Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Magyarország, akadémiai szinten

2012. augusztus 13. - Harun al Rasid

gyűlölet, felső szintre emelve

gyűlölet, felső szintre emelve

„Kezdetben… vala az Ige, s az Ige Vala Istennél, és Isten vala az Ige.

Minde ő általa lett és nálanélkül semmi sem lett, ami lett.

Vala egy Istentől – Hungáriában hozzá hasonlatoshoz – küldött ember, kinek neve János.

János, a lázáros, az övéi közé jöve és az övéi nem fogadák be őt.

Ez János bizonyságtétele:

Amikor befogadá őt András, aki ő előtte és az emberek előtt járt, János bizonyságot tett

Reá és követé Andrást és Mesternek nevezé.

És meghala a Mester, jöttek a farizeusok, és kérdezék: ki vagy te, hogy osztani akarod az

Igét, ha nem vagy sem tanítvány, sem bíró?

Felele nekik János, ki, mint írva vagyon, lázáros: ’Akinek nincs semmije, az annyit is ér! És

Én nem szégyellem, hogy mim van, dolgozom keményen’.

Viktor, ki az Istenhegyi úton lakozék, hátrafordult, látván, hogy János, az ő híve, kockáról

Kockára építkezik, mondá: ’Ne firtassátok Jánost, mert ő énvélem van!’

És megtevék a farizeusok Jánost előljárójuknak.

Ez után elméne Viktor Vásárhelybe és látá, hogy a városházán lopnak az előljárók.

Kérdé Viktor az előljárókat: ’Kinek lopjátok ezt a vízközművet?’

És felelé János: ’Mester – tudjuk, hogy Istentől jöttél tanítóúl – hát… magunknak!’

Felelé Viktor: bizony mondom néktek, ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az

Isten országát, védd meg ezért a vízközműveket és a földek vizeit az idegenektől és oszd azt Szét a zemberek között.

Ezután elméne Viktor az ő tanítványaival Debrecenbe és ott taníta és ott is megvédé az

Közvagyonokat és a földek vizeit, és szétosztá azokat a zemberek között.

János pedig keresztele Vásárhelyben, mert ott sok vala a víz, és megvédé azokat és

Szétosztá mind a vízközműveket a (saját) emberei között…”

/Internetes szemelvény, a „szabadságharcát” vívó Hungáriából/

Quo vadis, Magyarország?

Szálasi Ferenc Népfőiskola és a Prohászka Ottokár Népfőiskola után – amint az a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom közleményéből ismert – az elmúlt napokban alakult meg a „demokratikus” Magyarországon a Magyar Ellenállás Akadémia…

Részben, köztörvényes bűncselekményeik elkövetése miatt börtönre ítélt utcai harcosok, részben a Jobbik Magyarországért Mozgalom parlamenti képviselői által létrehozott „Akadémia” oktatói között ott lesz Tucsek-Toroczkai László, a Magyar Jelen volt szerkesztője, aki az ún. gerillamédia elnevezésű tantárgyat oktatja majd az újnáci ellenállóknak.

Oktatóként nevezték meg a román-magyar felmenőkkel büszkélkedő Tyirityán Zsoltot – akit még a Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoportok legendás éveiből ismerhettek meg a szélsőjobboldaliak – a Betyársereg hirhedt (börtönből szabadult) főkolomposa a rendőrségi kihallgatási technikákra, titkosszolgálati módszerekre tanítja majd az ifjúságot, az utóbbi két évtizedben feltehetően ez lesz majd az első munkahelye.

Zagyva György Gyula, a Jobbik Magyarországért Mozgalom parlamenti képviselője – a nyolc általános iskola végzettséggel rendelkező hálózati villanyszerelő – a nemzeti oldal rétegződése elnevezésű előadások akadémiai oktatójaként mutatkozik be szeptembertől. És ahogy az a parlamenti párt sajtóosztálya közleményében olvasható: Zazrivecz-Vona Gábor pártjának két jogásza (dr. Guaudi, dr. Morvai?) oktatja majd az újnáci ifjúságot jogaikra és azok alkalmazásának lehetőségeire.

A korlátozott sajtószabadság közepette szabadon működhető Szent Korona Rádió stábja a nemzetiszocialista propaganda, hazafias nevelés illetve a kommunikáció tantárgyakat oktatja majd – az önkormányzati ellenállás módszereiről pedig Dervalics Roland nemzettestvér, Hegyháthodász nevű község polgármestere tart előadásokat az ifjúságnak.

A szervezők eredeti elképzelései szerint oktatónak hívták volna meg a volt „politikai” fogoly Budaházy Györgyöt is, de a korábban acélosnak tűnő utcai harcos szabadulását követően nem kíván közszereplője lenni a politikai alvilágnak.

A csodacsatár

A felsorolásból nem hagyhatjuk ki a Felcsút FC labdarúgóit sem, akik ugyan csapatkapitányukkal, a pályát tévesztett dr. Orbán Viktor miniszterelnökkel és a magyarországi kincstár birtokában sem váltak elsőosztályú labdarúgókká – viszont a Pilis-hegység lábánál található falu hírhedtté lett lakosa annyit elért a nem mindig követhető álmaiból, hogy ide telepítették a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát.

A magyar kormányfő, akinek, mint ismert, foci a bolondériája havi 50.000.- Ft/fő fizetéssel támogatja azokat, akiket méltónak és tehetségesnek tart a sportág elsajátítására, vagyis minimum a másodosztályú szint elérésére. (Nem titok: legidősebb fia a közelmúltban – bizonyára azért, mert igen tehetségesnek bizonyult – tagja lett a Videoton FC játékoskeretének.)

Magyarország miniszterelnökéhez nehéz közel kerülni. Nem csak azért, mert páncélozott személygépkocsival jár az edzésekre, és sérthetetlenségét eddig egyetlen politikus esetében sem tapasztalt személyi testőrség védelmezi, hanem mert a hatalmán és futballjátékon kívül komolyan más nem is érdekli.

Magát a falu Fő utcájában lévő szerénynek nemigen nevezhető Labdarúgó Akadémiát 20 milliárd forintos állami támogatás igénybevételével hozták létre, annak központi épületét a jobboldaliságáról (vagy inkább szervilizmusáról) ismert Makovecz Imre tervezte. A megnyitó ünnepségre meghívták Michel Platinit, az UEFA elnökét is, de helyette az európai szervezet technikai igazgatója jelent csak meg.

Orbán Viktor szülőfalujába ellátogatott viszont Grosics Gyula és Buzánszky Jenő – Puskás Ferenc még életben lévő két csapattársa – és a megnyitó ünnepség résztvevői között felfedezhettük Andy Vajna filmproducert is, akire később rábízták a magyarországi filmes szakma vezetését, így a filmgyártásra szánt kisebb összegeket is. (Mint köztudott, a kultúra és a sport kiemelkedőnek ítélt alakjai számára biztosított 500 000.- Ft/fő díjazottjainak száma nem haladhatja meg a 12 főt. Tehát új személy csak akkor lehet a legjobbak között, ha valamelyikük meghal.) A „Nemzet Színésze” cím mellett létrehozott „Nemzet Sportolója” 12 díjazottja esetében ezt úgy oldották meg a miniszterelnök tanácsadói, hogy Grosics Gyulával és Buzánszkyval kivételt tettek – így 2010 óta a Nemzet Sportolóinak száma tizenkettő helyett tizenhárom lett.

A miniszterelnök által szinte naponta látogatott Labdarúgó Akadémia évi 300 millió forintos állami támogatással működik, s hogy a kormányfő házától ne legyen távol a futballpálya, az utóbbi hónapokban úgy határoztak az Akadémia vezetői – köztük Mezey György, a futballválogatott korábbi kapitánya – hogy közvetlenül Orbán Viktor háza mellé építenek még egy futballpályát…

Magyarországon tehát reményt keltő a helyzet. Ezt a Fidesz-pártvezér szóvivői is hirdetik évek óta, tehát nincs okunk kételkedni. A reményt keltő helyzettel ugyan nem értenek egyet a nagyon szegények, de ők csak négy millióan vannak – ami, ugye, fele sincs a teljes lakosságnak. Nem értenek egyet a roma, zsidó és más nemzetiséghez tartozó honfitársaink sem – de ők, ahogy számtalan alkalommal kihangsúlyozták az Országgyűlésben, nemzetidegen elemek…

Provokáció a stadionban?

A szélsőjobboldali orgánumok vasárnap délelőtt felhívást tettek közzé az augusztus 15-én a budapesti Puskás Ferenc Stadionban megrendezésre kerülő Magyarország-Izrael barátságos (felkészülési) labdarúgó mérkőzés kapcsán, melyben a zsidó állam sportolóit ellenségnek nevezték, magát az ellenfelet pedig a megszálló szovjet hadsereg sportolóihoz hasonlították. – Provokációk elkövetésére szóló felhívásukban egyebek mellett az olvasható, „reméljük, hogy a magyar válogatott darabokra szabdalja az ellenséget…”

Szemenyei-Kiss Tamás

Budapest, 2012. augusztus 13.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr938309966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gádzsó 2012.08.13. 15:01:23

Vau-vau- vau-vau!!

arger 2012.08.13. 15:26:21

5 nap még kb.

34417 2012.08.13. 15:36:05

1-2. ne menjetek ki. a bejáratnál IQ-teszt lesz, azon úgysem juttok át. a post tartalmához, persze, hozzá se tudtok ugatni...

16940 2012.08.13. 22:51:13

Re 3. Gratulálok a riposzthoz és persze a közléshez! +!

235117 2012.08.14. 06:27:52

Posztoddal és parádriposztoddal egyetértve +
süti beállítások módosítása