Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Forradalom !

2010. május 22. - Harun al Rasid

 

A Fidesz forradalmat akar csinálni

mindent eltörölni ami a múlthoz köti a Nemzetet..

 

Ha nem lenne elcsépelve ez a szó, akkor azt mondanám hogy  strukturális reformot akar végrehajtani a Fidesz az államigazgatásban, és el akarja szakítani a posztkommunista köldökzsinórt..   ( hű de kacifántosra sikeredett )

És ami a meglepő, ezt nem öszödön a haveroknak mondta el Orbán Viktor hanem a választási győzelem után nekem a választópolgárnak..

Kialakultak a parlamentben az erőviszonyok, az látszik hogy a gáncsoskodást a jobbik fogja vinni, a vitát az MSZP, a semmit mondó politikát meg az LMP..

Természetesen a kormánypártot terheli a felelősség, nekik kell irányt szabni, az igazat megvallva nekem úgy néz ki hogy csak egyedűl Orbán tudja merre kell menni, mit kell csinálni, a többiek csak pislognak, úgy értem hogy a leendő kormány  minisztereinek fingjuk nincs mi következik, csak annyit tudnak hogy az ellenkezőjét kell tenni mindennek amit a szocialisták csináltak...   ( ezzel még egyet is értek )

 

Mert, mit nem csináltak a szocialisták ?  először is nem kormányoztak, hiányzott a cselekvőképesség, ez köszönhető volt a félelemnek, félni attól hogy a változás, vagy a változtatás nem lesz népszerű..

A Fidesz kormány nem fél, tudja hogy hatalmas feladat előtt áll, meg kell dönteni a szocializmust, már másodszor, mert 90-ben csak félig sikerűlt, ugyan is  visszajöttek a pancserek, megalakították a tolvajok csapatát és lerabolták a Nemzeti vagyon nagyrészét.....  most a választási vereség után meg börtönválogatottként fogják tengetni a sorsukat...

 

Na de...    lehet-e a csodában bízni, már mint abban hogy Magyarországon

sikeresen reformokat tud valaki végrehajtani, úgy tűnik lehet, a Fidesz összevonta a minisztériumokat, csökkenti a parlament létszámát és egyúttal önkormányzati reformot hajt végre, mellesleg a rendőrséget is átalakítja, és egyetlen egyszer sem mondják hogy az ellenzék a hibás, kérem, így kell kormányozni..

 

Már utaltam rá hogy ( régebbi posztjaimban ) a gazdasági fellendülés több minden eseménytől függ, ahhoz nem elég az állam akarata, de az állam teremtheti meg a megfelelő környezetet hozzá.. szigorú szabályokon, és megfelelő támogatási strukturán keresztűl...

Szerintem, nagy vonalakban minden állampolgár tudja mit kell tenni ennek az országnak, csak nem volt aki ezt véghezvigye..

Szerintem Orbán nem fogja hiszterizálni a politikai közhangulatot, a munkájára fog öszpontosítani, hogyan tud ez az ország talpraállni..

Nekem tetszik a mostani ellenzék, úgy értem a szocialista közhangulat, keresik a fogást az uj kormányon, azt hiszik hogy nekik az a dolguk hogy fogást keressenek, ehhez voltak szokva 8 évig, nevezzük őket médiaharcosoknak, akik a 168 órában, a klubrádióban, a népszavában, az újságíróklubban,  a JAM-ben  képesek voltak támadásba lendűlni...   volt pénz, lehetett médiaharcosokra szórni....

 

Hogy van az a közmondás ?  aki nem tudja csinálni, az mondja....

 



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása