Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Milliárdokba kerülő (vak)hit

2010. szeptember 16. - Harun al Rasid

Csak úgy mondom, hogy: Tulajdonképpen a magyar fizetőeszköz látványos gyengüléséhez nincs köze a kormánynak. A magyar gazdaság mélyrepüléséhez és a magyar fizetőeszköz gyengüléséhez csak akkor van köze a Kormánynak, ha azt a Kormányt nem a Fidesz néven jegyzett politikai párt alakította.. Mert egyébként a magyar fizetőeszköz mindig együtt gyengül és együtt erősödik a környező szomszédjaink pénznemeivel – legalábbis erről szól a kommunikáció mindaddig, ameddig nem néz utána az ember. Mert valljuk be, azért nincs mindenkinek ideje minden nyilatkozat tartalmának utánanézni. És akkor mi marad? Az, hogy feltételek nélkül mindent elhiszünk, amit hallunk. Így soha nem kerülhetünk olyan kellemetlen helyzetbe, hogy becsapottaknak érezzük magunkat, hogy átvertnek, megcsaltnak érezzük magunkat. Úgy akarunk élni, mint a parázna asszony férje, aki nem akar tudomást szerezni arról, hogy naponta csalja a felesége. Mert boldogabb úgy, hogy hűségesnek hiszi a társát, mint a VALÓSÁG ismeretétől.

Visszatérve a mi DRÁGA kis forintunkra, olyan gyalázatos dolgokat észlelhetünk, hogy az elmúlt néhány hónapban nem csak az euróhoz, vagy svájci frankhoz viszonyítva romlott a pénzecskénk, hanem néhány százalékkal gyengült a lengyel, a cseh és a román fizetőeszközhöz viszonyítva is. Pedig még négy-öt hónappal ezelőtt ezek a pénznemek megközelítően együtt haladtak/görbültek az árfolyamok grafikonjain.

Ha jól tudom, eladósodott honfitársainknak összesen közel 5000 milliárd forintnyi hitele van számon tartva. Ha az említett „pár” százaléknyi gyengülés nem kevesebb, mint 6 % (márpedig nem kevesebb), akkor 5000 milliárdra vetítve 300 milliárd (!!!) forint többletbe kerül ez a fideszes, a kommunista, a szabadelvű, a demokrata- vagy éppen diktatúrapárti magyaroknak, de még a náciknak vagy éppen cigányoknak is, politikai hovatartozástól függetlenül. Mert ezt a közel 5000 milliárdot nem a rohadt komcsik vették fel, hanem mi magunk, azok, akik mindent elhisznek és mindennek az ellenkezőjét is. Akkor is, ha ez a hit plusz 300 milliárdba kerül.

Mindig is tudtam, hogy nagyvonalú ember a magyar. És hívő hajlamokkal megáldott. Csak a hit javasolt tárgyát téveszti össze. Nevezetesen az Istent hajlamos felváltani földi kalandorokkal. Mert ilyenekben nem szűkölködünk, bármelyik (politikai) oldalt kezdjük el vizsgálni.   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása