Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Ennyi nem elég?

2010. november 28. - Harun al Rasid

a fülkeforradalom hozadéka.

a fülkeforradalom hozadéka.

Mondanám, hogy csodálkozom a fülkeforradalmárokon, de mégsem teszem. Nincs min csodálkozni. Ők hisznek. Hisznek abban, hogy ők kimaradnak mindenből. Őket nem fogja érinteni a 98%-os izé, a magán nyugdíjpénztárak lenyúlása (na persze, hiszen a fülkeforradalmárok úgy hiszik, lista szerint megy, Kubatov elvti már régen felkészült rá), az egykulcsos adó, a devizahitel, úgy általában semmi. Hitük szerint ők búra alatt vannak (mondjuk, ha kiszívnák ez alól a búra alól a levegőt – persze, csak képletesen – érdekes lenne megfigyelni a vergődésüket. Ahogy a jelenlegi helyzetet elnézem, már indul a vákum).

Kíváncsi lennék annak a vélhetően nem teljesen tiszta tudatú idősödő hölgynek a véleményére, aki annak idején olyan áhítattal csókolt kezet Orbánnak (és a Kárpát-medence géniusza milyen jól tűrte!). Lehet, hogy azóta az agymosás nyomai – gondolom, annak az egészségügyi ellátásnak köszönhetően, amelyik jövőre lényegesen kevesebből gazdálkodhat, hála pártunk és kormányunk rendkívüli szociális érzékenységének – némiképp elmúltak felőle, és ma már tisztábban lát.

Nem csodálkozom, mert a hit hegyeket képes mozgatni. Csak az a baj, hogy a fülkeforradalmárok szaglása is megromlott. Nem igazán érzik, hogy valami bűzlik – ha nem is Dániában, de – a nagyon népnemzeti, nemzeti tanácsilag (hun a picsában marad a Hazafias Népfront?) egybefogott Kárpát-medence kicsit szűkebb határai közt.

Mert, hogy a fülkeforradalmárok által választott képviselők hazug, önálló egyéniség nélküli bólogató birkák, az csak 2,7 millió másik birka esszenciája. Nekem róluk a "the Wall" c. örökbecsű Pink Floyd klip jut az eszembe: elől bemegy az individuum, hátul kijön az egyenfazon. Na, valahogy ez a FIDESZ szavazógépezete. De még egyesek a kétbites működésre sem képesek közülük – igen/nem, fekete/fehér, 0/1 – ezért az utóbbi időben szükség van a név szerint működtetésükre, hátha a nevüket még fel tudják ismerni.

Persze, ezzel a vezérkarral, nem csoda.

 a jobb olvashatóság miatt: I. Viktor + 504.544 huf, Tömjén atya + 363.974 huf, Bajusznyik + 347.980 huf, Megmondó + 287.274 huf (alul van fizetve). Gondolom, nem éves szinten.

A gyarapodás, vélhetően, nekik smafu. Nem ebből élnek meg.  A nagylelkűen felemelt minimálbér megadóztatása, ami az emelés mértékéhez képest úgy 2/3-dal – pont annyi, mint a fülkeforradalmárok kormánytöbbsége, hogy ezek a fijjuk milyen jól tudnak számolni! – többet von el adó formájában, már nem annyira smafu az érintetteknek. No meg, csirke far-hát ára is megy feljebb, hiába, nagyon sok volt a belvíz, a gabona meg kevés, ígéretekkel meg elég nehéz etetni a jószágot. Azzal még a birkákat is, pedig van belőlük elég.

Persze, Orbán szempontjából érthető a taktika. Túl sok biankó csekket bocsátott ki az elmúlt négy évben, és most benyújtják a számlát, szépen, sorban, mindenki tartja a markát. No, nem az átlagfizetésből élők.

Nem mintha különösebben vigasztalna, de halkan közlöm: a 2,7 millió birka előtt is fonnyad már a fű.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása