Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

There is anti-Semitism

2011. január 10. - Harun al Rasid

" You have to understand, this is central Europe, where there is anti-Semitism and anti-gypsy sentiment. The government has to protect people. "

Ezt mondta Fellegi Tamás az elhíresült " we fucked it up " kiszólása előtt a The Economist munkatársának, indokolandó a kissé szerinte is szigorúra sikeredett média szabályozást. A miniszter úr arra kérte az angol újságírót, hogy értse meg, ez itt Közép-Európa, ahol antiszemitizmus van, meg cigányellenesség, és világos, hogy a kormány meg kell védje az embereket.

Előfordulhat, hogy a Fidesz a média szabályozás megismert szigorát arra (is) kívánja használni, hogy valamiképpen megvédje azokat,akik az antiszemitizmus és a cigányellenesség céltáblái, áldozatai ? A cél feltétlenül nemes és támogatható !

Nincsen azonban túl könnyű helyzetben a kormányzat, már úgy értve, hogy a magyar sajtónak melyik részét is kellene különös figyelemmel kísérnie,ha e szándékában sikert szeretne elérni. A Fideszt elkötelezetten támogató lelkes közönségben ugyanis széles körű az egyezség arról, hogy Magyarországon antiszemitizmus nincsen és nem volt, az a rendszerváltást követően is csak azért lett, mert pont a sajtószabadságot kihasználva, a magyar zsidóság, a baloldal és a liberálisok - az ő lakájmédiájuk segítségével - ezt egészen egyszerűen kitalálta. Ugyanez a helyzet a cigányellenességgel is : az sem létezik, az egész a jogvédők kreálmánya.

Mire tud jutni a kormány és az ő média hatósága az antiszemitizmus és a cigányellenesség ellen ? Nem tudom. Mint ahogyan azt sem tudom,hogy ezt a hatalom és az ő média hatósága hogyan fogja majd csinálni. Magam nem a média szabályozást választottam volna egyébként e tiszteletre méltó harcban,hanem sokkal inkább például a jövedelemadó törvényt, és pont nem a társadalom felső két tizedének adtam volna félezer milliárdot, hanem az alatta lévő nyolcnak, én ugyanis azt gondolom, hogy az egzisztenciálisan erősödő alsó és közép rétegek jelenthetnék az igazi megoldást, nem pedig az, hogy a felső elit még felsőbb legyen.

Elképzelhető persze, hogy a hatalom hatósága az erősödni látszó új magyar jogállamiság Kerényi Imre által megfogalmazott alaptétele szerint jár majd el : " Azért kedvemre való ez a vadonatúj médiarendszer, mert én egy olyan országban szeretnék élni, ahol mindenkit mindig ellenőriznek. ”

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr508309066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

13709 2011.01.10. 16:20:30

..."nem a társadalom felső két tizedének adtam volna félezer milliárdot, hanem az alatta lévő nyolcnak, én ugyanis azt gondolom, hogy az egzisztenciálisan erősödő alsó és közép rétegek jelenthetnék az igazi megoldást, nem pedig az, hogy a felső elit még felsőbb legyen. ..." Nem is választanának meg téged (sem), ha ilyeneket mondanál :) A választások után még tartott a lendület, és hit...ami lassan köddé válik... sajnos, van egy történetem.. Egy ismerős - Angliában él - mondta a legutóbbi sajtóvisszhangot követően: ..."Hja... a magyarok? Azokat be kell csapni annak, aki vezető pozícióra vágyik otthon..." Nagyon nyeltem, mi tagadás, rosszul esett. Tanulékony fiatal politikai és közéleti prominenseimre gondoltam... :((( Meg magunkra :(

12009 2011.01.10. 16:33:12

Mindenhol becsapják a választókat. Csak vanna régi demokráciák dörzsölt polgárai, akik még azt se hiszik el a politikusnak, ha azt mondja: jó napot. És vannak a naivak, aki a kolbászos keritést is elhiszi. Az elsők nem csalódnak a demokráciában, az utóbbiak igen :)

45691 2011.01.10. 16:49:04

2. Na ja, engem se zavarna egy 25%-os gdp arányos állami újraelosztás mellett, hogy a kormányszóvivő asszony fodrászát is az adófizetők állják, na de 50% körül ? :-)))

122743 2011.01.10. 17:20:29

3. KériSzépen (szerkesztő) 2011. 01. 10. 16:49, itt 25% az adóssácsapda költsége, nem arra gondolsz? Szóval az újraelosztás akkor itt is 50-25=25? Mi zavar, az osztogatás, vagy a fosztogatás?

45691 2011.01.10. 18:25:19

4. Ja,mint Oroszországban,meg Kínában. Ott is kb ennyi,amit az állam költhet. Na jó, az oroszoknál még kevesebb is. Azt tőlem költhetné akármire, fodrászra is.

11256 2011.01.10. 19:01:33

KSz: eddig se értettem egyet az újraelosztás mértékének fetisizálásával, de most aztán pláne nem. és ami azt illeti, az elég félelmetes, amit Orbán a következő 15-20 évről mondott (nem a kötcsei, hanem az uniós beszédben): hogy olyan versenyképeseknek kell lennünk, mint Kína meg Brazília. nos, Kínában az elmúlt 25 évben az egészségbiztosítást megszüntették, csak az utóbbi 1,5-2 évben van ismét társadalombiztosítási jellegű fejlesztés (igaz, hogy most aztán szédítő volumenekben - itt van egy cikk erről: http://www.betegszoba.hu/hirek/kina_atfogo_egeszsegugyi_reformot_indit/ ); Brazíliában pedig szintén döntően a privát szektor biztosítja az egészségügyi ellátást, mert annak nagy részét privatizálták. hát ha ez a cél, akkor talán inkább maradjon magas szinten az újraelosztás, nem? vagy fiatalítani akar? a nyugdíjügyet ugyanis most már nem rúghatja le magáról ez a kormány (egyelőre) - bár az egészségügy privatizálása csökkentheti az ingyenélők számát -, a jelenlegi szintű (az szja körülbelül felét kitevő) egészségügyi járulékról kell tehát lemondania, és gyógyítást lényegében teljes egészében magánkézbe kell adnia (na, az állami vezetőket kiszolgáló ellátást kivéve). sok volt az a vizitdíj - hadd hulljon a férgese? a legjobban meg az tetszik, hogy ebből európai politikát akar csinálni - ahol ez eleve így működik, ott könnyen rá is bólintanak, mi meg majd korszerűsödünk...? versenyképesebbek leszünk? így???

45691 2011.01.10. 19:22:24

6. Ez nem olyan bonyolult. Ahol a kapitalimzust komolyan veszik, pl. Kínában, ott világosan értik, hogy vagy az állam a gazdag, vagy a gazdaság. Arról nem is beszélve,hogy a mi mentalitásunkhoz valóban egy nagyon kicsi állam illene, a magyar az egyik legindividuálisabb nép. Igen,igen, le az állami kiadásokkal mindenáron. Gondold el, benn maradhatna a gazdaságban sokezer milliárd, értelmes és okos magyar vállalkozók kezei között. Lenne itt fejlődés hamarjában.

103485 2011.01.10. 23:18:59

Szia kedves KériSzépen Barátom, és mindenki! Én pedig úgy gondolom, hogy ami hazánk immár aggasztóan kóros antiszemitizmusát illeti, arról a világ nagyon is hitelt érdemlően képben van... http://www.welt.de/die-welt/article3993524/Reihenweise-Hass.html
süti beállítások módosítása