Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Beesett az IMF

2012. július 12. - Harun al Rasid

mert az olyan

mert az olyan

Most tekintsünk el a Kedves Vezető sekélyes és prosztó humorától, értelmezzük e kifejezést ekkicsit irodalmilag.

Beesett - valakinek az arca. Ez, ugyebár, jelző, mi több, érzékletes fiziológiai leírás. Beesett az eső - na, ez már igeidős, leginkább valami káros eseményre utal. Beesett a nap sugára -  ez meg olyan szép, leíró. Beesett a gödörbe - eltekintve attól, hogy véletlen volt-e, avagy szándékos a gödör ottléte, eseményközlő.

Node, Nemzetünk Boldogsága szerint, az IMF is beesett. Beesni két féle módon lehet: várva-vártan, szinte már lihegve, és váratlanul, púpként a hátunkra.

Most nézzük az elsőt. A franc se várta őket, miután kipateroltuk az IMF-et. Kellenek ők nekünk?  Dehogyse! Akkor meg, mijafrancot keresnek itt?

Nézzük a másodikat: váratlannak semmi módon nem nevezhető egy tíz nappal előtti bejelentkezés. Persze, lehet, hogy a Kedves Vezető ezen piszkosul meglepődik, hiszen ő már elég régóta ül az asztalánál, csak ül, és ül, és várja, hogy az IMF eccercsak betoppanjon. Érdekes magatartás ez az énekes koldustól, de hát, ez legyen az ő baja.

Szóval, az IMF ott toporog az ajtó előtt, és jól be akar esni. Ehhez, persze, az ajtónak előzetesen jól be kell reteszelve lenni, az IMF-nek meg jól neki kell böllenkedni, hiszen ő be akar esni. Az ajtót nem nyitják ki, az IMF meg csak egyre nyomul nekije. Majd eccer csak, merőben váratlanul, kinyitják neki az ajtót, az IMF meg jól beesik rajta.

Népünk Boldogsága meg - ha már ötórai tea táncdélutánra neveltetése okán nem jutott - kecses pávatánc léptekkel ellép előle, had tébláboljon ekkicsit az IMF, ha már így beesett, keresse, hogy merre az arra, szimatoljon körül ekkicsit - kurva büdöset fog érezni, de hát nem olyan kényes az ő orra - nehogy útban legyen, különben is, sürgős feltölteni valója van, akkumulátorilag. Még az elvtársakkal folytatandó, a pávatánc lépéseinek szabadságát firtató konzultációt is odahagyja.

Nekem a Kedves Vezető magatartásáról egy Petőfi-parafrázis jut eszembe:

kis szobába toppanék, repült felém anyám, én szótlan félre állék, s ő átrepült a szobán.

Kérdés: ha egy beeső IMF koppan a túlsó falon, mégis, mi következik belőle? Egy mezei tyúkanyó ennyi atrocitás után min. beszarik. Na, az marad Orbánnak.

Félre az iróniával. Van ugyebár, a 300 mrd-os munkahelyizé csomag, aminek 100 mrd-os tétele a remélt megállapodás eredményeként megtakarítható kölcsönkamat. Igen ám, de a megállapodás feltételekhez van kötve, amiből a Kedves Vezető genetikailag hármat már most visszautasít. Hiába, no, egy kis kondás nem alkuszik.

Ha most e miatt nem lesz kölcsön, akkor borul a költségvetés, borul a munkahely megvédési izé, borul a bili. Ha lesz, borul Orbán.

De, ha lesz is, javaslom Orbánnak, hogy gondosan írja alá az üres oldalakat, de még a borítót is, hátlappal együtt, nehogy úgy járjon, mint a Klub Rádió.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr508309926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2012.07.12. 09:19:26

"Teljesen átszabja a 2013-as költségvetést a költségvetési bizottság egy módosító javaslattal a 300 milliárdos munkahelyvédelmi akcióterv miatt, amihez Matolcsy György kedden nyújtotta be a szükséges törvénymódosításokat. A bizottság módosítója azzal számol, hogy az akcióterv közvetlen hatására a költségvetés eredményszemléletű egyenlege 300 milliárd forinttal, pénzforgalmi szemléletű egyenlege 280 milliárd forinttal romolhat." Még meg se száradt a ténta kuszaszem aláírásán, már módosítják a jövő évi költségvetést... Tulajdonképpen azért hozták előre idén nyárra (tavaly az utolsó pillanatra hagyták), hogy jó pont legyen az IMF-nek és Brüsszelnek. Mi ilyen gondosak vagyunk, szorgalmasak, előrelátóak... Na, most jól összekuszálták a dolgokat a módosításokkal, meg az új tranzakciós adókkal, amit az MNB-re is kivetettek. Ettől a KB, az IMF és Olly Rehn is agyfaszt kapnak, és akkor lesz itt érdemi tárgyalás, ha piros hó esik.

163107 2012.07.12. 09:28:03

Sokat várt Matolcsy a kamatkiadásoktól "Puhult egy kicsit Matolcsynak az a várakozása is, hogy a feleannyi kamatkiadása lesz az államnak, mint a büdzsé első változatában feltételezte. Ez 150 milliárdos megtakarítást jelentett volna, de a költségvetési bizottság módosító javaslata már csak 100 milliárd forinttal alacsonyabb kamatkiadásra számít az EU-IMF tárgyalások várhatóan sikeres lezárása miatt ugyanis jóval kedvezőbb hozamokat vár a kormányzat." Na most azt a helyzetet nézzük meg, amikor kiderül, hogy NEM lesz itt egy kanyi se. akkor a kamatkiadások meglódulnak - a bevétel eleve nem lesz annyi, amennyit kuszaszem vár, hiszen honnan, miből, mitől lenne gazdasági növekedés? Ebben az évben recesszió lesz, mitől lódul meg a gazdaság? Persze újabb adók lesznek: csipsz megint, cigaretta, autógáz jövedéki adójának emelése, stb - ebből akarják a munkahelyteremtéseket finanszírozni... Matolcsy tervezete egy ábrándos kívánságlista. Az IMF beesik, köszön, megissza a kávét, kalapot emel, s balra el... A kamatok és a hozamok meg az égbe, fel...

12392 2012.07.12. 09:42:07

Az ügy, mármint a 300Mrd-os parasztvakítás, kapcsán egy aprónak látszó momentumra kell felhívjam a b. figyelmet, a csomag nevére: MUNKAHELYVÉDELMI akcióterv. Hic & nunc az akcióterv kitétellel nem foglalkozom csupán a jelzőjével. Ízlelgessük csak, függetlenül a realitásáitól: munkahelyvédelmi. MICSOD??? 1 millió új munkaheylet ígértek! Most meg a meglévőkkel is szerencsétlenkednek!

12392 2012.07.12. 09:52:59

Egy a témához tartozó hír a mai francia lapokból (Őfenesége demagógiájára erősen hajazó Hollande országlásából): Autombile PSA Peugeot-Citroen bejelentette, hogy megszünteti termelést Aulnay-ban 2014-ben. 3000 munkavállalót közvetlenül érint az üzem bezárása, de összesen 8000 álláshely szűnik meg Franciaországban

169889 2012.07.12. 11:59:25

http://www.origo.hu/gazdasag/20120712-szabadsagra-megy-matolcsy-amikor-itt-lesz-az-imfeu.html Ök meg el?

34417 2012.07.12. 12:50:25

matolcsy szabadságon, orbán szabadságon, igaz, a szerencsétlen varga a felelős tárgyalópartner, de hát, mint tudjuk, főnök nélkül... sebaj, majd jön valahonnan megint egy levlap, hogy misikém, akkor most ezt kell lépned!

34417 2012.07.12. 12:52:28

ja, és a nagy népboldogító beígérte, hogy konzultálni fog az imf-tárgyalások mozgásterét illetően párttársaival, kamarákkal és miegyebekkel 16-23 közt. na ja.

62853 2012.07.12. 13:41:02

Óh nagy bölcs kalifa, az IMF igenis beesik majd a meglepetés szerűen kinyitott ajtón. Két éve óriási siker volt, a hárombetűs gyarmatosító, rabszolgasorba hajtó hárombetűs nemzetközi szervezet kipaterolása. Azóta ártunk és qrmányunk belülről bereteszelte, eltorlaszolta az ajtót az ármánykodó és az ajtót teljes erejével benyomni próbáló hárombetűs szervezet elől. A felcsúti kis zsebcézár nagyon ravaszul aztat próbálta mondani, ha ők jönnek, akkor ő bizony elmegyen a búsba, amit meg mi nem bírunk kivárni. Erre fel ravaszul kinyitják az ajtót, a hárombetűsök meg beesnek rajta. beesnek, nem pedig jönnek és ez a lényeg.

179584 2012.07.12. 17:03:11

Röviden: Jéééézus Mária! Ezek akartak kormányozni???????

62853 2012.07.12. 20:35:52

Sz@r ügy. ˝Gerry Rice, az IMF nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója csütörtök délutáni washingtoni sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Magyarországgal készenléti hitelmegállapodásról tárgyal majd az IMF jövő héten Budapestre látogató küldöttsége, nem pedig FCL vagy PCL típusú hitelkeretről.˝

11256 2012.07.12. 22:06:30

ügyesen tálalják, hogy az IMF végre hajlandó (az EU-val együtt) tárgyalni egy újabb készenléti megállapodásról. holott nem ezért jön. mert ami lesz, az nem "beesés", hanem az esedékes negyedéves felülvizsgálati látogatás, ami a jegybanktörvény elfogadása után már kibővíthető előkészítő tárgyalásokkal -- ha van kivel... de nem lesz se Orbán, se Matolcsy, Varga presbiter meg... hát... Felleginél talán csak egy árnyalattal jobb (neki legalább a hite erős), de az ide nem lesz elég. arra meg gondolni se jó, hogy mi lesz, ha nem jutnak dűlőre. most a piacok még elhiszik, hogy van esély, de nyilván nem véletlenül firtatják, hogy milyen típusú hitel várható. (a stand-by a legegyszerűbb, tulajdonképpen minden bajba jutott országnak járó konstrukció.) és még valami, amit Matolcsy elfelejtett: a kamatlábon kívül az árfolyam is döntő jelentőségű. hiába alacsonyabb a fizetendő kamatfelár, ha romlik a forint, márpedig nem fognak nyugodni addig, amíg az alapkamatot nem állíthatják be kedvükre. mert szerintük az működni fog.

34417 2012.07.13. 08:57:52

kétségtelen - ezt minden belföldi politikai és gazdasági elemző alátámasztja - hogy vektor viktor úgy akar kimenekülni az elb@szott gazdasági stratégiájából, hogy - jó szokása szerint - patyolat tisztán kerüljön ki a szarból. majd ráfogja az imf-re, miért is kell imázsát rontó intézkedéseket hozni. mert hát, most már nincs más lehetősége. ha nem paríroz az imf szája íze szerint, nyista lóvé. ha nyista lóvé, tudjuk, mi jön: boldog és gazdag magyarország, úgy 2030 körül (by matolcsy, bár a kezelő orvosa még nem nyilatkozott). ha paríroz, az, biza, sokba fog neki kerülni (nekünk is, nem kérdés, de nem mi fogunk küzdeni 2014-ben) de talán a deviza tartalék még segíthet, elvégre simor már nem sokáig elnököl. amatőrként azt mondom, hogy bolond az a kormány, amelyik feléli tartalékait. nyitva áll a forint egy spekulációs támadás előtt, és nuku intervenciós lehetőség megvédésére. de sebaj, akad még kb. 1 millió igaz fideszehitű, majd azok megoldják.

34417 2012.07.13. 09:16:07

[lusta](#1408492) hajlok arra, hogy még csak tárgyalás sem lesz, csak koffervizit: na, fiúk, hogy' is állunk? vektor viktor szokásos pimaszságával ezt úgy aposztrofálta, hogy körülszimatolnak. csakhogy, ha büdöset éreznek, már itt se lesznek!

62853 2012.07.13. 09:31:05

Óh bölcs kalifa, az 1 millió egybites 300 forintos budiforradalmásr benyeli, mint kacsa a nokedlit. Szóval az elmútnyócév, a szemét Gyurcsány az oka, mi mindent a hazáért, a nemzetért, a karvalytőkések mégis, a pajeszosokról már ne is beszéljünk, stb., stb.. Itt mindenki hibás, csak a felcsúti kis zsebcézár és négy betűjének fényezői a makulátlan igazság és gazdasági bajnokok. Mégsem tejetnek semmit sem az előbb említett okok miatt, pedik ők aztán mindent megpróbáltak. Csak a hhazai nagy vállalkozókat, Simicskát, Nyergest, Csányit támigatják, de ezek a szoclibsik és a külföldi elkötelezettjeik erősebbeke, mert el akarják pusztítatni hazánkat, hogy megszerezzék a remek (arzénos) vizünket.

62853 2012.07.13. 09:33:34

11. evianna Igen ez így lesz. Elég megnézni a delegáció összetételét és a hazai szabadságolási menetrendet. Gyakorlatilag a szokásos ellenőrzést végzi el az IMF és a nekik szükséges adatokat, emebereket megtalálják. A többi csak egy nagy szájbetömésre alaklmas duma. A 300 forintos budiforradalmároknak szóló propaganda szöveg.
süti beállítások módosítása