Gondolatok, ellenszélben. Aki profi hajós, az ellenszélben is képes előre haladni.

Ellenszélben

Ellenszélben

Kende György: Finito la Comedia

2016. július 18. - Harun al Rasid

Folyó év kezdetén a közel száz évig megjelenő magyar nyelvű izraeli napilap sajnálatomra beszüntette megjelenését. Abban a megtisztelésben volt részem, hogy tizenöt éven keresztűl, minden hétvégi  számban leközölték cikkeimet. Az első tíz esztendőben Dan Ofry ז"ל, akihez cikkírói hajlamaim felfedezése fűződik, majdan Erős Hajdú Szilvia töltötték be sikeresen a főszerkesztői posztot. Szilvia cikkeimet "Kendeszkópia"  rovat alatt közölte. Az említettekkel teljes harmóniában és kölcsönös bizalomban működtünk együtt. Azt hiszem büszke lehetek arra, hogy ezen tizenöt év alatt egyetlen cikkem sem utasították vissza.

    Az Új Kelet lapkiadás megszüntetése egybeesett egy Új Kelet nevű havonta nyomtatásban megjelenő lappal, valamint egy interneten Új Kelet online néven megjelenő folytatólagos kiadással. Természetesnek gondoltam, hogy cikkírói munkám folytatom, de nem ez történt. A nyomtatott formátum februári számához  írt két cikkem ("Az önkéntesek, nemi erőszak és az öngyilkosok ideológiája" és Saul fia" filmhez írt értékelésem) nem jelentek meg nyomtatásban a főszerkesztő azon megjegyzésével: "örülünk egy jobboldali, cionista megközelítésnek, csak tisztelettel kérlek, ne arabozzunk, megteszik helyettünk mások is".  Nem osztom a főszerkesztő azon nézetét, hogy a jobboldaliság és a cionizmus kényszerűen összetartoznak vagy elválaszthatatlanok egymástól, mintha kevés baloldali cionisták lennének. Ami az "arabozást" illeti, egy tipikus beteges balliberális megfogalmazás, mintha az arabokkal kapcsolatos problémákkal nem volna aktuális és nem volna szabad foglalkoznunk vele. Ilyen előírt "irányvonalakra" nincs semmi szükségem és ha már tizenöt évi cikkírást sikerült megúsznom cenzúra és mit írjunk, hogy írjunk utasítások nélkül, továbbra is ragaszkodok a szabad vélemény-nyilvánítás  fogalmához, tehát leléptem.

     Ami az Új Kelet online-t illeti abban ugyan szép számban jelentek meg cikkeim, de a hírállomás fél éves fennállása alatt három cikkem általam ismeretlen okokból nem jelent meg. Összehasonlítva az egykori Új Keletbeni tizenöt éves makulátlan cikkírói sikeremmel, ez egy kicsit sok, talán az Új Kelet online úgy véli, hogy nívósabb kiadás mint elődje, de valahogy nem úgy néz ki.  Az egyik cikk ("A palesztinok átírják a történelmet"), melyben leírtam és összehasonlítottam, hogyan viselkedik a Hamasz versus az izraeliek, mikoron egy második századbeli keresztény templomot ásnak ki és arra a következtetésre jutottam, hogy a Hamasz  meghamisítja a történelmet, melynek része a keresztény templom maradékainak megsemmisítése. A hozzászólás rovatban, de nem kizárólag evvel a cikkel kapcsolatban két állandó ellennézetesem van, Fenyves Gabriella és "egy ember", akik egymást túllicitáljak. Ellenvélemény nyilvánítása teljében jogos és elfogadható, de nem a személyi lealjasítás.

     Az említett cikkemmel kapcsolatban választ írtam és elküldtem a szerkesztőségbe egy hónappal ezelőtt, de ez ideig azt nem közölték le. A napokban azzal az ajánlattal jött a szerkesztőség egyik tagja, hogy csatoljam azt "hozzászólás"-ként az eredeti cikkhez. Jó ötlet, két hónappal később, ki olvassa a hozzászólásokat? De nehogy véletlenül valakinek az az ötlete legyen, hogy elolvassa "A palesztinok átírják a történelmet" című cikket, azt a hozzászólásokkal együtt levették az online-ról.

     Itt közlöm "A palesztinok átírják a történelmet" című  írásom, valamint válaszom Fenyves Gabriella és az "egy ember"-nek megjegyzéseikre.

 A palesztinok átírják a történelmet.

     A napokban a gázai palesztinok hamasz ágazata a Gáza melletti al-Daraj negyed főterén, amit természetesen Palesztín térnek neveznek, állítólag egy kereskedelmi központ (de az is lehet, hogy egy újabb alagút) építésébe kezdtek. Allah útjai kiszámíthatatlanok, ugyanis egy bizánci templom maradványaira találtak, melyet tizennyolc évszázaddal ezelőtt építettek, vagyis még négyszáz évvel Mohammed próféta vallásalapítása előtt. Egy ilyen templom elsőrendű fontossággal bír a vallások fejlődésének történetében és elsőrendű turisztikai látványosság. A Hamasz buldózereket hozatott és a templomot eltüntették. Mint történelmi fontosságú templom maradványai az ENSz égisze alá tartozó UNESCO kezelésébe tartozna. Sajnálatosan, egy keresztény vagy más vallás  temploma zavaró körülmény a palesztinok számára, akik jelenleg gyorsított ütemben hamisítják a történelmet. Az a fogalom, hogy palesztin nép az 1967-es bukott háború után kezdődött, addig ugyanis e fogalom nem létezett. Jelenleg már visszaszármaztatták magukat a bibliai időkig és Jézust is palesztin eredetűnek bizonygatják. Nem tartják zavaró körülménynek, hogy az említett vallásának templomát lerombolják és a vallás tagjait, a szerencséseket elzavarják.  .

       Egy kis összehasonlítás.Tel Meggido észak izraeli helység alapításának története öt évszázaddal megelőzte Jézus korát. Nemrégen e helyiségben az ásatások  világ egyig legrégibb keresztény templomát fedezték fel és benne egy 50 m²-nél nagyobb, jó állapotban lévő mozaik padlót találtak, mely görög nyelvű felirása szerint a rómaiak által üldözött keresztény, az istenfélő Akeptous készítette Jézus emlékére. Az Izraeliek nem hoztak buldózereket és a templom és a mozaik nemsokára egy világhírű turisztikai látványosság lesz.

     A palesztinok jelenleg háromezer éves multjukat próbálják meghamisítani és összefabrikálni, ilyenkor egy keresztény templom zavaró történelmi körülmény, tehát, a helyett, hogy a keresztény egyházat és az UNESCO-t értesítették volna, okosabbnak vélték buldózereket hozni és kiradírozni még a keresztények emlékét is. Meg kell adni, a hamasznyikok jól számítottak Mind ez ideig sem a keresztény egyházak, sem az UNESCO a fülük botját sem mozdították meg. Ne legyen ez meglepetés senkinek, mindazok az évezredes  történelmi hagyatékok, melyekben körzetünk bővelkedik,  zavaróan hatnak  a muszlim hatalmi törekvésekre. Nem csoda, hisz a zsidóság másfél évezreddel, a kereszténység hat évszáazaddal előzték meg a muszlimokat.

        Ehhez az UNESCO segítő kezet is nyújt. 2014-ben az UNESCO Bar Kochba erődítményének romjait Beitarban, melyet  a második században a rómaiak elfoglalták a Bar Kochba lázadás leverésekor, világörökség fontosságúnak nyilvánította, de nem mint zsidó, hanem mint római kori emléket (muszlimok még nem léteztek). A név, amit az UNESCO adott, Battir. Battir a helybeli arab falu neve, amely bizonyára nem létezett a második században, de ez elkerülte az UNESCO figyelmét. Az ügy érdekessége, hogy a helybeli arabok maguk a Bar Kochba romok helyét Khirbet al-Jahud-nak nevezik, vagyis a zsidó romoknak.

         Ami Gázában a második századbeli bizánci keresztény templommal történt, az egy szisztematikus folyamat része, melyben a jelenlegi muszlim törekvés a kereszténységet és a zsidóságot el akarja távolítani, nem csak a két egy isten vallás megalapításának helyéről, de mindenhonnan. A muszlim vallás bölcsője az arábiai félsziget. Igen érdekes, hogy úgy a kereszténységnek, mint a zsidóságnak szent helyei, valamint a helybeli kereszténység  nagyjából túlélték a másfél évezredes muszlim uralmat, de az utóbbi fél évszázad alatt a muszlimok intenzíven távolítják el országaik zsidó és keresztény lakosságát. Mivel a keresztény egyházak úgy viselkednek, mintha semmi sem történne és semminemű támogatást az üldözött keresztényeknek nem adnak. Európa milliószámra fogadja be a muszlimokat, valaki is gondolt a keresztényekre. A pápa őszentsége ellátogatott a szentföldre, mi sem természetesebb, Jézus születési helyére, Betlehembe, de nem észlelte, hogy a város keresztény lakosságának elűzése egy folytatólagos folyamat a palesztinok inszceniálásában.

      Az egyedüli hely a Közel-Keleten, hol a keresztények egyenjogúságot biztonságot érezhet az Izrael. Lehetséges, hogy  a helyi kereszténység egy része ezt kellőképpen értékeli, de ez nem általános. A pápa őszentsége látogatásakor nem vette észre, legalább is nem nyilvánította ki aggodalmát, pedig ha csak a betlehemi keresztények számának állandó csökkenését látván, minden oka van aggódni. A keresztény egyházak sem segítik üldözött hit-testvéreiket. Ha egynéhány példát említek a hálátlan helyi kereszténység tagjaiból, nem túlzok, ha megállapítom, hogy Izrael ellenségei. George Hackim görög katolikus püspök, az azonos vallású  Dr. George Habash a "Marxista" palesztin "népi" felszabadító front vezére, az anglikán pap Naim Stifan Ateek a "Sabbel" vezetője, vagy Basel Ghattes parlamentünk keresztény tagja.

   Szerte a világon a keresztény templomokban harsog a karácsonyi dal:

Mennyből az angyal  lejött hozzátok, Pásztorok, pásztorok, Hogy Betlehembe sietve menvén Lássátoik, lássátok. Istennek fia, aki született Jászolban, jászolban...

    E dalocska Betlehemben évről-évre halkabban hangzik, nemsokára csak turisták szájából, ha egyáltalán be fogják őket engedni.

 Jogos kritika?

     Az Új Kelet online oldalain megjelent cikkemmel kapcsolatban "A Palesztinok átírják a történelmet", melyben a gázai Hamasz által egy ősrégi  keresztény templom megsemmisítéséről számoltam be és evvel kapcsolatos palesztinok által elkövetett szisztematikus történelemhamisítást tárgyaltam, mely alapján az említett templom nyomait is eltüntették. Összehasonlítást tettem egy hasonló esettel, mikoron is a "cionisták" találtak egy hasonlóan archeológiai fontosságú keresztény templomot, melyet restauráltak és az érdeklődők rendelkezésére bocsájtják. A templom üggyel és a történelemhamisítással kapcsolatban palesztinoknak nincs mit dicsekednie, ennek ellenére voltak olyan hozzászólók akik nem a palesztinok becstelenségét ítélték el, hanem engem "rasszistának" és egyebekkel  bélyegeztek meg.

      Az egyik hozzászóló az általam ismeretlen Ms. Fenyves Gabriella absztrakt festőnő, aki egyszer egy 15 perces filmben is megjelent, kiosztotta saját magának azt a jogot, hogy engem "rasszistának" tituláljon, nem kevésbé "veszélyes": és "közveszélyes" jelzőkkel tüntetett ki.  A titulusokat ingyen kaptam, annyit is érnek. Ms. Fenyvesnek minden joga meg van ahhoz, hogy írásaim helytelennek bélyegezze, vagy akár el sem olvassa (ez volna a helyesebb hozzáállás), de, hogy engem jelzőkkel illessen, ahhoz sem alapja, sem joga nincs! Az sem tartom helyesnek, hogy Dr. titulusom elbliccelje, mivel nem tőle kaptam, de ez gyakorlatilag csak szimpla udvariatlanság, vagy neveletlenség  kérdése.  Ms. Fenyves azon állítása "észrevételem nem személyes indokok, hanem a törvényes jogrend által is garantált alapelvek". Ez közönséges handabandázás.

      Messze vagyok attól, hogy érdekeljen akár a legkisebb mértékben is, Ms. Fenyves politikai nézetei, de a "rasszizmus" liberális  osztogatása alapján az a sanda gyanúm, hogy "balliberális" valami, amihez ugyan joga van, annak dacára, hogy az betegség és dicsekednie sincs oka.  Ezt az iskolát már kijártam és sikeresen ki is gyógyultam belőle.

     Mint egy átlag izraeli az újabb titulusom ellenére ("rasszizmus") szent meggyőződésem, hogy úgy a magukat palesztinoknak nevezőkkel, valamint egyéb arab szomszédainkkal nem csak, hogy békességben, de formális és legális békében kell élnünk, ha nem más okból, .ha akarjuk vagy sem, ők a szomszédaink.  Igaz békére hajlandóságot békepartnereink részéről, eddig, nem tapasztaltunk. Ami a Hamaszt illeti, nyíltan elpusztításunkra tör (lásd: Hamas Charter 1988), ami a PLO-t illeti, csak meg kell nézni térképeiket, melyeken Izrael "yok" és észre kell venni mire tanítsák a gyerekeket az iskolákban. Azok, akik ilyesmiket nem vesznek komolyan  önmagukat veszélyeztetik. Ugyanakkor nem ajánlatos elfelejtenünk a régi latin közmondást sem: "Si vis pacem, para bellum". Gyengékkel senki sem köt békét, a gyengéket lemészárolják (lásd: IS kalifátus yazidok, kurdok, keresztények), legjobb esetben leigázzák. Lásd egyéb példákat Irak, Szíria, Afganisztán, Darfur stb. Az utóbbiak érdekessége, hogy mindez az iszlámmal kapcsolatos. Ugye, én javíthatatlan rasszista vagyok?

       Egy további hozzászóló aki sohasem csalódik cikkeimben, azokat "gusztustalan rasszista hányadék"-nak könyveli el. Ugyanez a valaki magát "Egy Ember" néven nevezi. Ebben kételkednem kell, ugyanis ez szimpla anonimitás. Az "egy ember" sajnálkozik  Dr. Marton Ernőn az Új Kelet 56 évvel ezelőtt (1960-ban) elhunyt alapítóján, hogy ide jutott lapja. Nehéz elhinni, hogy a hozzászóló valaha is ismerte Dr. Martont (jómagam sem), de annyi bizonyos, hogy Dr. Marton cionista volt és nem szenvedett balliberális szocializmus kórban. 

      Nem mentegetőzésként említem, hogy mindmáig az utóbbi huszonhárom év alatt, a Ms. Fenyves által elbliccelt Dr. minősítésem keretében azokat a rákbeteg palesztin gyerekeket kezelem önkéntes - pro bono -  alapon, akik Gázából, vagy a "Nyugati partvidék"-ről származnak. Mondanom sem kell, hogy a kezelés, a gondoskodás és az emberi viszonyok  pontosan ugyanolyanok, mit amit a cionisták gyerekei kapnak, hisz ez is erkölcsi felfogás kérdése.  Ami rasszizmusom, veszélyességem, vagy közveszélyességem illeti, jobb volna, ha az említetteknél  tudakozódna Ms. Fenyves és a pszeudobölcs Anonymus, aki önmeghatározása szerint mindössze csak "egy ember"..

Forrás: http://georgekende.wix.com/kendeszkopia

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ellenszelben.blog.hu/api/trackback/id/tr968898102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harun al Rasid · https://www.facebook.com/istvan.ille 2016.07.18. 13:04:10

Megértem Dr. Kende Györgyöt. Jómagam valami hasonló érzettől vezérelve vonultattam le a KMH-ról az Ellenszék rovatot, azt a rovatot, amelyik igyekezett megmutatni a mai magyar rögvalóságot a kanadai - meglehetősen elfajult - magyaroknak, többek közt zsidó témájú cikkekkel is. Sajnálatos módon a tulajdonos-főszerkesztő - aki saját bevallása szerint is (ráadásul a hitleri clausus szerint is) zsidó ősökkel rendelkezik, nem vetett gátat az ilyen témájú, általunk közölt cikkekhez szóló mocsokáradatnak. Ezzel amjd ő fog elszámolni a Fennenvaló előtt.
A cikkhez: tiszta szerencse, hogy arrafelé Jézust csak palesztinnak eredeztetik. Errefelé parthus (?() királyfi.
Az ""egy ember" nicknevű genetikai félreértéssel jómagam is találkoztam a KMH-n. Szerintem - amíg nem késő - sürgős pszichiátriai kezelésre lenne szüksége.
süti beállítások módosítása