Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Egyedi (nyugdíjas) esetek

2010. december 16. - Harun al Rasid

Hallom, hogy létezik egy őrnagy, aki állítólag a legdurvább rendőri osztagot vezette még akkor, tudjátok, október 23.-án, 2006-ban. Hallom, hogy ő az egyetlen olyan (állítólag szadista) rendőrparancsnok, akire kollégái is terhelő vallomást tettek.

Hallom, hogy ez az őrnagy felelős, amiért F.G..-nek hátát, veséjét és a fejét is ütötték, rugdosták, lábát eltörték, aztán az őrnagy még az ujját is eltörte a bántalmazottnak.

Hallom, hogy Z.L csuklójának szilánkosra törésében is az említett őrnagy a felelős. Bár őrnagy elvtárs ebben az ügyben megúszta a felelősségre vonást, a bántalmazottnak mégis 1,6 millió kártérítést ítélt a bíróság. Most vagy ártatlan a rendőr őrnagy és nincs miért kártérítést fizetni, vagy Valóban felelős az őrnagy, de akkor érthetetlen a felelősségre vonás elmaradása.

Cs.A. nagyon közelről, mintegy 10-15 méterről kapott fejlövést gumilövedékkel, bal szemére teljesen megvakult, az agya is megsérült, koponyaműtétet is végrehajtottak rajta. Hallom, hogy ebben az esetben is a szóban forgó őrnagy osztaga kapott tűzparancsot.

Hallom, hogy valamilyen sörözőbe menekült 40 embert egyenként egy nagyon magas, parancsnokként, vagy főnökként viselkedő rendőr lökdösött ki a bejárat előtt sorakozó kettős rendőri sorfal közé, ahol rugdosták, ütötték őket. Ekkor lőttek két méterről hátba egy fiatalt, akinek testéből a gumisöréteket három műtéttel távolították el. Az említett parancsnok szintén a mi kis őrnagyunk volt.

Hallom, hogy ez az őrnagy 38 (!!!!!!!!) évesen vette a kalapját és feltűnés nélkül, bármilyen felelősségre vonás nélkül nyugdíjba vonult.

Hallom, hogy a mi kis nyugdíjasunk havonta közel 280 ezer magyar forintot kap nyugdíjként azoknak az adójából, akiket megnyomorított pár évvel ezelőtt. Ez a 280 ezres jövedelem, ha nettó bér lenne, a bruttója megközelítené, vagy meg is haladná a fél milliót.

Hallom, hogy érted, kedves olvasóm! Azt is hallom, hogy legalább úgy tudod, mint én:

Nem ez a 38 éves nyugdíjas őrnagy írta Orbánnak az egymillió levélíró nyugdíjas sorstársával- gondolom én- hogy aggódik a nyugdíjak biztonsága miatt…

Bár mostanában kihallgatták már az őrnagyot , hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és védekezésre képtelen személlyel szemben elkövetett súlyos testi sértés gyanújával, de a nyugdíját még megkapja havonta.

 

 



 

 

 

 

 

 

http://www.hirado.hu/Hirek/2010/12/15/05/Havi_280_ezret_kap_a_szemkilovo_osztag_vezetoje.aspx

 

http://index.hu/belfold/2009/11/09/megvadolt_rendorok_is_falaznak_a_szadista_ornagynak/

 

http://www.lanchidradio.hu/belfold/rendori_brutalitas_2006_utolerte_az_igazsagszolgaltatas_vago_laszlot_20100414

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása