Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Büszkék vagyunk...de mire is?

2011. március 10. - Harun al Rasid

Vannak tettek, melyekre minden magyar igazán büszke lehet. Személyek, akik alapjaiban változtatta meg országunk, és talán világunk múltbéli arculatát, és cselekedetek, melyek által minden honfitársamnak egyszerre dobban meg a szíve.

Mindenki más és más cselekedetre a legbüszkébb, nehéz kiválasztani közülük egyet, amely büszkeségünknek büszkesége lehet.

Az új alkotmány tervezete így foglalja össze ezeket:

"Mi, a magyar nemzet tagjai, az új évezred kezdetén, felelősséggel minden magyarért, kinyilvánítjuk az alábbiakat:
Büszkék vagyunk arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette.
Büszkék vagyunk országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre.
Büszkék vagyunk a magyar emberek nagyszerű szellemi teljesítményeire.
Büszkék vagyunk arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította annak közös értékeit."

AZ Ellenszék szerkesztősége most az olvasók véleményére kíváncsi, hogy kire vagyunk a legbüszkébbek történelmünk során. Azt szeretnénk megtudni, hogy mely cselekedet, vagy döntés tartotta egybe országunkat, és terelte nemzetünket a mai állapotok felé.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr508309190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása