Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Orbanisztán húzásai

2010. október 23. - Harun al Rasid

mert megengedhetik maguknak...

mert megengedhetik maguknak...

A teljesség igénye nélkül kukkantsunk már bele, miket is követ el a MegMag Párt.

Van három, a közt nagyon irritáló tétel: a vörös iszap, a magánnyugdíj pénztárak, és a határon túli magyarok választói joga.

Menjünk sorjában. A MegMag Párt vezére, Orbán basi – áldassék a neve örökkön örökké – az elején lángpallost ragad, és prejudikál. Mondjuk, ez egy mezei jogásznál is erősen rezgeti a lécet, hát még egy miniszterelnöknél! Oda se neki. Aztán rendőrségi szóvivőként világgá kürtöli, hogy megvan a gaz, a bárd éles, most mindjárt lecsapunk rá! (most tekintsünk el attól, hogy konzekvensen ő is, a média is vezérigazgatónak titulálja az áldozatot, pedig csak cégvezető, de a prokura fogalmának ismeretét nem szükséges elvárni egy Oxfordot is megjárt turistától). Oszt egy kicsit orcára huppan, mikor az illetékes bíróság azt találja mondani, hogy nem oda, Buda! Ezzel még nincs vége a céllövöldének, Illés, a nagyon szak államtitkár, miután kimosta házimacskáját a trutyiból, kijelenti, hogy a jegyző dolga lett volna az ellenőrzés. Na ja. A Nemzeti Nyomozó Iroda nagy nemzeti együttműködésből kifolyólag hirtelen felindulásból meggyanúsítja a MAL laborvezetőjét, majd frissen-gyorsan, fülig érő szájjal bejelentik, hogy a nemzet igazságérzetét simogatandó, jól zár alá helyezték a szerencsétlen 100 évre kölcsönnel beterhelt házát, 20 éves Dacia-ját, és két sor kék oportó szőllejét, mint olyant. Közben szép csöndesen elsiklanak a felett, hogy ha a laborvezető a hunyó – bár a tározó falának állagát úgy még megközelítőleg sincs módja vizsgálni – akkor biza táncba hívandó Zay cicus, és az ő hatósága is. Persze, nyomozóhatóságilag még hátra lehet a harangozó meggyanúsítása, akinek sógora a mezőőr, aki meg hagyta, hogy a Sánta Kozák Jani birkái ott legeljenek a gát tövében, nyilván valóan a fű torzsáig rágásával tudatosan meggyengítve a gát alapját. Amiről idő közben kiderült, hogy nem is olyan régi, hiszen 2001-ben rakták le, ismeretlen összetételű, és ismeretlen helyről származó kohósalakból. Kik is voltak akkor kormányon? Affrancba, ezt sem lehet Gyurcsány nyakába varrni!

Magánnyugdíj pénztárak. Dolgozom, munkát végzek – nem csak a magam, de a társadalom javára is, még, ha közvetítőn, az alkalmazón keresztül is – ennek ellenértékeként, hogy szubjektív szükségleteimet kielégíthessem, pénzt kapok, ami az én tulajdonom, azt csinálok vele, amit akarok. Elherdálom, földi javakat veszek belőle, befektetem, avagy, eléggé el nem ítélhető módon, szabad indivíduumként, magánnyugdíj pénztárba fizetem be, oszt annyi, mindenkinek kuss! Ha veszteséges, az én bajom, ha nyereséges, az én örömöm. Az államnak legfeljebb annyi köze van hozzá, hogy szépen teljesíti a törvény által számára előírt kötelezettségét. Erre most mi történik? Zsilip le, az állami kötelezettségek elfelejtve. Ehhez jön súlyosbító körülményként Selmeczi Gabika, aki (el)fekvő üzemmódból kemény munkával álló pozícióba küzdötte fel magát, és vagy annyira buta, hogy meg sem gondolja, mit mond, vagy csak a MegMag Párt nyíltan „leszaromanépet” irányelvét ismétli, kijelenti, ide, bele az arcotokba, hogy: nem, nem veszi ki az állam a befizetők zsebéből a pénzt, csak éppen átcsoportosítja az állami kasszába! Hogy is van ez? Az én magántulajdonommal azt csinál, amit akar? Mintha lenne erre egy fogalom…

Szavazati jog a határon túl élő magyar állampolgároknak. Az a gyanúm, hogy a MegMag Párton belül működik egy vetésforgó. Mindig egy másik ifjú titán – ismeritek: az egyik személyzeti főnök felhívja a másikat – te, figyelj csak itt van egy ifjú, ti tán tudjátok valamire használni – áll elő valami teljesen átgondolatlan marhasággal, amit aztán a szakmai vitát elkerülendő, önálló képviselői indítványként terjeszt elő. Most éppen ez a Gulyás gyerek a soros, aki teljes komolysággal adja elő, hogy most mit izgulunk, max. hat, esetleg nyolc mandátumról van szó, és a határon túl élő magyar állampolgároknak igenis joguk van hozzá, hogy érdekeiket képviselők üljenek a parlamentben. Mi vaaan??? Gondolom, erre az ausztráliai, új zélandi, amerikai, brazíliai, kanadai magyarok egy emberként rohantak árvalányhajas kalpagot venni, hogy hurrá, de jól képviselve is lesznek ők ezután!  A felvidéki Juliska Baloghovanak milyen érdekét képviselné? Vagy a kárpátaljai Sandor Sandorovics Kovacsét? Esetleg Irena Farkasescuét, Erdélyből? Ők ott élnek, lakóhelyük szerinti törvények vonatkoznak rájuk, a szerint adóznak, kapnak egészségügyi ellátást, nyugdíjat, a szerint büntetik őket, ha vétkeznek, házasságot a szerint kötnek, stb. stb. Milyen képviseletük lenne a parlamentben? Kassán ki fogják cserélni az útburkolatot? Munkácson újra öntik a harangot, esetleg Szovátán a nyugdíjasok ingyen fürödhetnek a medve-tóban? Hamis, és álságos az egész duma, itt további 250-300 ezer ember meghülyítéséről van szó, szigorúan pártérdek alapján.

Az már csak hab a tortán, hogy kiszervezik a BKV alól az üzemeltetést – ami teljesen logikus lépés, hiszen az egyetlen üzemág, tekintve a járműpark állapotát, ami nyereségessé tehető. Az már más kérdés, hogy kik fogják megkapni – természetesen szigorúan szakmai, és ár/teljesítmény alapon (azt azért ne felejtsük el a nagy forradalmi hevületben, hogy nincs közbeszerzés, a vezér maga határozza meg, kinek adja az üzletet) – a karbantartást. Ami viszont várható volt, az a pereputty további jutalmazása. Azt a Vitézy Dávidkát nevezik ki a Zrt. élére, aki 25 év kemény tapasztalatával a háta mögött – lehet, hogy már befejezte az egyetemet, de ez nem biztos - soha életében nem készített üzleti vagy stratégiai tervet, nem hozott milliárdos beruházási döntéseket, nem tárgyalt bankokkal milliárdos hitelek felvételéről vagy átütemezéséről, nem hajtott végre átszervezéseket, nem tárgyalt beszállítókkal, szakszervezetekkel, könyvvizsgálókkal. Kétlem, hogy meg tudna írni egy éves beszámolót, vagy értelmezni a pénzügyi adatokat. A legnagyobb volumenű pénzügyi döntése legfeljebb tíz számjegyű összeg lehetett.

Jobban belegondolva Vitézy egyetlen érdeme, hogy a BKV üzleti titkainak kiszivárogtatásával elévülhetetlen érdemeket szerzett a Hagyó-maffia leleplezésében.

A kormányszóvivő hölgy pedig ártatlan, világra csodálkozó, kerek szemekkel magyarázza, hogy nem azért nem lesz megemlékezés az '56-osok parcellájánál, meg Nagy Imre szobránál, merthogy...miért is nem? Van itt egy bibi: Nagy Imre kommunistának vallotta magát, és ez a szó mostanában a MegMag Párt fülkeforradalmárainál szitokszónak számít. Csak nem fogunk egy kommunistára emlékezni? A "pesti fiúk" meg már úgyis nyugdíjasok...

Szóval, nekem már hiányzik az az idős asszony, aki annak idején oly áhítattal csókolt kezet Orbánnak. Egyesek szerint már magasítják Fehérvárott a koronázó dombot.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása