Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Időutazás, avagy a közszolgák meg(kí)sértése

2011. február 22. - Harun al Rasid

Tegnap, amikor néztem az RTL-klub esti híradóját és benne láttam a számomra felettébb meghökkentő egyik riportját, egyből az jutott eszembe, hogy a Fidesz-kormány itt bizony most ismét időutazásra készül. A drága jó Fideszünk, lelkületben ugyanis unos-untalan pofátlanul visszatér a Rákosi-éra korába, ahol, mint tudjuk, a rendszer mindenkit próbára tett, és olyan miliő uralkodott, hogy mindenki mindenkit megfigyelt és feljelenthetett. Ennek oka persze, akkor és most is, a kormány nagyfokú bizalmatlanságából fakadt, megjegyzem, - és erre a Bibliát jól ismerő KDNP elnöke, a szentéletű Semjén Zsolt úr legyen a tanúm, - hogy ez a morál a keresztény ember és kormánya számára mellesleg bűnnek is minősül, mivel mások megkísértése és bűnre való csábítása az ördögtől való cselekedet. Gondoljunk csak bele, - és ez a Fidesz számára akár intő jelként is szolgálhat, - hogy a legtöbb házasság szent kötelékének szétválása is éppen a felek bizalmatlanságából és a házastársak olykor alaptalan féltékenységéből következik be. És mit mond erre egy keresztény ember? Azt, hogy a felek elveszítették a hitüket, gyengék voltak és bedőltek az ördögi kísértésnek, amely emberi jellemgyengeségből fakadó bocsánatos bűn ugyebár, akár még a szavazófülkékben is könnyen bekövetkezhet. A Fidesz, eddigi intézkedései alapján ugyanis az mérhető le, hogy a kormány folyamatosan csak kísérti a polgárait. Némely állampolgáruk pedig, számukra munkára rest és lusta, velejéig korrupt, spekuláns, és az államon élősködő vérszívó pióca lett. Aki csak teheti, lop, csal és hazudik, kivéve a kormányt, aki viszont majd utat mutat mindenkinek, és tehetik azt, hisz’ nemcsak kétharmados többségük van, de hozzá erkölcseikben is mindannyian olyan makulátlanok, mint a ma született bárányok.

Emlékezzünk vissza, ők már a kormányzást is azzal kezdték, hogy a közhivatalokban kötelezővé tették kifüggeszteni a NENYI-t. Ezt akkor egyfajta kölcsönös bizalomra épülő és szimbolikus lépésnek tartották, szükségességét pedig azzal magyarázták, hogy aki betér egy közhivatalba, annak igenis mindvégig a lelki szemei előtt lebegjen, hogy beleépüljön a tudatába, - és idővel persze majd a köztudatban is, - hogy immár egy új időszámítás kezdődött, érkezett és köszöntött ránk: a nemzeti együttműködés korszaka. A közszolga pedig csak az állampolgár ügyeit és érdekeit tarthatja fontosnak, tehát a hivatalokban ezentúl korrekt ügyintézés folyjék, és immár legyen béke, s vége a mutyinak, a korrupciónak…

A Fidesz legújabb őrülete szerint viszont már a NENYI nem elég. Igen, mert a kormány számára a kölcsönös bizalomnál és hűségnél már sokkal több kell, és egyfajta megkísértési próbának is alá kell vetni a közszolgákat. Sokunkban ez bármennyire botrányt keltő, de igaz: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dolgozói ugyanis immár titkosszolgálati eszközökkel is megfigyelhetők, és róluk, már nem titok, akár ilyen módon is adatokat gyűjthetnek. Az ott dolgozó köztisztviselők egy része pedig, - hogy megeméssze és fel tudjon készülni az ellenük folyó esetleges lélektani hadviselésre, - állítólag már meg is kapta az erről szóló beleegyező nyilatkozatot, amit március 2.-ig kell aláírniuk, ellenkező esetben nincs apelláta, azonnali hatállyal kirúgják őket. Ez a törvénymódosítás egyébként nemcsak rájuk, de a legtöbb köz- és kormánytisztviselőre is vonatkozik majd.

És, hogy mindez miként fog kinézni a gyakorlatban? Úgy, hogy az országunkban immár bármire kapható un. vizsgálatot végző vamzerek megkörnyékezik, és akár még provokálhatják is a kollégáikat. Igen, nem csalás és nem ámítás, jól olvastátok! A kormány, spicliket, kopókat fog bevetni, akik beugratják, lépre csalják a köztisztviselőket, és úgy tesznek, mintha megpróbálnák megkenni őket. Aki pedig nem fog tudni ellenállni a kísértésnek és netán megcsábul, arra, mint anno az átkosban, meghurcoltatás és börtön vár.

Bizalmi állás tehát ezennel nincs többé, ezt kérem egyszer és mindenkorra tessék elfelejteni és tudomásul venni! A kormány, mivel egy felettébb sajátságos módját választotta a korrupció megszüntetésének, az érdekvédő szakszervezetek arra úgy bólogatnak, akár a sült halak. No persze, lássuk be, - ugyan mi mást tehetnének?

Apropó, jut eszembe! Ha netán Cohn Bendit az EP.-ben a magyarországi demokráciát féltve ezt is szóvá teszi mössziő Orbánnak, akkor azzal ismét a magyar népet sérti meg? És ezek után én már arra is kíváncsi leszek, ha a szomszédos országok kormányai a magyarságukat büszkén felvállaló kettős állampolgároktól netán elvonják a bizalmi állás betöltésének lehetőségét, - a Fidesz, aki ezzel a lépésével most vélhetően elveszíti a hitelét, - vajon hogyan és mivel fog ez ellen a diszkriminációval szemben fellépni és érvelni?

Linkek, amelyekre érdemes kattintani:

1.) Ha megnézni szeretnéd, itt a videó linkje.

2.) http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/356635

3.) http://hirszerzo.hu/belfold/20110222_titkosszolgalati_eszkoz_adatgyujtes

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr388309148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

179584 2011.02.22. 20:26:02

Hát iszen elég régóta azt papolom én is, hogy visszaköszönnek a szépséges Rákosi-idök.

179584 2011.02.22. 20:27:48

Valami névtelen lovag közben minuszolt egyet! Vajon mi nem tetszett neki?

103485 2011.02.22. 20:44:39

Kézcsók drága Marijja! Akkor úgy tűnik, ebben is egyetértünk. A Fidesznek hála, újfent kísért minket a múlt. A névtelen mínuszolóm pedig vagy egy mindenre bólogató hithű Fideszfan lehet, vagy félreérthette az írásom mondandójának lényegét. Sebaj, van ez így. Már megszoktam.

114634 2011.02.22. 21:32:00

Szia Géza! Ez döbbenet, h miket ki nem találnak! Biztos lesz egy- két veréb, akit lefülelnek, és mindjárt bizonyítják igazukat!! Lám ezt csinálták 8 éven át, de majd mi ........! Mocskos egy banda!! Üdv.

103485 2011.02.22. 21:45:22

Szia kedves Raptor! Látod, ahelyett, hogy megfizetnék a bizalmi állást betöltő közszolgákat, a Fidesz-kormány úgy óhajt gátat vetni a korrupciónak, hogy vamzereket küld rájuk. Biztos, hogy lesznek, akik engedve a kísértésnek, lépre tudnak majd csalni. Közülük sokuknak ugyanis az egykulcsos adózásnak köszönhetően, nemhogy nőtt volna, hanem még inkább csökkent a fizetésük. A korrumpálódás ellen pedig bárhol a világon csak egyféleképpen lehet hatásosan küzdeni: ha az illetőt tisztességesen megfizetik. Ölellek: Géza

122743 2011.02.22. 21:51:20

1. Marijja 2011. 02. 22. 20:26, arra gondolsz, hogy akkor is idegenek urakodtak rajtunk? Van benne valami, bár ez állandó jelleggel úgy van.

163107 2011.02.22. 22:20:16

Fel van már állítva az ÁVO? Mert az kell, és III/I, III/II, III/III is feltétlenül. Hivatásos besúgókat kell keresni. Nem is nagyon kell újak után kutatni, mert még él egy csomó tégla a régi időkből, be kell újítani őket. egyéblént meg annyi talpnyaló szarházi nyüzsög a fidesz körül (más se), hogy vamzert találni lesz nekik a legkönnyebb.

163107 2011.02.22. 22:21:59

Géza Barátom, akartam pluszt nyomni, de nem műkszik. Akkor így + de már műkszik :-)

163107 2011.02.22. 22:25:50

Félnek. Rettegnek. Így kezdődik az autoriter társadalmakban. Majd figyeljétek meg, ha csökken a népszerűség, még jobban begerjednek. Minden ilyen diktatúra és féldiktatúra paranoiás lesz egy idő után - ezek éppen olyan eszközöket vetnek be, mint a nácik, a kommunisták, és a keleti diktátorok.

103485 2011.02.22. 22:39:27

Szia Osszián Barátom! Hidd el, nem kell ide ÁVO és ÁVH, sem III/ akárhányas ügynököket keresni, mert az a bűnös és velejéig romlott lelkület az emberek zöméből még mindig nem múlt el és ott munkálkodik bennük. Ennek ékes bizonyítéka éppen a Fidesz, akiknek köszönhetően a történelmünk úgy tűnik, sajnos ismétli önmagát... Köszönöm az elismerést! Ölellek: Géza

122743 2011.02.22. 23:01:23

Eddig azt is féltem mondani a rendörnek, hogy magyar vagyok. Ez egy kicsit enyhült. Az emlegett idökröl meg szerintem csak hallomásból van fogalmatok. Amúgy nem szóltatok, amikor az ujjlenyomatos útlevelet vezették be. A személyi szám se nektek jelentett problémát. A repülési adatok gyüjtögetése a CIA-nál nem ütközött ellenállásba. A tulajdonosi diktatúra ellen nem tiltakoztatok. A rebiszes állatok, az InKal ellen nem szóltatok. Akkor most min csodálkoztok?

wesz 2011.02.23. 01:53:58

Geza el kellene donteni, hogy naci fasiszta, vagy rakosi kommunista. A ketto egyutt valahogy kioltja egymast. Egyebkent mindenki tudja, hogy hemzseg a megvesztegetheto kozszolgaktol az allam igazgatas, mi a baj abban, ha valaki tenne ellene?

114634 2011.02.23. 06:27:37

Szia Gézám! Egy adalék! Borzasztó!! http://nepszava.com/2011/02/magyarorszag/megkezdodott-az-avh-kiepitese.html

13118 2011.02.23. 07:01:07

mi a gond? a nemzeti adó- és vámhivatal összes dolgozóját fontos és bizalmas munkakörben kinevezettnek minősítették. sőt, magasabb beosztásúnak, mint akik államtitkokkal dolgoznak. eddig nemzetbiztonsági szempontok alapján három átvilágítást és ellenőrzést végeztek, A, B és C típusút. a C-ben lehetett titkosszolgálati eszközöket használni, de az 60 napig tartott és ötévenként ismételték. most alkottak egy D típusút, amiben az ellenőrzés folyamatos. :)))

114634 2011.02.23. 07:20:59

14. Hmmmm "Csak" az a gond, h a felsőbb szinten lévőket nem ellenőrzi senki!! Az igazi lopás, korrupció ott folyik! Ezért "kellett" Poltpetya, aki majd jól elszabotálja megint az "ügyeket"!! Persze, h senki ne lopjon, azt ezzel elérni nem lehet!! Itt megint csak a kishalakat fogják ki!! :-((

13118 2011.02.23. 07:42:07

15. raptor de, a felsőbb és legfelsőbb szinteken lévőket is ellenőrzik, a C típusúval. más kérdés, hogy a jelentések sorsa mi lesz. :)) mert az ellenőrzést végzők "kockázati tényező" felmerülése esetén a jelentéseket a rendőri és ügyészségi felső-vezetők felé (is) továbbítják.

114634 2011.02.23. 08:09:06

16. Hmmmm Igen, de ott érdekes módon mindig "elsikkadnak" az ügyek, amennyiben Fideszhez köthető a személy!! :-))

34417 2011.02.23. 08:19:30

wesz, ajánlom figyelmedbe: "Az a hivatkozás, hogy ez az intézkedés a korrupció visszaszorítását célozza, hamis. Nem lehet mindenkiről feltételezni, hogy megvesztegethető vagy korrupt. Ez törvénytelen. Akivel szemben azonban ilyen gyanú megfogalmazódik, az eddigi szabályozás is lehetővé tette, hogy az illetővel szemben titkosszolgálati eszközökkel megfigyelést végezzenek. Csakhogy annak feltétele volt a biznyítható gyanú, és ügyészségi, esetenként bírósági engedélyhez kötött volt. Bianco felhatalmazást nem kaptak a nyomozati szervek, hogy bárkit, bármikor, alapos gyanú nélkül is ellenőrizhessenek. Ez sérti az alapvető emberi jogokat." nomeg, a legálságosabb duma, hogy mindezt azért teszik, hogy ellenőrizzék, megfelelően látja-e el a feladatát. ezért lehallgatják a telefonját, megfigyelik a családját, a szomszédait, a barátait, megfigyelik munka közben, feltörik a postafiókját, ellenőrzik a levelezését stb. te ennek tapsolsz?

34417 2011.02.23. 08:22:13

gézám, ezek baromira félnek. azt is pontosan tudják, hogy csak addig léteznek, amíg totálisan behódolt alattvalóik, hithű darabontjaik és gerinctelen mamelukjaik vannak. ezért aztán változatlanul megosztják a népet, és ellenségképeket kreálnak. egy darabig még biztosan sikerülni fog nekik...de lassan már a kenyérre is sor kerül, mert a cirkuszi játékokkal nem lehet jól lakni!

163107 2011.02.23. 08:42:51

12. wesz (látogató) 2011. 02. 23. 1:53 Geza el kellene donteni, hogy naci fasiszta, vagy rakosi kommunista. A ketto egyutt valahogy kioltja egymast." Mi zárja ki egymást? Te nem tudsz akkor semmit, legfeljebb a Magyar Nemzetből. Hatalomtechnikailag egyáltalán nem zárja ki egymást, sőt, egyik tanult a másiktól. Hitlernek éppoly hatalmas besúgó csapata volt, mint Sztálinnak, de mindketten a katolikus egyháztól tanultak, a Szent Hivatal technikájától, amikor fénykorukban senki nem volt tőlük )inkvizíció) biztonságban. ezeket a társadalmakat a besúgórendszer, a megfélemlítés tartotta életben, ideig óráig. Még egyszer hangsúlyozom, hatalomtechnikáról van szó! Nem elméletekről vagy ideológiákról. Az ugyanis ezeknek nincs.

179584 2011.02.23. 08:47:53

6. ahonfia: nem, nem arra gondoltam, hanem arra, hogy minden diktátor fél, és ezért igyekszik a hatalmát minden lehetséges és lehetetlen eszközzel biztosítani.

34417 2011.02.23. 08:49:53

ahonfia: a rebisz és az inkal nem ugyanaz.

14055 2011.02.23. 09:25:26

Hát már megint Ahonfia látja jól.. az ujjlenyomat az rendben van, a bilog az rendben van, az hogy én tartom fent az intézményt, állom a rezsijét, fizetem az ott ülők munkáját az rendben van, miközben fegyveres őrök akadályozzák meg, hogy belépjek ebbe közintézménybe, ami mint említém volt az én munkámból van, az is rendben van :) Ha kimegyek az erdőbe és megfogok egy vadmalacot, akkor tolvaj vagyok, és börtönbe csuknak, ha felszántanék egy darab földet, hogy vessek, hogy legyen mit ennem, akkor szintén, csak ez, amit most kitaláltak, ez a borzasztó :) Fura egy gondolkodás hölgyeim és uraim, azt kell mondjam :)

34417 2011.02.23. 10:02:44

23. KerekesZS (szerkesztő) 2011. 02. 23. 9:25 nem hiszem, hogy megakadályoznák. mi több, nem minden közintézményt védenek fegyveres őrök. útlevelet meg mintha elég könnyen lehetne hamisítani, de mondjuk ujjlenyomattal már eléggé bajosan. a személyi szám egyedi azonosító, mi a baj vele? születtek még vagy ezren azon a napon, amikor én. rapsicolni nem azért mész ki, mert útleveledbe belekerült az ujjlenyomatod, vagy, mert nem engedtek be a közintézménybe. dolgod van ott? akkor beengednek. a bíróságon még az aprópénzed is ki kell pakolni, a táskádat meg átvilágítják. az ellen miért nem tiltakozol?

12635 2011.02.23. 10:08:16

ez az aláíratósdi megint csak egy figyelemelterelés fontosabb dolgokról vagy a semmiről... pont úgy fog működni, ahogy valóban az 50-es években, a szüleim mesélték, hogy ha tapsolni kellett, hát tapsoltak, ha mást kellett, azt tették, mert mindenki azt tette, azok is, akik mást gondoltak most nyilván mindenki aláírja a papírt, amit a munkahelyén elé tesznek, mert dolgozni akar, ennyi az egész.... felháborító, de semmit nem lehet elérni vele, természetesen lesz néhány "árulkodós", de a tisztességes, jóérzésű ember ezután is csak dolgozik tovább ugyanúgy... Zsuzsa, igazad van, de sokan itt most az aktuális dolgok miatt tiltakoznak és régen ugyanúgy tiltakoztak más dolgok ellen is...

13118 2011.02.23. 11:00:53

nem kell ebből ügyet kreálni, sokan dolgoztak eddig is vezető beosztásokban, akik rendszeresen átestek C típusú nemzetbiztonsági ellenőrzésen. mint említettem, ennél lehet használni titkos eszközöket. most gondolja valamennyi érintett, hogy bizalmas vezetői állásban dolgoznak. :)))

34417 2011.02.23. 12:18:25

hehehe nekem annak idején 80e forintomba került, amikor a feleségem szeretőjét c tipusú átvilágítás alá helyeztettem:-)))

103485 2011.02.23. 16:11:20

Kedves Kommentelőim! Bocsássatok meg, hogy nem tudok mindegyikőtöknek személyesen válaszolni, de mert a hozzászólásaitokból látom, közületek egyesek alaposan félreértettétek a posztom mondandójának lényegét, engedjétek meg, hogy mivel talán pontatlanul fogalmaztam, összefoglaljam, és bár más megközelítésben ugyan, de közérthetőbbé tegyem. Nem az a baj, ha egy bizalmi munkakörben és vezetői állásban dolgozó valakit megfigyelnek. Ha ugyanis valaki ellen felmerült a gyanú, azt eddig is bármikor megtehették, és meg is tették. A módszerrel van a gond. Hangsúlyozom, a módszerrel! Az adatgyűjtés ugyanis eddig titkos volt, és gondosan ügyeltek arra, hogy az illető megfigyelt személy un. személyességi jogai semmiképp ne csorbuljanak, mert ha igen, akkor az már a BTK-ba ütköző cselekedetnek minősült, lásd pl. Dávid Ibolya és az UD-Zrt ügyet. Most ez viszont már többé nem lesz így. És ez a módszer az, amiről azt állítottam, hogy a diktatúra ismérve. (!) Mert miről van szó? Arról, hogy mostantól már az illető megfigyelt ember személyességi jogait semmi az égadta világon nem védi, és arról vele nyilatkozatot írattak alá. Ha valami, akkor ez jóval több, mint csupán egy jó erkölcsbe ütköző cselekedet, amely frázist a Fidesz mellesleg nagy előszeretettel és fennen hangoztat. Innentől kezdve az illetővel ugyanis bármit megtehetnek, mert oda az emberi méltósága. Azt a nyilatkozatot pedig az érintettek azért írták alá, mert kényszerítették őket arra. Kérdem én, ki olyan őrült, hogy önként és dalolva beleegyezését adja ahhoz, hogy akár indokolatlanul is megvádolhassák, megrágalmazhassák, csalétket állítsanak neki, magyarán, a vizsgálatot végzők azt tegyenek vele, amit csak akarnak? Ez nonszensz. De mivel aláírta a nyilatkozatot, önként vállalta a kísérleti tesztalany szerepét is, tehát onnantól kezdve már reklamációnak helye nincs. Azt természetesen továbbra sem fogja tudni, hogy az ellene tervezett színjáték mikor kezdődik, csak azt, hogy megfigyelhetik. Bármikor és bárhol, és akár aljas módszerekkel, de belemászhatnak még az illető személy intim szférájába is. Papírjuk van róla, és abba beleegyeztél. Akkor most ez mennyivel személyiségrombolóbb, vagy erkölcstelenebb, mint mondjuk a kereskedelmi tv.-k által sugárzott és sokak által népszerű kukkoló, valóság reality show-k? Mindkét esetben egyfajta ocsmány szerepjátékra kényszerítik a résztvevőket, csak éppen a helyszín és a szereplők között van némi különbség. Big Brother ház, vagy a miskolci adóhatóság épülete. BB. Évi, és Dr. Kovács Veronika. Pedzitek már a lényeget? Véleményem szerint egy demokráciában nem úgy kellene harcolni a korrupció ellen, hogy az illetőt egy gondosan előre eltervezett színjáték alapján lépre csalják és próbára teszik, hanem úgy, hogy a munkáját tisztességgel megfizetik, ezáltal az illetőnek esze ágába se jutna korrumpálódni. Mert melyik ember hajlamos a korrumpálódásra, a lopásra? Az, akinek nincs, vagy kevés a pénze, mert nincs megfizetve. Akinek van pénze, az nem kockáztat. Ha mégis, úgy az egy beteg ember. Őrült, kleptomániás, vagy mit tudom én, mi baja van, de hogy abnormálisan viselkedik az illető, az már biztos. Ilyen őrültséget feltételez a hatalmat birtokló Fidesz a közszolgáiról? Azt a bért tehát, amit a Fidesz az őket megfigyelő vamzereknek és kopóknak adna, adják oda inkább a munkájukat végző közalkalmazottaknak, úgy azzal a kormány máris tett egy lépést a korrupció visszaszorítása érdekében. De az a módszer, amit most a Fidesz törvényre emelt, és alkalmazni óhajt a közalkalmazotti szférában, az nem a demokrácia ismérve, hanem a diktatúráé. Szégyen és gyalázat, hogy idáig jutottunk!
süti beállítások módosítása