Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

10 dolog, amiért újra a Fideszre szavaznék!

2010. november 25. - Harun al Rasid

 

Alig várom a percét, hogy megtudjam- gondoltam magamban, amikor egy kedves barátom - aki mellesleg tavasszal a jobbikra szavazott volna, de  meggondolta magát, és végül a jelenlegi kormánytöbbségre adta le a voksát - el nem mesélte, hogy ő bizony 10 olyan érvet tud felsorolni, amiért újra a Fidesz többségre adná le a voksát. Eleinte kételkedtem benne, hogy egyáltalán két dolgot is fel tudna sorolni ezzel kapcsolatban - ami ismét ilyen merész cselekedetre ösztökélné, de látva arcán magabiztos tekintetét úgy döntöttem: lássuk hát azt a többségben  lévő medvét!

Előre elnézést kérek mindenkitől, hogy ezt a "többség" szócskát minden Fidesszel kapcsolatos mondatba beillesztem, de Gábor barátom így kerekíti a gondolatait, és én kötelességemnek érzem érveit precíz módon leközölni.

 

1. Közbiztonság:

Nézd meg barátom, három év után újra lett randalírozás mentes ünnepünk, és az emberek végre nem félnek kimenni az utcára(..persze, mert néhol ki se találnak)A három csapás törvény végre kitakarítja a nemkívánatos embereket a társadalmunkból. Figyeld csak meg: már most látszik a változás!

2. Média:

Végre nem mindenhol a kommunisták szennye árasztja el a médiumokat, és nem csak azt lehet hallani, hogy a Fletónak meg Oszkónak milyen csodapalotát építettek. Igen, kell ez a médiaszigor, hogy végre erejét vegyük a baloldali alaptalan mocskolódásnak, és lehetőséget biztosítsunk mindenkinek a valós tájékozódásra.

3. Adó:

A különadó bevezetése! Már a kampányidőszak alatt is megígérték nekünk, hogy visszaveszik az alaptalanul magas végkielégítéseket. Alkotmányellenes? Na és? Szerinted mi a fészkes fenét jelent a kétharmad? ( természetesen azt válaszoltam: honnét tudjam?) Hogy nem kell fű alatt kompromisszumokat kötni , és szabadon kiiktatjuk a nemkívánatos elemeket. A szocik mit csináltak? Ugyan ezt, sőt, ahogy a médiába is hallottuk, ők mindenkit lefizetek cserébe!

4. Bankok:

A nagyképű bankok megbüntetése! Viktor meg merte csinálni mindazt, amiről mások még csak álmodni sem mertek volna, és láss csodát, még a német kancellár asszony is megdicsérte érte. Fizessenek csak a multik, végre nem a kisemberrel fogják megfizettetni azt, amit mások annyi éven át elszúrtak!

5. Budapest:

Végre egy rendezett és tiszta fővárosa lesz Magyarországnak! Nem lesznek korrupciós ügyek, meg szekrényből kihulló csontvázak, és végre lesz veszteségmentes közlekedése a fővárosnak. Elkészül a 4-es metró is.Tudod te mennyi pénzt loptak el onnan a szocik az évek alatt? (erősen ringattam a fejemet)Hát legalább 100 milliárd forintot loptak ki a kasszából. Tudod te mennyi pénz az barátom? A hagyó és a bandája most abból utaztatják a családjukat.

6. IMF:

Egy ilyen fasza miniszterelnökre volt Magyarországnak mindig is szüksége, aki jól megmondja azoknak a senkiházi nyugati pénzbolondoknak, hogy innentől kezdve nem a mi nehezen megszerezett vagyonunkból fognak meggazdagodni. Ez volt mindig is a probléma, hogy egész nap az EU kívánságait lestük, és közben meg több millióan éheztek idehaza, és sokan eladták mindenüket, hogy ki tudják fizetni a törlesztő részleteiket. Most létbiztonság és kiszámíthatóság van.

7. Oktatás:

Egy ország versenyképességét nagyban befolyásoló tényező, és a szocik is képesek voltak tönkre vágni! A pedagógusok erkölcsi megbecsülése sohasem látott szintre süllyedt, és az oktatás színvonala sem éri el a megfelelő mértéket. Nagyon örültem, hogy visszaállították az alsó osztályos buktatást, hiszen azzal is tudatosságra lehet nevelni a fiatalokat, és végre mindenki megtanul helyesen írni, fogalmazni.

8. Pálinka:

Egy ország identitását keltette életre ez az intézkedés! Van fogalmad róla, hogy mekkora lendületet fog kapni ettől a pálinkafőzés hagyománya, nem is beszélve az ebből befolyó bevételekre. Fél Európa hozzánk fog jönni a legkülönlegesebb házi párlású pálinkákért.

9. Családi adókedvezmény:

A Fidesz kormánytöbbség, ellentétben a szoci kormánnyal betartja az ígéretét! Megígérte, hogy újra széles körben igényelhető lesz ez a fajta adókedvezmény, és ez be is tartja. Minél több gyereket nevelnek a családok, annál több támogatást igényelhetnek, ami serkenti a gyermekvállalási kedvet, és igen kedvezően hat a gazdaságra is. Ilyen egyszerű, csak végig kell gondolni, hogy mi az előnyös a az átlagembernek. Ez volt a baj a szocikormánnyal: nem gondolkodtak az átlagemberek fejével( na ja - gondoltam -, végre az én fejemet is igénybe veszi valaki.)

10. Nyugdíj:

Hát nem hallgattuk eleget, hogy a magánnyugdíjpéntárak mekkora veszteségeket termeltek, nem volt elég a pazarlásból? Az állam mindenkiről gondoskodik, és nem kell az embereket kitenni a piaci szeszélyek, és más gazdasági tényezők hatásának, hogy aztán a nyugdíj előtti éveikben azon keljen siránkozniuk, hogy egy árva fillér sem maradt a megtakarításukból. A nők 40 éves munkaviszony után visszavonulhatnak, és újra gondoskodhatnak a családjukról.

 

És még sorolhatnám tovább kedves barátom, hogy mennyi érvem van a Fidesz kormánytöbbség mellett, de nem akarlak ezzel most itt fárasztani téged, hiszen szerintem így is kellőképpen meggyőződtél arról, hogy most az országnak egy erős kézre, egy stabil irányításra van szüksége.

 

Hát nem is tudom, azért elgondolkodtam egy picit azon, hogy én hány érvet tudnék felsorolni ellene....

Hiria Morales, Budapest

2010

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása