Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Amikor szociálisan érzékeny a kormány

2012. május 08. - Harun al Rasid

szinte meg is sajnálom őket, annyira akarnak!

szinte meg is sajnálom őket, annyira akarnak!

Mert hát, a drága, jó 2/3, puszta jobbító szándékkal ugyebár megvonta a támogatást jó néhány gyógyászati segédeszköztől, mert hát azzal olyan jót lehet spórolni, különben is, a rászorulónak tessen spórolni, nem csak úgy, felelőtlenül cserélgetni az inkontinenciában szenvedőknek a felnőtt pelenkát!

A sztomazsák is, hát micsoda dolog az, hogy holmi fertőzésveszély okán cserélgetik?! Tessék megerősíteni az immunrendszert, nem kell minden szíre-szóra elfertőződni!

Mi az, hogy a gyerek kinőtte a hallókészüléket? Jó az még, arra van a befőttes gumi, tessék a fülére tekerni!

Egyéb rehabilitációs eszközök, mint mankó, járókeret, bokatámasz, térdszorító, uram bocsá' gyógycipő, mekkora pazarlás támogatni azokat! Igaz, semmi másra nem használhatók - amíg a kötszerekből milyen jó kis párnatömést lehet csinálni - de nem támogatjuk, ne használják azokat feleslegesen!

Ja, hogy magasról teszünk az emberi méltóságra és újabb terheket rakunk a szenvedők vállára? Na és? Megtehetjük, nem? 2/3-unk van! Spórolni kell, hát akkor spóroljatok! Én is egy sz@r Skoda Superb-el járok, pedig államtitkár vagyok! Szóval, tessék csak elhordani azt a mankót! Ha kinövik, hát toldjanak bele seprűnyélből, az csak van a ház körül! Egy kis találékonyság, emberek, ne mindent nekem kelljen kitalálni!

Azután meg, ez az ügyes kis húzás, hogy megszűnik a TB-járulék, ezután adó formájában kell befizetni. Mit mondjak, el is fog tűnni a nagy büdös semmibe, nyom nélkül, mert hát, ha adó, arra fordítják, amire akarják. Ha ellátást akarsz, akkor meg fizesd meg, különben hozhatod be otthonról a kötszert, a fájdalomcsillapítót, állhatsz a tükör elé - mondd szépen, áááá - és diagnosztizálhatod magadon, hogy tüszös mandula gyulladásod van. Az pedig, amit a rendelő felé magad után húzol, nem kötél, hanem a beled, de nem kell sietni, mert az ambuláns kezelésen is csak három hét múlva lesz időpont.

Még szerencse, hogy az új csúcsminiszter, Balog páter nagy nyilvánosság előtt kijelentette, hogy a nyugdíjak megadóztatásáról szó sincs!

Még. Állítólag már megvannak a kivitelezési tervek a magyar Taigetoszra, és jelölik ki az erdőket, ahová a társadalom számára teherré vált betegek és öregek, jó dakota szokás szerint, kimehetnek meghalni.

Az mekkora spórolás lesz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr198309800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

163107 2012.05.08. 11:53:01

Ezekre, meg az extrém adókra azért van szükség Varga M. szerint: "..azért van szükség az államtitkár szerint, mert Magyarország nem járhatja azt az utat, hogy nyugdíjat és fizetést csökkent." A közelítő csőd első jele, amikor nyugdíjcsökkentéssel riogatnak...

267802 2012.05.08. 12:26:57

1. Osszián (szerkesztő) Ossi! Ez már szerintem nem riogatás! Az már tuti ki van dolgozva! A mi érdekünkben, mert mi ezt akarjuk! A tolvajt meg megjutalmazzuk - veszünk neki villát, teljes ellátással, kiemelt fizetéssel, kiemelt eü. ellátással élethosszig! Reméljük, nem lesz(nek) hosszú életűek e Földön!

163107 2012.05.08. 12:36:18

A történelem ítélőszéke elé állnak, Grincs. az lesz a legnagyobb büntetésük - és éppen ezért hosszú életet kívánok nekik, hogy az utókor rettenetes kritikáját megéljék, a hencegésük megaláztatássá váljon. A forradalmárok, a hencegők, akik azt merték állítani, hogy a nap is másként süt és eztán elhozzák a Kánaánt, hogy a népért fognak munkálkodni - ne épp ellenkezőleg, mint a maffiák általában csak a saját hasznukra munkálkodnak, ezért ki kell rabolni az országot - a már teljesen kivérzett lakosságot újabb és újabb sarcokkal, dézsmákkal, harácsokkal sújtani, az elesetteket ellehetetleníteni, nyomorra, emberhez nem méltó életre kárhoztatni. A banánköztársaságokban nagyon jól tudták a maffiák, hogy a nép nyomorán lehet a legjobban meggazdagodni. Ezt teszik ezek. Az utókor átka szálljon rájuk.

110481 2012.05.08. 13:21:57

Ez általánosság! De mindkét oldalon! Mo.-on pontosan meg kelene húzni a határvonalat, hogy a társadalmi szolidaritás meddig terjed! Én is tudok példát mondani: rokkant család, 6 hektár(!) bérelt földet művel sajátkezüleg (!), a férfi szabad idejében épitkezésen dolgozik, a nő takarit, gyerekmegőrzést vállal, a szoc. ellátás mellé mert szegények lakhatási támogatást kapnak, az egyházr uházza, eteti Őket, és fel vannak háborodva, hogy megvonták azu tazási támogatást, mert leszarták a felülvizsgálatot. Igy jövedelmük messze magasabb, mint egy munkásnak!

58395 2012.05.08. 13:46:52

Én meg tudok ezer példát az ellenkezőjére Zilikém....Ne általánosítsd a példádat a tényleg rászorulókra.... Ócska érvrendszered van, sőt ki sem kellett találnod, mert a szádba adták, te meg szajkózod..... Ha hiszed is, az még annál rosszabb....

110481 2012.05.08. 13:59:25

5.-re Ha figyelmesen olvastál volna "az én is tudnék példét mondani" kitétel azt kivánta jelezni, hogy mindkét szélsőségre van példa! Ócska érvrendszer? Lehet, hogy igazad van, de akkor pl. a magyar vasutasok akik a MÁV Kórházra összeadták a pénzt, nem voltak baloldaliak? Az Ő jelmondatuk uis a következőképp szólt: "Betegnek mindent, egészségesnek semmit!" Ezt még a ma is kádárista Moldova is egyertőleg idézte az "Akit a mozdony füstje megcsapott!" kötetben! Én meg azt mondom, hogy ha ezt a jelmondatot elfogadod baloldali vagy, ha meg nem, csak a szokásos "értelmiségi" széplélek!

163107 2012.05.08. 14:07:30

zili, az egy családos ismerőseiddel... sok millió emberről van összességében szó, de te nem veszed észre soha a lényeget, az összefüggések meglátására képtelen vagy - kiragadott "ismerősök" egyedi példájával jössz. Na de mit is akarsz ezzel? Hogy akkor az helyes, ha a sztomás emberek közé se mehet a továbbiakban? Hogy a féllábú nem kap műlábat. mert hátha csal? És meg van mind a két lába, csak éppen akar otthon egy műlábat... Normálisak vagytok ti egyáltalán? Itt, te idióta, a teljesen rászorultakról, és nem az esetleges csalókról van szó. Csalásból, haszonszerzésből kivezettetnéd a beleidet? Hogy kapj zsákot ? Vagy viccből kérnél pelenkát? Műlábat? Műkart? Rokkantkocsit? Mindegyiket megérdemelnéd, egyszerre a lelketlen hozzáállásod okán.

58395 2012.05.08. 14:17:47

Nem Zilikém. Te ezzel a példával azt igazoltad, hogy joggal vonták meg a kedvezményt, mert Te ismersz ilyet.... Nem azt írtad hogy az ilyenek kedvezményét meg kell vonni, aki meg rászorul annak maradjon meg.... A MÁV korház mellé egy egész országot tudok prezentálni, amit negyvenöt után a dolgozók építettek újjá, meg egészségügyet, meg nyugdíjrendszert, stb....

34417 2012.05.08. 15:15:00

nos, lassan már nem akad olyan népréteg, akibe lelketlenül, közömbösen, érzéketlenül ne rúgtak volna bele. mi lesz, ha a célszemélyek elfogynak? kikezdik saját altestüket?

12635 2012.05.08. 19:47:05

"..azért van szükség az államtitkár szerint, mert Magyarország nem járhatja azt az utat, hogy nyugdíjat és fizetést csökkent." a célszemélyek egy darabig nem fogynak el...itt van a rengeteg Ratkó-gyerek... nem burkolt nyugdíjcsökkentés-e az, ha nem engednek dolgozni. évekig még a nyugdíjig...mekkora lesz az a nyugdíj?...ha a régi szorzó változik, a szolgálati időt képtelenség megszerezni...stb. szociális érzékenység, az itt már nincs...egy szikra se...

11692 2012.05.08. 20:09:51

Kifelejtetted a rentenskedő cukrosokat is, akiket sarokba állítással, esetleg pellengérre kötözéssel büntetnek, plusz azzal, hogy rossz diagnózis esetén elveszik a modern belövőjét, és kapja a vacakot, ahol ő számigál...beledöglünk mi ebbe, akárki meglátja...és itt marad a 2/3-ad tök egészségesen, alattvaló nélkül... (az még egy külön misét érne, ahogy újraértékelik a rokikat: ugyanis ha az egész testedből csak a két lábad hiányzik, az csak 25-30 százaék, vígan mehetsz dolgozni az akadálymentesített menyország felé, tárt karokkal várnak....) Az öcsém sztómás volt...ő már meghalt. Ennyi....

34417 2012.05.09. 09:47:56

11. evalajos 2012. 05. 08. 20:09 nem volt szándékos, nem sorolhattam fel a teljes listát... amúgy érdekes a rokkant kérdés: ez a százalékosítás ott hamis, hogy ag egyetlen lábad tőből csonkolt, az a TESTSÚLYOD 25-30 %-ának elvesztését jelenti, és már az is oskat változtat az egyensúlyi rendszereden, a keringési rendszereden. mindkét láb csonkolása, bizony, 50%-os testsúlyvesztést jelent. persze, lehet, hogy végtelenül szociálisan érzékeny kormányzati szakértők úgy gondolják, hogy fél testet elég fél kalóriabevitellel fenntartani, és íme, már meg is van a FÜV-nek a másik haszna - spórolhat a delikvens a fenntartási költségein is! érzéketlen emberszabásúak gyülekezete ez, nem felelős politikusoké!!!

12635 2012.05.09. 10:41:36

ez már őrület, ilyen kretén rosszindulattal csinálni ezt az egész munkával kapcsolatos rendszert... a rokkantakat, a betegeket visszaküldeni dolgozni, de hová...sokan magába a gondolatba belehalnak...sajnos én tudok több esetet...és akkor még a többi... az egészségeseket viszont nem engedik dolgozni, munkához jutni, hiszen nincs is munka...ők meg idegileg zakkannak bele, hogy nincs jövedelmük, nem tudják eltartani a családot...sajnos e miatti halálesetről, öngyilkosságról is tudok... Költői kérdés, meddig kell ezt még eltűrni?
süti beállítások módosítása