Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Dakota történet

2010. december 10. - Harun al Rasid

egy vérből valók vagyunk mi, uff!

egy vérből valók vagyunk mi, uff!

Vannak itt ugyebár, ezek a dakoták. Egy vérből vagyunk mi, uff. A törzs, na, az biztosan ugyanaz. Van nekik két varázslójuk, az egyik Grey Oak (magyar hangja Békesi László), a másik Onto-a-peak (magyar hangja Járai Zsigmond), az egyiket szereti Shorty Bull törzsfőnök, a másikat nem. Onto-a-peak annyira szeretve van, hogy még a törzsfőnök által kivetett hadisarcot sem kell megfizetnie a pézsmapocok szőrme betéttel rendelkező wigwampénztári nagyontakarékosok betevője után.

Van egy varázsló inas is, egy bizonyos Pokerface Kid (magyar hangja Varga Mihály), de őt még nem veszik komolyan. Még csak gyakorol.

Nos, ez a két varázsló – mi több, a kisinas is -  ugyanabba a varázslóiskolába járt, úgy 10 év eltéréssel, így mindketten ugyanazokat a trükköket tanulták. Grey Oak egy kicsit magyarázta, ha egy trükk nem jött be, Onto-a-peak meg nem is fáradt a magyarázattal. Grey Oak-nak tisztességes nyugdíj lett a jutalma, Onto-a-peak viszont kapott egy igen jól fizető állást a törzsi kincstár tűzhelyénél, amit magától értetődő természetességgel úgy kommunikált – bár némelyik füstjele egy kissé szélfútta volt – hogy az neki járt. Idő közben sikerrel bevetette a törzsfőnöktől tanult félszájas mosolyt is, ami elég nehéz lehet, de tükör előtt gyakorolva, biztos siker. Pokerface Kid egyelőre Shorty Bull jobbján igyekszik hasznossá tenni magát, ami nem egyszerű, mert a megvilágosodás és a varázslóiskola tanai eléggé távol esnek egymástól. De Pokerface keményen küzd, hiszen nem szokványos módszerekkel kell dolgoznia.

Van még a törzsben egy kantinos, a Four Eyes (magyar hangja Matolcsy György) aki nagyon tud sütni-főzni. Néha kisüt olyan dolgokat, hogy a törzs tagjai igencsak nehezen emésztik meg, amikor meg a rezervátum béli többi törzsek kantinosai jelzik, hogy a levese kurvára el van sózva, kijelenti, hogy ne szóljanak bele, mert nem értenek hozzá, különben is, az ő kondérja, úgy kavar benne, ahogy neki jól esik. Shorty Bullnak minden esetre ízlik, igaz, az ő gyomra elég sok mindent bevesz.

Egyébként meg ezek a rezervátumiak már teljesen el vannak kábítva a fehér ember tüzes vizétől, amit imf-nek hívnak, de persze iskolatejként forgalmaznak.

Van a törzsben több harci dob verő is, Jellylike Hair, Small Hussar és Blond Cyclone, ezek is egy képzőbe jártak, csak a szókincsük lett egy kicsit monokróm. Amikor az esőtáncot járják, legalább tízszer bele tudják szőni bármilyen témájú nyilatkozatba, hogy Long Gun (magyar hangja Gyurcsány Ferenc) a hibás, és hogy bankárkormány, meg eltőzsdézték. Az ilyesmit jobb helyen sulykolásnak mondják, és ha elég sokszor ismétlik, már maguk is elhiszik.

Aggódom Shorty Bull miatt. Azt rebesgetik a törzsben, fakul a fű, széledezik a ménes. A 2011-es kontingensből persze van még mit lefölözni, csak hát, előbb-utóbb színtelen lesz a fű, elfogy a ménes. Akkor aztán mehetünk a szomszéd törzshöz rabolni. Vagy vérszerződéssel örök barátságot kötni. A keleti pusztákhoz szokott lovak úgyis jobban bírják az itteni fonnyadt füvet. Mondom, egy vérből valók vagyunk mi, uff.

Karl May, gondolom, leverné Shorty Bull dakota lovainak esetéért a vigyázzmenetet, és sírva könyörögne a receptért. Persze, az is lehet, hogy a dakota történet nem lenne bestseller.

tovább: katt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása