Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Szeretve Tisztelt Nyugatom !

2011. január 20. - Harun al Rasid

A véleményem egyértelmű : hátrébb az agarakkal !  Az van, hogy Te tényleg nem érted,hogy itt mi történik.

Nézd csak, most, oké, azt fogod mondani,hogy itt, meg ott módosítani kell ezt a média törvényt, mert itt, meg ott, így vagy úgy nem felel meg az uniós előírásoknak. A magyar hatalom a módosítást nyilvánvalóan végrehajtja. Csak éppen úgy, hogy csinál majd egy még ennél is elfogadhatatlanabb törvényt. Mondjuk kiveszi mindazon tételeket, amelyeket Te kifogásolsz, meg még azt is, hogy a hatóság határozatát bíró elé lehet vinni. Megteheti ? De meg ám ! Akkor mi még ennél is rosszabbul járunk.

Mondhatod most, hogy ááá, nemá…Kérykém, nem kéne mégse rémeket látni. Rendben, rendben, azonban kérlek, hogy hidd el a következő történetet, amely nem rémek rémes látása, rettegők béres rettegése, hanem a megtörtént rögvalóság ( azért írom ezt a szót,hogy "rögvalóság", mert mi magyarok a sima valóságot el nem hisszük ám, csak ha valaki azt mondja, hogy ez "nagyon a valóság" és erre jó kis fordulat a "rögvalóság ", gondolom érted ) :

Történt nem is olyan régen,hogy a magyar törvényhozók többségi együttese hozott egy törvényt, amely visszasétált a múltba, úgy értem rendesen, az időben visszament egyszerűen ( ilyeneket Te csak filmen látsz ), majd rendelkezett, és adóval sújtott olyan bevételeket, amelyek a keletkezésük idején nem voltak adókötelesek. Az akkoriban még rendben itthon is működő " rule of law" elvének megfelelően, az akkoriban még rendben itthon is működő alkotmánybírói testület hamarjában azt mondta, hogy ezen törvényt úgy kell tekinteni, mintha nem is lenne. Nos, ezt az esetet Te, kedves Nyugatom, nyilván jól érted, hiszen közel egy évezrede alakítgatod, okosan és igen szerencsés körülmények közepette, a keresztény szellemiség szép elvének is megfelelve, ezt a "rule of law" nevű működési mechanikát. Tehettek volna mást ennek megfelelően az akkor még a  "rule of law" elvén nyugvó alkotmányunk bírái ? Nem,bizony nem.

Csakhogy a törvényhozók együttese, ott a magyar parlament mesés házában, úgy vélekedett, hogy ez a "rule of law" elvű működés neki többé nem kell, ezért izibe meghozta ugyanazt a törvényt, úgy azonban - csak azért, hogy jelezzék büszkén mindenki felé a törvény betűjébe vésett  nagy személyes hatalmukat -, hogy most már nem csak annyira, mint a megsemmisített törvényben tette, hanem mégannyira sétált vissza a múltba, bizonyítvány evvel,hogy néki bizony az alkotmányt őrző bírák szava annyi, mint macisajtban a brummogás. ( Légyszives megkérni, kedves Nyugatom,valaki ottani disszidens magyart, hogy fordítaná le neked a "macisajt" szavam, így könnyebb lesz előző mondatomat értened.)

Nagy dolog történt evvel a magyar törvények házában, mert hiszen a többségben lévő törvényhozók kompániája a Történelem Urának képességeit bőven meghaladva magán a múlton is változtatni tudott ! Tudjuk jól, hogy Jó Istenünk, meg persze az ő Szent Fia olykor csodákkal kápráztatnak bennünket, de ezen csodák mindig a jelen idejében történnek, a múltban is így történtek, mindig akkor. Szemtanúk számolnak be erről, tehát nincsen okunk kételkedni. Olyan isteni csudáról azonban nem tudunk,amelyet a többségi törvényhozók ügyes együttese itt végbevitt : az Isten se tud a múlton változtatni. Ha tudna, bizonnyal megtenné. Arra gondolni se merek, hogy csak azért nem teszi, mert Ő is tiszteli a "rule of law" szép nyugati elvét. Hű, az milyen lenne…

No, száz szónak is egy vége, gondold át alaposan, hogy mire teszel javaslatot a magyar hatalomnak. Nem vagy éppen könnyű helyzetben, de vigasztaljon  a tudat, hogy mi se.

Tisztelettel Üdvözöl :

Kéry


 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr298309080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

122743 2011.01.20. 21:44:44

Ki mit szeret, úgy elégül ki.

104422 2011.01.20. 22:11:42

Két észrevételem van. 1. Visszamenőleges törvénykezés elszenvedői voltak azok a lakáshitelesek, akiknek a kilencvenes évek elején visszamenőleges hatállyal egyoldalúan, törvényben módosították a lakáskölcsönét. ENnek semmi politikai oka nem volt, de nem is néhány tucat vagy néhány száz gazdagon végkielégített csinovnikot éruintett, hanem többszázezer családot. Ezzel együtt a visszamenőleges hatályú törvénykezés - ha az hátrányos az érintettekre nézve - alapvetően tilos. Ez a jog egyik alfája. 2. Nézzük, hogyan reagált a módosításra az ellenzék. Úgy, ahogy várhattuk tőlük. Azt javasolták, hogy 2000-ig terjedjen a törvény visszamenőleges hatálya. A szándék egyértelmű, akkor a fidesz-emeszpé kormányváltás érintetjei és a fidesz kegyeltjei is ráfaragtak volna. Az meg más kérdés, hogy demokratához méltatlan egy antidemokratikus törvényre rákontrázni. B.et

13922 2011.01.20. 22:16:29

"Te, kedves Kérykém..." olyan bájos kérésed van a nyugatod felé, szinte megjelent a szemem előtt, amint térden állva könyörögsz neki, mint pici fia apácskának, csak óvjon meg a sötétben a mumustól...

45691 2011.01.20. 22:44:41

2. 1. nem emlékszem,hogy az megjárta-e az AB-t. Az esetet is alaposan meg kéne nézni, igen, ahogyan írod, az is alkotmány ellenesnek tűnik. Utána is nézek egyik nap,ha több időm lesz. 2. Ha más,jelesül az Mszp nem érti, kötelező a Fidesznek se érteni ? Ugyanez igaz mindkét pontra, az egyik szarkupac ugyan ne igazoljon már egy másik kupacot. Ha lehet persze.

45691 2011.01.20. 22:46:55

3. A hátrébb az agarakkal inkább egy határozott kérés, mintsem bájolgás szerintem.

14055 2011.01.20. 23:26:52

Teljes mértékben egyetértek Bástya elvtárssal, pont ezeket gondoltam volna megjegyezni, csak megelőzött. Ami a lakáshitelekkel történt anno, az példátlan a világ történetében, és érdektelen, hogy megjárta -e az AB-t. A visszamenőleges hatályú az visszamenőleges hatályú, ez nem az Ab döntésétől függ, egy érvényben lévő szerződést módosítottak egyoldalúan az egyik kezükkel azok, akiknek meg a másik kezükben a szerződések szentségéről szóló passzus lengedezett Innentől kezdve nincs miről beszélni, a rendszerváltás ott és akkor leírta magát, ott bukott ki, hogy ez bizony legfeljebb gengszter váltás..

45691 2011.01.20. 23:29:40

6. Neked érdektelen Zsuzsa, mert pont azt gondolod a "rule of law" elvéről,mint a Fidesz. Nekem viszont annyira nem érdeketelen, hogy az egész polgári demokráciának ezt tartom a kulcskérdésének. Aki pont úgy veti meg a polgári demokráciát,mint Te, az persze nem is vélekedhet másként.

14055 2011.01.21. 00:43:54

KériSzépen amióta a világ világ a felépítmény szerepe mindig az alapok rögzítése volt, a hatalomgyakorlás célja a tulajdonviszonyok őrzése, és nem egészen értem, hogy mit kellene szeretnem az emberi méltóságot, az emberi jogokat és szabadságot két lábbal tipró rendszeren, ahol az embernek kevesebb joga van a természethez, a természeti javakhoz mint egy állatnak, ahol az embernek már ahhoz sincs joga, hogy a saját munkájával eltartsa magát és családját, melynek egyetlen célja van, a tőkeviszonyok fenntartása, a javakat bitorló uralkodó osztály érdekeinek bármilyen módon való érvényesítése, az emberek millióinak rabszolgasorsba kényszerítése gazdasági kényszerekkel és ennek érdekében jól megfogalmazott törvényekkel? A te híres polgári demokráciádba bőven belefért például teljes Ázsia és Afrika gyarmatosítása is és mindaz a gyalázat, amiket ezenközben ott ( is) elkövettek..

45691 2011.01.21. 01:20:07

8. Semmi különös, csak egyszerű kódolási hibák, viszont azok tömegesen , Zsuzsa. És már megint ez a feje tetejére állított gyönyörű hegeli dialektika. Hű, ez egyszerűen elképesztő. Amit ebben az országban Marx rombolni tudott, azt nem is tudom,hogy hány generáció lesz kénytelen megkínlódni. Most mondjuk a Fidesz miatt az egész a nagy reneszánszát éli, de csak elmúlik egyszer itt is.

122743 2011.01.21. 01:26:37

7. KériSzépen (szerkesztő) 2011. 01. 20. 23:29, az lehet, hogy a polgári demokrácia kulcskérdése, ez azonban egy maffiadiktatúra minden szinten. Már maga a rendszerváltás is átverés volt, de az egész polgári demokráciának nevezett valami az uzsoradiktatúra leplezésére szolgál csupán.

122743 2011.01.21. 01:31:43

9. KériSzépen (szerkesztő) 2011. 01. 21. 1:20, nem marxi rombolásról van itt szó, hanem ködösre bekódolt agyakról. De nem a Marx általi kódolás itt az igazi baj. Egyébként érdekes, hogy akik látják pl. a "marxi" bekódolt embereket, el sem tudják képzelni, hogy ök is kondicionálva vannak.

171423 2011.01.21. 03:20:40

Itt az alkotmánybírósági határozat a kedvezményes hitelekről http://isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=rendszerv%E1lt%E1s&s9=&s10=&s11=Dr&r=34&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&op11=and&p=2&op7=and&f=G Csak ki kétszerkettőzték hogy rendben van minden

171423 2011.01.21. 03:29:55

Ja és egy megjegyzés Akkor a lakáshiteleknél szó szerint az emberek húsába vágtak vitték el a fejük fölül a tulajdont Nem volt ott gond a visszamenőlegességgel Ááááá.... se jogbiztonsággal se a tulajdonhoz való jogal se szerződési szabadsággal semmivel Alkotmánybíróság elnöke: Sólyom László Úgyhogy befoghatja a Sólyom is a pofáját

14055 2011.01.21. 08:06:44

KériSzépen neked valamiért mindenről Marx jut eszedbe. nem a dolgokról magukról beszélsz, nem a tényekről, nem cáfolod amit mondok, jelzem ezt megértem, mert a tényeket nehéz cáfolni, hanem azt mondod, hogy ez marxizmus.. Amúgy Marx az egész világon kezd előtérbe kerülni, adják ki újra a könyveit és veszik elő, hátha az ő segítségével megértik hol a baj. A Fidesz meg olyan messze van Marxtól, mint Makó Jeruzsálemtől, de ezt tudnád, ha megértetted volna, hogy miről és mit ír Marx..

45691 2011.01.21. 12:41:29

14. Minek kéne eszembe jutni,ha zúdul kifele a soraidból a marximzus ? A kérdés pedig nem az , hogy a Fidesz mennyire van messze vagy közel a marxizmushoz,hanem hogy a meggyőzés érdekében használja-e azt, hogy egyébként marxista tételekkel operál. Na azt viszont teszi, mert láthatóan megéri politikailag.

104422 2011.01.22. 00:04:50

Kériszépen. Nem kell utána nézni. Megjárta, Sólyom László hírdetett ítéletet. 32/1991. (VI. 6.) AB határozat Közzétéve a Magyar Közlöny 1991. évi 61. számában ld: http://isz.mkab.hu/netacgi/ahawkere2009.pl?s1=&s2=&s3=&s4=&s5=&s6=&s7=&s8=rendszerv%E1lt%E1s&s9=&s10=&s11=Dr&r=34&SECT5=AHAWKERE&op9=and&op10=and&d=AHAW&op8=and&l=20&u=/netahtml/ahawuj/ahawkere.htm&op11=and&p=2&op7=and&f=G Annak a következő volt a lényege. Rendkívüli gazdasági helyzetben az államnak joga hogy utólag, jogszabállyal felül írjon mindent. Innentől kezdve - úgy gondolom, tetszik vagy nem tetszik, a magánnyugdíjrendszer esetében is érvényes lehet ez a döntés. B.et

104422 2011.01.22. 02:11:44

Annyi persze az igazsághoz tartozik, hogy nem szó szerint a "visszamenőleges hatály" lett igazolva, de a lényeg ugyanaz. B.et
süti beállítások módosítása