Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Ügyes, mondaná Kohn bácsi.

2010. november 30. - Harun al Rasid

...mert a Fidesz tud (ki)számolni!

...mert a Fidesz tud (ki)számolni!

cérnára, cinegére, ugorj, macska, az egérre, fuss!

Na, ez nem egy gyerekmondóka, ez vastagon egy fideszes kiszámolósdi. Először még nem tudtak számolni, amikor, mint ellenzék, ott ültek minden - szokásjog szerint - a mindenkori ellenzék keze alá adott bizottságban, leginkább a költségvetésiben, mert akkor még nem voltak ennek a képességnek birtokában.

Aztán egyszercsak megtanultak számolni. Kiszámolták, hogy ha ad hoc - tehát nem tervezett, mert a tervezéshez azért némi ész is kell - bevételhez akarnak jutni, akkor 98%-ra, és 5 évre kell játszaniuk. Azért öt évre, mert ha jobban visszamennek, biza, jó nehány fidesznyik is kaparhatna a bukszája mélyén.

Aztán kiszámolták, hogy 16%, mert hát, ha felső tízezer némiképpen több is, mint tízezer, nodehát mennyi alsó középosztálybéli, meg minimálbéres van, hát csak több folyik be onnan, mint Széleséktől?

Aztán kiszámolták, hogy - mit is számoltak ki? Hát azt, hogy van itt egy tehén, amit kurva jól meg lehet fejni. Úgy hívják, MANYUP. Igen ám, de az már alkotmányossági aggályokat vet fel, hát kiszámolták, hogy gyorsan meg kell változtatni az alkotmányt. Szar ügy, mert elsőre nem ment, a kétbitesek csak név szerinti szavazás útján győzedelmeskedtek. Ez olyan lehetett, mint az Esti Showder, amikor a háttérben a script táblákat mutat fel a közönségnek, miheztartás végett: röhögés, taps, lábdobogás, hahota.

Mondjuk erre már két alkotmányjogász, Kolláth és Hack is felmutatta a piros lapot, hogy azért leginkább zsarolás és alkotmányellenes. Ezek után Kósa, a kicsi huszár - nem vicc, aki nem hiszi, járjon utána, mily nagyra becsülik ezt az észkombájnt a cívis városban - cinikusan kockázati közösségről (na ja, pisztoly a fejnek, egy kérés, pénzt, vagy életet, és egy visszautasíthatatlan ajánlat: vagy az aláírásod, vagy az agyad lesz a papíron, majd utána széttárt kéz, ártatlanul csodálkozó tekintet, de hát ő adta ide, önként és dalolva) hablatyol, teljesen fals érvekkel. Viszont fejlődőképes, mert három, teljesen különböző kérdésre ugyanazt a választ volt képes adni két percen belül. Még cinikusabban hozzáteszi, hogy mindenkinek kuss, mert a törvény nem teszi lehetővé. Egy két héttel ezelőtti törvény. Mondom, tudnak ezek számolni.

De most jön a java, az igazi kiszámolósdi. A törvény tervezetet várhatóan két hét múlva tárgyalja a kormány. Nyugi, ki fognak addig várni. Tehát dec. 14-én kezdik el tárgyalni. Jó munkához idő kell, csak nem fogják ezt is órákon belül lezavarni, mint a Lázár pubi indítványait, hát mégiscsak országos dologról van szó, elmolyolnak rajta úgy 2-3 napot. Megszavazzák, nem kétséges, a kétbitesek már csak így működnek. Akkor emelkedik törvényerőre, ha kihirdetik. A Közlöny a hétvégén nem jelenik meg, tehát dec. 20-án léphet életbe.

Namármost. Ha valaki don Quijote lelkülettel rendelkező meg találná támadni az Alkotmánybíróságon, mondjuk, az emberi méltóság sérelme címén - nyugi, kedves jobberek, van ilyen, még az EU alkotmányában is, tessék Kolláthot olvasni - ennek az illusztris testületnek egy meleget szellenteni sem lesz ideje jan. 31-ig, ameddig a visszatérési ultimátum szól - mert ne tévedjünk, ez nem lehetőség, ez ultimátum - nemhogy érdemben megtárgyalni. Különösen nem, ha Stumpf apuci, a hűséges pártkatona, az időzített bomba, véletlenül éppen meg talál betegedni.

Kiszámolták, az AB pusztán működési tehetetlensége miatt, kiiktatva!

Az a MANYUP tag pedig, aki ez ideig, rajta kívül álló okok miatt - mondjuk, éppen a szülejét ápolja egy alföldi tanyán, külföldön végez munkát, és a nagykövetség kurvára messze van, esetleg amazonasi bennszülötteket térít az igaz hitre, vagy csak éppen kórházban van - nem képes ez időre nyilatkozni, hogy ő aztán köszöni, de maradna a magántulajdona feletti önrendelkezési jognál  (arról nem is beszélve, hogy ebből milyen gyönyörű Nagy Testvéri nyilvántartást lehet felépíteni, a demokrácia dicsőségére), az magára vessen!

Tetszett volna nem belépni! Amit az indigó agyú Kósa úgy hazudik bele a képes felünkbe, hogy ezt a zembereknek (úgy en bloc) kötelezővé tették! Pedig anno a pályakezdőkre vonatkozott. Na, ha az évek során, a mai napig 3.000.000 pályakezdőnk lett volna, most nem itt tartana az ország. Ha hozzá veszem az államiban maradtakat és az önkénteseket, még hamisabb ez a szám. De attól tartok, ez Kósának nem teljesen jött át. Neki elmondták, mit kell szólania, és ő szólott.

Szóval, ez a Fidesz kiszámolósdija.

Ecc, pecc, kimehecc, holnap után, bejöhecc?

p.s: a maradást, ugyebár, személyesen kell bejelenteni. Ez 7, azaz hét regionális igazgatóságon tehető meg, a kiírás szerint. Van, akinek oda-vissza 500 km-t kellelene utaznia, hát tán nem csoda, ha azt mondja, sz...ok az egészre? És így bekerül a nagy kalapba. De, ha oda is utazna, nincs elég ügykezelő "ablak", ahol lebonyolítanák az azonosítást, nyilatkozat elvételét, stb. Fizikailag lebonyolíthatatlan a rendelkezésre álló idő alatt több millió, de akárcsak egy millió pénztártag törvény szerinti adminisztrálása. Ki van ez számolva, kérem szépen.

Na, ezért mondhatná azt Kohn bácsi, hogy: ügyes, nagyon ügyes...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása