Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Senkigyűlés elmarad!

2010. július 08. - Harun al Rasid

A gyér érdeklődésre való tekintettel, a senkigyűlés elmarad! Jómagam még sokáig bíztam a kezdeményezés sikerében - szemeim előtt már láttam a kígyózó sorokat -, de be kellett látnom, hogy tényleg halott ügynek bizonyult a kezdeményezésem. Hát így állunk, sajnos a szocialistákat nem érdekelte a senkigyűlés, valószínű úgy gondolták:ők már valakik!

Nem tudom, bizonyára én gondolom rosszul - meg az a több milliós tömeg, aki ellenük szavazott -, de nem ildomos ilyen helyzetben csöndben maradni! Most kellene megragadni a lehetőséget, hiszen van még ember ebben az országban, aki baloldalinak nevezi a Magyar Szocialista Pártot, és hát mivel az ilyet - azaz jómagamat - vitrinbe kellene mutogatni, így most érthetetlenül állok a süket fülek előtt. Bizonyára azért nem kaptam választ, mert sok hibát vétettem az éj leple alatt megírt szövegemben, és ezért a vécécsészén üllő titkárnő nem volt hajlandó átadni a levelemet, az általam megszólított személyeknek. Én még talán elfogadnám ezt az elméletet, mivel én sem vagyok elájulva a saját stílusomtól, de mivel több pozitív levelet is kaptam - hogy milyen jól fogalmaztam, ezért további elméletek után kellett néznem. Lássuk, mi jöhet szóba ezután: A Magyar Szocialista Párt nem olvassa az Ellenszéket! Nem hiszem, hiszen több ezer baloldali ember olvassa napról napra a szociálisan érzékeny emberek társadalmi, és gazdasági problémáit, ezért nagy luxus lenne a részükről, hogy nem merítenek ötletet belőle. Ha nem hát nem, bizonyára nagyon el vannak foglalva, és nincs idejük véleményezni a levelemet.

Apropó vélemény: sokan kérdeztétek tőlem, hogy miért hívom baloldalinak az MSZP-t, hiszen a "szocialista" névhasználaton kívül, semmit sem tett a baloldali emberekért. Azt írtátok, hogy nekem igazán oda kellene figyelnem arra, hogy miket írok össze-vissza, hiszen az általam baloldalinak nevezett MSZP-vel  tévútra vezetem az embereket, és zavart keltek a szívükben. Hát kérem, én ehhez nagyon értek! Olyannyira értek hozzá, hogy a debreceni tudósok velem tesztelik a jégesőfelhőt semlegesítő csodafegyverüket. A zavart keltő hullámaimat használják az esőfelhő likvidálására, és örömmel jelenthetem: a kísérletek elég szép eredményeket hoztak.

Nem hiszem, hogy mert az MSZP-t baloldali pártként definiáltam - megjegyzem nem én vagyok vele az egyetlen - már azonnal a fejemet kellene követelni(elnézést a költői túlzásomért). Én nem vagyok értelmiségi, szimpla munkásféle volnék, és mint ilyen egyszerű polgár igyekszem a magamfélék fejével gondolkodni. A magamfélék morcosak, és a SZÁMUKRA baloldalinak tartott pártokra vetítik ki a haragjukat. Ez pedig még mindig az MSZP!

Szeretném kihangsúlyozni, hogy mindenkinek tiszta legyen a képlet:az MSZP a köznyelv szerint még mindig baloldalinak tartott párt, és az is marad egy jó darabig. Egészen addig marad így ez a téves definíció, míg egy valós szociáldemokráciára épülő baloldali tömörülés meg nem tudja szólítani az embereket. Ne engem, én már elköteleztem magamat valahova, sokkal inkább azokra az emberekre gondolok - van belőlük több százezer -, akik jól megbüntetve a szocialistákat, most a párt megújulásáért könyörögnek. Ők még hisznek a szocialista értékekben! Tudom, hiszen közöttük mozgok,és végighallgatom a csalódottságuk minden fájdalmát. Tudom, hogy ebben a véleményemben alig tévedhetek.

A senkigyűlés elmaradt, de levontam belőle a megfelelő következtetéseket. Most már tudom, hogy nektek értelmiségieknek milyen nehéz feladatokat kell teljesítenetek ahhoz, hogy a baloldali emberek új értelmet kapjanak. Én látom a bizakodó jeleket, de túlságosan elméletben gondolkodtok, és nem figyeltek igazán azokra a hangokra, amiket én hallok nap, mint nap, mint nap......

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása