Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A senkiházi trend

2010. április 14. - Harun al Rasid

A NolBlogon kialakult tendenciát nem tudom másképp nevezni, mint senkiházi trendnek. Régebben a jobboldali kollégák és hozzászólók egy részéről volt megfigyelhető durva, néha személyeskedő beszólás, leszólás. A leszóltak joggal vádolták meg ezeket a megnyilvánulásokat, hiszen gyakran nem maga a vita volt a lényeg, hanem az, hogy sértegessék vitapartnerüket. Nem tudtam másképp ezt nevezni, mint senkiházi trendnek, hiszen a személyeskedés, sértegetés és az indulatok korlátlan feltörése egy vulgáris, elfogadhatatlan nyelvezettel párosulva inkább undort váltott ki, mint vitakészséget. Ráadásként, ha valakire rászálltak ezek az önjelölt bírálók, onnan nem tágítva, szórták a szemrehányásokat és gyakran a poszt témájával köszönő viszonyban nem lévő megjegyzéseket tettek. Nem ritkán valamelyik ellenszenves posztolónak egy-egy jóindulatú, netán vitát provokálni nem akaró írásához is összegyűltek és megcsócsálták, végén már a személyét, mert az írása igazán nem is érdekelte őket.

Most ez a folyamat megfordulni látszik. Valahogy a jobboldali kollégák hangneme finomodott, azok a nagy ingerültségeket kiváltó megjegyzések lecsökkentek, vagy elmaradtak. Ez a senkiházi stílus sajnos most egyes balos, liberális kollégák sajátja lett. Egyeseknél az ellenvélemény automatikus nácizást, nyilasozást von maga után. Egy magát netán gárdistának vallót leteremtenek, sértegetnek, az a gyűlölet és pocskondiázás önmagáért beszél, míg a sértegetett kulturáltan próbálna szót érteni, hasztalan. Gyakran a poszt írójával csak egyetérteni lehet, hiszen a konokul vitázót egyszerűen kizárja a kommentelési lehetőségek közül, vagy nyíltan megfenyegeti, hogy még egy ilyen mondat és kizár.

Pontosan ez a senkiházi stílus és épp a magukat demokrácia megvédőinek kikiáltók művelik a legvadabbul. Érthetetlen számomra, hogy miért nem vállalják fel a vörös fasizmusukat, hiszen egyértelmű, hogy a saját véleményükön kívül semmit nem tolerálnak! A falkába verődött hasonszőrűek együtt csorgatnak nyálat és lassan kis blogvilágok lesznek. Csak ők szólalhatnak meg és a velük egyetértők, gyakorlatilag egy zárt világban egymást győzködik és veregetik buzgón egymás vállát. Természetesen az ideológia is kész már, mert „nácikkal” nem beszélnek. Azt, hogy ki a náci, ők döntik el és úgy, ahogy pillanatnyi kedvük diktálja.

Sok szerencsét akik szeretnének náluk vitázni, de az úriembereket és a senkiháziakat egy világ választja el, egy nagyon nagy világ!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása