Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

(Nem csak) Szanyi Tibor figyelmébe!

2010. augusztus 10. - Harun al Rasid

„Szanyinak lassan nincsen olyan megszólalása, ahol ne féltené a Fidesztől és Tarlós Istvántól Budapestet. Szanyi a legfontosabb feladatnak a Fidesz budapesti győzelmének megakadályozását nevezte meg. Simon János szerint ennek az az oka, hogy a „főváros az utolsó bástyája a szocialistáknak”, így ha itt borul a felállás, akkor a most parlamentben ülő régi nómenklatúra mögött még a jelenlegi gyenge hátország is megszűnik. Ekkor viszont széteshet a párt, s fellázadhatnak az „ifjú törökök” is. Szintén a fővároshoz kapcsolódik, hogy Schmuck Andor furcsa ajánlattal lepte meg mind a szocialistákat, mind a Lehet Más a Politika vezetőit.” –olvashatjuk a mai Magyar Nemzetben Lippai Roland tollából.

Szerintem nem alaptalanul fél az MSZP az önkormányzati választásoktól (is). Még túl kevés idő telt el az MSZP botrányokkal telített kormányzása óta, hogy a választók többségének ne lenne valamilyen (hány)ingere, ha ismét e csapat tagjait látja majd plakátokról kimosolyogni, mint valami ma született bárányokat. Szanyi Tibornak (is) tudnia kell(ene), jobban, mint nekem, hogy a választók többsége általában pártot, logót, valamilyen elveket választ és nem személyt. Nem állítom, hogy jól van így, de én nem sok olyant hallottam, hogy én Vargára, én Rogánra, vagy éppen Szanyira, vagy Kovácsra szavaztam. Én ilyeneket hallok, hogy az MSZP-re szavaztam, vagy a Fideszre szavaztam, vagy egyébre szavaztam.

Nem biztos, hogy a Fidesszel való riogatás egy jól beváló módszer. Sőt. Én egyenesen visszataszítónak tartom, hogy érvek, ötletek, elképzelések és programok hiányában már hosszú évek óta az ellenféllel való riogatással lehet választásokat nyerni. Bármelyik oldalon. Aki nagyobb horrortörténetet talál ki a másikról, az esélyesebb bármilyen választáson...

Pedig bármennyire sovány érvként is hozható fel, érdemesebb egy kicsit a tényekre mutogatni. Márpedig egy -a Progresszív Intézet által készített- tanulmány, vagy kimutatás szerint a Fideszes városvezetésű városok, kerületek jobban eladósodottak, mint az egyéb vezetők által gazdálkodó városok.

Jó tanulmányozást kívánok. (Nem csak) Sanyi Tibornak is!

http://www.progresszivintezet.hu/pub/2010_08_09_onkormanyzatok_osszefoglalo.pdf

http://www.progresszivintezet.hu/pub/2010_08_09_onkormanyzatok.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása