, sem kellemes, Te is jól tudod. Mi jöhet még? Hát azt nem mondhatjuk, hogy unalmas az életünk, csak várjuk a holnapot, hogy vajon milyen újabb meglepetés ér bennünket OV igen gazdag ötlettárából.

163107 2011.06.24. 22:46:37

Az a tragikus, hogy a körülötte lévők (pedig biztosan látják, hogy óriási baj van a fejével), és a frakció, meg a rengeteg polg.mester, stb. nem az ország javát nézik, hanem adják alá a lovat. A gazdaság óhatatlanul összeomlik, ez biztos, már most vannak jelek a lopott pénzek és sarcok ellenére. Ezt O. nem érti az istennek se, és köti az ebet a karóhoz, és a bessz árnyékában össze-vissza henceg mint egy hülyegyerek. A normális fideszeseknek (de nincs) kellene eltávolítani valahogy, mert miatta van a córesz, és az ő örült ötleteit kell végrehajtani minden áron.

204112 2011.06.24. 23:34:02

Igen, ez az egyik lehetőség, elvileg, hogy a Fidesz belső ellenzéke a magukra nézve is kisebbik rosszat választva, megbuktatja. Lehet, hogy ez az ellenzék ma még számunkra ismeretlen nevű embereket takar. Lehet, hogy a normális fideszesek nem is akarnak előtérbe kerülve kompromittálódni.

163239 2011.06.24. 23:35:38

Igen, csakhogy mind a saját pecsenyéjét sütögeti, és a velejéig gonosz, Navracsics, Lázár, Rogán, Kósa... mondj egyet, akire számítani lehet, mert én nem tudok.... Talán akadnak olyanok is, akik nem gonoszok, csak egyszerűen tehetetlenek és féltik a saját bőrüket, ilyen lehet mondjuk: Szócska, Rétvári, túl sokat nem is tudok felsorolni .Mindegy, sokra nem megyünk velük. Jó éjszakát!

163107 2011.06.24. 23:39:02

Pozícióba nemigen került tisztességes fideszes. Csicska mind, orbán talpnyalója. Én azt hiszem, összeadódnak majd a dolgok, és az robbant ki valamit. A külföldi nyomás, a belső nyomor, a sok jogtalanság és egyebek miatt egyszer kidől a liszt. Ne feledjétek, semmi se tart örökké. Hát még, ami ennyire botrányosan rossz.

163107 2011.06.24. 23:40:12

Egyezik a véleményünk, La liberté. Neked is jó éjszakát!

204112 2011.06.24. 23:41:08

Horthy-átérzés már van, La liberté, valóban nem kellemes, és remélem, ennél tovább nem tart O. V. utazása sem az időben, sem a politikában. Ma hallottam a Híradóban, hogy több iskolában megszüntetik a szerződéseket, hogy nyárra ne kelljen fizetést adni. Aztán szeptembertől újra kötik az arra alkalmasakkal, határozott időre. Volt már rá példa, hogy pedagógusnak lenni csaknem egyenlő volt az éhezéssel.

Wash Wash 2011.06.24. 23:45:18

Feleslegesen bő lére, rétestésztásan nyúlósra, ostobán semmitmondóra cúgolt, szánalmas Orbánozás, Fideszezés, a totál hullarészegre és seggszarosan húgyfoltosra bukott, hülye, eszelős, pánostoba és neoidióta ballibsi oldal egyetlen, monoton, kataton, monomán és paranoid megnyilvánulása, ballibsi vergődés az olajos padlón. A talajt és támogatottságot, szavazótábort valamint hitelességet vesztett ballibsi oldal toroknyákos, takonycuppás, vért okádó hörgése, vergődése, haldoklása a saját fekáliájában. Versenyképes alternatíva, program, párt, vezető? Ugyan már... Arra a ballibsi oldal nem tart igényt, noch dazu imoptens is rá. 2014-ben ismét bukni fognak. Abban az évben háromszor is, de akkor már örökre... És akkor végre béke és nyugalom lesz Magyarországon. Politikai értelemben végleg lenullázzuk a balliibsi oldalt. Úgy legyen!

204112 2011.06.24. 23:49:49

Osszi, amit JoGabor említett az egyik verzióként: tábornok, néhány órás telefon, puccs. Van benne ráció. Csak ne kezdjenek épülni a munkatáborok. Osszi, ez rémálom. A hazám nem süllyedhet ilyen mélyre. Olvastad, amit Maiman belinkelt? A közmunkákra kiírt pályázási feltételek. Olyan komolytalan! Mintha akarnák is meg nem is. És, mi mindenben egyeztek meg most Kínával?

12635 2011.06.24. 23:52:19

Ossián, nem furcsa, hogy a körülötte lévő állítólag normálisok eltűrnek minden elképesztő ötletet, sőt segítenek magyarázni, megvalósítani... nem lehet, hogy arra készülnek, ha neki tényleg menni kell, fehér szobába, akkor valaki már készen is áll átvenni a stafétabotot, ezért a csend és az egyetértés körülötte... azért a munkatáborokra, munkaszolgálatra hajazó teljesen hitleri ötletek már nagyon durvák...(így készültek a háborúra készülő Németországban az utak, az olyan hadiutak, amik a csapatok mozgatását és azok utánpótlását biztosították. később)...oké nálunk stadion lesz, meg nagy beruházások, de a módszer félelmetesen ugyanaz....ezt azért normális jogászembereknek (ugye a fél kormány az) nem kellene szó nélkül hagyni... valahol olvastam, hogy pl. ha a Debrecenben épülő stadionhoz Budapestről rendelnének közmunkásokat, akkor egy napon egy oda vissza út 8.500,-Ft vonatköltség, ha meg ott aludhatnak, sátor lesz, vagy barak, és majd csajkával állnak sorba kajáért? ...és mindezt 30.000 forintnyi összegért? Azért ezt normális ésszel szó nélkül hagyni...HÁÁÁT...

204112 2011.06.24. 23:52:31

Te szegény Gubka, kiengedtek? Nem változtál. Mondjuk, ez nem jó hír. Rád nézve.

Wash Wash 2011.06.24. 23:53:43

5. értelmiségi 2011. 06. 24. 19:19 Ja, de azok mind csak a ti fejetekben. A tiédben is. De nem a miénkben. Te szánalmas értelmetlenségi díszhazudozó. Nagy marha vagy, pubi... 17. la liberté 2011. 06. 24. 21:54 Te egy szánalmas seggnynaló vagy. A másik feled az evalajos... Ti ketten egykutyák vagytok.

204112 2011.06.24. 23:58:04

Gordi, tegnap ilyen borzalmak jutottak eszembe, hogy mehetnek az asszonyok is,mert varrni ikell az egyen munkaruhát, mehetnek a kertészek, hogy megtermeljék a tábor számára a zöldséget, és még mutogatni is lehet a ZÖLD Tábort. Ki van zárva, hogy ilyen világot még egyszer megengedjünk.

Wash Wash 2011.06.25. 00:04:53

Ballibsi oldalról monoton megy az üres pofázás, a húgylanygymeleg. monomán és paranoid Orbánozás, Fideszezés. De mi az alternatíva, ami - akár - többséget is hozhat? A Feri? A Feri? A Trükkös Feri? Aki fütyül a történelemre? Aki naponta újabb trükkökkel teli észosztásokkal csap az mszp fenekére? Na, ne röhögtessétek már ki még jobban magatokat! Az mszp és a szocialista tetem oszlóban van...

163107 2011.06.25. 00:05:41

9. Wash Wash (látogató) 2011. 06. 24. 23:45 Kedvenc elmebetegem, innen nem tudlak kilőni, spamre tenni, mert ez az oldal közös. De egyre romlik az állapotod, azt látom. Nem húzzák ki ezek 2014-ig, erre fgadást kötök, ne is reménykedj. Most sem a az ellenzék miatt nincs nyugalom, hanem a vezetőd állandó harci indulata miatt. ameddig marad, itt nyugalom nem lesz.

163107 2011.06.25. 00:07:05

43. Mindenesetre, elmebetegem, ha a kommentelőimet sértegeted, innen is repülsz!

163107 2011.06.25. 00:08:20

45. Hol látod leírva a Feri (Gyurcsány) nevét, te hülye?

163107 2011.06.25. 00:11:46

Nírfa. Csak ne kezdjenek épülni a munkatáborok. Osszi, ez rémálom. A hazám nem süllyedhet ilyen mélyre. Olvastad, amit Maiman belinkelt? A közmunkákra kiírt pályázási feltételek. Olyan komolytalan! Mintha akarnák is meg nem is." Elkezdik, de befuccsolnak vele. Ez biztos, mindenki azt mondja, akivel beszéltem, még fideszesek is. Lehetetlen megvalósítani: sokkal többe kerül, mint a vezér paralitikus agyában felmerül, nem lehet hatékony, emellett meg azért a nevetséges bérért nem mennek el a népek, inkább fellázadnak. Éhséglázadás, na az várható.

163107 2011.06.25. 00:13:39

Nyírfa, a Wash wash nem a gubka, ámbár az is megjelent ma Gézánál. Vége a mediterrán elvonókúrának...-)))

163107 2011.06.25. 00:17:03

1. gordius 2011. 06. 24. 23:52 Lehet, főleg a ravaszabbja. Lázár meg Rogán tuti, hogy arra játszik, de Kósa is. az első kettő pont olyan ellenszenves, mint a főnöke, nem elmebajosak ugyan, de 100-szor genyábbak, gátlástalan mindenre kapható férgek. Cseberből vederbe...

204112 2011.06.25. 00:39:15

Ha Rogánra nézek, nagyon könnyű egy SS-tisztet látni benne. Na, jó, nem festem a falra. Elköszönök, jó éjszakát.

Wash Wash 2011.06.25. 00:41:14

Még mindig nem mondtátok meg, hogy mi az alternatíva? Van most az mszp-n kívül nagyobb olyan párt, ami nem csupán az eddig az mszp-nek aláfeküdt ballibsiket, de a Fidesz táborát is elszívná? Tehát, akkor mi az alternatíva? A helyes megfejtéseket legkésőbb 2014-ben kell az urnákba dobni. És addig mi lesz? Marad a monomán és paranoid Orbánozás? De, hisezn akkor tuti fix, hogy egyáltalán nem lesz alternatíva... Nem baj. De ti csak élvezkedjetek! Aztán ne nagyon csodálkozzatok, ha 2014-ben is a Fidesz fog nyerni! Ha addig valami csodaszámba menő csoda történik, akkor újra kétharmaddal, ha nem, akkor pedig az 50% + 1 szavazat és a kétharmad közötti többséggel. Az pedig bőven elég a kiegyensúlyozott, nyugodt kormányzáshoz. Igaz, anno a Feri is ellavírozott kisebbségben. De amikor éppen szavazni kellett, akkor az szdsz feküdt alá. Ne akarjátok már, hogy a Jobbik legyen a Fidesz kisegítője! Ennyire azért ne legyetek már önsorsrontók! Mint ahogyan azt már wesz is többször megmondta...

163107 2011.06.25. 00:47:10

Kedvenc elmebetegem, akkor is jössz ide kommentelni, ha nekem lesz igazam, és már jóval korábban belebukik ez a maffia a gazdasági ellehetetlenülésbe? Most mindenféle sarcolt és lopott pénzek mellett is 2-300 milliárdokkal úszik a költségvetés, most vallotta be Matolcsy. Lopott pénz nélkül bedől az egész. Buknak, akkor mondhatsz itt gyászbeszédet, megengedem. Na szia, jóccakát.

204326 2011.06.25. 01:43:16

Ajánlok én neked egy írást olvasd figyelmesen Ez lesz http://nol.hu/lap/hetvege/20110625-kaszarnyakapitalizmus Ez lesz mert nem lehet másként Azért mert többet soha de soha az állapot ami 2008 előtt volt az a jóléti -fogyasztási szisztéma az az életforma nem fog visszatérni Ami ma folyik ma történik a világon az nem gonoszságból történik hanem azért mert az egyre szűkülő anyagi források egész más társadalmi munkamegosztást követelnek Ha nem ez lenne ami cikkben szerepel nem egy szigorú drill egy fegyelem akkor az emberi társadalom felbomlana a világ a totális káoszba hullana a Mad Max filmek kora jönne el Persze ti majd nem hisztek nekem azt várjátok hogy majd az Orbán eltűnik akkor vége a lidércnyomásnak Nem nem lesz vége akkor sem és aki erre az uj világra nem készül rá annak nagyon nagyon keserves lesz az élete

204326 2011.06.25. 01:43:16

Ajánlok én neked egy írást olvasd figyelmesen Ez lesz http://nol.hu/lap/hetvege/20110625-kaszarnyakapitalizmus Ez lesz mert nem lehet másként Azért mert többet soha de soha az állapot ami 2008 előtt volt az a jóléti -fogyasztási szisztéma az az életforma nem fog visszatérni Ami ma folyik ma történik a világon az nem gonoszságból történik hanem azért mert az egyre szűkülő anyagi források egész más társadalmi munkamegosztást követelnek Ha nem ez lenne ami cikkben szerepel nem egy szigorú drill egy fegyelem akkor az emberi társadalom felbomlana a világ a totális káoszba hullana a Mad Max filmek kora jönne el Persze ti majd nem hisztek nekem azt várjátok hogy majd az Orbán eltűnik akkor vége a lidércnyomásnak Nem nem lesz vége akkor sem és aki erre az uj világra nem készül rá annak nagyon nagyon keserves lesz az élete

14055 2011.06.25. 09:00:02

Osszian, sok mindenben egyetértek veled, de van olyan is amiben Orbánnal: mindenkinek dolgozni kell.-az hogy nem egészen úgy, ahogy ők próbálják, az egy másik kérdés- Állásajánlat meg annyi van, amennyi, munka viszont, amit el kellene valakinek végezni, rengeteg, nem is vagyunk rá talán elegen. Pl ha ezerrel nekiesnének a "közmunkások" hogy akol csak lehet, kinyerni a földből a geotermikus energiát, és kiváltani vele a méregdrágán vett olajat, állami gazdaságokat hozni létre a parlagon heverő földeken és ellátni az ott termelttel az állami és önkormányzati intézményeket, közben visszaépíteni a feldolgozó üzemeket, melyeket az előző években porig romboltak, pár év múlva már nem nagyon fájna a fejünk..

163107 2011.06.25. 09:26:19

Miaima, mindent meg lehet oldani törvényes keretek között, és úgy, hogy nem aláznak meg tömegegeket, nem csapnak be tömegeket, nem verik át kkora mértékben a választót, mint ezek. 2005-ban Gyurcsányék ,megmondták, hogy reformok kellenek, az államháztartási kiadásokat radikálisan szkíteni kell, és egyébként is sokmindent át kell csoportosítani, ami vidzi a pénzt és nem hozza, mert az államot működtetni kelle. Mit tett erre a fidesz, nem emlékszel? Hogy tett keresztbe a tervezett intézkedéseknek (most jól jönne az eü- reform), és mi volt a retotika? Hgy nem kellenek megszorítások, "nem hagyjuk! nem engedjük!, népszavazás, tüntetések és Orbán szakadatlanul a hazugságokról beszélt. Hát miért lett kétharmad, mit gondolsz? Mert elhitték, hogy egycsapásra megoldanak mindent, hogy tényleg lesz munkahely, hogy jobb lesz minden, mert jobban fognak kormányozni. Sokkal rosszabbul kormányoztak és sokkal rosszabb helyzetben van a büdzsé (hiába henceg O.V. Brüsszelben és bárhol), mert a lopott pénz ellenére is már most bajok vannak a költségvetéssel. Átvertek minden réteget, kivéve a gazdagokat (1 kulcsos adó), iszonyatosan hazudtak a választások előtt, és még jobban utána, és pontosan az ellenkezőjét csinálják, mint amit igértek. Na már most: ha ez ellen fellázadnak az emberek, akkor azt le lehet verni a fegyveres erők segítségével, de ha azok is opponensek immár, akkor ki védi meg őket???

163107 2011.06.25. 09:37:14

"Pl ha ezerrel nekiesnének a "közmunkások" hogy akol csak lehet, kinyerni a földből a geotermikus energiát, és kiváltani vele a méregdrágán vett olajat, állami gazdaságokat hozni létre a parlagon heverő földeken és ellátni az ott termelttel az állami és önkormányzati intézményeket, közben visszaépíteni a feldolgozó üzemeket, melyeket az előző években porig romboltak, pár év múlva már nem nagyon fájna a fejünk.." Vagyis miben értesz egyet Orbánnal, Zsuzsa??? Mert, ha ilyen értelmes dologra menne el a munkások energiája, rendes körülmények között (ezalatt nem munka vagy ellátási körülményt értek, hanem anyagit), nem írnék egy sort sem a témáról. Értelmes célokért értelmes munkára fogni a tömegeket, rendesen megfizetve, ahogy a nehéz fizikai munkát szokás. Ezt még Rákosiék is így csinálták, Kádárék és, de még az olasz fasiszták is. Amit ezek kigondoltak, az a csauseszkui kényszermunka, 500 kilométeres csatornák kiásására, gigaépítkezésekre hajtani az embereket, gyakorlatilag fizetés nélkül. Zsuzsa, te közgazdász vagy: hát primítív eszközökkel sok embernek földet kitermelni, a mai világban, nem lesz-e még éhbér mellett is gazdaságtalan??? Egy markológép sok tonnát felmarkol egyszerre: egy ember a talicskájával eltol 60 kiló földet... nem beszélve az ásóról a 21 sz-ban. És a költségvetés finanszírozza, aminek így sincs elegendő bevétele. De ebből se lesz tömeges dolog, túl kevés rá a pénz, terv van, de nincs aki megszervezze, Pintér a halálán van, na és óriási eredmény: lesz Debrecennek egy stadionja... hogy oda ne rohanjak.

163107 2011.06.25. 09:38:22

Ilyesmi lesz a nóta vége: "Az elmúlt napokban nagy nyilvánosságot kapott az a sajtóhír, mely szerint nincs helyük a rendőrség állományába visszavételre jelentkező nyugdíjas rendőröknek. Az utóbbi hetekben a Független Rendőr Szakszervezet több levelet kapott a korábban szolgálati nyugállományba helyezett kollégáktól. "Sokan próbálkoztak azzal, hogy elébe mennek a dolgoknak, nem várják meg, míg a kormány visszaható hatállyal megfosztja őket nyugdíjuktól és ezzel kilátástalan anyagi helyzetbe sodorja családjukat, hanem visszavételüket kérték a rendőrség állományába" - írja közleményében a rendőrszakszervezet. "A rendőri szervek valamennyiüket lakonikus egyszerűséggel utasították el: nincs hely, nincs bérfedezet!" - teszik hozzá. A szakszervezet szerint "egy szó sem igaz abból a kormányzati propagandából, mely szerint a nyugdíjas rendőrökre a közbiztonság megerősítése érdekében van szükség".

114634 2011.06.25. 09:48:50

http://nepszava.com/2011/06/magyarorszag/lazar-ot-eve-meg-maskepp-latta-a-korkedvezmenyt.html

163107 2011.06.25. 10:07:38

Kösz Rapti. Ide is kívánkozik: "A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség a somogyi rendőrök lépését olyan jelzésnek tekinti a kormányzat felé, amely megmutatja, hogy a rendőri állomány egzisztenciális ellehetetlenítésével a kormány működésképtelenné teheti a rendvédelmi szervezeteket. Attól tartunk, hogy a somogyi rendőrök példája nem lesz egyedi, s több száz elkeseredett hivatásos követheti őket országszerte. Kérjük a rendészeti minisztert, hogy a hivatásosok nyugdíjazásával kapcsolatos szigorítási elképzeléseit az állomány megnyugtatása, a rendőrség működőképességének fenntartása érdekében vonja vissza." Bizony lézer Janónk akkor harciasan kiállt a rendvédelmiek kedvezményei mellett, holott azt nem is fenyegette senki és semmi.

163239 2011.06.25. 10:58:27

57. KerekesZS (szerkesztő) Ha még nem hallottad ezt a frappáns kis közjátékot! Közmunkások dolgoznak ásóval, lapáttal, talicskával... Az arra járó szakember megkérdezi: - De hiszen ott állnak a markológépek, miért nem azzal? (mondjuk, OV válaszol): - Mert így sokkal több embernek adunk munkát, megélhetést! Mire a szakember: - Akkor miért nem kanállal?

114634 2011.06.25. 11:07:08

63. la liberté :-))))))

163107 2011.06.25. 11:12:48

La liberté, itt Szegeden egy városrésznyi házat bontottak le, és épül piac, pláza, tudja csoda mi. Ember kevés van, csak ami a gépekhez kell. 1 év alatt hatalmas munkát végeztek már, mert a beruházó nem volt olyan marha, hogy talicskával hordassa a kitermelt földet és a sittet. A Notre Dame 200 évig épült, úgy ám, de emberi erővel, mert nem voltak daruk és markológépek. A Lali király stadion meg lesz 100 év alatt...

163239 2011.06.25. 11:19:12

Osszián, én meg abban reménykedem, hogy nem lesz meg, egyáltalán... Le kell állítanunk ezt az őrült társaságot, mielőtt rabszolgasorba taszítja a kiszolgáltatott embereket.

180524 2011.06.25. 11:20:02

Üdv, Osszián! Gratula. Jó írás, pontos analízis. Megpróbáltam "belekötni", nem tudok. Hadd tegyek ide egy idézetet: "Arany is a második osztályra szállt. Volt ugyan első osztályú szabadjegye, amely mint az Akadémia főtitkárának járt neki,de ő is úgy vélekedett, mint Gyulai Pál, a másik aka- démikus. "Csak nem fogadok el ajándékot olyan valakitől, aki adósságokkal küzd." Az a valaki, aki adósságokkal küzdött, a magyar állam volt........ Amikor én megírtam a Toldit, az ön nevétől már visszhangzott az ország. Meghalt a csel- szövő - énekelte mindenki. - De a cselszövő nem halt meg - jegyezte meg Erkel szárazon -, a cselszövő mindig újra születik. - Igen, igen, ezt mostanában is tapasztalom. .......................................................................................................................................................... De micsoda sivár, hitvány, műveletlen népség közé kerültem, mily szomorú csavargók közé, akik a nagy eszme zászlaja alatt korhelykedtek és koldultak." Másfél száz év, művészek helyett politikusok, "nagyjaink", "vezetőink", pokolba velük.

180524 2011.06.25. 11:25:33

63.la liberté Ott a pont. 65.Osszián Háááát, Gaudi műve sincs még teljesen kész.:-))

163107 2011.06.25. 11:30:21

66. la liberté 2011. 06. 25. 11:19 Osszián, én meg abban reménykedem, hogy nem lesz meg, egyáltalán... Le kell állítanunk ezt az őrült társaságot, mielőtt rabszolgasorba taszítja a kiszolgáltatott embereket." Én meg abban, hogy megpróbálja elkezdeni. A nenzetközi visszhangot leszámítva, a kasza, ásó-kapa nagyharang egyébre is való...-)

163107 2011.06.25. 11:33:36

67. maiman 2011. 06. 25. 11:20 Köszönöm, Maiman. Hát igen, nemigen van új a nap alatt... de azzal a korral analógiát a legkevásbé találok, hiszen ez a kizárólag hazugságra épülő kormányzási szisztéma nem dívott. Ahol megcsinálták (a cikkben említett rezsimek) az mind csúfosan, nagyon csúfosan megbukott. Ezért tanulmányozom én a múltbéli dolgokat. Bizakodást ad, mert vannak törvényszerűségek.

Wash Wash 2011.06.25. 11:52:46

58. Osszián 2011. 06. 25. 9:26 Szánalmas vagy. Ugyanazt a hazugságodat mantrázod éjjel, nappal. De mi azt sem vesszük be (tőled, tőletek). Úgyis tudjuk, hogy hazudsz (hazudtok). Mert a ballibsi az egy olyan emberutánzat, hogy éjjel-nappal hazudik. Hazudik minden fórumon, hazudik minden hullámhosszon. 1956-ban már kiborult miattuk a bili... Monomán és paranoid Orbánfóbiás és Gyurcsány(i) Ferenc beépített embere vagy. Mennyi a béred? Na, és mire adják? Betűre, szóra, sorra, bekezdésre? És miben? Ruppóban, Ojróban, Dolcsiban, vagy Séksziben? Egy tál lencséért eladtad a becsületed. Ha még volt neked olyan egyáltalán... Neked? Olyan? Ugyan már, királylány...

Wash Wash 2011.06.25. 12:01:26

66. la liberté 2011. 06. 25. 11:19 Na, és hogy állítod le őket, te szerencsétlen? Hogyan? Odamenel, majd egy megdelejezett bottal megérinted őket és akkor ők hirtelen sóbálvánnyá változnak? Na, ne röhögtesd már ki még jobban magad! Az a helyzet, haverka, hogy az ebbéli szándékodra 2014-ig várnod kell! Ja, és mi és ki lenne utánuk? Azt nem mondanád meg? Mert? Titok? Te leszel az új belügyminiszter? Na, az elég röhejes lenne... :) Szal, te csak odamenel és az OFF gombbal kikapcsolod őket. De, hogy utána mi lesz, azt már leszarod. Nagyívben. Mert? Mert. It's not your business... Muhahahahahahahaha!!! :))))))))))

163107 2011.06.25. 12:08:22

Kezded elvetni a sulykot, kedvenc elmebetegem. azt azonban még egyetlen egyszer sem mondtad meg, hogy speciel én miben hazudok. Mert én leírom, pontról pontra, hogy a kormányfő, a kormány és a fidesz állandóan hazudik és mi mindenben. Mindenben. De meg is okolom!!! Cáfolatot még tőletek, a magadfajta süket és vak elmeroggyantaktól sose kapok, csak minősítést - ez pedig annak a beismerése, hogy igazam van, és a hazug nevez hazugnak, amire fütyülök. Érvet elfogadok, de nincs, nincs, nincs. Csak idétlen muhaházás.

114634 2011.06.25. 12:15:14

73. Osszián (szerkesztő) verecke!

204112 2011.06.25. 12:16:28

Szép napot, még az elmebetegeknek is ( a gyógyulás reményében ) ! La liberté, a 63. sz. kommented a nap kommentje! :-))

180524 2011.06.25. 12:16:50

Mindig azt hangoztatják, hogy demokratikus választással kerültek 2/3-os hatalomba. Akkor ezt most hogy értsem? http://nepszava.com/2011/06/magyarorszag/lazar-a-vitat-nem-korlatozni-hanem-vallalni-kell.html

163239 2011.06.25. 12:22:43

69. Osszián (szerkesztő) Csakhogy, nem lesz nemzetközi visszhang. Európa elszigetel bennünket, hagyni fogja, hogy főljünk a saját levünkben... s talán igaza is van, van ott is elég baj nélkülünk is. Az ásó, kapa, nagyharang viszont nem is hallatszik olyan messzire, majd kussolhatunk mint Albánia egy őrülttel a nyakunkon... Szép új világ! Minden jel szerint, a 29.-i tüntetést is aláaknázza a kormány feje... ennek mindent lehet? Mindenesetre bízom abban, hogy vannak nálam okosabb emberek, akik nem veszítik el a fejüket (én már félig), s tudni fogják mit kell tenni. Egy okos ember kell, aki tisztában van a jogainkkal, és utat mutat... követője biztosan lesz!

204112 2011.06.25. 12:25:30

76. Maiman Lehet, hogy ezt már nem is kell érteni. Kicsit tudathasadásos. Majd Ők megalakítják a hiteles baloldali pártot is. És megvitatják egymás között. Lesz itt demokrácia, Feleim!

114634 2011.06.25. 12:27:28

75.Nyírfa! De ez sem semmi: "Orbán puszta léte újragondolásra készteti a születés-szabályozást ! "Orbán már mindent levakart magáról ami emberi."

163239 2011.06.25. 12:30:02

75. Nyírfa Szia Nyírfa, az ember már olykor kínjában humorizál. De azért örülök ha tetszett, vagy legalább megnevettetett. Jó is lenne, ha csak nevetni tudnánk ezen a sok őrületen, amit lassan már követni sem tudunk, csak egy baj van: ez véresen komollyá kezd válni!

163107 2011.06.25. 12:39:19

Maiman, neked id köszönöm a linket! Elszólta magát a leggerinctelenebb lehgelvtelenebb csicska... Aki még nem is olyan régen harciasan védte a rendfenntartók szerzett jogait...

163107 2011.06.25. 12:40:59

Nem, Raptor, ez nem verecke, ez egy másik elmebajos. Nálam ezek spamen vannak, gubka (akinek sikeres volt az elvonója), verecke, a fent író elmebeteg, és ahogy tudom, a cigányozó trollokat is odarakom, de az megoldhatatlan.

163107 2011.06.25. 12:43:14

Akinek olyan gyönyörű nickneve van, mint neked, La liberté, az NEM lehet ennyire pesszimista! Törvényszerű, hogy a demokráciaellenességbe, a tolvajlásba, az átverésbe, a kényszermunka ötletbe, a rendfenntartók vegzálásába belebuknak. De mindennek meg van a rendelt ideje.

163107 2011.06.25. 12:44:44

78. Nyírfa 2011. 06. 25. 12:25 Nyírfa, kifejtettem a véleményemet Taránál. Ha gondolod, megerősíthetsz.

180524 2011.06.25. 12:49:31

Meglátjátok, feleim, eljő az idő, majdan -hisz a másmilyen párt csak nyűg- alaptörvénybe lesz foglalva, hogy minden magyar állampolgár automatice fidesz-taggá nyílváníttatik, oszt jónapot.

163107 2011.06.25. 13:07:57

85. "Azért nincsenek Lázár János, fideszes frakcióvezető szerint tiszta viszonyok a “másik oldalon”, mert ebben a döntő, morális kérdésben nem tudnak állást foglalni. A magyar jobboldal akkor képes elfogadni egy új baloldalt, “ha az nem maffiamódszerekkel működik, és nem egy olyan diktatórikus államból vezeti le magát (…), mint amilyen a Kádár-rendszer volt” – jelentette ki, hozzátéve, hogy “csak sikert kívánhatunk nekik, mert minden magyar választópolgárnak szüksége lenne arra, hogy egy tisztességes baloldal legyen ebben az országban”. Mondja ezt egy főmaffiózó.

163239 2011.06.25. 13:13:19

83. Osszián (szerkesztő) Az én nicknevem a legszebb és leghiábavalóbb szó a világon - Remarque szerint, és valóban előfordul, hogy olyan pesszimista hangulat uralkodik el rajtam, hogy el is hiszem. Még szerencse, hogy nem szokott sokáig tartani. Lehet, hogy nevet változtatok, vagy, hogy is mondjam, össze cserélem, a La liberté lesz a valódi, az eredeti viszont a nicknév...:-))) Kicsit bonyolult... 85 Maiman Képzeld csak el, este gyanútlanul lefekszel, s reggelre fidesz-tag leszel! Neked is vannak jó ötleteid, csak nehogy a vezér lenyúlja...:-))

180524 2011.06.25. 13:16:13

86.-ra Osszián, ez a Lázár gyerek egy patkány, sőt...Egyszerűen hányinger a pali. Még ezt engedd meg.Egy kis "színes" a rend őrizőiről:-)) http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=442377

163239 2011.06.25. 13:21:06

68. maiman Köszönöm! Látod, tényleg nem mindig vagyok magamnál... :-)))

204112 2011.06.25. 13:34:47

79. Raptor Ha miattam ilyeneket írnának, elsüllyednék a szégyentől. Tabletta? Ne rongálja egészségét! Gondoljon Orbánra! Ilyen nincs! Ezt leírtam, és Orbánnak még a neve említése is kiverte a biztosítékot, vagy fél óráig áramszünet volt az egész környéken! :-)) 84. Osszián Egyetértek, és megerősítelek Taránál.

204112 2011.06.25. 13:41:57

Nos, általános tájékoztatásul közlöm azokkal, akiket érdekel, hogy Tara nem teszi hozzá férhetővé az utolsó posztjait. Elvitte. Pont azt, amelyhez Osszián és Gordius hozzá fűzte a véleményét, s amely véleményekkel egyetértek. Ezt most elküldöm, a többi utána írom.

204112 2011.06.25. 14:05:00

Leírom, amit Tara posztján szándékoztam. Az első jegyzete, amihez megjegyzést írtam, a Pillangóeffektus volt. Nem győztem dicsérni, valóban nagyon jól megszerkesztett, jó stílusban és ritmusban hömpölygő, érdekes - az érdeklődésemhez illő - posztnak láttam és tituláltam. Még az első , rám reflektáló kommentjében is találtam igazságot. Ennyi. Aztán mondott valamit, amire felkaptam a fejem. Nem illett hozzá. Ahhoz a képhez, amit festett magáról, semmiképpen. Innen kezdve nem kerestem a társaságát, egy-két írását még elolvastam, de mert láttam, hogy az érzésem nem csalt, számomra hiteltelenné vált. Örülök, hogy kiderült, a Nolos " barátok " csak addig voltak fontosak, amíg szolgálták az ambícióit. Egy valamire felhívom a figyelmeteket. Ha bárki is szeretné közelebbről megismerni ezt a csoportot- Közös Célokért Közösen FB -, az kérje annak a tisztázását, milyen kapcsolat van Tara és a Hargitai Márta által fémjelzett Országos Civil Biztonsági és Bűnmegelőzési Műhely között. Ugyanis nem egyértelmű, hogy ki csatlakozott a másikhoz. Tehát, fontos megismerkedni Hargitai Márta munkásságával is. Azt hiszem, a lényeget elmondtam.

Wash Wash 2011.06.25. 14:26:53

73. Osszián 2011. 06. 25. 12:08 A sértőtésed alaptalan. Ugyanis amikor az előző kormányok nyolc év alatt olyan - többek között gazdaság- - politikát folytattak, aminek az eladósodás, a gazdaság visszazuhanása, lassulása, a tengermély korrupció, a hegymagas lopások, és a Fidesz kétharmada lett a következménye, akkor bezzeg nem írtál nap mint nap cikkfutamokat az ő milyenségüket kritizálandó. Akkor nem volt minden postod egymást követő Medgyessyzés, Gyurcsány(i)zás, Bajnaizás, Kunczézés, Kókázás, Fodorozás, mszp-zés, szdsz-ezés... Mert, ha szerinted nem úgy van az, amit és ahogyan én itt és most állítom, akkor mutasd fel a 2002 és 2010 közötti, az akkori kormányzást és az akkori kormányokat kritizáló írásaidat, hozzászólásaidat! Amíg ezt nem teszed meg, addig nem vagy hitelesen beszélő ember... 74. raptor 2011. 06. 25. 12:15 Biztosan verecke. Ha te mondod... :) Akkor az úgy is van... :) Vegyél fel új szemüveget és cseréld ki az izzóidat a wincseszter katedrálodban! Mehr licht! - ahogyan anno mondták az okosok... :)))))

Wash Wash 2011.06.25. 14:35:36

82. Osszián 2011. 06. 25. 12:40 Szerinted mindenki elmebeteg, aki nem bírja a szagotokat. Ugyanis akinek a te vélemélnyedhez képest más a véleménye, azt te leelmebetegezed. Igaz, nem vagy a kezelőorvosom (így csak simán rágalmazol) és orvosi papírok sincsenek rólam nálad, így akár egy esetleges orvosi titkot sem tudsz sérteni. Vagyis bizonyítékok nélkül állítasz, ez esetben személyeskedsz, s konkrétan rágalmazol. Nota bene a kedveskéidnek hencegsz, miközben rólam, rólunk szóló hazugságokkal szórod őket. Pontosan olyan vagy, mint jehu, akinek az a napi szintű, eszelős rögeszméje, hogy aki nem szdsz-ül gondolkodik, az (neo)náci, (új)fasiszta, neo(nyilas) gazember...

163107 2011.06.25. 14:49:44

Wash, ha nem birod a szagunkat, minek jössz ide? Ellenkező esetben én kilométerekre elkerülnélek, mert a penetráns bűzödet én sem birom, na de itt én vagyok itthon, kéretik nem elfelejteni, és te vagy a vendég. Cáfold meg a kormányt ért kritikáimat. Akkor lehet miről beszélni. Így csak ugyanazt a süket szöveget nyomod.

163107 2011.06.25. 14:52:16

Nyírfa, engem a blogja hökkentett mag. És csak nem képzelhető el, hogy fejest ugrunk egy formáció kellős közepébe, amikor azt se tudjuk, micsoda! Hát ennyi volt, asszem nem jön ide többé. Kemény voltam, de igazságos, és racionális. Az említett nevű hölgyről semmit se tudok. Írj a címemre. eoypso@gmail.com

163107 2011.06.25. 14:53:06

Maiman, minden linket köszönök! Már írom az újabb postot, és ahhoz nagyon jól jön!

163107 2011.06.25. 15:03:16

91. A legegyszerűbb megoldást választotta. nem vette a fáradságot, hogy legalább magyarázatot adjon. Isten áldja.

204112 2011.06.25. 15:42:36

Osszi, írtam!

163239 2011.06.25. 16:31:31

Olvastátok: egymilliárd eurós hitel Kínától! Ki fogja végzetesen eladósítani az országot? És ez mennyivel jobb az IMF hitelnél?

204112 2011.06.25. 16:37:45

100. La liberté Mi lehet emögött? Mi mindenben állapodtak meg, jó hosszú távon!?

Wash Wash 2011.06.25. 16:44:19

100. la liberté 2011. 06. 25. 16:31 Én nem tudom, hogy miért kell folyamatosan bizonygatnod a butaságodat. Én elhiszem anélkül is. A nevezett hitel kizárólag a két gazdasági fél (Magyarország és Kína) közötti beruházások fejlesztésre és munkahelkyteremtésre szól. S nem pedig arra, amire a kis kedvenceid vettek fel nyolc éven keresztül ezermilliárdokat, tudniillik jóléti kiadásokra és arra, hogy a hibás Gyurcsány(i)-i gazdaságpolitika következtében leromlott magyar gazdaság a 2008-as gazdasági világválság létrejöttekor és begyűrűzésekor nehogy összeomoljon, s ezzel mintegy magával rántsa a térségünk két azon szomszédját (Ausztriát és Szlovéniát), amely országok a nyugat számára stratégiai fontoságúak (Euró övezet), mert azok nem hibás gazdaságpolitikát folytattak, mert azok pl. nem hülyítetették azzal a választóikat, hogy pl. gazdasági megalapozottság nélkül csakazértis tizenharmadik havi nyugdíj és fizetés, meg pl. nem irreális áron építettek autópáyákat, mert náluk kisebb a korrupció, meg nem nyomtak olyan fals dumákat, mint pl. a Kovács Laci elvti által 2001-2002 körül monoton hangoztatott Fidesz hazugsággyárak...

Wash Wash 2011.06.25. 16:46:10

101. Nyírfa 2011. 06. 25. 16:37 Megmagyaráztam. Lásd: 102. Wash Wash 2011. 06. 25. 16:44

163239 2011.06.25. 16:52:10

101. Nyírfa Nem fogják az orrunkra kötni, de ha mondanak valamit, annak ugyan mennyi az igazságtartalma? Van Ossziánnak új posztja, már oda is írtam...

163239 2011.06.25. 17:02:32

102. Wash Wash (látogató) "csakazértis tizenharmadik havi nyugdíj..." Tessék olvass! Azután szállj le rólam végleg! Értettük egymást? Jó napot! "Schmitt Pál levele: Tisztelt Nyugdíjas! Azért keresem fel levelemmel Önt, mert úgy látom, hogy Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak. Miután az MSZP kormány elvette a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila immár nyíltan arra készülnek, hogy privatizálják a nyugdíjakat. Egy új törvénnyel magánkézbe akarják adni a nyugdíjpénztárakat. Ha ez megtörténik, a nyugdíjasok akár a nyugdíjuk felét is elveszíthetik, mivel a privatizáció révén külföldi cégekhez vándorolhat a befizetett nyugdíjjárulékok jelentős része. A Fidesz szerint a nyugdíjasoknak garanciára van szükségük. Biztosítanunk kell, hogy mindenki, aki ma nyugdíjat kap, a jövőben is hiánytalanul megkapja a nyugdíját. Meg kell akadályoznunk a nyugdíjpénztárak privatizációját, és minden körülmények között meg kell őriznünk a nyugdíjak értékét. Szeretném Önt is tájékoztatni, hogy a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, kormányra kerülése esetén, mindezeket garantálja a nyugdíjasok számára. Az erről szóló Fidesz nyilatkozatot alul olvashatja. Kérem, vágja le, és őrizze meg garancia-nyilatkozatunkat! Itt az idő, hogy lezárjuk a Gyurcsány-korszakot. Itt az idő, hogy megvédjük az MSZP-től a nyugdíjasokat! Tisztelettel: Schmitt Pál A Fidesz európai parlamenti képviselője, az Európai Parlament alelnöke Garancialevél A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség minden magyar nyugdíjas biztonsága érdekében garantálja a következőket: 1: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt megvédjük a nyugdíjakat. 2: Garanciát vállalunk arra, hogy törvényben fogjuk megtiltani a nyugdíjpénztárak privatizációját. 3: Garanciát vállalunk arra, hogy kormányzásunk alatt a nyugdíjak reálértékét megőrizzük.

180524 2011.06.25. 18:32:49

105.-höz Kedves La Liberté! Íme Schmitt levele eredetiben. Ha kételkednének...:-))) http://m.blog.hu/eg/egyenlito/image/2011_04/fidesz_nyugdij_garancia_level_Schmitt_Pal_allamfo_alamfo.jpg

163107 2011.06.25. 19:06:48

Gyertek át az új bejegyzésre, ott nincsenek elmebetegek, spamen vannak.

Wash Wash 2011.06.25. 21:49:59

105. la liberté 2011. 06. 25. 17:02 Egyetértek a Schmitt Pál és a Fidesz által írottakkal. Hogy szálljak le rólad akkor, ha rád sem másztam? Vagyis nem én vagyok rajtad. Rakj fel a szemedre egy új szemüveget, és cseréld ki az izzóidat a wincseszter katedrálodban! Szerintem te nem értettél (meg) engem. Sem nem akartál megérteni, sem nem voltál arra képes, hogy megérts. Most már inkább jó estét kívánok! Bónusz track: Sírd csak vissza a Ferikédet, a szocikat, a szedeszt és a kettejük (vagy éppen hármójuk) elkúrását! Kérel hozzája (a könnycseppecskéidnek) selyemzsebkendőcskét? Törődj bele libi, hogy a szocik úgy, abban a formában, ahogy most vannak, már nem fognak visszatérni a hatalomba, nota bene a Ferikédből ebben az életben már soha nem lesz magyar miniszterelnök! Viszont jogodban áll őket megpityergélned. Tegyél úgy! Én meg közben kiröhöglek. Figyelj csak! Így ni: Muhahahahahahaha!!! :))))))))))
süti beállítások módosítása