Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Sej, a mi lobogónkat...

2012. március 20. - Harun al Rasid

milyen szelek is fújják?

milyen szelek is fújják?

Hát, hogy nem fényesek, az tuti.

Valamikor úgy véltük, keleti szelek, de azok valahogy elcsitultak. Most úgy néz ki, nyugatiak, de azok meg nem fújják, inkább viharosan tépik, cibálják. Az ember néha aggódik, hogy egyszer csak letépik rúdjáról.

Persze, a zászlótartó azért vigyáz, hogy legyen belőle elég. Mögötte, a falon, oly sűrűn állnak a zászlók, hogy alig lehet közéjük szuszakolni egy-két diktatúrában edződött albánt. Ráadásul, nekem olyan érzésem van, hogy amióta nyugati szél fúj, ott, a falon, egyre több nemzeti zászló sokasodik. Így azután nem csoda, hogy az unió zászlajának nem jutott hely. No, régebben se, mert a zászlótartó valahogy nem tartotta fontosnak. Persze, az is lehet, hogy a színe nem tetszik neki. A kék túlságosan békeszínű, és a seregek élén haladó zászlótartó harci habitusa az ilyet rosszul viseli.

Ahogy a másik zászlótartónak sem tetszett egy zászló színe, túlságosan románnak találta. Ugyan a román első sorban építészeti stílus, leginkább az egyház szolgálatában, de ilyen csekélységen ne akadjunk fenn, ha a zászlótartónak román, akkor az román.

Egy darabig mosásban is voltak ezek a zászlók, de olyan nagyon nem vesztették színüket. Hát, most vannak újak: fehérek, farkasfog díszítéssel, címerpajzzsal, ahogy kell. Azt még megértem, hogy a címer - feltételezhetően a Duna által elválasztva - két kőhalmazt ábrázol, Budát és Pestet szimbolizálva, de a két címerállat autentikusságában már egy hangyányit kételkedem. Balról egy griff - tipikus ősi magyar címerállat - és egy hímoroszlán - szintúgy hagyományos hun jelkép - támasztja.

Tetejében meg ott a korona, amiről egyes renitens kutatók még azt is fel merik tételezni, hogy soha nem illette István, a király fejét! Persze, attól még lehet szimbólum. Csak el kellene dönteni, melyik oldalra ficcen rajta a kereszt. Mert, a Lánchíd pilonján, domborművileg ábrázolva, balra. A zászlótartó által lobogtatotton meg jobbra. A fene tudja, miért, de én a lánchídit autentikusabbnak tartom, mint a farkasfogast.

Szóval, a mi lobogónkat milyen szelek is fújják? Hát, hogy nem fényesek, az tuti...

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr498309740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

12392 2012.03.20. 06:16:27

hát igen ezek a "tudósok" már csak ilyenek! Egyesek vitatják, hogy Szt.István fején lehetett-e ez a korona. Mások azt vitatják - bár a lehetőségét ők sem vitatják -, hogy Viktor fején volt-e már, azonban azt, hogy nagyon abban az irányban haladunk, hogy au legyen a tárolóhelye!!! =))

235117 2012.03.20. 08:10:28

Azt suttogják a suttogók, hogy azért került a Parlamentbe, mert bizonyos miniszterelnök napi önbizalom erősítő kúrájának része a tükör előtti koronanéző félóra.
süti beállítások módosítása