Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Mi történt?

2010. szeptember 18. - Harun al Rasid

Mi történt?- kérdezném Gyurcsány Ferencet, miután elolvastam a Galamus oldalán közzétett utolsó kommentárját "Gáz van babám" címmel.

http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=26992%3Agyurcsany-ferenc&catid=80%3Ag-7&Itemid=117&limitstart=5

Így fejezi be nem túl rövid elmélkedését a volt miniszterelnök az azerbajdzsánból származó gázról, meg egyáltalán az Orbán Viktor bakui látogatásáról:

"...Aztán csavarjunk még egyet a történeten. A globális gázipar egyik legizgalmasabb fejleménye, hogy az elmúlt évtizedben megjelent új technológiával gazdaságosan lehet kitermelni nem hagyományos, hanem úgynevezett palarétegekbe zárt gázmezőket. Ennek a technológiának az alkalmazása révén csökkent az amerikai cseppfolyósgáz-import, és ez a gáz jelent meg Európában, lefelé nyomva az árakat. Ha majd ez a technológia átjön Európába (a balti térségben, Svédországtól Lengyelországig, jelentős mennyiségű palagáz található, sőt Romániában is), akkor fog radikálisan csökkenni kitettségünk az orosz gáznak. Magunk közt szólva ez az igazi kihívás az oroszoknak, nem pedig a sok bizonytalansággal küzdő jelenlegi vezetéképítési tervek.

Egy valami biztos. A magyar miniszterelnöknek az a dolga, hogy a növelje az ország szuverenitását. Ezért szerintem valamennyi vezeték és egyéb szállítási alternatívát gondosan elemezni kell, és a tömérdek kockázat miatt egyelőre valamennyiben részt kell venni.

És semmit sem von le ennek az érdeknek a helytállóságából, hogy ellenzékben a Fidesz nem látta a fától az erdőt (a Nabuccótól ezen összetett probléma egészét), és kígyót-békát kiabált ránk.

Így aztán jól tette Orbán, hogy elment Bakuba, és kár arra szót vesztegetni, hogy bérelt géppel ment. Ha ez volt a legértelmesebb és leghatékonyabb módja az út megszervezésének, akkor így kellett megszervezni.

Sokadszor mondom: felelős ellenzéknek kell lenni. Akkor is, ha a Fidesz nem az volt. Ne legyünk olyan pitiánerek, mint amilyenek ők voltak. Sokba került az országnak."

Gyurcsány Ferenc a felelős ellenzéki látszatát kelti, vagy akarja kelteni. Bár ne csak szerepről lenne szó, hanem valós meggyőződésről, hogy így kell tenni ellenzékiként. Mert nehezen feledhető, amikor Gyurcsányt láthattuk felelős kormányfő szerepében is... Arról már rég kiderült, hogy csak látszata volt a felelősségnek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása