Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Irán támogatja a magyarországi szélsőjobboldalt?

2012. május 12. - Harun al Rasid

Neonáci felvonulás Budapesten

Neonáci felvonulás Budapesten

 

Neonáci felvonulás Budapesten, az Európai Unió és az IMF ellen

A Fidesz MPSZ stratégiai partnere, a rasszista Jobbik Magyarországért Mozgalom 2012. május 12 délutánjára tiltakozó felvonulást hírdetett a „kizsákmányoló Európai Unió és az IMF” ellen, Budapesten. – A szélsőjobboldali parlamenti párt vezére, Zazrivecz-Vona Gábor, felhívásában lényegét tekintve szó szerint ismételte meg Orbán Viktor miniszterelnök korábbi, szabadságharcosnak nevezett, kiáltványát. A belvárosi Oktogontól a Fidesz MPSZ székházáig vonult tömeg, az antiszemita-rasszista parlamenti párt hívei, ezúttal Orbán Viktor miniszterelnök helyett, skandálták, hogy Magyarország nem lesz az Európai Unió gyarmata és tiltakozó tábláikon egyenlőségjelet tettek az EU, az IMF és Izrael Állam közé.

A megfigyelőknek feltűnhetett, hogy a nem kis számban katonai jellegű formaruhába öltözött tüntetők – valamelyik újnáci szervezet tagjai a tucatnyi, (Magyarországon szabadon szervezkedhető), paramilitáris organizáció emberei – ugyanazokat a transzparenseket mutatták fel a nemzetközi sajtó jelen volt munkatársai felé, melyet az Orbán-féle „szabadságharc” idején láthattunk a Fidesz MPSZ által rendezett felvonulásokon.

Miből telik a Jobbik Magyarországért mozgalomnak az ilyen és hasonló tömegdemonstráció megrendezésére, a közvéleményt egyre inkább befolyásoló orgánumok működtetésére, a katonai jellegű minihadseregek egyenruháira?…

Nos, természetesen abból is, hogy az önmagát demokratikusnak mondó kormányzat jelentős anyagi támogatásban részesíti a parlamenti pártot – ugyanakkor kétségtelen: az Iráni Iszlám Köztársasággal szoros kapcsolatokat ápoló Jobbik Magyarországért Mozgalom számára nyilvánvalóan nem elégségesek azok az összegek, melyeket számukra az Országgyűlés Képviselőháza utal és az a párttámogatás, melyet mindegyik parlamenti párt (illetve a választásokon minimum 1%-ot elérő pártok) kapnak.

„Az árják földje” – Irán – jelenlegi vezetője, Mahmud Ahmadinezsád, aki maga is a Pasdaran (perzsául: Sepah-e Pasdaran-e Enghelab-e Islami) Forradalmi Gárdájának az egyenruhásaként kezdte karrierjét, már több alkalommal fogadta Zazrivecz-Vona Gábor pártvezért, és támogatásáról biztosította a magyarországi „árjákat”.

A magyarországi médiában minderről csak a neonáci pártvezér 2008. október 23.-án elhangzott nyilatkozata alapján értesülhetett a nyilvánosság, mikor is a Jobbik elnöke kijelentette:

„Még az idén levélben fogok fordulni Mahmud Ahmadinezsádhoz – és Iránból jönnek ide…”

A Magyarországgal hadiipari egyezményt aláírt Németország ismert (radikális nacionalista eszmeiségű) filozófusa, Ulrich Schacht szerint úgy tűnik, hogy az Európai Unió hangadói folyamatosan keresik a problémát és megpróbálják magyarországi kormányzati struktúrát és a kabinet legitimitását támadni. – „A nemzeti kormány azonban, élén Orbán Viktorral, láthatóan nem szocialista, nem baloldali kormány. Ezzel szemben az Unió, különösen az Európai Bizottság, így működik, hasonlóan Barosso elnökhöz. Az Európai Bizottság elnökére politikai fejlődésének, a pályájának kezdetén a maoizmus és szélsőbaloldali eszmék hatottak… Ez jellemző a bizottság több tagjára is, ők igazán az antikrisztust idézik. A keresztény alapokon és normákon nyugvó államokat nemcsak, hogy elutasítják, hanem útálják, mint a pestist. Egyfajta, jakobinusok által inspirált politika segítségével homogén masszává, nyugat-európai Szovjetunióvá akarják változtatni Európát…” – olvasható eredetileg a Fidesz MPSZ orgánumaiban közzétett Schacht-interjúban, abban a kottában, melyből a mai délutánon az árja Zazrivecz-Vona Gábor vezényelte az utcákra vonult elégedetlenkedők kórusát.

Orbán Viktor miniszterelnök, aki belügyminisztere útján természetesen nem gördített akadályokat a náci menetoszlopok elé – sőt, útlezárásokkal segítette a vidékről érkező buszok közlekedésének biztonságát – mintegy üzenve az EU-ellenes tiltakozóknak jelentette ki, hogy „Magyarország különösen megszenvedte Európa (értsd: az Európai Unió) eltévelyedését”.

A demonstráció vezérszónoka, mintegy magyarázatát adva a demonstrációnak, imígyen beszélt: „A Jobbik Magyarországért Mozgalom – szándékai szerint – nem csak azt szeretné belekiabálni a mai délutánba, hogy nem leszünk gyarmat, hanem azt is meg szeretné értetni a magyarsággal, hogy a cionista-liberális országpusztítók nyolcéves, a véres 2006-os eseményeket is magába foglaló, uralma alatt teljesedett ki az az elnyomó rendszer, amely a világot uraló erők magyarországi egységei segítségével a megsemmisülés szélére sodorta Magyarországot…”

A náci tüntetők több olyan felíratú táblát emeltek a magasba, melyeken utalás állt arra, hogy 2014-ben érvényét veszti a trianoni békeszerződés. „Erdély újra magyar föld!” volt olvasható az irredenták üzenetében.

Szemenyei-Kiss Tamás

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr438309808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

34417 2012.05.12. 20:07:51

azért a látogatottságból sokat elvett az ftc-újpest mérkőzés. hát, még a jobbik se tud tervezni:-)

34417 2012.05.12. 20:10:48

„Magyarország különösen megszenvedte Európa (értsd: az Európai Unió) eltévelyedését”. hogy ez az európa mire nem képes! a helyett, hogy beállna a gyorsnaszád sodorvonalába! (gyengébb vízen járók kedvéért: nyomdokvíz. ha ez se megy át: a gugli a barátod:)

267802 2012.05.12. 21:04:44

....meg még volt valami vak ember zsidózása, hisztike fröcsögése, vonulás az MSZP szákháztól (miért innen?) a Fidesz székházig (miért ide?) és eközben egy kis trianonozás, EU-zás! Nagyon szép! Egyébként én nem szeretnék semmit sugallni, de Zazrivecz Gabika magyar ember? :-))

163107 2012.05.12. 21:32:12

Ha egyszer újra demokratikus kormánya lesz Mo-nak ezekkel még meggyűlik a bajuk. Okvetlenül be kell tiltani őket - paramilitáris szervezetnek, pártnak nincs helye 1 demokratikus köztársaságban. A vicc meg mi? Az, amit Jehu is mindig mond - különbség csak a retorikában van ami a kormányt illeti. Hiszen ezt is nyugodtan meg lehetett volna akadályozni (nem ilyesmivel hencegett Orbán Brüsszelben?) de ez a maffia az emberi tartalékát látja bennük, és kesztyűs kézzel bánik velük: még jól jöhetnek szavazóknak, vagy ha minden kötél szakad, össze is állnának velük.

267802 2012.05.12. 21:37:39

3.+ grincs A kérdésem visszavonom!

163107 2012.05.12. 21:47:58

Amikor mg a cionista liberális országpusztítók 8 évéről beszélnek, senkinek ne legyenek kétségei, hogy az a fidesz malmára hajtaná a vizet, ha nem tartanák már egyre többen süket dumának, és nem látnák, hogy az igazi országpusztítás, rablás, kirablás és lerablás csak most 2 éve zajlik: elképesztő elánnal, mohón, cinikusan, eszelős harácsolással. A jobbik most méltatlankodik, mert kimarad az osztogatásból. Ezen Irán se segít.

267802 2012.05.12. 21:48:01

http://atv.hu/cikk/20120512_ezer_fovel_indult_a_jobbik_tuntetese?source=hirkereso

163107 2012.05.12. 22:20:04

„Vesszen a kormány” – skandálja a tömeg, melynek élén ott vonul többek közt Vona Gábor pártelnök-frakcióvezető és Balczó Zoltán, illetve Szegedi Csanád, a Jobbik két alelnöke. „Mondjon le Orbán” – skandálja a Lendvay utcába bekanyarodó tömeg, amelyet egy felépített színpad, egy, a történelmi Magyarországot ábrázoló térképet áruló idősebb ember, valamit több gój motoros vár a helyszínen. Fölhangzik a „Vesszen Trianon!” is" Na és vesszen a balközép is, mindenki vesszen. Idióták. Tuti, hogy fogalmuk sincs mit is akarnak.

Egy magyar 2012.05.13. 06:10:33

"nem az a baj, hogy zsidók, hanem hogy nem a zsidóságuk köti össze, hanem a magyargyűlölet". "A Békemenetről pedig annyit mondott: nem az a baj, hogy a résztvevők szeretik Orbán Viktort, hanem hogy "még a hazaárulásba is követik". Vona Gábor http://nol.hu/belfold/jobbik_a_nagypartoknak__gazemberek_vagytok_mind Na ezért vannak betojva, mert valaki végre kimondja, amit nem győz az antimagyar réteg titkolni! Ezért nácizik a magyarellenes kisebbség! A gyűlölet és a profit utáni vágy hajtja őket és a hataloméhség!

34417 2012.05.13. 07:49:29

Osszián (szerkesztő) 2012. 05. 12. 22:20 vesszen minden! meg.

34417 2012.05.13. 07:50:35

9. Egy magyar (látogató) 2012. 05. 13. 6:10 ez a "magyargyűlölet" egyszer még az agyadra fog menni. na, akkor lesz csak baj!

Egy magyar 2012.05.13. 08:01:59

Neked már az újnyilasozás amúgy is a rögeszméd lett. Nem vagy vele egyedül, mert van még pár gyűlölködő! A jövő figyel! :-)

34417 2012.05.13. 08:16:15

12. Egy magyar (látogató) 2012. 05. 13. 8:01 inkább a jövő figyeljen, mint a TEK:-) amúgy, ha nem tűnt volna fel, én nem újnyilasozok. figyeld jobban az aláírást. amúgy sem értek egyet ezzel a fogalommal, mert se nem újak, se nem nyilasok, csak elvakult nacionalisták, más szóval agyon nagyonmagyarok. csakhogy, a zászlóhoz, hogy lobogjon, szél is kell, mert lengetni elég fárasztó:-) a témához, ha lenne valami hozzáfűzni valód, még értelme is lenne a kommentelésednek.

163107 2012.05.13. 09:09:36

Rendkívül különösnek tartom azt az érzékenységet, ahogy ezek a náci barmok meg vannak sértve, ha nevén nevezik őket. Akik Szálasit éltetik, nyilas és még rosszabb nézeteket vallanak, akik zsidóznak és úgy viselkednek az utcán, mint az állatok, akik oltári nagy baromságokat írkálnak táblákra (Erdély újra magyar föld), azok igenis újnyilasok és nem mellesleg totál idióta ábrándozók, akik képtelenek felmérni a realitásokat. Hát hogy szereznéd vissza a Mo-nál nagyobb területű Erdélyt, te barom. Kikkel, mivel, mikor, hogy, és mit gondolsz, a románok csak pislognának, tízszer annyian, vagy ijedtükben meg se állnának Besszarábiáig? És malmozna az EU is, és csak nézne mi? Hogy lehet ilyen állatságot táblán cipelni 2012-ben. Csak az a jó magyar, akinek náci nézetei vannak és meseszerű ostoba ábrándjai? Amúgy meg, te idióta (aki magyarnak nem kell), nem vetted észre, hogy milyen gyér volt az érdeklődés? Tizenkétezer "embert" vártak - odament hőbörögni ezer - a legocsmányabb csőcselék - gondolod hogy ez kell az összmagyarságnak? Undorodik tőletek minden tisztességes magyar (és mi vagyunk többen. De még mennyivel.).

Egy magyar 2012.05.13. 09:09:41

Húha! Komoly bajok lesznek így, mert kezdünk egyetérteni! :-) "A náci tüntetők több olyan felíratú táblát emeltek a magasba, melyeken utalás állt arra, hogy 2014-ben érvényét veszti a trianoni békeszerződés. „Erdély újra magyar föld!” volt olvasható az irredenták üzenetében." Na itt az eltérés. Ez nem irredenta, hanem hazafias vélemény! Magyar az, akinek fáj trianon!- ki is említette? :-) Pusztán csak, hogy az elvakultakat megkülönböztessük a hazafiaktól!

163107 2012.05.13. 09:57:52

Kezdünk egyetérteni? Majd ha leírod, hogy egy szélsőséges pártnak nincs helye a magyar közéletben. És táblát cipelsz, amin nem teljesíthetetlen ábrándok betűi állnak, hanem az: tiltsák be a neonáci Jobbikot! Vona sokat tanult a fidesztől. Ugyanaz a kettős beszéd. Politikai haszonszerzésből bírálja a maffia-kormányt, de vallójában a Jobbik cinkosa a maffiának - legfeljebb annyiban különbözik, hogy még nem esett le neki annyi sáp. Nyilván ez a baja. Ami Erdélyt illeti. valószínűleg többet tudok róla, mint a tegnapi hőbörgök együttesen. És Magyarország történelméről is. Fáj Trianon? Fáj. Szidd azokat, akik elveszejtették - Tiszát és társait, a rossz politikát folytató akkori uralkodó osztályt. És azt a körülményt, hogy 1918-ban 5 millió román élt a 2 millió (vagy annyi se) magyarral szemben. Ma ez az arány még sokkal nagyobb. Fáj, nem fáj: reális vagyok. 100 év ide vagy oda: az a status quo már visszaállíthatatlan. És teljesen felesleges ilyen táblákat hurcolászni, mert ha nem is fogjátok fel, de épp a határon túli magyaroknak (és Mo megítélésének) ártotok vele. Illyés egyik darabjában adja szereplőjének a szájába:" magyar az, akinek fáj Trianon".

verecke 2012.05.13. 11:31:40

A fidesz szövetségi partnere a jobbik , az a jobbik ami tüntetni ment a Fidesz székházhoz a Fidesz ellen. Ahha értem , nagyon trükkösek ezek .:)))))

34417 2012.05.13. 18:29:20

[verecke](#1381439) neked még egyszer kellene születned, kisgyerek, hogy bármit is megértsél.

34417 2012.05.13. 18:32:50

@Egy magyar na, ne izéjjen mán kend! mikor voltál utoljára erdélyben? bele is rokkannánk, azzal az infrastruktúrával! magyar föld? és, az ott lakó románok? majd cigánnyá minősítitek őket, igaz? és, ha érvényét veszti, mi változik meg? több lesz a turul tolla, vagy mifene?
süti beállítások módosítása