Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Gyűlöletcsoportok

2011. január 24. - Harun al Rasid

Bármennyire is hihetetlen, de a Political Capital legfrissebb közvélemény-kutatási adataiból az derül ki, hogy hazánkban a FIDESZ- KDNP-kormány alatt nemhogy csökkent volna, hanem még egyenesen nőtt is a szélsőjobboldali eszmékkel és politikával szimpatizálók aránya. A jelenségre pedig, az elemzők szerint a kormány csupán szimbolikus orvosságokat keres. A kétharmados többséggel bíró, a népi felhatalmazására büszkén hivatkozó és dacból fakadó kormányzati intézkedések és törvények, a kisebbségekre nézve viszont egy nagyon kockázatos gyógymód,- vallják az elemzők. De rájuk nézve kockázatos lehet az is, ha a kétharmados Fideszes többség a Jobbik támogatásával népszavazás, vagy más szélesebb körű társadalmi legitimációt eredményező technika nélkül akarja elfogadtatni az új alkotmányt. Ami pedig a két párt közötti és a kisebbségek számára aggasztó hasonlóságot illeti, az nem más, mint az a tény, hogy úgy Orbán Viktor miniszterelnök, mint a Jobbik vezetői, a 2010-es választási győzelmüket egyfajta rendszerváltásként aposztrofálják.

Ugyanakkor a csupán néhány hónapja és a hazai szélsőséges csoportok megfigyelésére és feltérképezésére alakult politikai pártoktól független civil kezdeményezés keretein belül működő Athéna Intézet, az egyik legnagyobb hazai szélsőséges nézeteket terjesztő portál, a Kuruc.info törvényenkívüliségére is rámutat.

Forradalmi pénzgyár,- a Kuruc.info pénzügyei” címmel megjelent az Athéna Intézet munkatársának nagy botrányt kavart írása ugyanis bizonyítja, hogy a Kuruc.info csoport vezetői havonta milliós adózatlan jövedelemhez jutnak. Az Athéna Intézet viszont a Kuruc.info mellett eddig összesen tizenhat magyar gyökerű úgynevezett „gyűlöletcsoportot” térképezett fel és mutattak be: a Toroczkai és Budaházy fémjelezte Betyárseregtől a neonáci, szkinhed Blood and Honour szervezeten, a Magyar Nemzeti Arcvonalon és az állatkínzókkal brutálisan leszámoló Radikális Állatvédőkön át, a Magyar Gárdáig.

A gyűlöletcsoportokról azt kell tudni, hogy olyan szervezetten működő csoportok, melyek a gyűlöletre alapozva bármely ideológia nevében verbális, szimbolikus vagy fizikai agressziót valósítanak meg, vagy erre hívnak fel bizonyos emberek, illetve emberek egy jól meghatározható közössége ellen, azok – vélt vagy valós – nemzeti, faji, etnikai, vallási vagy szexuális hovatartozása miatt. Mindez történhet akár virtuálisan is: hírportálok közösségi oldalain és fórumokon, blogokon, valamint chatoldalakon. Az internetes médiumok esetében gyakori, hogy a tartalmak közlésével több bűncselekmény is megvalósul, például rágalmazás, közösség elleni izgatás, de a magyar rendőrség viszont csak akkor járhat el egy ilyen bűncselekmény esetén, ha azt a Magyar Köztársaság területén követték el. Ha tehát a Kuruc.infón a feltételezett bűncselekményt elkövető személy beazonosítható, vele szemben a magyar médiahatóság és rendőrség akkor is tehetetlen lenne, mivel a tartalom amerikai szervereken van, és Amerikában az egyik alkotmány-kiegészítés miatt a szólásszabadságot sokkal tágabban értelmezik, mint nálunk. Ott a rágalmazás vagy a közösség elleni izgatás, nem minősül bűncselekménynek.

A gyűlöletcsoport tehát nem minden országban BTK-büntetőjogi kategória. Amíg tettlegességig fajuló bűncselekményeket nem követnek el, e szerveződések büntetőjogi szankcionálása nem is volna célszerű, mivel az államszocializmus évtizedei már bizonyították, hogy gondolatokat nem lehet betiltani – még a legvisszataszítóbbakat sem.

Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a gyűlöletcsoportok létrejöttét és tevékenységét, ha tehetünk ellene, tétlenül kellene néznünk. A burkoltan, vagy nyíltan gyűlöletet és uszítást terjesztő, ám azt a szólás és a véleménynyilvánítás szabadságaként beállító szabályszegőkkel szembeni retorzió elmaradása esetén ugyanis felmerül az adott hírportál üzemeltetőinek erkölcsi felelőssége is. Ellenük hazánkban sikeresen harcolni talán a közvélemény hiteles tájékoztatásával és a sztereotípiák megcáfolásával lehetne, tehát a meggyőzés eszközével, amely végső soron elvezethet a gyűlöletcsoportokkal szembeni fellépéshez úgy, hogy annak hatására azok népszerűsége és társadalmi támogatottsága fokozatosan csökkenni fog.

A társadalom legkiszolgáltatottabb tagjainak emberi méltósága a tét, amit meg kell védenünk, mert a XXI. században a saját méltóságunk e felelősségtől elválaszthatatlan.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr168309092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

188852 2011.01.24. 20:18:31

De azt mindenki tudja , hogy a PC egy politikai alapon szerveződött kutatócég . Volt még valamiféle NBH-s kapcsolat is az előző rendszerből ami nem vet jó fényt rájuk annak tudatában , hogy a "fél" NBH is eljárás alatt van

103485 2011.01.24. 20:26:50

Ez viszont a közvéleménykutatási eredményeiket illetően egy cseppet sem lényeges Prozaxon, mert ettől függetlenül a tények, még tények maradnak...

188759 2011.01.24. 20:44:22

Géza! Nem mindegy, hogy ki kutat és milyen módon! Nem a szavaid vonom kétségbe, pusztán rámutatnék, van egy csoport akiknek a nácik szaporodása kimondottan jól jön! Ami a tényeket illeti, lehet egy másik cég homlok egyenest más eredményt hozna ki! Én nem cégeket, hanem szociológusokat küldenék ilyen felmérésre!

10306 2011.01.24. 20:46:13

talán már az is eredményt hozhat, ha nem tűrjük és nem hagyjuk a saját blogjainban a gusztustalan, gyűlölködő szövegeket, ha kell kitiltjuk az ilyen kommentelőket

188852 2011.01.24. 20:46:32

És Géza akkor mi van a többiekkel?

188759 2011.01.24. 20:55:20

Elnézésed kérem Géza! 4. Egyetértünk! Igen, ki kéne tiltani a kirekesztésre és gyűlölködésre uszítókat a beszélgetők közül! :-)

103485 2011.01.24. 20:57:17

Kedves Hard Wolf! Csak tudod, a nemrég alakult Athena Intézet adatai is ugyanazt támasztják alá, mint bármely más közvélemény-kutatóké. Mivel a tények önmagukért beszélnek, és mert fehéren-feketén ez a mai magyar valóság, szerintem a szociológusok sem jutnának más eredményre.

103485 2011.01.24. 21:00:41

Kedves Izomagyu! Olvasva a Szerki legújabb hozzánk intézett és nyomatékos felhívását, ezt a saját érdekünkben bizony mostantól már majd kénytelenek is leszünk megtenni.

10916 2011.01.24. 21:03:24

Hurrá! alapítok egy gyűlöletcsoportot! A hülyék ellen!

188759 2011.01.24. 21:14:42

Kedves Géza! Tehát a gyűlöletcsoportok száma növekedett. Vegyük ezt alapnak. Mitől történhetett ez meg, amikor a hivatalos politika az un. PC a toleranciát, elfogadást, stb. hangoztatja és nem kis összegeket költenek ennek propagálására? Az EU is támogatja, sőt külön roma program lesz most, bár itthon már eddig is volt! A bevándorlást megkönnyítették! Az integrált oktatásra törvény van! Központilag gyakorlatilag csak pozitív példával találkozhatunk ez ügyben, kivéve a Jobbikot, de az ő arányuk úgy 5% körül ha van. Kérdem akkor miért növekszik az intolerancia, ha a tolerancia propagálása folyamatos?

121173 2011.01.24. 21:18:01

és akkor még a nepszava.com-ról egy szó sem esett...

103485 2011.01.24. 21:21:44

A hülyék ellen bármikor alapíthatsz gyűlöletcsoportot Bigfater, mivel ők átmenetet képeznek a félkegyelműek és a bolondok között, és nem élveznek semmiféle védettséget. No, az utóbbi viszont egy más kategória. Ők, mivel nem voltak hülyék, hanem bolondok, még Mátyás-király idejében is kiváltságosként kezelték őket, mert nekik az udvarban ugyebár mindent szabad volt tenni. Aztán meg emlékezz vissza a gyermekkori indiánregényekre, amelyekből szintén világosan kitűnik, hogy őket még az indiánok is tisztelték. (Bocsi, csak vicceltem.)

10916 2011.01.24. 21:25:00

10. Hard Wolf Talán mert mindig újabb és újabb ellenségeket neveznek meg! Magánnyugdíjasok, filozófusok,toleránsok, IMF, balosok, liberálisok .....és mindez a teljesség igénye nélkül! Persze én ideológiailag rendkívül szétszórt vagyok. :)

122743 2011.01.24. 21:38:11

A szélsöséges liberálisokkal mi a helyzet? A fentiekbe az ö gyülöletcsoportjaik is belszámítanak? Engem pl. most nagyon gyülöl az a cigánycsoport, akikre ráküldtem a rendöröket, miután mindenféle vasanyagot összeszedtek az építkezésemröl..(félek is tölük rendesen.) Öket is beleszámították esetleg?

103485 2011.01.24. 21:38:51

Kedves Hard Wolf! Ez véleményem szerint azért történhetett meg, mert egyesek a demokráciára hivatkozva olyan véleményüknek is hangot adhattak, amely sértette az általad említett és kisebbséghez tartozó romák emberi méltóságát. Kihasználták a törvény kiskapuit, így alakulhatott meg többek között a sokak körében népszerű Kuruc.infó is. Persze Hard Wolf, tudom, az Eu. is támogatja őket és a kormány is, ennek ellenére mégis megszüntették a romák oktatását elősegítő és támogató legnagyobb magyar közalapítványt. Akkor most erről ennyit. Nagy öles betűkkel és címlapon lehozzák, hogy a roma oktatásra ennyi és ennyi milliót különítettek el, erre a többségi társadalom tagjai a pozitív diszkriminációt látva tele lesznek ideggel, aztán érkezik a pályázat, majd a válasz, és pénz nincs, mert azt forráshiányra hivatkozva elutasítják.

103485 2011.01.24. 21:45:50

Mióta szélsőségesek a liberálisok Ahonfia? Ja, hogy újabban már ezt is terjesztik nektek a Kurucon? A romákról pedig tényeket írj, ne olyan általános közhely-maszlagot, amelyeket szintén olvasni lehet a Kurucon. Jóérzésű emberek közül gyanítom, hogy senki nem kiváncsi a mesékre Ahonfia.

103485 2011.01.24. 21:54:51

A népszava.com mégis kinek és mivel okozott erkölcsi kárt Cinikus? Ne rágalmazz meg senkit, mert azt a legkönnyebb, hanem bizonyítsd, különben hiteltelen leszel. Linkelj be ide tőlük akár csak egy olyan írást is, amely mások elleni uszításra buzdít.

169637 2011.01.24. 22:36:13

Ami pedig a két párt közötti és a kisebbségek számára aggasztó hasonlóságot illeti, az nem más, mint az a tény, hogy úgy Orbán Viktor miniszterelnök, mint a Jobbik vezetői, a 2010-es választási győzelmüket egyfajta rendszerváltásként aposztrofálják. Geza, hadd kerdezzem meg, hogy kerult ide OV? Ez az egy mondat utal ra, aztan szepen ratersz a szelsojobbra. Ez most olyan "ugyanmar mossuk a kettot ossze" tipusu bekezdes? Egyebekent neha tenyleg olvashatnal Nepszava.com-ot, ott sem hianyzik a gyulolet egy pillanatra se, Magyarorszagon adomentes jovedelmeik is vannak, ugyhogy en speciel nem sok kulonbseget latok a ket szel kozott. Off topic. Majd kerlek kerdezd meg a Rasid haverodat, hogy minek irt mea culpa posztot, ha meg mindig ki vagyok innen tiltva. Bar lehet, hogy eljutott az agyaig a politikai marketing alapja. Koszi Wesz

169637 2011.01.24. 22:37:23

17-re, Geza, most kezdjunk el ide idezgetni a Nepszava.com-rol? Ahhoz hogy azt kinyissam hanyotal kell, hogy e-vitat idezzem.

122743 2011.01.24. 23:01:00

16. Bogdán Géza (szerkesztő) 2011. 01. 24. 21:45, elég konkrét dolgot írtam. Ha hiszed, ha nem. Még a lyukas vashordókat is elvitték. Meg a betonkeveröt. A szélsöség a szokásos, ám hamis egydimenzionális ábrázolásban mutatja magát jobbra meg balra . Azonban az uzsorások szélsöséges felvásárlási, kisajátítási, lenyúlási liberálissága is ábrázolható pl. egy kör alakú ábrán - hogy egyszerü legyen - , melynek nincs se eleje, se vége, mindenki szélen van, s még a kedved szerint a szélsöbal is közel kerülhet a szélsöjobbhoz. De mindenféle szabadosság szélsöséges.

34417 2011.01.24. 23:10:08

18. robertgida 2011. 01. 24. 22:36 Off topic. Majd kerlek kerdezd meg a Rasid haverodat, hogy minek irt mea culpa posztot, ha meg mindig ki vagyok innen tiltva. Bar lehet, hogy eljutott az agyaig a politikai marketing alapja. Koszi Wesz mondjuk, maradhatnánk egy technikai hibánál. valahogy mégis úgy tűnik, hogy nem vagy kitiltva, mivel éppen most is itt hemzsegsz. a pimaszkodást meg, ha lehet, mellőzd. ne akard, hogy a te agyberendezésed legyen itt a téma, hidd el, csak vesztesként jönnél ki belőle.

34417 2011.01.24. 23:19:55

@robertgida érdekes, akárhogy szemlélem az ip címedet, nem vagy kitiltva. pedig weszként is erről irkálsz. nahát, nahát, millen kellemetlen, a jó istennek se tudsz mártírt csinálni magadról:-)))

188945 2011.01.24. 23:20:06

Szerintem a gyűlölet szép dolog, s egyenrangú ellentéte a szeretnek, - természetes emberi érzés! Aki nem tud gyűlőlni, az szeretni sem tud, s az a legveszélyesebb ember, aki azt állítja magáról, hogy Ő csak szeretni tud és nincs benne gyűlölet! - ettől az embertől félni kell, mert mindenre képes!

103485 2011.01.24. 23:27:22

Úgy kerül ide Orbán Viktor miniszterelnök úr kedves Robertgida, hogy ő is, akárcsak a Jobbik vezetői, állandó jelleggel csak azt hangoztatják, hogy az ő győzelmük, amely a parlamentbe juttatta őket, azt forradalomként és rendszerszerváltásként élik meg, gondolják és hiszik. Erre Orbán Viktor például több beszédében is utalt már, csodálkoznék rajta, ha neked még nem tűnt volna fel. Mindez viszont nagy tévedés. Szerintem ők ugyanis azért nyerhettek, mert a nép a sorsát illetően csalódottá és elégedetlenné vált, és jobb életet és változást akart. Ők a a népnek minden szépet és jót ígértek, és hittek nekik. Bocsáss meg Robertgida, de amit tőlem kérsz, annak teljesítése részemről teljességgel lehetetlen. Én, személyeskedő és igazságkereső vitákba ugyanis nem bocsátkozom senkivel, még a széktársaimmal sem, mert engem senki személyes sérelmei nem érdekelnek. Én nem azért blogolok, hogy másokat sértegessek vagy cikizzek, hanem azért, mert vannak gondolataim, amelyeket szeretnék közzétenni. Éppen ezért azt tudom tanácsolni neked, hogyha a Rasid haverom tiltott téged, úgy az ebbéli sérelmed ne rajtam keresztül, hanem vele, szemtől-szemben rendezd le. Ha ugyanis innen ő tiltott, úgy azt csak ő tudhatja, hogy mi volt a tiltásod oka, hogy jogos volt-e, vagy jogtalan, de nekem az ő döntését felülbírálni nincs jogom. Ez részemről így fair.

171423 2011.01.24. 23:31:35

Azért van példa a szeretet csoportok előretörésére is "Mert ez Hunnia úri trágyadombja. Mert büdös úr szag, pénz szag sehol így nem kábít, mert minden változásért és újért kiált itt, de hiába, ez a nép nem tud dönteni, nem bír választani, mert ezer éve magával kötve mint a kéve sunyít vagy parancsot követ. Itt a múlt rothadása bűzlik, itt a csecsemők halva születnek, a forradalmak már születésük pillanatában elvetélnek, és ellenforradalommá torzulnak." Kertész Ákos Amerikai Népszava

188945 2011.01.24. 23:35:42

25. kimitake hiraoka 2011. 01. 24. 23:31 ..., még Ady-nak is elmenne ...

103485 2011.01.24. 23:41:45

Ahonfia, én is mondhatnám, hogy nekem ellopták az aranyórám, holott nekem olyan soha nem is volt. Így aztán jogosan hivatkozhatnék arra, hogy ezt tudnám is bizonyítani, de mivel már nincs meg, hisz azt ellopták, már nem tudom. Vagy mondjak egy másik példát? Egyébként komolyra fordítva, elhiszem neked, amit írtál és állítasz. Sajnos ez viszont egy szomorú társadalmi tünet. Gondolom nekik se lehet rózsás a helyzetük, ha rákényszerülnek és még a lyukas vashordót is ellopják, mert vállalniuk kell a kockázatot is, ha a lopáson tetten éred és rajtakapod, esetleg agyonütheted őket.

188945 2011.01.24. 23:43:23

Amúgy meg nem értek egyet a blog mondanivalójával, mert hamis állításokat és gondolatokat tartalmaz. Ugynis nem igaz az, hogy vannak csak ROSSZ emberek, akik a JÓ embereknek rosszat akarnak, s pláne, hogy ezek a rosszemberek fasisztanácik. - rosszember lehet egy kommunista is és egy hites katolikus is, vagy szabadon szárnyaló liberális is. Ez a Blog csak egy tendenciózus PC sablonszöveg, azaz ez is gyűlöletkeltés más csoportok ellen.

103485 2011.01.24. 23:44:37

Szia Kalifa! Gyors vagy. Látom már meg is adtad a választ Robertgidának.

103485 2011.01.25. 00:02:10

Bingodino! A blogban és az abban található írás hivatkozásaiban sincs utalás arra, hogy a te szavaiddal fogalmazzak, a "fasisztanácik" rossz emberek lennének. Az Athena Intézet tanulmányában is az áll, hogy a szélsőséges nézeteket hirdetők és a mások ellen uszító gyűlöletcsoportok, rendszerint többnyire csalódott és elégedetlen emberek. Ez pedig sajnos fedi a valóságot, és nem kelt gyűlöletet más csoportok ellen, ahogy azt te a blogom írásának tartalma alapján, rosszul értelmezve tanulságként leszűrted.

188945 2011.01.25. 00:10:30

30. Bogdán Géza (szerkesztő) 2011. 01. 25. 0:02 ..- Jó-jó! Bocsánat, csak azért gondoltam mert a felsorolt példáid között, csak Jobboldali "gyűlőlködő csoportok"(?!) vannak megemlítve, baloldali és faji, vagy liberálglobalista gyűlőlködőkről nem teszel említést. Olyanok nincsenek, vagy azok "Jól gyűlőlködnek", azaz azok nem is gyűlőlködők, hanem "SZERETGETŐK"?! ..., ezért gondoltam felettébb egyoldalúnak az írásod ....

188945 2011.01.25. 00:12:39

- de inkább hagyjuk, arréb tolom a biciklit ...

103485 2011.01.25. 00:14:32

A 23.-ra. Bingodino! Szerintem pedig a a gyűlölet nem szép dolog, mert az csak további gyűlöletet szít, bár való igaz, hogy akár a szeretet, a gyűlölet is egy természetes emberi érzés. Az ember manipulálható, tehát hajlamos a jóra, és a rosszra is egyaránt. Az adott társadalom tükre, hogy mire buzdít. Vannak országok, ahol a szeretetre. Sajnos, Magyarország nem egy ilyen ország.

188945 2011.01.25. 00:20:28

33. Bogdán Géza (szerkesztő) 2011. 01. 25. 0:14 No látod! Éppen ebben nem értünk egyet, hiszen máris azt állítod, hogy Magyarország gyűlőlködik, pedig ez egyáltalán nem igaz, ilyen nincs, hogy egy ország gyűlől, s ezzel az előítélettel magad is gyűlöletet keltesz a Magyarok ellen! .., No el innen messzire!

103485 2011.01.25. 00:22:51

A 31.-re. Bingodino! Ha neked vannak olyan értesüléseid, hogy a gyűlöletre buzdítók között vannak baloldali és liberális nézetűek is, akkor ne told el a biciklid, hanem linkelj be ide tőlük valamit, ami mindezt bizonyítja. De ha kérhetem, annak tartalma olyan legyen ám, mint amit a Kurucon is lehet olvasni, merthogy ez a minimum.

188945 2011.01.25. 00:31:02

35. Bogdán Géza (szerkesztő) 2011. 01. 25. 0:22 ..., én NEM kurucozok, csak biciklizek .... CSÁÁÁ!

169637 2011.01.25. 00:34:46

Geza, ez nem valtoztat a tenyen, hogy egy poszt ala hozod a szelsojobbot es Orban Viktort, valamint a Fideszt. Nekem semmi problemam nincs vele, csak legalabb egymas kozott kellene vegre eldontenetek, hogy a tobbseget fasisztanak, vagy kommunistanak allitjatok be. Egyik nap kommunistazas megy, a masik nap, mint most a nacizas. Dontsetek, aztan tessek hozza ragaszkodni. Megegy, majd ha idod adodik, kerlek nezd meg az intezet honlapjat. Aki kicsit is ismeros a magyar politikaban, az mar a Munkatarsak linknel razizzen, hogy kiknek az intezete is ez. Soros finanszirozza es ezzel mar mindent el is mondtunk. Semmi gond, te elolvastal egy MSZP/SZDSZ-hez kotheto "thinktank" tanukmanyat abbol pedig posztot irtal. Csak nem kellene oket mint "fuggetleneket" propagalni. Tudod, ok annyira fuggetlenek, mint a Professzorok Bathany Kore a Fidesztol. Rasid, az az IP cim, mintahogy mar rajohettel, osztrak volt es most is az, miutan az eredetirol nem fogadja el kommentet. Most csak az erdekelne, hogy akkor mi fenenek irtal posztot. (szerintem jovobeni hivatkozasi alapnak, de ez gyomor kerdese)

103485 2011.01.25. 00:44:19

A 34.-re: Bingodino! Ne ferdíts és ne ködösíts! A poszt címe is az, hogy gyűlöletcsoportok. Ebből tehát az következik, hogy Magyarországon sem minden magyar gyűlölködő, hanem arra utaltam, hogy csak egy bizonyos réteg az, és nem általánosságba véve mindenki. Érted már Bingodino? Egyébként meg ha menni akarsz, pláne messzire, menj, én nem tartalak vissza. Isten áldjon Bingodino!

122743 2011.01.25. 00:47:57

27. Bogdán Géza (szerkesztő) 2011. 01. 24. 23:41, szó se róla, nekik a munkahelyeiket lopták el. De itt csak arról volt szó, hogy gyülölködnek. Nyílván nem ok nélkül. Mint a hogy a többiek sem ok nélkül gyülölködnek. Vannak akik féltik a megszerzett koncot, vannak, akik az elvesztett konc miatt. Te se felebaráti szeretetböl írkálod a posztjaidat.

188945 2011.01.25. 00:58:00

38. Bogdán Géza (szerkesztő) 2011. 01. 25. 0:44 ..., megyek is már, mert a végén még meggyűlőlsz!

163107 2011.01.25. 01:06:09

A fidesz és a szélsőjobb között semmi különbség, csak annyi, hogy a fidesz még cinikusabb, ergo: aljasabb. Ékes bizonyíték, hogy most tüntették ki Bayer Zsoltot: a fidesz prominensei ünnepelték az 5, sz. tagkönyv birtokosát. Szia Géza Barátom, üdvözöllek, ment egy szerény +. (Leragad a szemem .-DDD, holnap bővebben. Illetve ma.)

103485 2011.01.25. 01:23:16

Robertgida! Sajnos a tények makacs dolgok, és amint láthatod és tapasztalhatod, én a posztomban állított tényeket rendszerint hivatkozásokkal is alátámasztom. Azt pedig, hogy a Fidesz kormányzati intézkedései kínosan összecsengenek a Jobbik programjának elképzeléseivel, szintén az őket fürkésző és erre szakosodott tudós kutató-elemzők állítják. Gondolom, talán ők sem ma jöttek le a falvédőről, ha ilyen merész gondolatokkal rukkolnak elő. Ha valótlanságot állítanának, úgy mivel a honlapjukon a becsületes polgári nevük is megtalálható, az érintett politikusok, akár még maga Orbán Viktor úr is, rágalmazásért, hitelrontásért, becsületsértésért, bármikor beperelhetné őket. Ők nyíltan vállalják önmagukat, nem úgy, mint a Kuruc.infó csoport vezetői, akik a sötétben bujkálnak és nem merik vállalni az arcukat. Robertgida, tisztázzuk a játékszabályokat! Hogy én mikor és milyen indíttatásból és témakörről írok blogot, azt engedd meg, hogy én döntsem el, és ha kérhetem, ne te határozd meg nekem. Azt pedig, hogy melyik blogban, ki, melyik napon nácizik és mikor kommunistázik, azt rajtuk kérd számon, és ne rajtam. Ez volt az utolsó figyelmeztetés. Döntsd el, hogy pimaszkodni akarsz, vagy a témához hozzászólni.

103485 2011.01.25. 01:46:30

Szia Osszián Barátom, és köszönöm a szerény elismerést, amellyel kitüntettél engem! Legyek őszinte? Le vagyok döbbenve és szinte el sem hiszem, hogy eddig még egy mínuszom sincs. No de várjuk ki a végét, mert ami múlik, még nem késik. Örülök, hogy jöttél! Végre van valaki, aki nem csak kekeckedik velem, hanem egyet is ért a posztom mondandójával. Én is egyetértek az általad írottakkal Osszián Barátom. Igen, nagyon is úgy tűnik, hogy rátapintottál a lényegre, és a Fidesz egyre cinikusabb lesz. Ami pedig a Fidesz és a Jobbik viszonyát illeti, arról egy régi, ám bölcs mondás jut eszembe: összenő, ami összetartozik...

ejmiakő 2011.01.25. 10:02:45

41. Osszián 2011. 01. 25. 1:06, mi a jobb számodra: ha Bayer a Jobbiknak dolgozik, s a Fidesz támogatói közül oda húz egy halom embert, vagy ha a Fidesz mögött tartja öket, ahol semmi beleszólásuk a dolgokba? Mert ezek az emberek elég okat látnak az idegesséhez.

110481 2011.01.25. 15:46:01

T. Géza! Valamit azért vegyél figyelembe! Ha Mo.-on valamiféle jókara "rasszista" balhé van (a zámolyi ügytől a cigánygyilkosságokon át a kuruc.info-ig) mindig találsz egy oda nem illő külföldi szálat. Hirek szerint a médiatörvény elleni egyik kifogás, hogy külföldi illetékességű "hirforrások" ellen is fel akar lépni. Anno Gyurcsányék is megpróbálták, egy ameriaki zsidó szervezet is, és mire ment? Röhejbe fulladt az egész. Nem mondom, hogy mindennek a külföld az oka. De nagyon súlyosan felelősek a magyar hatóságok is, mikor zavaros alakok tömegét (többek közt sok cigányt is) szabaditották rá a társadalomra. És mikor a "bodzagyüjtő" analfabéta nyomorgó a 30 milliós kocsijából kiszállva még bicskázik is, már kész is a rasszizmus. És ez csak akkor fog visszaszorulni, ha valaki a törvényeséget és a rendet (nem politikai értelemben) helyreállitja. De amig a szórakozóhelyek megnyitásának szabályait a kábszerárusok érdekei szerint alakitják.... A bűnözőnek nem kell mást csinálni, hogy elsuttogja "a cigányok bicskáznak" és máris van három halott. Másnap meg az ország azon szörnyülködik, hogy éhenhalasztottak egy csecsemőt... Túl sok a munició! Nem gondolod?

103485 2011.01.25. 16:56:11

Kedves Zili! Bizony az ilyen külföldi szerverekről működő uszítók ellen a magyar hatóságok tehetetlenek. Hiába büntetendő cselekedet nálunk, amit művelnek, ellenük jogilag eljárni mégsem tudnak, mert az írásaikhoz nem vállalják a saját arcukat. így aztán, kihasználva a jogi kiskapukat, gyakorlatilag bárki írhat bárkikről bármit. Vissza lehet keresni, hogy ki volt a rágalmazó? És persze mindezt úgy, hogy általánosságban kivetítve minden romára egyformán, azt a látszatot sugallva, hogy minden roma egyformán bűnöző. No, ez a rasszizmus. Ahol nincs kivétel, és amikor a köztudatban olyan általad is idézet mondatokat vetítenek ki a roma társadalomra és népre, hogy, és akkor idézlek, "bodzagyüjtő" analfabéta nyomorgó a 30 milliós kocsijából kiszállva még bicskázik is". Tudod hányan idézgetik a Kurucon olvasott friss sztorijaikat? Rengetegen. Közhely-sztereotípiák, tele féligazságokkal. Sokuk még tudatában sincs annak, hogy amit művelnek, azzal magukról állítanak ki bizonyítványt. És itt most nehogy félreértsd, mert nem rád céloztam, mert te nem vagy rasszista. Igen kedves Zili, én is úgy gondolom, hogy túl sok a munició. Erről pedig sajnos a társadalom is tehet, beleértve a rendszerváltás óta regnáló összes kormányt. Az emberek elégedetlenek, és számukra gyógyír a bajaik megoldására, ha bűnbakokat találhatnak maguknak. És jön a Kuruc, és máris van bűnbak: a cigányok. Azok a szerencsétlen emberek, akik jóllehet maguk is áldozatok és elégedetlenek. Nem azt mondom, hogy a romák ártatlan bárányok, mert rengeteg bűnöző életvitelt folytató börtöntöltelék van közöttük. Azt mondom, hogy ne általánosítsunk, mert a művelt emberek számára, akik átlátnak a szitán és nem esznek meg minden maszlagot, ők jól tudják, hogy minden népnek és nemzetnek megvan a maga salakja.

kriton 2011.01.25. 17:10:52

Magyar Nácivadász Szövetség néven bukkant fel egy új szervezet az interneten. Ami tudható a honlapjuk alapján: alpári stílusban támadják az általuk nácinak tartott radikálisokat. De kik állnak az új szerveződés mögött? Esetleg "ellenkuruc" radikális antifasiszták? Vagy inkább szélsőjobbos provokátorok? Idézet a 168 órából. A lap kegyetlen és brutális. Erre:Ha neked vannak olyan értesüléseid, hogy a gyűlöletre buzdítók között vannak baloldali és liberális nézetűek is, akkor ne told el a biciklid, hanem linkelj be ide tőlük valamit, ami mindezt bizonyítja. De ha kérhetem, annak tartalma olyan legyen ám, mint amit a Kurucon is lehet olvasni, merthogy ez a minimum. Saját vélemény: Aztán drága Gézám , nem gondolod, hogy provokáció mindkettő, a megosztást , zavarkeltést, gyülülködést szolgálja, ami a mindenkori hatalomnak jó. Oszd meg és uralkodj, ismered. A te szöveged is pártos, tehát megosztó. Én inkább javasolnám a megbékélést és kibeszélést, lassan elhiszitek hogy amit leírtok, az általános, pedig az átlagember szarik rátok. Én hetekig nem hallgatok híreket és egész jó lesz a közérzetem, és polgártársaimat jó embereknek látom, a világot szépnek....aztán, ha elkezdelek benneteket (média) olvasni, a kép sötétedik és mindenki álnok kígyó, lop, csal , hazudik, tán gyilkol is....Sajnállak benneteket, rossz , amit csináltok.

103485 2011.01.25. 17:57:29

T. Kriton! Azt mondod, hogy sajnálsz bennünket, és rossz amit csinálunk. Az én szövegem nem megosztó, mert én éppen arra a jelenségre hívtam fel az olvasóim figyelmét, amit te is sérelmezel, és ami immár oda vezetett, hogy jól behatárolható gyűlöletcsoportok alakultak ki Magyarországon. Amit te általam idéztél, ne keverd a szezont a fazonnal, mert azt én arra válaszoltam, hogy felvetették, a népszava.com is Amerikából uszít. A kérésem továbbra is fennáll. Kérek linket, amely bizonyítja, hogy azok a nevüket is felvállaló balliberális írók, onnan Amerikából uszítanak. Hogy a Magyar Nácivadász Szövetség mögött kik lehetnek, kik állhatnak, azt én nem tudhatom. Ha te tudod, akkor nevezd meg őket, és én, mivel a gyűlöletkeltők között nem teszek különbséget, ígérem, hogy leszek annyira gerinces, és elhatárolódom a módszereiktől. Mellesleg az sem kizárt, hogy provokátorok, akik így akarják lejáratni azokat, akik az ő elveiket bírálják. Tökmindegy, hogy kik. Ezeknek az embereknek céljuk van: az uszítás, a gyűlöletkeltés. Én pedig azt elítélem, mert az én értékrendem szerint, az csak további gyűlöletet gerjeszt. A gyűlöletkeltés egyenes következménye pedig az lesz, hogy ami ma csak gondolat, az előbb-utóbb tettlegességig fajul.

94593 2011.01.25. 19:00:58

Nem kellene a Kuruc-infot és a köré szerveződött gyűlöletcsoportot bántani! A választások alatt bekezdéseket vettek át egymástól a NSZ-al és remekül kiegészítették egymást! Arról nem is beszélve, hogy "nem kibontva a valóság minden szeletét", Orbánt személyesen is lehet támadni miattuk! Most csak ennyi maradt, mert sajnos a Fidesz eltakarította a közterületekről a gárdákat, holott nagyon jól lehetett velük demonstrálni a Magyarországon tomboló fasizmust.. Zsidó szervezetek pedig , ha akarják az égvilágon mindent el tudnak tüntetni! Érdekes, hogy pont a Kuruc-info haladja meg a képességeiket!

103485 2011.01.25. 20:24:20

T. Vidok! Ne haragudj, de te itt valamit nagyon félreérthettél, ha arra a megállapításra jutottál, hogy én, mert írtam róluk, bántanám a Kurucokat, vagy a többi gyűlöletcsoportot. Ezek szerint róluk még írni sem lehet, mert akkor már bántják őket? Nem ők bántanak másokat? Mert ha tudomásul vesszük azt a tényt, hogy ők bárki telefonszámát és személyes elérhetőségét is közzéteszik az oldalukon, lásd ahogy anno a bírákét, vagy Alföldi Róbertét is feltették, Csintalan Sándort pedig megverték, joggal félhetnek és retteghetnek tőlük akár még politikusok is. Mivel is gyanúsítják egy másik radikális gyűlöletcsoport tagját Budaházyt? No, én erről beszélek. Megfélemlíteni, gyűlöletre uszítani, megverni, vagy akár még fizikailag is megsemmisíteni másokat, mindezt pedig arctalanul tennék. Ők tehát egy ilyen sajátságos felfogású demokráciában gondolkodnak. Orbán Viktort sem támadja senki, csupán vannak összefüggések, amelyek az eddig hozott törvényeiket illetően, lásd pl. a szociális törvény, vagy a Jobbikkal közösen tervezett alkotmánymódosítás, azt mivel az eddigi kiszivárogtatott értesülések szerint olyan mércével szabják, hogy bármely józanul gondolkodó embernek feltűnik, hogy azokkal a Fidesz, igenis a Jobbikkal szimpatizál, és az ő gyűlöletpolitikájukat támogatja. És ezek után már még masírozó gárda sem kell. Azért, hogy a külföld, az EU rasszizmussal vádolhassa a kormányt? Nem jobb inkább a burkolt rasszizmus, amit senki nem tud bizonyítani? Orbán Viktor úr majd munkahelyek és általános jólét helyett, börtönöket fog építeni. Az általad említett zsidó szervezetek pedig Vidok azért tehetetlenek a Kuruccal szemben, mert ők törvénytisztelők, és nem állnak a törvények felett, mint a Kurucok, és a velük szimpatizáló és az őket támogató arctalan gyűlölködők azt magukról hiszik.

94593 2011.01.25. 20:58:02

Az "Utolérheti e Achilleus a teknősbékát?" jelleggel előadott filozófiával írásban képtelenség vitázni!( Sajnos egy ujjal teszem..) A törvénytisztelők mennyi ENSZ határozatot nem tartanak be?

188945 2011.01.25. 21:04:33

51. vidok 2011. 01. 25. 20:58 Úgy látom, hogy ITT GYŰLŐLIK A gyűlőlködőket! ..., pláne, ha visszagyűlőlnek!

94593 2011.01.25. 21:23:40

Elutasítva az összeesküvés-elméleteket, biztosra veszem, hogy Magyarországon rövid időn belül inzultálni fognak egy deklaráltan zsidó embert, vagy valami kegyeletsértő dolog történik! Sajnos 1954 óta tudok olvasni és más nem lévén, a Szabad Nép volt az első újság a kezemben.. Mindig ilyen előzmények után jelent meg az osztályellenség! Ráadásul nagyon jól jött a dolog valakiknek...

103485 2011.01.25. 21:27:28

Mit is írtál Bingodino? Hogy a gyűlölködőket gyűlölik, pláne, ha azok visszagyűlölködnek. Én itt, senkit nem gyűlölök. Ha te mégis azt hiszed és ezt állítod rólam, az csupán a saját képzelgésed.

ikaljan 2011.01.26. 04:31:40

Kedves poszt-író! A Political Capital jelentését illetően azt gondolom, jelentős félreértésben vagy: 1. A PC nem csinál saját kutatást, hanem a két évente frissülő European Social Survey adatbázisán végez saját maga által kidolgozott modell szerint másodelemzéseket. (ennek megbízhatóságába, és a modell relevanciájába szvsz. ne menjünk bele) az (ESS legfrissebb adatfelvétele 2009-es, tehát az egész elemzés erről az időszakról szól). 2. Az Athéna Intézet még annyira sem foglalkozik kvanitatív adatokkal, ők egyszerűen egy kvalitatív adatfelvétel alapján csináltak egy aktivitási térképet, de mivel most kezdték a munkát nincsneek összehasonlító adataik, másrészt szándékukban sem áll arról véleményt mondani, hogy e csoportok társadalmi támogatása milyen, vagy a társadalomban általában mennyire szimpatizálnak e nézetekkel. (az általuk alkalmazott módszer egyszerűen nem ezt vizsgálja) 3. Ezzel szemben havi rendszerességgel állnak rendelkezésre adatok a nagy hazai közvéleménykutatóktól a pl. pártok támogatottságát illetően. Szonda Ipsos: A jobbik 2010.márciusában volt a csúcson, az összes választó 10%-a mondta, hogy rájuk szavaz (itt ugye a 100%-ba a nem szavazók is beletartoznak), a legutóbbi januári adat viszont 6%-ot mutat. (magyarul a Jobbik támogatottsága a csaknem a felére esett) Mediánnál ugyanez 2010.márciusában 11%, decemberben 7% Tárkinál: 2010.03: 10%, 2010.12: 6% Szóval az adatok egyértelműen a Jobbik támogatottságának gyengülését jelzik.

ejmiakő 2011.01.26. 09:50:21

53. vidok 2011. 01. 25. 21:23, miért utasítasz el a priori bármiféle elméletet? A társadalom érdekszövetségekböl áll, szerint senki se szervezi meg érdekei érvényesülését? Már Bástya elvtárs meggyilkolására se esküsznek össze? Vagy csak addig mondták ezt neked, hogy már másként nem tudsz reagálni.

ejmiakő 2011.01.26. 09:58:14

54. Bogdán Géza (szerkesztő) 2011. 01. 25. 21:27, Moderálva! (Bogdán Géza szerkesztő)

103485 2011.01.26. 14:23:47

Az 55.-re: Kedves Ikaljam (látogató)! A Political Capital általam belinkelt cikke, amely a Jobbik népszerűségi mutatóit mérte, valóban egy 2009-es közvélemény-kutatási adat alapján, 2010. dec. 16. keltezéssel íródott. De ennek a cikknek az a címe, hogy „összeesküvés-elméletek és antiszemitizmus”. Tehát, egy időszakot vettek alapul, amelyen belül a Jobbik - aki akkor még nem volt parlamenti párt - népszerűségi mutatóit hivatott az olvasóikkal tudatni, illetve annak hatását velünk, mint abban érintett magyar állampolgárokkal szembesíteni. Ők gyakorlatilag egy jelenséget mértek: hogy hatott a társadalom elégedetlensége, a Jobbik népszerűségére. Egyértelműen pozitívan, és ezt tényként kell kezelni, mivel harmadik erőként ők is bejutottak a magyar törvényhozásba. Most már persze a népszerűségüket illetően változott a helyzet. Csökkent a népszerűségük, és ha netán a jelenleg kormányzó pártok is erre a sorsra jutnak, elképzelhető, hogy egy újabb társadalmi probléma elé nézünk. A nemrég alakult és a Magyarországon fellelhető gyűlöletcsoportokat feltérképező Athéna Intézet szerint ugyanis ezek a csoportok, beleértve a Kuruc.infot is, egyértelműen a jobboldalhoz, azon belül is a Jobbikhoz köthetőek. Igen ám, de mi van akkor, ha csökken a kormányzó pártok népszerűsége? Vajon ez spontán fog bekövetkezni, avagy annak hatására, hogy netán alakulnak-e újabb, és immár a baloldalhoz köthető gyűlöletcsoportok is? Nos, ezért írtam, erről szólt, és ezt vitatta volna meg ez a poszt. Köszönöm, hogy az értékes hozzászólásoddal Te is színesítetted annak tartalmát! Gyere máskor is, szívesen látlak! Üdvözlettel: Bogdán Géza (szerkesztő)

103485 2011.01.26. 16:02:33

Kedves Ejmiakő! A hozzám intézett 57.-es számú hsz.-ed tartalmát töröltem. Oka a következő: Mivel én a posztjaimhoz a becsületes polgári nevem és képem adom, nem fogok teret nyújtani viszont semmiféle, nevét és adatait nem vállaló, nicknéven fröcsögő és gyűlölködő, másokat dehonesztáló és emberi méltóságában sértő hozzászólásoknak. Ennek oka pedig az, hogy én ebben a virtuális világban egy régi motoros vagyok, és már több éve hiszem és vallom, hogy a nick mögött igenis hús-vér, érző ember lakozik. Továbbmegyek. Amire a Szerki nyomatatékosan felhívta a figyelmünk, annak hatását nekem sajnos sikerült átélnem a gyakorlatban is. Elmesélem a történetet, de csak azért, mert úgy gondolom, hogy az sokak számára tanulságos lesz. Anno, a hőskorban, amikor még nem igazán volt elterjedve az internet, volt egy virtuális közösség a Tv2 txt. 847 oldala. Esténként mi ott nyomtuk. Sms-en keresztül kommunikáltunk egymással, mert akkor az volt a divat. Volt, aki megőrizve az inkognitóját, csak a falon keresztül kommunikált, de nekem voltak privát kapcsolataim is. Aztán a virtualitás később valósággá vált, és sokszor találkoztunk egymással személyesen. Tudnék pár szép és szívszorító igaz történetet mesélni. Tiszteltük, szerettük, segítettük egymást, és persze volt saját klubunk. Majd jött egypár olyan nickemberke, akik közül a "leggerincesebbek" még a találkozóinkra sem jöttek el, noha őket is mindig meghívtuk. Ők, miután az írásaik révén megszerettették magukat, elkezdtek piszkálódni és gyűlölködni. Aztán a csapat fokozatosan klikkekre hullott szét. Onnantól kezdve már a talik sem a régiek voltak, később pedig már el is maradoztak. Persze, mert volt, aki oda is csak balhézni jött. Szóval, ment a gyűlölködés és a személyeskedés ezerrel. Az oldal, érdemi beszélgetés vagy vita helyett is már csak legtöbbször személyeskedésekről és sérelmekről szólt. A moderátorok pedig, PZS, GK, GP, (akik engem nem tudom miért, de nagyon szerettek, igaz, én is őket) és akiket a találkozóinkra szintén meghívtunk, hiába szóltunk nekik, és utóbb a Tv2-őn a főnökeiknek, e jelenség felett sajnos szemet hunytak. Illetve pontosítok, mert reagáltak rá, de csak később. Miután az ORTT 1 évre bezáratta az oldalt, no, akkor, azután kezdtek észhez térni. Tudod mi lett a történet vége? Az, hogy az a jó kis csapat, amely anno egy remek kis összetartó közösség volt, vagy 10 év után szétszéledt, és már nincs többé. Én vagyok az egyedüli 847-es, aki az egypár még megmaradt régi „barival” tartom a kapcsolatot. Közülük sokan olvassák a blogom és szeretnek a mai napig. Ha a Szerki, a Moszatba ütköző valamelyik pontja miatt a blogom tiltaná, vagy végleg megszüntetné, hát bizony az nekik egy igen nagy csalódás lenne… Nekik. Egykori 847-es, baloldali, liberális, és Fideszes barátok. Nálam a nézet nem számít, csak hangnem stílusa. Kedves Ejmiakő! Elnézést kérek, ha untattalak e hosszúra sikeredett történetemmel! Okulásként írtam, mert tisztában vagyok vele, hogy ez az eset nem egy egyedi történet. Nem tudom miért, de valahogy olyan érzésem van, mintha itt a Nolon, a Kutrica Kávézó közössége is így járt volna… Szóval, ha valamelyik bloggertársammal nézetbeli, vagy más egyéb sérelmed támad, úgy azt ne az én blogomban rendezd le, arra ne nálam és ne tőlem várj jogorvoslatot, ilyesmikkel ne engem kínozz, hanem, mivel van rá módod és lehetőséged, azt ott, az érintett blogjában tedd meg és nála reklamálj! Remélem, hogy emiatt nincs harag közöttünk. Ez az intelem és kérés pedig mindenkihez szól, akit "hasonló cipő" szorít. Ez volt az utolsó figyelmeztetés, mert ezentúl többé én sem magyarázkodom! Igen, ez mostantól már majd nálam is komoly lesz… http://aszerk.nolblog.hu/archives/2011/01/24/Ujabb_felhivas_-_Ez_most_komoly/ Üdvözlettel: Bogdán Géza

34417 2011.01.31. 16:18:32

@robertgida talán el kellene gondolkodnod a kommentjeid minőségén és szellemiségén, akkor rájöhetnél, hogy a rendszer a hibás:-))) ugyanis, kedves barátom, nem vagy tiltólistán. minek lennél? jelentéktelen. lehet, hogy berozsdásodott a vonalad:-)))
süti beállítások módosítása