Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A NENYI esete a kaszinótojással

2010. július 30. - Harun al Rasid

Nagy árat fizettünk érted, Szabadság!

Drágább lett a lánc.

A forradalom rajtunk nem segít, vége már.

Elmaradt a nagy ünnep”...

(Beatrice)

 

Csoda, hogy időnként kiborulnak a zemberek és már engedetlenségi mozgalmakat is szerveznek? Szerintem ezen egyáltalán ne csodálkozzunk, mert az eltelt hatvan nap kormányzása után egyre többen látnak át a szitán és sokallnak be. És, hogy miért? Azért, mert ugye az mégsem járja, hogy egyszer ezt mondom, majd rá egy héttel később pedig annak éppen az ellenkezőjét vallom. Nem járja, hogy miközben ellenzékben éveken át népszavazásokkal fenyegetem a kormányt, ha én kormányzok, a Nemzeti Együttműködés és Konzultáció jegyében még az új Alkotmányról sem tartom szükségét megkérdezni a zemberek, a nép véleményét. Mert lássuk be, attól, hogy kétharmados forradalmat csináltak, azért még nem erre kaptak felhatalmazást ettől az Istenverte néptől. Nem! Hogy a hatalom birtoklói úgy játszanak velünk, mint a macska a zegérrel. Hogy a legszegényebb rétegek megsegítéséről és szolidaritásról beszéljenek, közben szégyenlistázzanak, egykulcsos adót vezessenek be, és még a minimálbért is lefölözzék. Nem! Hogy a Kósa-Szijjártó páros államcsődöt vizionáljon, és rá két hétre Berlinben elismerjék az elmúlt egy év megszorításait és azok szükségességét, majd néhány nap múlva a hazai publikumnak már újból a nyugdíjasoktól elrabolt összegekről és a családok megnyomorításáról papoljanak. Elég volt! Attól, hogy a zemberekben felébresztjük a hitet és a reményt, amíg azok pozitív hatását a saját bőrünkön nem érezzük, úgy látjuk jónak, ha hitetlenkedünk, mert a húsz év alatt megtanulhattuk, hogy addig csak a politikusokon kívül, még senkinek nem lett jobb. A hatvan nap mérlege tehát az, hogy sokan becsapva érezzük magunkat. És egyre kevesebben vannak, akik nem látják, hogy a király olykor már-már meztelen.

Dr. Dániel Péter ügyvéd (forrás: facebook)Így volt ezzel anno pár évtizeddel ezelőtt Dániel Zoltán is, ama emlékezetes és híres Bacsó Péter Tanú c. filmjében. Igaz, ő nem a NENYI-t gyalázta meg, vagy fordítva, mert ő csak horgászott, és egy kapitális méretű csuka, vagy harcsa volt az, amiért az akkori hatalom koholt vádak alapján őt besúgóként békaemberséggel vádolta meg. De ez a történet most egy másik Dánielről szól, történetesen Dr. Dániel Péter ügyvédről, aki a Kapolyi-féle MSZDP tagjaként vált ismertté, és, aki megígérte, amennyiben meglátja valahová kifüggesztve a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát, vagyis a NENYI-t, rögvest a tettek mezejére lép. Meglátta, és ígéretét betartva, azon nyomban lépett is. Az ügyvéd, aki éppen egy ügyfelére várt a VPOP III. kerületi épületében, megéhezett és reggelizni kezdett. Igen ám, de közben észrevette a kifüggesztett Orbán-bullát, (ő nevezte el így) és egy percig sem habozott, hanem azon nyomban feláldozta és szét is kente rajta a reggelijét, a kaszinótojását.

"Voltak körülbelül negyvenen a helyiségben. Amikor felálltam és közöltem, hogy tiltakozom ez ellen a hazug és a demokráciát megcsúfoló nyilatkozat ellen, majd hozzávágtam és szétkentem rajta a kaszinótojásomat, egy pár percig mindenki döbbent csendben ült, és a biztonsági szolgálat is csak három-négy perc elteltével jött oda hozzám. Felszólítottak, hogy takarítsam el a művemet, mire én közöltem, hogy mivel ezt politikai tiltakozásnak szánom, ennek a felszólításnak nem teszek eleget. Rongálás vagy garázdaság miatt nem tehetnek feljelentést, és mivel nem közölték, milyen indokkal teszik a feljelentést, így egyelőre nem tudom, mire számítsak. Az viszont érdekes volt, hogy amikor a kihallgatásra mentem, több tiszt is gratulált, mondván: ők is ellenzik a nyilatkozat kihelyezését"- zárta mondandóját Dr. Dániel Péter, aki állítja: ha tudná, hogy tíz évet kap ezért a tettért, akkor is megtenné ugyanezt még egyszer.

NENYIAz ügyvéd egyébként már korábban is indított egy tiltakozó akciót az egyik közösségi portálon a NENYI, azaz a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata ellen, melyhez azóta több ezren csatlakoztak. A szerda reggeli húzásával viszont egy "Kaszinótojást a bullára!" mozgalmat is szeretne létrehozni, amelyben felszólítja a nyilatkozat ellenzőit, hogy cselekedjenek hozzá hasonlóképpen, és a kezük ügyébe eső ételt, körömlakkot vagy egyéb alkalmatosságot bátran kenjék szét a nyilatkozaton, így tiltakozva annak antidemokratikus mivolta ellen.

Emlékeztek kedves olvasóim? A 2002-es elbukott választásuk után a Fidesz is létrehozott egy civil engedetlenségi mozgalmat, amit PÖCS-nek (Polgári Öntevékeny Csoportok) neveztek. Ja, kérem, aki kardot ránt, azzal könnyen megtörténhet, hogy maga is kard által vész el…

Forrás: itt, és itt! Ha pedig csatlakozni szeretnél a Dr. Dániel-féle NENYI engedetlenségi mozgalomhoz, azt itt, erre a linkre kattintva, Te is megteheted. És íme, a zene. Az egykori „nemzet csótányának” szövege, nekem úgy tűnik, mintha ma is aktuális lenne.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása