Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A Heller képlet

2011. március 05. - Harun al Rasid

A képletet jobboldalon már régen megírták: egy rendszerellenes filozófus, meg egy józan gondolkodású filozófus, az egyenlő tömérdek liberális filozófussal, akiknek egyetlen célja, hogy kapzsi módon kizsákmányolják országunkat. Így nézve, ez igen borzasztó. Egyrészt azért szörnyű ez kérem, hiszen az ember a párnájára dőlve nem is gondolná, hogy az ezek a nagy tudású, és széles társadalmi körben köztiszteletnek örvendő férfiak és nők ilyen aljas módon kijátszhatják a mi kis pályáztatási rendszerünket, másrészt pedig azért nyomasztja ez az ügy annyira a magyarok lelkét, mert lassan elpárolog azon foglalkozások névsora, melyekre idehaza még bizalommal lehetne építkezni.

Sokak szerint tény, sőt: egyenesen kőbe vésett dogmaként emlegethető, hogy az előző kormány bukása legfőképpen arra vezethető vissza, hogy a kormány nem igazán foglakozott a látszat szemkápráztató mivoltával (nem úgy jelenlegi kormányunk). Megpróbálta szőnyeg alá söpörni nemkívánatos ügyeit (hogy később aztán tálcán kínálják azt a Budai-féle kormánybiztosok bársonyszéke elé), és szinte megkövetelte a közvéleménytől, hogy az esetleges felszínre került korrupciós ügyeit elszigetelt esetként kezelje. Szerintem viszont a szocialista kormány igen sok figyelmet szentelt a kétes ügyek felderítésére, csak az ilyen vizsgálatokat szerette volna belső körben lefolytatni, kihagyva belőle a túlinformált köznépet. Most aztán persze sorra kerülnek elő az ilyen szerteágazó történetek, hogy ki tett nokiás dobozt a whiskysbe, és persze az imént említett kormánybiztosok most bőszen dörzsölhetik tenyerüket, hogy ezek lebegtetésével végre visszaigazolhatják a személyükbe vetett narancsbizalmat. Visszatérve a filozófusokra, legfőképpen Heller Ágnes újabb esetére ráfókuszálva megállapítható, hogy szocialista berkekben bizony elszámolták magukat. Nem kicsit, olyan megbocsáthatóan tévedtek, hanem igen komoly hibát vétettek azzal a számítással, hogy a baloldali értelmiséget ért támadások egy idő után elcsendesülnek. Persze ahhoz, hogy napról napra újabb bőrt lehessen lehúzni Hellerékről (jobbos körökben így foglalják össze a filozófus eseteket), ahhoz drága Morvai asszony is szükségeltetik, aki kellően feltérképezve Heller Ágnes gyenge pontját, ismételten kicsikar egy kis negatív figyelmet a hamvadni látszó filozófusbotránynak.

Ejnye, ejnye Krisztina, mindketten tudjuk, hogy itt szó sem volt semmiféle lövöldözésekről, meg kínzásokról, csupán egy újabb kirohanást szerettél volna kicsikarni abból az idős asszonyból, hogy ezzel is jelezd elkötelezettségedet, a liberális eszmeiség eltiprása mellett.

A képlet baloldalon egészen más eredményt mutat: mi változást akartunk, rendet egy tökéletlen rendszerben, nem pedig szemkápráztató játszadozást a díszletek előtt, eltakarva a mögöttes folyamatokat. Amikor valaki ennyire azt akarja bizonygatni, hogy itt mindenki korrupt rajta kívül (Esztergomot nem is említve), ott valószínűleg igen erős függönnyel kell eltakarni a gépezet motorját, nehogy meglesse valaki a bűvész igazi kalapját. Budai Gyula több mint tökéletes munkát végez (főleg, ha ilyen "csinos" segítőt kap maga mellé): olyan sebességgel dolgozik, hogy az ember alig tudja követni az eseményeket. Csak vizsgál, feljelent, és beiktat, akárcsak egy robot, időt nem ismerve tárja fel a gyanús eseteket. Mi lesz akkor, ha elfogynak a liberális filozófusok? A korrupt szocialista miniszterek, és azok a baloldali értelmiségiek, akikre még rá lehet zúdítani, megfárad társadalmunk rendszerharagját?

Mi lesz veled Gyula, ha mindez elhervad, és a nyuszi bennmarad a koromfekete kalapban?

 

Jardello Zoltán, Budapest

2011

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr848309176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

34417 2011.03.05. 06:38:00

mi lesz, mi lesz...beküldik helyette a bohócot. a különbséget észre se lehet venni.

Vasgereben 2011.03.05. 08:09:33

Ugyan, egy újabb kisérlet a szerecsenmosdatásra! Ki a fene ismerte a nagyközönség közül HÁ nevét mindaddig, amig ki nem derült, hogy a nem igen tisztelt Boda-Bacsó tandem által félmilliárdos volumenű pályázati pénzekhez jutottak, mindenféle alap nélkül? Ez a Jedlik Ányos Alapitvány által felhasználható összeg kb.20%-volt! De megismerte utána mindenki, miután elvbarátaival együtt ocsmány támadásokat inditott a kormány és a jobboldal ellen! Itthon és külföldön. S főleg azzal, hogy az illetéktelen pályázás tisztázását antiszemitizmusnak nyilvánitotta! Ezt betetőzte minapi szereplésével az EP-ben! Ha számára fikció az ami 2006 okt.23-án este a belvárosban történt, akkor vagy nem tudja mit beszél, vagy egy velejéig rohadt némber! De lehet tovább a ballib táborban szentnek tartani HÁ-st és bandáját, csak sokaknak kinyitja a szemét még a táborotokban is! Csak rajta!

103485 2011.03.05. 08:44:31

Kedves H. Morales! Véleményem szerint, Morvai Krisztina úrhölgy tudatosan akarta csőbe húzni Heller Ágnest, mert tökéletesen tisztában volt vele, ha olyan szavakat használ, mint például a lövöldözés, azt a megszólított eleve tagadni fogja. Ez a szóhasználat ugyanis sértő és hamis sugallatot gerjeszt. Olybá tűnik, mintha 2006. okt. 23.-án a rendőrök az oszlatások során nem hivatalosan jártak el a tüntetőkkel szemben, hanem az akkori miniszterelnök Gyurcsány Ferenc parancsára, vaktában lőtték őket és vadásztak rájuk. Ez pedig, még ha voltak is rendőri túlkapások, így nem igaz. A jobboldali média most ujjong és örömtáncot jár. (Nekem legalábbis úgy tűnik. Ja, kérem, amikor Egyiptom forrong, és Líbiában halomra lövik az embereket, naná, hogy Morvai asszony fantáziája is megmozdult.) Azt igyekszik belemagyarázni a történtekbe, hogyha Heller Ágnes a lövöldözések kapcsán hazudott, akkor az általuk gerjesztett un. filozófusperben is szintén sáros kell, hogy legyen. Mert aki hazudik, az ugyebár lop is, tehát eleve bűnöző. Sőt, továbbmegyek. Mindenki bűnöző, aki liberális elveket vall.

171423 2011.03.05. 08:55:16

A Heller egy picit elszámította magát Azt hitte hogy ez még mindig a kilencvenes évek amikor ugyanez a haknibrigád ekézte ugyanezekkel a toposzokkal az Antalékat azok meg nyeltek tűrtek hallgattak mint a sült hal A Heller nekiment az az Orbánéknak meg a fidesznek Szíve joga Csak akkor ne várja ám hogy majd akit megtámadnak az csöndbe marad Visszatámad üt vág ahogy kell Nagyon helyesen Odabasznak neki is Erre aztán megsértődik hisztériázik

Vasgereben 2011.03.05. 09:04:20

Géza, Géza! te meszet ettél? 1. gondolod, hogy a rendőrők a saját fejüktől tehették azt amit? nem volt rá felsőbb meghatalmazásuk? Nézd hülyének a családodat, ne aobboldalt! 2. Mikor óhajtod megérteni, hogy a Jedlik Ányos Alapitvány pénzei technológiai jellegű (tehát természettudományos és műszaki jellegű) kutatások finanszirozására voltak biztositva! Semmiféle filozófiia, vallástörténeti témának nem lett volna szabad még pályáznia sem rá! Hogy mégis kaptak azt a Magyar Bálint által odarakott Bodának és a bizottsági elnöknek, Bacsónak köszönhetik! Csalás révén jutottak hozzá! Mellesleg,elárulnád, hogy a z EP zöld frakciójának vezetője, aki a vitát szervezte, miért hivatkoztt sorozatban arra, hogy ki a zsidó, azok közül akik HÁ-t támogatták, illetve akikkel dolgozott? Mióta hivatalos szempont az etnikai/vallási hovatartozás a zöld libsiknél?

115729 2011.03.05. 09:52:22

Vasgereben! Itt közpénzről van szó, amit ÁLLÍTÓLAG jogosulatlanul használtak fel, de a lényeg az "állítólag" szóban rejtőzik, hiszen Heller Ágnes esetében még a megalapozottság sem áll fenn. Nem történt vádemelés, hiába éjszakázott a papírok felett Budai úr, és a bandája. Azt hiszem, Te félreértesz engem, és sok más baloldali értelmiséget. Én nem védek senkit(Heller maga is meg tudja védeni magát), pusztán a tényekre szorítkozok. A 2006-os események más lapra tartoznak, de mostanság szeretik összekeverni a dolgokat, ejnye, ejnye......

115729 2011.03.05. 09:57:55

Géza barátom! Maximálisan egyetértek veled: Brüsszelben kelepcét állítottak Hellernek, aki vesztenivaló híján kiállt az igazáért, majd az erre szakosodott (szak)emberek szépen kifordították a beszédet. Szép munka, csak kár(már mint a részükről), hogy létezik baloldali sajtó is, aki még angolul is beszél, nem is beszélve a szövegértésről....

103485 2011.03.05. 09:58:35

5. Kedves Vasgereben! (látogató) 2011. 03. 05. 9:04 Megkérhetlek rá, hogy többé engem és a családomat ne minősítsd és ne illesd sértő jelzőkkel, hanem csak ahhoz szólj hozzá, amit írtam? Köszönöm! 1.) Ha értelmezted volna a hozzászólásom, akkor most ezt a kérdést már nem tetted volna fel. Voltak rendőri túlkapások, azt senki sem tagadja. Azon sajnálatos eseményeknek azonban ne próbáljon senki utólag politikai színezetet adni, mert sem Gyurcsány Ferenc, sem a rendőri vezetők nem utasíthatták a rendőröket arra, hogy brutálisan lépjenek fel a tüntetőkkel szemben. Ellenkezőleg. Gergényi Péter hivatalos és szakszerű oszlatásra adott parancsot, előtte hangosbemondó útján felszólították a tömeget a távozásra és a helyszín elhagyására. Erre időt is adtak nekik, tehát megelőzhették volna a bajt. Amit tehát Morvai úrhölgy állít, hogy lövöldöztek, az szemenszedett hazugság! Noha történtek ugyan rendőri túlkapások, senkire nem vadásztak, és nem volt lövöldözés. A gumilövedék használata a tüntetések során hivatalosan alkalmazott módszer, és ha kell, azt számos demokratikus országban bevetik a tüntetők ellen. A gumilövedék egyik legfőbb hibája az, hogy sajnos nem lehet irányítani. Gellert kap és a legtöbbször célt téveszt. 2.) Heller Ágnes egy világhírű filozófus. Neki az a dolga, hogy különböző témájú tudományos dolgozatokat és tanulmányokat írjon, és nem az, hogy pénzügyekkel, és azok előteremtési forrásaival foglalkozzon. Ha én elvégzek egy munkát, joggal várom el, hogy annak bérét megkapjam. Ha a főnököm, akinek dolgoztam bankot rabolt és az én béremet a bankrablásból származó pénzből fizeti nekem ki, nehogy már én is bűnös legyek, és én is börtönben vezekeljek, olyasmiért, aminek se tudója se látója nem voltam. Végezetül még csak annyit. Szerintem hazánkra nézve nagy erkölcsi kár, amit a jobboldal a liberális filozófusokkal, és Heller Ágnessel művel. Miért? Mert lesznek, akik ezt az ügyet az EU.-ban másként fogják megítélni, mint a becses jobboldal, és a Morvai Krisztina úrhölgy.

115729 2011.03.05. 10:00:45

Hiraoka! Ezek szerint én az egészet félreértettem: valójában Heller támadt Orbánra, és Viktor csak védekezésből mászott rá. Már értem, hogy ez eddig miért ne jutott az eszembe....Komolyra fordítva a szót, van abban valami, amit írsz, na, de az eszközök hiraoka, azok nem ugyanazok, és ezen van itt a hangsúly....

Vasgereben 2011.03.05. 10:28:18

Géza, Géza, megint maszatolsz! 1. ha nem a szabad szemmel láttam volna, hogy pár perccel a nagygyülés befejezése után már rászoritják az addig fogvatartott tüntetőket (ugyanis reggel óta nem engedték ki őket a z Erzsébet tér- Károly körüt területéről! Vaj miért?) utána indul a lovasroham, majd elkezdik a hazamenők levadászását, akkor el is hinném a hazugságaidat! Lőni meg persze lehet, de nem célzottan felsőtestre, fejre, hanem lábra! nézd meg a képeket, s utána hazudozz szemérmetlenül! 2. a nagy francot világhirű! benne van egy brancsban s passz. Ha te hülyének nézed, aki nem tudja, hogy technológiai témáju pályázatra nem lehet Lukács, etc... témát vinni, akkor sorry! A pályázatot ugyanis ki kell tölteni, alá kell irni s azt maga a témavezető teszi! ergó Heller is a saját kacsóival! Szerintem meg a z a szégyen és pofátlanság amit Heller és bandája az ország imázsával művel, saját frusztráltságuk és sértődöttségük miatt! Nem válaszoltál rá, hogy ki is hivatkozott ennek az ügynek kapcsán antiszemitizmusra? No ez megint a pofátlanság csimborászója, Hellerék részéről!

103485 2011.03.05. 10:30:29

7. Kedves H.Morales Barátom! Én a 2006. okt. 23.-án történt sajnálatos események kapcsán megvizsgálnám a Jobboldal felelősségét. Szerintem ugyanis ott, és előtte az MTV ostrománál is, nagy valószínűséggel ők lehettek a felbujtók. Erre Vona Gábor úr a TV1egyik Össztűz c. műsorában utalt is. Csak meg kellene keresni az archívumban az anyagot, és máris lenne rá bizonyíték. Kíváncsi lennék rá, hogy utána Morvai Krisztina úrhölgynek lenne-e még kedve Brüsszelben lövöldözésekről beszélni. Gyanítom, hogy azok után már az ő agya se kapna gellert, és esze ágába se jutna többé ilyen bagatell dolgokkal kelepcébe csalni Hellert. Íme, itt a bizonyíték a Népszavában, Strassenreiter Erzsébet történész tollából. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=364394#null

Vasgereben 2011.03.05. 10:36:48

H.morales: nem értem mi benne a nehéz felfogni, hogy a Jedlik Ányos A. pályázatán Hellerék és a többi filozófus nem vehettek volna részt törvényesen? Mivel ez szigorúan term,.tud.és műszaki alap és alkalmazott kutatásokra lett kiirva! Hogy Bacsóék ezt lehetővé tették (nyilván, mivel jómaguk is részesedtek az eredményből!) az nem menti fel Helleréket! Hacsak nem teljesen hülyék és szenilisek! De mindenképpen bűntársak! Hogy Heller ezt hogyan védi, láthattuk a tv-ben! elvtelenül, pofátlanul és vádaskodva! No meg megfeledkezve a lényegről: semmi keresnivalója nem volt a pályázaton! nincs mit félreérteni a vörös/kék álértelmiség hablatyolásán, a frusztráltságotok okozta düh jön ki belőletek. remélem még sok-sok évig !

lujza 2011.03.05. 10:51:44

Hm. Ha mondjuk az "olajos-ügyekről" negyed annyit olvasnék a sajtóban, holott nagyságrendekkel nagyobb közpénzekről van szó. Érdekes módon valahogy a jobboldali kormány sem nagyon akar vizsgálódni ebben a kérdésben. Hiába na, van fontossági sorrend!!

lujza 2011.03.05. 10:58:53

Mondhatnám nem a pénz számít:))

Vasgereben 2011.03.05. 10:59:21

lújza, te nem hazudtolod meg a neved! hallottál már olyasmiről, hogy elévülés? sajnos, létezik.....a kedvenc fletód is azért nincs börtönben az öszödi nyaraló, meg az Althus, Nomentana, fittelina ügyek miatt!

188759 2011.03.05. 11:11:49

Heller Ágnes egyszerűen hazudott. Igen is volt rendőrterror, voltak kártérítések, szemkilövések. A tv 2006.-ban egyenesben közvetítette. Ilyen nyílt hazugság után mit keres Heller még a közéletben? Hagyjuk, hogy az EU-ban hazudozzon rólunk? Na szépen vagyunk!

Vasgereben 2011.03.05. 11:17:30

ugyan farkas! ezeknek mind mondhatod, nyomhatod a videókat az szemük elé, csak a saját rögeszméjüket adják elő, végtelenített szalagon!

Vasgereben 2011.03.05. 11:25:33

Arról már nem is beszélve, hogy láthatóan nem adtak be még életükben kutatási pályázatot! Azt órák hosszat tölti ki az ember, s jól meg kell okolni nemcsak azt, hogy a témád hogyan passzol a kiiráshoz, hanem azt is - hogy milyen tudományos/anyagi haszon származik a teljesités nyomán! Szeretném látni, hogy pl. Heller a saját maga vezette témánál (Heidegger, Lukács, Nieztsche...) esetében ezt a passzolást illetve hasznot hogyan is fogalmazta meg! vagy ki töltötte ki a pályázati ürlapokat, ki irta alá?

11875 2011.03.05. 11:27:44

14. lujza (látogató) 2011. 03. 05. 10:58 Lujza hát a Jenő hol van ?

115729 2011.03.05. 11:33:10

Wolfi! Hagyjuk, hogy itt ki hazudozik, és legfőképpen azt: ki miért. A lényeg, és szerintem pontosan ez a legfontosabb, hogy történt e 2006 után felelősségre vonás, és ha igen(ismerjük a tényeket), ki miben volt hunyó. Ti a szocikat hibáztatjátok a kialakult helyzetért, én pedig - ismerve a TV ostromnál garázdálkodó huligánok mentalitását - azt firtatnám, hogy ki felelős a köz megsértéséért, és milyen felelősségre vonásban részesült. Én, és Heller Ágnes sem tagadta, hogy nem történt túlkapás 2006-ben, de Krisztina lövöldözésről( az adott környezetben ezt szó szerint kell értelmezni), és kínzásról beszélt emberek, és az elég súlyos állítás egy ilyen külpolitikai helyzet kellős közepén. Józanságot bloggerek, ez nem játék....

103485 2011.03.05. 11:37:57

Kedves Hard Wolf! Görögországban a rendőri oszlatások során pl. halálos áldozatok is voltak, mégsem jut eszükbe az EP-képviselőiknek ezt a témát Brüsszelben felvetni és kitárgyalni. Normális képviselő ezt egyébként ott nem is tenné, mert inkább igyekezne ezt a szégyenfoltot a szőnyeg alá söpörni. Elég szégyen, hogy mi, magyarok még Brüsszelben is marjuk egymást, és ráadásul Morvai Krisztina úrhölgy olyasvalakit támadott meg emiatt, aki annak se tudója se látója nem volt. Mi volt a célja ezzel a pitiáner támadással? Az, hogy azt a látszatot keltse, hogy Magyarországon a liberálisok a törvények felett állnak, hogy miattuk nincs az országban demokrácia, mert ők bármit megtehetnek, ha kell lövöldözhetnek, lophatnak és csalhatnak. Morvai úrhölgy tehát ezzel a cselekedetével Brüsszelben elárulta a hazáját. Azért, mert a rendőrök részéről nem lövöldözések, hanem törvényes eszközökkel történő rendfenntartás és rendőri oszlatás volt. Ez pedig óriási különbség, még akkor is, ha történtek rendőri túlkapások, ami Btk.-ba ütköző cselekedet, és jogos, ha az abban résztvevőket a bíróság elítéli. Tudod, hogy mi ennek az eseménynek a tanulsága? Az kedves Hard Wolf, hogy nem szabadott volna megtörténnie. És vigyázat, nehogy visszaüssön a bumeráng, mert akkor a jobboldal igen nagyot fog koppanni.

Vasgereben 2011.03.05. 11:45:18

látom tovább mosdatod a szerecsent! 1. tényleg lőttek, fejre ,testre! Nézd a videót! 2. tényleg kinozták az előzetesben lévőket és a Rádió udvarán lévőket. Kár hazudozni! Ami meg a tv ostromát illeti, 1. miért nem lett elvéve a petició s beolvasva? 2. miért irodistákat vezényeltek a védelemre, miközben a rebiszes alakulat ott várt a Nádor utcában? 3. a volt Tv székháznak számos be/kijárata van oldalt és a Nádor utca felől is, azokat miért nem használták fel az erősitéshez? 4. az a Kökényesi fiu aki ott volt a petició átadók közt, miért is törölgette a rebiszesek arcáét a könygáztól okt.23-án? 5. miért nem küldtek segitséget a védőknek? Tudnál válaslni ezekre a konkrét kérdésekre?

188759 2011.03.05. 11:52:58

Géza! Azért kellett az EU-ban beszélni erről, mert még mindig folyik a hazudozás. Igen is a rendőrök terrort és erőszakot alkalmaztak törvénytelenül. Az, hogy a Görögöknél mi volt, nem nagyon ráz meg, nekem a hazám fontosabb. Egyetlen politikus, vagy vezető sem engedheti meg magának, hogy a tömeget provokálja, verje, kínozza! Ezért börtön jár, aki pedig ezt lehazudja, ki kell vágni a helyéről!

188759 2011.03.05. 11:54:30

20. Jardi! Sajnos volt kínzás is! A bíróság meg is állapítota. Ezt tagadni az EU-ban szégyen!

32442 2011.03.05. 12:01:30

1. Heller Ágnes valóban elgaloppírozta magát. 2. Elolvastam a belinkelt Népszava cikket, nos a szerzője is ugyanezt tette. (érdemes a kommentek között is mazsolázni... 3. Azon persze lehet filozofálni, hogy mit is jelent a "tömegbe lövetés" kifejezés. Ha ezt tisztázzuk, vagyis mi, honiak tudjuk, hogy ez esetben gumilövedékekről van szó (meglehet, ismerve Morvai vehemenciáját, artikulációját, a tényeket nem ismerő külföldiek már-már éles lőszerrel való sortűztől iszonyodnak) akkor helyre tettük a dolgokat, ámbár ezek is okoztak maradandó sérüléseket, nem lennék egyetlen szenvedő alanynak sem a helyében. Főleg nem — hangsúlyozom — a békés tüntetők esetében. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a gumilövedéket nem kézzel hajigálják, hanem lövik, tehát már az is sántít, amit a szerző ír: "Ejnye, ejnye Krisztina, mindketten tudjuk, hogy itt szó sem volt semmiféle lövöldözésekről, meg kínzásokról..." Hogy megkínoztak volna valakit, arról nem tudok, de hogy sokakat megaláztak, arról igen. 4. Az viszont már Bogdán Géza maszatolása, mikor ilyeneket ír: "még ha voltak is rendőri túlkapások..." Nem HA, kedves Bogdán Géza, hanem valóban voltak rendőri túlkapások... 5. Aláírom, tendencia immár a baloldali-liberális politikusokat baszogatni, de hát van miért... Azért hadd emlékeztessek arra némely hisztizőt, hogy Üvegszemű Keller is ezt csinálta, csak hát pofára esett...

52511 2011.03.05. 12:10:32

25. Potrien őrmester 2011. 03. 05. 12:01 "ÜVEGSZRMŰ KELLER"! ...., már a szelektív emlékezők NEM EMLÉKEZNEK!!! ... pofára esett???! POFÁRA! ..., titkárságostól! - Mibe is került az a KELLLERESKEDÉS?????! .... , Majd Budai most kideríti!? HI-hi-hi-hihi!

45691 2011.03.05. 12:26:58

A múltkor egy tévés beszélgetésben a Századvégtől Kern Tamás, a Tarr Béla nyilatkozattal kapcsolatosan azt mondta, hogy itt valójában a népi-urbánus vitának az újraértelmezése folyik. Valóban, erről szól a Heller ügy is,erről szól szinte az egész kormányzati kulturkampf. Az, ahogyan ebbe az állam,mint hatalom belépett, az elképesztően veszedelmes történet, de láthatóan ez történik. ( Azt én most mondjuk nem nagyon értem, hogy Heller Ágnes miért ugrott be ennek a meredt jobboldali provonak, ami kinnt történt. Ott tart az egész, hogy Hellernek szüksége lenne egy tanácsadóra, aki politikai-hatalmi trükkök ügyében eligazítja őt, ahhoz ő ugyanis láthatóan nem ért. Neki egy olyan bérprofi pártpolitikai zsoldossal,mint Morvai Krisztina, nem is szabadna szóba állni, nem hogy vitában keveredni a 2006 őszi utcai ügyeket illetően. Csak Hellert érheti kár, amit egyrészről nem érdemel meg,másrészről pedig ebben az iszonyatosan kitágított és állami-hatalmi szintre emelt narodnyik-urbánus háborúban ilyen módon pont ő - akaratlanul persze - szállítja a muníciót a jobboldalnak-szélsőjobboldalnak. Ezért nagy kár szerintem.)

lujza 2011.03.05. 12:29:34

Vasgereben, te sem hazudtolod meg a neved. Emberölésnél mennyi is az elévülés? Azonkívül ha nagy emberek rendet akarnak tenni, nem hiszem, hogy ilyen csip-csup akadály problémát jelentene, mint jogszabályok. Mellesleg köszönöm a bizalmaskodást, hogy ti. látatlanban tudod ki a kedvencem. Gondolom ez után a három mondat után azt is tudod már rólam, hogy bolsi-libsi biboldó vagyok:)) Bagaméri! Hát a fagyi hol van? Csak nem visszanyalt?:)) Na pá kedveskéim.

103485 2011.03.05. 12:42:04

23. Kedves Hard Wolf! 2011. 03. 05. 11:52 Az a rendőrterror és erőszak simán elkerülhető lett volna, ha a jobboldal nem hergeli és nem bátorítja a híveit. De mint tudjuk, sajnos ez történt. Gyurcsány úr őszödi beszédéből kiemelték azt a bizonyos 8-9 lázításra alkalmas mondatot, és onnantól kezdve elkezdődött a pokol. A tv.-székház ostrománál történt vandalizmusról, ahol kb, 100 rendőr is megsebesült, miért hallgat a jobboldal, és őket miért nem kárpótolják?

188759 2011.03.05. 12:47:08

Kedves Géza! A rendőr azért rendőr, hogy akár a testi épsége árán is betartassa a törvényt. Az nem dolga, hogy büntessen, megtoroljon! Ami Gyurcsány beszédét illeti, ő a felelős az egész erőszakért, mert már mindenkinek elege lett a hazudozásból. Politikai manipuláció az egész! A pokol épp a szoci hazudozás miatt kezdődött el! A felelősnek már régen a börtönben lenne a helye!

103485 2011.03.05. 12:50:02

25. Potrien őrmester, ha önálló gondolatok helyett engem idézel és az én mondandómat akarod kiforgatni, akkor szerintem te maszatolsz!

32442 2011.03.05. 13:05:09

31. Bogdán Géza! Kár, hogy Neked csak ennyi jött le az egészből... Valami cáfolatot szívesen olvasnék... Amúgy pedig egészen pontosan mit forgattam én ki? Pusztán idéztelek (szólj, ha nem pontos), ami még kiforgatásra sem volt érdemes...

103485 2011.03.05. 13:22:27

Kedves Hard Wolf! Ebben neked igazad van, mert normális esetben, békés tüntetés esetén, ennek valójában így kellene történnie. Csak itt sajnálatos módon nem békés tüntetés volt, hanem elszabadult a pokol. A tüntetők nem hajtották végre a rendőri utasításokat, hanem azoknak ellenszegültek, és mint tudjuk, ha valahol polgárháborús hangulat alakul ki, ott többnyire ártatlan áldozatok is lesznek. A lényeg, hogy ennek az egésznek nem szabadott volna megtörténnie és bekövetkeznie. Ezért pedig valahol a jobboldal is hibáztatható, mert úgymond "lovat adott" a tüntetők alá, ahelyett, hogy csitította volna őket. Azt pedig egyenesen gyalázatnak tartom, hogy ezt a szégyent Morvai Krisztina úrhölgy Brüsszelben is felhozta, és pláne, hogy olyan eseményhez társította, amelynek kapcsán olyan hamis sugallatot akart elterjeszteni, miszerint Magyarországon a liberálisok a törvények felett állnak.

45691 2011.03.05. 13:25:26

30. Ha ez a "szabály" Wolf, akkor most a "ballibnek" meg kéne ostromolnia a mittudomén milyen székházat, tankot szerezni és forgolódni vele a körúton stb... A 2006-os választások előtti szoci hazudozások a közelébe nincsenek annak, ami itt 2010-ben történt. Nem vitatom persze, hogy ezt a jobboldalon el lehet intézni azzal, hogy " ..persze,ti gyenguskák vagytok, nem mertek utcai balhéba fogni." :-)))

103485 2011.03.05. 15:12:48

Szia KériSzépen Barátom! A ballib nemhiába hű az elveihez és vallják, hogy ők a "csendes többség" . Ők mindig is a józanságot képviselték, és a történelem folyamán sem buzdította soha a népet anarchiára és harcra, mint azt a jobboldal teszi, a mai napig is. Kíváncsi leszek, hogy Uniós ország lévén mire jutnak ezzel a harcos stílussal. Félő, hogy a folyamatos balhézásaiknak és az állandó igazságkeresésüknek az ország népe issza meg a levét. http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=366275

32442 2011.03.05. 15:28:05

27. KériSzépen (szerkesztő)! ...viszont amit Te írtál, elgondolkodtató...
süti beállítások módosítása