Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kormányprogram

2010. május 27. - Harun al Rasid

 

A kormányprogramok nem nagyon térnek el egymástól

csak el kell őket olvasni

 

 

Ha az ember kormányprogramokat olvas, a mennyországban érzi magát, elhitetik vele hogy a jót csak akarni kell, na és fogjon össze az ország, a kormány érdekében..    ( persze tudom én, hogy az összefogás az nagyon fontos, csak egy kicsit avitt duma...  )

Idézek egy érdekes cikket a népszabadságból..

 

 


"Déjà vu: a Gyurcsány-program klónja Orbán kezében

„Erős és sikeres Magyarországot teremtünk.” A fenti idézetet ne az Orbán Viktor jegyezte kormányprogramban keressék, mert – ebben a formában – nem fogják benne megtalálni. Viszont a Gyurcsány Ferenc kézjegyét magán viselő 2006-os kormányprogramban, annak is az első mondatai között igen.

Félelmetes a hasonlóság a két dokumentum gazdaságról szóló fejezetei között. Íme: „nem egy térségben generációk nőnek fel anélkül, hogy bárkinek is szakmája, rendszeres munkája lenne”. Aztán: „az állam... a demokratikus képviseleti rendszer... lendítő erő helyett visszahúzó erővé vált”. Az utolsó betűig érvényesek ezek a megállapítások 2010-ben is. A Fidesz is a munka világában meg az államigazgatásban látja a fejlődést leginkább gátló okokat, és nagyjából hasonló válaszokat is ad: a parlamenti és a helyi képviselők számának csökkentése négy éve is benne volt a programban.

De nem csak ebben hasonlít a két iromány. Aki veszi a fáradságot, és összeméri a programokat, azt fogja találni, hogy az előző választás győztesei sem tömték tele konkrétumokkal. Én például nem találtam benne semmi kézzelfoghatót arról, mit is akarnak tenni az államháztartási egyensúly érdekében – már azon túl, hogy rögzítették, az állami pénzügyeket úgy nem lehet folytatni, ahogy addig tették. Leírták, hogy a bevételeket növelni, a kiadásokat csökkenteni kell, de hogy melyeket és mikor, azt nem.

Az egyensúly érdekében teendő lépésekre Orbánék sem vesztegetnek sorokat. A célokat határozzák meg, amint tették azt négy évvel ezelőtt elődeik. S mintha ugyanabból a kottából játszanának: most is a munkahelyteremtéssel, célzott ágazati fejlesztési programokkal, a kis- és középvállalkozások helyzetbe hozásával, a közbeszerzések átalakításával kell foglalkoznia a kormánynak."

 

 

 

Tehát aki veszi a fáradságot az tudja hogy a kormányok jót akarnak, a társadalomtól meg várják a bizalmat, ennek cserébe megoldják a 20 éve meg nem oldott bajokat, meglódítják a gazdaságot felszámolják a munkanélküliséget, megerősítik az oktatást...   blabla, blabla...

De a politika iránt érdeklők minden kormány programot letámadnak, attól függően melyik tábort képviselik, ez amolyan piros rongy a hőbörgőknek...

 

Csak hát, nincs uj a nap alatt, még ha az nem vörös , hanem példáúl narancsos....

 

 


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása