Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

A parlamenti Jobbik

2010. április 05. - Harun al Rasid

Dübörög a Jobbik a választási hajrában. Találgatások láttak már napvilágot, bekerülve a Parlamentbe, milyen lesz a politikai éra. Az elképzelések sokrétűek és igazán sok lehetséges elemet hordoznak, ennek ellenére még sem tudok egyikkel sem maradéktalanul egyetérteni!

Dübörög a Jobbik a választási hajrában. Találgatások láttak már napvilágot, bekerülve a Parlamentbe, milyen lesz a politikai éra. Az elképzelések sokrétűek és igazán sok lehetséges elemet hordoznak, ennek ellenére még sem tudok egyikkel sem maradéktalanul egyetérteni!

 Most az unalomig ismételt, náci, rasszista, antiszemita vonalat erőlteti a jelenlegi hatalom, amelynek a napjai még órákban számítva sem adnak ki magas számot. Ezzel szoros kapcsolatban állnak a mindenféle, többnyire Jobbik ellenes antifa megmozdulások, melyek a jelenlegi vezetés kegyeit kiszolgáló média hírverései és harcos hangú megnyilatkozásai ellenére sem képesek kisebb csoportoktól nagyobb tömeget összeverbuválni. A legmélyebb érdektelenség lengi körül, ékesen bizonyítva, ez pusztán a hatalmi csatározásokat szolgáló eszköz és a társadalom egy szót nem hisz el ebből.

 Az MSZP megvívja a választásokon a maga csatáit és valószínűleg alul marad a Jobbikkal szemben. Vona minden megnyilatkozása ellenére, nem valószínű, hogy legyőznék a Fideszt, így a Jobbik egy második, vagy harmadik erőt fog képviselni, ami csapás mind két ellenfelének. Az MSZP egy nagyon kényelmes és ugyan akkor egy nagyon kényelmetlen helyzetbe fog kerülni. Kényelmes lesz, mert ellenzékben mindig hálásabb kritizálni és akadályokat gördíteni a kormányzást tovább vivőkkel szemben, mint tenni valamit. A hálás kritikus légkört viszont szinte semmissé teszi az a tény, hogy nyolc év alatt az MSZP juttatta ide az országot! Lehet elméleteket gyártani, ötletelni, stratégiákat, taktikákat kidolgozni, de a kérdés az lesz, hogy kinek? Szinte fanatikus eltökéltség kell ennek a levitézlett, megújulni is képtelen csapatnak a támogatásához és ne legyenek illúzióink, lesznek ilyenek! Nem sokan, de lesznek!

 A Fidesz nyerő pozíciója a kiábrándultságra és a változtatni akaró tenni vágyásra épül. Hallgatnak még a fiúk és ezt igen bölcsen teszik. Be kell látni, a jelenlegi struktúrában hihetetlenül kicsi a mozgásterük. Az ország hitelből működik és akik ezt fizetik azok határoznak meg szinte mindent! A csalódás akkor fog nagyobb mérteket ölteni, mikor ez a tehetetlenség kézzel foghatóvá válik! A már az előző érában a hatalomba beágyazódott Fidesz képtelen lesz alapvető változtatásokat meglépni. Köti őket az európai politikai vonalhoz való ragaszkodás, hiszen a létük függ ettől, ezen kívül a globális tőkéhez is csak kesztyűs kézzel nyúlhatnak, már ha mernek egyáltalán, mert egyébként lehet, róluk is sok csúnya ügy derülne ki! Cikkek, tények, íratok, bárhol landolhatnak és egy konkurens sajtótermék a tíz ujját megnyalná egy ilyen után. Az Unió baklövéseihez is kénytelenek lesznek bólogatni, hiszen manapság ezt jelenti az európaiság és a feltétel nélküli nemzeti kapitulációt.

 A jelenlegi elképzelésekkel és európainak mondott normákkal szemben lép fel a Jobbik! Világos kommunikációval és következetes szókimondással egyre több hívet szerez! Kíméletlenül fog lecsapni a Fidesz és az MSZP hibáira és megőrizve konstruktivitását minden egyes hibás elképzeléssel szemben legalább két működő képeset fog szembeállítani. Az MSZP nem lesz számukra ellenfél a Fidesz pedig nehezen tud szabadulni ebből a csapdából. A társadalom pedig azok oldalára fog állni, akik megoldást, azonnali megoldást tudnak mondani. Képtelenek lesznek a médiából kizárni a Jobbikot és ahogy a Parlamentbe kerülnek egyre nagyobb teret fognak nyerni. Komoly veszélyt jelentenek az elkényelmesedett, már csak nyomokban konstruktív Fideszre. Amennyiben a fiúk nem találnak ki hatékony stratégiát az ország talpra állítására, a Jobbik egyszerűen lesöpri őket és nem lesz az a nácizás, amelyik képes lenne ezt az erodálódást megállítani. Vagy begyorsítanak és szinte csodát tesznek a fiúk, vagy hónapok alatt olvad el a támogatottságuk és tán még önmagukkal is ellenzékben lesznek.

 Nem kicsi a tét. Valószínűleg az ország szekerét a Fidesz lova fogja húzni és a Jobbik lesz az ostor, amelyik kíméletlenül lecsap, hajszol, míg az MSZP kullogni fog a történések nyomában, hiszen a Jobbikkal nem érthet egyet, a Fidesszel sem és egy harmadik megoldás mindig a legnehezebb. Hogyan lennének most ötleteik? Megszoktuk már nyolc év alatt, hogy ezt a szót nem ismerik!

 A választások után azonnal beindul a gépezet és szerintem leszünk még érdekes történések tanúi! Minden vita a pártok vitái, de minden változás bennünket érint! A változásokra pedig égető szükség van, mert ami eddig tettek a hazánkkal, abból már elég!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása