Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kordonbontástól nemzeti centrumig

2010. augusztus 09. - Harun al Rasid

ha már lúd...

ha már lúd...

"Aki nagy nyilvánosság előtt, a köznyugalom megzavarására alkalmas módon törvény vagy más jogszabály, avagy a hatóság rendelkezése ellen általános engedetlenségre uszít, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő" - így szól a Btk. 268-as szakasza.

Az egész úgy kezdődött, hogy Orbán megjelent a munkahelyén. Erre többen felkapták a fejüket, mert ez kivételes esetnek számított a Parlamentben. Izgatott sutyorgás kezdődött a folyosókon: mi a fene,  a Viktor, itt? Meglássátok, még történni fog valami! Történt is. Viktor megkérdezte a Szájert: te Józsi, van egy 13-as kulcsod? Józsinak volt, neki mindig van ilyen a fiókjában. Kövér Lacus is ott tüsténkedett: Viktor, nekem kettő is van a kocsimban, hátha egyszer a Navracsicsnak is kell, miért dolgozni fogunk?

Erre a szóra ijedt moraj futott át a frakción. Egyesek magával a fogalommal nem voltak tisztában, így most aggódva kérdezgették a szomszédjukat: mi van, mi van? Másokat jeges rémület fogott el hallatán, hűvazze, dolgozni kell, jaj nekünk! Orbán mindenkit megnyugtatott, nyugi fiúk, csak megyünk egy kicsit jogszabályt sérteni, de ne izguljatok, le van ez már zsírozva, ha ezen túl lesztek, egy darabig megint nem kell csinálnotok semmit. Hogy miért? Mert megengedhetjük magunknak!

Pontosan, szépen, ahogy csillag megy az égen...

Így kezdődött a fideszes képviselők lakatosipari kommunista munkanapja, és versenymozgalmi brigád felajánlása (A KDNP-re tekintettel, melynek szerepe ezúttal is a lepkefing jelentőségével vetekedett, nevezhetnénk őket Jézus Szíve Szocialista Brigádnak ez alkalommal).

Pedig mondták Viktornak az orvosai, hogy nehezet ne emeljen, de hát karakán gyerek ő!

A Fidesz frakcióigazgatója később a kíváncsiskodóknak  idézett a bírósági végzés indoklásából is, miszerint a feljelentésben sérelmezett cselekmény nem valósítja meg a rendzavarás szabálysértését. Így már minden más, nem igaz? Ebben a formában egy kaszinótojás is csak a vélemény kifejezésének eszköze, szoros szimbiózisban a kockakővel, már, ha a bíróság következetes.

Íme, az édes pihenés a jól végzett munka után.

Ennek a hozzáállásnak folyománya aztán a b-  listázás, a számonkérő székek előkészítése, a    médiatörvény, a törvényhozásnak hazudott  szavazógépezet és egyéb, hatalomból fakadó  nyalánkságok.

Mert megengedhetik maguknak.

Ide idéznék az Amerikai Magyar Népszava Szabaság-ból egy rövid szemelvényt, Bartus László billentyűi alól, 2101. júlisu 27ével keltezetten:

„…Csak szeretném emlékeztetni a szegény magyar népet, milyen boldogok voltak, amikor a 300 forintos vizitdíjat leszavazták, és elleneztek minden reformot, ami megváltoztathatná az életüket. Azóta kéthetente vesztenek százmilliárdokat, az nem számít. Miért csodálkoznak? Az elmúlt években nem azzal voltak elfoglalva, hogy e reformokat megértsék, esetleg jobbá tegyék, segítsék, hanem azzal, hogy az egészet megbuktassák. És most depressziósak, nem értik, hogy miért nyomorognak, miért tartanak itt, miközben mások a világban jól élnek. Mintha nem ők tehetnének róla. Másoknak sem könnyű. De mások olyan viszonyok között élnek jól, amire ők nem voltak hajlandók. Ez fizika. Ha azt elutasítják, amivel az jár, amilyen feltételek között az működik, akkor annak csak ez lehet a vége. Miért csodálkoznak? Nem nagyon tudom sajnálni őket.

Nem véletlen az sem, hogy a jó magyar emberek ekkora többséggel választották meg a hazug Orbán Viktort, aki azt mondja nekik, hogy nem veletek van a baj, hanem benneteket megloptak. Persze, vannak bűnözők, de mindkét oldalon. Ők viszont gátlástalanul játszották el a tisztakezű hősöket, miközben csak megismételték ugyanazt a lesre futtatást, amit Torgyánnal. Egyformán loptak, a háttérben megállapodtak, hogy nem dobják fel egymást, amit a végén a Fidesz nem tartott be. Őket annak idején futni hagyták, ők pedig most "rendet tesznek". Vagyis: egyik bűnöző börtönbe teszi a másikat, hogy megszabaduljon a politikai ellenfeleitől. Az egész undorító és átlátszó, de ezt a Duna-Tisza közén megeszik. Közben Orbán azt hazudta, hogy nem kell tennetek semmit, eddig azért nem volt jó nektek, mert ezek nem tudtak kormányozni. Majd mi megmutatjuk. Kormányra került és naponta esik pofára.

…Téboly van, meg vannak hülyülve az emberek, vakok. Orbán olyan, mint egy részeg falusi párttitkár, aki majd megmutatja mindenkinek. Észak-Koreát idéző baromságokat függesztenek ki az állami intézmények falára, valami forradalomról, ami nem volt, és valami új rendszerről, ami nem létezik. Az egész ördögi. Egy betegesen hatalommániás ember diktatúrája épül, listákat gyártanak a cégekről, akikkel nem szabad szerződni, koncepciós perekre készülnek, totális ellenőrzés alá vonnak mindent. Két hónap alatt felszámolták a demokratikus jogállamot. Újabb hiteleket szeretnének felvenni, hogy hitelből megteremtsék a jólét látszatát, dettó mint Kádár János, de a korábbi hitelek feltételeit sem akarják betartani, ennyivel Kádár jobb volt….”

Mindezt a szerző magyarországi látogatása után írta.

El kellene gondolkodni, 2,7 millió polgár felkentjei, a névváltoztatáson: MegMag Párt.

Mennyivel öszintébben hangzana!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása