Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Az első éjszaka joga

2010. december 01. - Harun al Rasid

...ajánlom Semjén atyának:-)

...ajánlom Semjén atyának:-)

2011.évi II. törvény Az erkölcsjavító különadóról és az első éjszaka jogáról.

"Az Országgyűlés a 2010 évi  országgyűlési választáson megnyilvánult népakaratra támaszkodva megerősíti a házasság intézményének erkölcsi alapjait és egyúttal megújított formában visszaállítja az első éjszaka jogának (ius primae noctis) feudális történelmünkben gyökerező hagyományát.

Ennek érdekében az alábbi törvényt alkotja:

1.§. A házasságkötési szándék bejelentésénél a házasulók nemüket és személyi adataikat az anyakönyvvezetőnek bemutatott születési anyakönyvi kivonattal kötelesek igazolni. A menyasszonynak ezen túlmenően érintetlenségi nyilatkozatot is kell tennie és csatolnia kell a kormány által kijelölt egészségügy intézmény erről szóló tanúsítványát. Az orvosi vizsgálatért vizitdíjat fizetni nem kell, de a tanúsítvány illetékköteles (300 Ft).

2.§. Újabb házasságkötés estén nem kötelesek érintetlenségi tanúsítványt csatolni a három illetve ennél több vérszerinti gyermeket szült nők.

3.§  Mindazon nők, akik nem képesek csatolni az 1.§.-ban foglalt érintetlenségi nyilatkozatot, csak 98% erkölcsjavító különadó megfizetése után köthetnek házasságot. A különadó alapja a menyasszony előző évi minden jövedelme.

4.§. Mentesül az erkölcsjavító különadó megfizetése alól az a menyasszony , aki - legkésőbb a házasságkötést megelőző napig - az első éjszaka jogának (ius primae noctis) gyakorlását - földesúr hiányában - ráruházza a választói akarat érvényesítésére elsöprő többséggel mandátumot szerzett párt parlamenti képviselőire.

5.§. A 70 éven felüli menyasszonyok estében ezt az átruházott jogot az MSZP, a Jobbik és az LMP parlamenti képviselői mandátumuk számarányához igazodóan kötelesek gyakorolni.

6.§. A jelen törvényben foglaltak a költségvetést érintő voltuk miatt sem népszavazással, sem alkotmánybírósági eljárással nem támadhatók meg.

Az országgyűlés jegyzőkönyvéből:

A fenti törvényt a Fidesz parlamenti frakció hozzászólás nélkül egyhangúan szavazta meg."

Na ja. Ahogy az impotens 2/3 ott feszít, ezen a szó nélküliségen nincs is mit csodálkozni. Gondolom, a Potemix szponzorálhatná őket:-D

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása