Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A talárosok felmentése

2011. február 04. - Harun al Rasid

Azt gondolni, hogy a magyar miniszterelnök megfenyegette volna az alkotmány bíráit, merőben tévedés. Orbán Viktor valójában felmentette őket a történelmi felelősség alól, mert azt teljes egészében magára vállalta. Ha attól eltekintünk, hogy a teljes XX. és az eddig eltelt XXI.században magyar politikus kevés akadt, aki lejjebb merészkedett volna, még azt is mondhatnánk, hogy ez egy igen korrekt döntés. (Pontosítok : a XXI.-ben senki sem akadt, és újra pontosítok : 1990 óta sem akadt senki.)

Innentől az alkotmány bírái pont olyan szépen, az európai jogállami ( hiszen a mi alkotmányunk még azért ilyen ) elvek mentén cseszhetik szét a magyar autokrácia bolsevik államosítást elrendelő törvényét, mint azt tették a visszamenőleges adó esetében. Stumpf István bíró úr olyan szép külön indokolást is írt az elutasító határozathoz, hogy az egy csoda, sőt komolyan gondolom , hogy azt ő maga írta, szóval innen is biztatnám, hogy csak így tovább.

Nincsen már felelősség a taláros testületen, hiszen tök mindegy, hogy mit mondanak, az újmagyar osztakkómivan-autokrácia erőszak szervezete - az állam - így is, úgy is végrehajtatja a törvényt a neki egzisztenciálisan teljesen kiszolgáltatott és politikailag megfélemlített közigazgatási apparátusával. További érv a jelen taláros testület szabad döntéséhez, hogy az 1700-as évek elejét idéző új magyar alkotmány elfogadásával egyidejűleg valószínűleg valami olyan konstrukció mentén repülnek majd, mint nemrég Kopits György. Nem mindegy azonban, hogy aki nem akarna nyugdíjba vonulni, az például külföldi egyetemen vagy alkotmányjogi kutató-műhelyekben milyen állást kaphat. Azért a minszki egyetem és a Yale között van zongorázható különbség.

Szerintem ez feltétlenül egy megnyugtató állapot az Alkotmány Bíróság számára. A európai jogállami korszak magyarországi végén ezek a bírók beírhatják nevüket a magyar szabadság gyönyörű könyvének most esedékes lapjaira. Ilyen lehetőség nem sokszor adatik egy jogász számára. Nem kéne kihagyni, már csak azért se, amit Csaba László közgazdász professzor mondott a minap arról, hogy kultúrember illegitim ügyekben hogyan kell döntsön és viselkedjen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr978309118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12392 2011.02.04. 18:52:08

Hogy a tekintetes bírákat megkavarta-e azt nem tudom, de a honlapot igen: valahogy az istennek sem derül ki belőle, hogy miről volt szó a hét elején! =))

40751 2011.02.04. 20:16:57

"...Azt gondolni, hogy a magyar miniszterelnök megfenyegette volna az alkotmány bíráit, merőben tévedés. Orbán Viktor valójában felmentette őket a történelmi felelősség alól, mert azt teljes egészében magára vállalta...." "...Szerintem ez feltétlenül egy megnyugtató állapot az Alkotmány Bíróság számára. A európai jogállami korszak magyarországi végén ezek a bírók beírhatják nevüket a magyar szabadság gyönyörű könyvének most esedékes lapjaira. Ilyen lehetőség nem sokszor adatik egy jogász számára. Nem kéne kihagyni, már csak azért se, amit Csaba László közgazdász professzor mondott a minap arról, hogy kultúrember illegitim ügyekben hogyan kell döntsön és viselkedjen..." ...messze egyetértek a meglátással...! ...de, ha kihagyják, akkor - számomra - bizony, véglegesen igazolt az a gondolatom, hogy csak a "fenekük" érdekli és ezt is figyelembe véve, "döntögetnek"...!!!

34417 2011.02.05. 10:01:39

nos, ha minden felelősséget magára vállalt, az nagyon helyes, hiszen ő a 2/3 és ő a nép. a taláros testület meg szép nyugodtan oszlásnak indulhat, mivel az ég egy adta világon semmit nem számít, mikor, miben, és hogyan döntenek. elég szép megtakarítás lenne az államnak, az épületet is jó pénzért el lehetne adni.

prozax 2011.02.11. 12:36:33

Szétvertétek szépen a NolBlogot. Annyira hogy be is zárattatik. Gratulálok , ügyesek voltatok megint a ROMBOLÁSBAN!

34417 2011.02.11. 13:43:06

@prozax álmodj, királylány:-))) dúdoljam is el neked?
süti beállítások módosítása